בעצמך אמרת..סנובים
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
בעצמך אמרת..סנובים
הכל מתחיל ונגמר בקהילה מגובשת. מה שכאן אין כלכך... ויעיד על זה כל מפגש גיפולוג שבו מתפצלים ל20 תתי קבוצות ומעגלי שיחה מרוחקים.
תראו איך זה נראה כשתשתית יוצרת קהילה:
http://www.groopy.co.il/trips.aspx
כל אחד ראשי לפתוח טיול, לצרף אנשים, אפילו לבנות קבוצה.
וכל פעם מחדש אני מעלה את הדוגמא הזאת...
למה פה לא כל אחד יכול להזמין לטיול ?
פעם היו מפגשים מטורפים הם רצים ביוטיוב של גיפולוג..הייתי מאוד רוצה לראות את זה חוזר
אודה שלא הבנתי את הקשר וההקבלה לטיולי האופניים.
לגבי המפגשים גם לי זה היה מוזר בפעם הראשונה שיושבים קבוצות קבוצות. במיוחד כשאתה מגיע לבד ועוד לא מכיר פנים אל פנים את הנפשות.
זה שייך גם לסנוביזם מסויים ללא ספק אבל גם פרקטית לא ממש מעשי לשבת ממש יחד מאות ג׳יפים.
פעם זה קרה לי לפני שהספקתי למנוע זאת באחד מטיולי הלילה שבו היו כמה עשרות כלים. פתאום שמתי לב שנוצרו איזה 4-5 קבוצות משנה בסיום ומאז הקפדתי לסדר את הכלים שזה לא יקרה.
במפגשים האחרונים נוצר סוג של אזור ראשי שאליו כולם מגיעים ומוזמנים ומסביבו קבוצות לווין שהן מגובשות מהבית וזה לדעתי יוצר מצב מאוד מאוזן שאף אחד לא מרגיש לבד.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה פשוט, כשיש תשתית הכל מונגש יותר וקל יותר. זה ההקשר. אני הייתי חלק מאותו פורום וקהילה של רוכבי אופניים (לפני שהפכתי לבטטה מעושנת).
דרך התשתית הזאת הכרתי את הקבוצה שלימים הייתה הבית שלי ברכיבות כביש. את הקבוצה שלימים הייתה הסיבוב הקבוע שלי לרכיבת כושר ועוד ועוד.
קהילה חזקה צריכה לפרוץ את המקלדת. או שלאט היא נשחקת, ממש כמו שקורה פה...
מהקהילה של מיצובישי בווצאפ אספתי לי חברים, מהקהילה בגרופי אספתי לי חברים, אני פה בגיפולוג משנת 2003... מכאן יש לי אולי איזה מכר אחד או שניים...
כשאתה לא מרגיש שייך אתה לא רואה שום צורך או רצון לתרום. גם אם זה לא ידע טכני, אפילו תמונות מהטיול האחרון שלך... תצפית מעניינת וכו.
גיפולוג זה מקום נורא אכני
ייעוצים,שאלות ולרוב..זהו.
אם יהיה גם קהילה שיתופית יותר,
תמונות מטיולים שיתופים של דברים מסויימים
פרוייקטים וכו המקום ירגיש יותר חמים
אנשים משתפים ,אתה מרגיש שאתה מכיר את מי שמאחורי המסך
"גם זה יעבור..." שר הראפר טונה ומונה רשימה מכובדת של דברים שכבשו את עולמנו בסערה עד שדעכו ביגון אל עולם שכולו נוסטלגיה.
כנראה שעולם הפורומים כבר בשלב דעיכה מתקדם ולנו לא נותר, אלא להספידו ולעבור לטרנד הבא.
גם ימי הג'יפאות שכבשה את ארץ הקודש כבר חלפו עברו עם הרוח... היום רייזרים וכלים קלים אחרים הם האופנה החולפת.
האם אנחנו דינוזאורים שמתעקשים לחיות אחרי פגיעת המטאוריט? האם אנחנו לא מספיק סתגלנים לתמורות שעובר עולם התקשורת והרשתות החברתיות? אולי.
כך זה עובד, בכל פעם דבר חדש ומלהיב כובש את מקומו של הישן שכבר נס ליחו.
ובכל זאת ג'יפולוג הוא לדעתי קלסיקה שתישאר, גם אם עוצמתו תפחת.
ערן CJ
בקשר לתוכן, אין ספק שאנשים תמיד מחפשים שותפים לטיולים, באופן אישי לי קצת בעייתי(לא מיסתדר) להעלות לכאן תמונות מטיולים שלנו, ואנחנו מטיילים די הרבה, מידי פעם גם מצרפים חבר'ה חדשים...
כנ"ל לגבי תמונות והסברים של עבודה עצמית על הרכבים.
קטונתי מלהיכנס לנעליים של ותיקי הפורום המשובח הזה, אבל...
המגמה של ייבוש הפורומים נמשכת כבר לא מעט שנים והיא לא נחלתו של ג'יפולוג בכלל. כמעט כל פורום בעולם נמצא בירידה בעשור האחרון וזה לא הולך להשתפר. יש לזה הרבה סיבות, העיקרית שבהן היא המעבר למובייל. מערכות הפורומים האלו תוכננו בשנים בהם "גלשנו" באינטרנט מהמחשב בבית או בעבודה, עם מסך ומקלדת. היום אנחנו כבר לא גולשים באינטרנט כי אנחנו מחוברים תמיד, דרך הנייד. והפורומים לא השכילו (או לא רצו) להתאים את עצמם לעידן המובייל וכאן התחילה הבעיה. כי קשה להעלות תמונות, ולא מקבלים נוטיפיקציה מיידית כשמישהו עונה לך או כשחבר שואל שאלה, ולא נוח להקליד, ולא מקבלים הודעות מעניינות בפוש ועוד ועוד.
חבל, אבל זה מה יש. קשה בעולם הזה...
ממה שאני רואה בשטח, כמות רכבי השטח לא קטנה.
נכון שרואים פחות גיפים אמיתיים ו suv אבל כמות הגיפונים שמסתובבים גדלה (מישהו אמר xv ליסינג), ולא פעם פותחת לבעליהן את התיאבון לדבר האמיתי.
רוב בעלי רכבי השטח גולשים בוואטסאפ הקבוצתי, הספציפי, ומשם שואבים את הידע.
המעטים שבכל זאת מגיעים לכאן, שואלים את אותן השאלות, ואנחנו קצת שבעים מלתת את אותן התשובות....
דווקא את הפער הממשקים והמעבר למטייל פתרו יפה עם אפליקציות כמו tapatalk ואחרות.
אני אמנם לא יכול להשוות לפלטפורמות כמו פייסבוק (אין לי. זה לא יתפוס), אבל יש התראות ויש פידבק מיידי ככל שתגדיר. העלאת תמונות והקלדה קל ממש כמו בוואטסאפ, כך שאני לא שותף להבחנה הזו שבין הממשקים.
ההבדל הוא כן בזה שבפלטפורמות האחרות הפידבקים מהחברים הם מיידיים. מצד שני דווקא זה שכאן לא תמצא 50 תגובות חחחח ופחחח לכל תמונה בדיחה או מם, עדיף בעיניי.
אסף.
מי שמתלונן על קשיים וחוסר קישוריות. הוא הדינוזאור.
להעלות צילום לפורום זה קלי קלות. לקבל מייל על הודעה חדשה זה קלי קלות.
ואפילו אני. צעיר לח ודביק שחבר פה מ 2002 או משהו ... ונמאס לי ועזבתי והופ. חזרתי. ( אגב. מנק המבט שלי. כלום לא השתנה פה מאז ועד היום. אותם אנשים רושמים את אותם דברים ואותם ויכןחים אין קץ. הדבר היחיד שכן השתנה. זה שעכשיו מותר לכתוב על רכבים בלי סרן חיי או רחמנא לצלן. בלי תיבת העברה ).
יש לי פייסבוק שאני שמר עליו רק בשביל התקשורת עם חברת הסלולר. יש לי ואצאפ שאני מקפיד לא להתמכר לו. ויש לי פורום שאני מקפיד להתעדכן בו פעמיים שלוש ביום.
זה הכל. באמת. בראש. מה שבא לכם. ככה זה.
ואפילו לעדכן על הרכב הלא שטח שלי. עם תמונות מהטיולים.
דיי לבכות.
;)
וחג שמח.
מכיון שהשרשור הזה עוסק לא מעט בהרהורים על עתיד הפורום, נוגע בבעיות כאלו או אחרות שאולי מרחיקים גולשים מסויימים ומעלה רעיונות אפויים למחצה לשיפור המצב (היה כדאי לנסות לעדכן את כותרת השרשור כדי שיהיה קל למצוא אותו מדי פעם) - אני נזכר בהערה ששמעתי ממישהו שבהחלט יש לו הרבה מאד לתרום בפורום אבל כבר לא כותב כאן הרבה:
כאשר בעל מקצוע בעל ידע רבבתחום מסויים תורם קצת מנסיונו בשרשורים רלוונטיים ומהר מאד מגיב מישהו שאינו מכיר אותו / מעריך את נסיונו וכו' ופוסל כלאחר יד את מה שכתב, בד"כ מבלי לנמק או לתת הסבר משכנע אחר - זה פוגע ברצון לטרוח ולתרום. ישנם פורומים שבהם יש "דירוג" כזה או אחר למשתמשים בהתאם למידת תרומתם לפורום - בצורה הפשוטה ביותר, כפתור "תודה" שמאפשר לכל אחד לראות כמה "תודות" קיבל חבר הפורום שכתב לפניהם, או מנגנון שבו מנהלי הפורומים מעניקים סימון כזה או אחר לבעל החשבון וכל אחד יכול לראות את אותו ציון / סימון ליד שמם ובכך:
- לאפשר למי שפחות וותיק בפורום להכיר טוב יותר את המומחים השונים בתחומים השונים
- להקטין את כמות המקרים בהם חברים נוהגים לפסול את התגובות של בעלי המקצוע המיומנים שאותם אינם מכירים, מבלי להסביר / להוכיח / לנמק (דרך אגב, אני מצפה מכל אחד שסותר / פוסל תגובות קודמות לנסות להסביר ולנמק).
- לעודד בעלי ידע וניסיון בתחומים השונים לתרום בתחומים אלו בפורום (כן, כמו ילד שמתוגמל עם מדבקה צבעונית גם אנחנו כילדים גדולים שמחים לדעת שתרומתינו מוערכת בצורה כזו או אחרת...)
- לעודד בעלי חשיבה שונה / עצמאית / מחוץ לקופסא לחקור קצת ולהעלות רעיונות שונים אבל מנומקים / מבוססים על מידע שאספו.
ההשוואה בין הפורום לווטסאפ התקשר לי לחלק ממאמר של יואב קרני בירחון G של גלובס.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1526674077