פקק רדיאטור הוחלף בכל הסיפור הזה?
נבדק המאוורר של המזגן?
אגב, מי אמר לך שטמפ׳ העבודה היא 90-95? אצלי ביום חם גם רואים 100 וגם בג׳ימני של חבר ואצל שנינו הרכב לא מתחמם.
בשטח ראיתי גם 110 ביום חם מאוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
פקק רדיאטור הוחלף בכל הסיפור הזה?
נבדק המאוורר של המזגן?
אגב, מי אמר לך שטמפ׳ העבודה היא 90-95? אצלי ביום חם גם רואים 100 וגם בג׳ימני של חבר ואצל שנינו הרכב לא מתחמם.
בשטח ראיתי גם 110 ביום חם מאוד.
רדיאטור החימום הסתום, גורם ככל הנראה לחסימה בסירקולציה המתוכננת של המנוע, וזו הסיבה שהטמפרטורה עולה. במכוניות בהן יש ברז כניסה לרדיאטור חימום, הוא אכן חסר משמעות מבחינת הזרימה.
הסרטון שהעלית מצביע על מצב תקין. לו היה לא תקין, היה מתאפיין במעבר נוזל קרור למיכל העיבוי ואף לגלישה ממנו.
בקיצור, תחליף רדיאטור חימום, כי הניקוי שלו ככל הנראה לא הצליח.
אצלי לאחר ניקוי רדיאטור חימום שהיה סתום מאוד (האוטו לא חימם בחורף) טמפ׳ העבודה ירדה מעט (כמה מעלות, אבל לא היסטרי) לפרק אותו זה כלבת רצינית - הייתי מנסה לדחוס מים בלחץ לא גבוה נגד כיוון הזרימה + איזה חומר ניקוי לא אגרסיבי (דורגול)
אפשר לבד, הגישה די נוחה מלבד הבנדים (מאז רכשתי מעין כלי שניתן לפתוח עימו בנדים במיקומים קשים בקלות - משנה חיים!)
שלום תודה לכולם על המענה
לגבי מד הטמפ אני חושב להחליף אותו כיוון שהשוותי לעומת שני גימני אחרים ואצלי היה גבוה ב8-10 מעלות באותם התנאים.
לגבי בדיקת לחץ למערכת קירור המליצו חצי שעה במכון הרדיאטורים. אני יודע שבצנרת מחזיקים שעה בד״כ
לגבי מיכל העודפים ברדיאטור הישן היה מגיע לשפיכת יתר, לאחר החלפת הרדיאטור לא נתקלתי בשפיכת יתר אלא מתמלא וחוזר כאשר מתקרר כראוי
לגבי צינורית רדיאטור שתי הצינוריות נבדקו זו שמובילה מהפקק רדיאטור למיכל העודפים והצינורית בתוך מיכל העודפים שתי הצינוריות ללא סדקים או סתימות.
בדיקת co2 בנוזל קירור לא בוצעה כיוון שבוצעה בדיקת קומפרסיה הפוכה, יש המלצה לעשות? אשמח להבין מהו החשד ?
הוחלף פקק רדיאטור במהלך הסיפור וגם רדיאטור הכל מקורי
מאוורר מזגן נבדק נכנס ויוצא וכיוון סיבוב תקין
כאשר התייחסתי לטמפ עבודה התכוונתי לנסיעה מנהלתית בעיר וביום לא חם ממש... והשוותי מול שני ג'ימני אחרים שהיו נמוכים ב8-10 מעלות, כמוכן גם מהמומחים של הג'ימני טענו שצריך להיות באזור ה90 מעלות.
לגבי ניקוי רדיאטור חימום ביצעתי פירוק של שני הכיוונים העברתי מים בלחץ משני הכיוונים נראה כאילו עובר חופשי לא נראה שישנה סתימה
למי ששאל היכן רגש הטמפ' בעמוד 4 העליתי תמונה של מערכת הקירור, יושב מאחרי המנוע
יש לך קולר גיר ברכב?
כן כחלק מהנסיון לפתרון התקלה הותקן גם קולר גיר
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
נראה שדי כיסית הכל לפי התיעוד שלך
...אני יורה באפילה..מה לגבי ממיר? ייתכן שסתום? יש לו השפעה על הטמפ'?
אשמח אם תעדכן לגבי הcst.
אצלי לדוגמא הוא הראה חיווי טמפ' תקין. והכל עבד מעולה מבחינת חום מנוע אבל משום מה עבד עשיר מאוד, בקים מהאגזוז בנסיעה חזקה, צריכת דלק גבוהה.. ובבדיקת 4 גזים הרכב יצא עם ערכים גבוהים פי4 מהנורמה...
אחרי ששברתי את הראש... החלפתי חיישן סעפת פליטה ...אבל לא היה שום שינוי. גיליתי שניתוק הcst תוך כדי בדיקת 4 גזים ... וכל הערכים חוזרים לנורמה.
החלפתי את הcst למרות שהקריאות במחשב נראות מדוייקות ובא לציון גואל.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הג׳ימני שלי ממשיך בשלו וממשיך להפתיע גם הסופ״ש, אתמול נדלקה נורת צ׳ק אנג׳ין ( תקלת TPS - חיישן מיקום מצערת P0121) היו קצת גמגומים בהנעה בזמן האחרון אך המשכתי להתרכז בלפתור קודם את בעיית ההתחממות.אתמול בבוקר עבר טסט ובדיקת זיהום אויר עברה בערכים נורמליים.
בנוגע לממיר לא הבנתי בכלל אם קשור להתחממות לאחר נסיעה ממושכת... האם יש קשר בין ממיר להתחממות לאחר נסיעה ממושכת באזור חצי שעה ?
האם אתם ממליצים לעשות בדיקת 4 גזים לממיר אפילו שיצאו ערכים בטווח הנורמה בטסט השנתי?
בשבוע האחרון הבחנתי ברעשי תקתוקים מתכתיים בנסיעה מהירה.. כל סיפורי העבר על ממירים גמורים ידועים ברעשים כאלו ואחרים... ככל הנראה הם מגיעים מהממיר עדיין לא הצלחתי לאבחן סופית...
תוכל להסביר בבקשה על ניתוק הcst?
פקק רדיאטור.
זה לא עוד ניחוש אלא על סמך מה שכתבת + מה שהוחלף. נשמע לי שהמערכת לא שומרת על לחץ כאשר היא בטמפ' גבוהה לאורך זמן ובדרך כלל האשם הוא פקק רדיאטור עייף או לא אטום טוב.
אסף.
יכול להיות שלא רשמתי אך הוחלף גם פקק רדיאטור ולאחר מכן רדיאטור הכל מקורי
פירות משאבת מים לראות מה מצבה?
אסף.
הוא כותב שעשה...
אני אשאל שוב. כי אולי לא הבנתי. אתה כותב ערכי טמפ, מהיכן הם? מהמד המקורי או שהוספת משהו חיצוני למערכת?
"בדיקת co2 בנוזל קירור לא בוצעה כיוון שבוצעה בדיקת קומפרסיה הפוכה, יש המלצה לעשות? אשמח להבין מהו החשד ? "
אני לא כזה חזק בנושא. האם CO2 העקבות שלו נשארים בנוזל ויעלו בבדיקה גם כאשר זאת מבוצעת בהנעה כשהרכב קר/טמפ עבודה? זה לגבי החשד שלי לסדק שמתרחב רק בחום. ותאמת שזה חשד קל.
אני מנסה להבין האם בכלל יש לך בעיה אחרי שביצעת את כל מה שביצעת. נוזל שעובר למיכל וחוזר חזרה בקירור זאת פעולה תקינה (השאלה כמה יוצא וכמה חוזר) האם כשהרכב קר ואתה פותח את הפקק - הרדיאטור מלא עד הסוף? מאמין שכן. אם אני מבין נכון אין לך מד טמפ חיצוני על הראש או משהו בסגנון (לדעתי חובה בכל רכב שטח). אם כל זה נכון אז גם אני תומך בהחלפת הרגש ולא מאמין שיש לך בעיה ברכב.
אני מנטר את הטמפ' מהרגש המקורי דרך הobd
אני מסכים לגבי רגש חיצוני נוסף, צריך לבצע.
מהרדיאטור יוצאים מים למיכל עודפים תלוי במשך הנסיעה אך מאז החלפת הרדיאטור חוזרים בצורה תקינה לאחר התקררות.
בפתיחה כאשר קר רדיאטור מלא עד לפקק.
כרגע הבעיה קיימת, לאחר נסיעה של כחצי שעה עירונית/ בינעירונית הטמפ' ברגש המקורי עולה עד ל116 ומנקודה זו המחוג מתחיל לטפס מעלה, חשוב להבהיר כי הטמפ' מטפסת רק במצב עמידה, ברגע שזה קורה אני מרים סל"ד בניוטרל והמחוג מתייצב טמפ נשארת באזור 115 ללא התחממות נוספת לאחר מכן. אפילו מתחיל להתקרר לאט אמנם אבל מתקרר ללא התערבות לאחר מכן.
בנוגע לCO2, גם אם נמצא אותו במים ואכן קיים סדק שמתרחב רק בחום גבוה, עדיין לא רואה סיבה למה בנסיעה מנהלתית בטמפ' נוזל קירור עומד על 100 ולא על 90.
משום מה מתחיל לחשוד שוב בבעיית זרימה מתכוון לבצע מעקף על רדיאטור חימום ובמידה ולא ירד החלפת רגש טמפ נוזל.
הכונס של הוונטה שלם וקיים אני מניח? משהו מיוחד שאולי חוסם מעבר של חום דרך תא המנוע? פלטות מיגון ללא שחרורים? שטיחי גומי לא מקוריים למניעת חדירת מים מאזור הכנפיים?
כונס מאוורר אכן קיים ושלם
בטנות של הכנפיים הורדתי לפני כמה שנים כלומר יש מעבר אוויר חופשי.
לא קיים מיגון באזור קדמי, לא רואה שום הפרעה פיזית קיימת, נבדק גם ע"י כמה מכונאים טובים והתייעצתי עם חברים מהתחום, ללא פתרון.
לפי מה שאתה מתאר, בעיית זרימה.
לא יודע איך בדקת את המשאבה, אבל לפעמים הציר בסדר ואין נזילה, אבל האימפלר גמור ואכול ולא דוחף מים.
או שהוא מחליק על הציר שלו כשהמנוע חם.
זה בעיית ספיקת קירור כאשר המנוע חם לאורך זמן ובמאמץ. לכן כתבתי א. לחץ לא תקין (פקק רדיאטור) וב. משאבת מים לא תקינה. אם שניהם נשללו באופן מוחלט..... אני מציע לבדוק שוב.
אסף.