תגובה: כתבת עומק של בלומברג על מובילאיי
כמו שכתבתי גם בדיון השני - רכב אוטונומי שנוסע על כביש דורש התייחסות שונה לחלוטין. כשהכביש יתאים (רק) למכוניות אוטונומיות לא יהיו בו רמזורים.
תקופת הביניים מיותרת ומסוכנת. בעיקר בגלל היומרנות והמחשבה שמערכת ניהוג יכולה להחליף נהג אנושי בכביש שמיועד לנהגים.
והסרט הזה מדגים היטב כמה היומרנות הזו מסוכנת.
מה שכמובן מחזיר את הכדור למדינה. אסור למיטב ידיעתי לנהוג בלי שתי ידיים על ההגה ובלי להסתכל על הכביש. אסור לעבור ברמזור אדום.
הייתי מצפה ממשטרת ישראל שיפתחו בחקירה, לכל הפחות, ורצוי שגם יעמידו לדין את הנהג שבעצמו פירסם עדות מרשיעה. (נהיגה בקלות דעת... ועוד איזה 10 סעיפים).
ואם משרד התחבורה נותן יד לסיכון הזה ולציפצוף על החוק, ראוי לפתוח גם שם בחקירה.
כי אם למובילאיי מותר.... מחר כל אחד עם מכונית שבולמת בעצמה לפעמים ירשה לעצמו לעבור באור אדום.
.
אסף.
+1
Sent from my iPhone using Tapatalk
הבן שלי לומד בירושלים. מאוד לא מוצא חן בעיני שיש רכבי ניסוי עם מוצר לא בשל (עובדתית) שמסתובבים ברחובות ירושלים.
האם מישהו נתן את האישור לכך ואם כן באיזה הליך?
החוק בישראל דורש לשים שתי ידים על ההגה ומותר להסיר יד אחת לצורך נהיגה בלבד. האם החוק שונה עבור מובילאיי? אם לא הם מפגינים את העבירות על החוק באין ספור כתבות יחצניות.
אנלגיות לטלפונים סלולרים אינן רלונטיות. כאשר שיחה נופלת שום דבר לא קורה. כשל במכונית אוטונומית זה כלי הורג. גם כיום הטלפון שלי מיתרסט מפעם לפעם. היצרנים במירוץ שלהם להקדים אחד את השני מוציאים מוצרים לא בשלים בהגדרה. אוי ואבוי אם זה יקרה במכונית.
כאשר יש תקלה במוצר תוכנה שלי אני נדרש לספק ללקוח root cause analysis אמיתי.
מה שמובילאיי אמרו נשמע לא רציני בלשון המעטה וזה לא נראה טוב.
אני מניח שהם מתחקרים את הארוע ... בבית.
הם לא חייבים לתת לנו דיווח למה וכמה ...
אני רק מקווה שמישהו באמת יגיד תלונה על זה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
שאפו לתומר הדר על התגובה המאלפת לגבי המציאות העיתונאית המדכאת בארצינו.
קצת בוטה לטעמי האנין, אבל מי אני שאשפוט.
וזה בהמשך לעובדות שמתגלות חדשות לבקרים על שליטת הטייקונים והפוליטיקאים בכלי תקשורת לצורך השגת סיקור אוהד.
כמובן שהעובדות הנ"ל מתפרסמות בעצמן בכלי תקשורת, מה שמעלה את השאלה למי לכל הרוחות אפשר להאמין?
אני מחזיק מעצמי צרכן תקשורת חשדן וציני ותמיד שואל: מי יזם את הידיעה? מי הביא את העובדות? מי מרוויח ומי מפסיד ממנה?
עדיין לעיתונאי טיפה אינטילגנטי ומתוחכם אין בעיה לעבוד על קהל הקוראים ולהסוות את ההטיה שלו.
אז תומר, תן בבקשה עוד קצת טיפים לגבי הסיפא של הפוסט שלך: איך בדיוק להיזהר בצריכת תקשורת? יש מישהו שאפשר באמת להאמין לו?
לפי מה שמפורסם נראה שאמור להיחנך כביש ניסוי ציבורי לרכב אוטונימי באזור שפיים.
היתכן שמובילאיי עושה ניסויים ללא התר?
נשמע לא הגיוני אבל מי יודע?
עבודה לעיתונאים...
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ