כל מצלמות הדרך עושות זאת...
אם הרכב חונה בשמש בקיץ, יש יתרון לטעמי למצלמות מבוססות קבל.
סוללות הליתיום עלולות להתנפח בחום של רכב סגור בקיץ ישראלי... קרה לא מעט למרות שלא שמעתי על מקרי התפוצצות של הסוללה.
נשלח מהנייד
Printable View
שבהם יש התחשבות בזה.
לי יש sj4000 כבר שנים.
פעם בשנה שנתיים אני מחליף סוללה כשההתנפחות שלה מתחילה להיות מוגזמת.
סוללת מצלמת דרך במארז פלסטי על שמשת הרכב זה קצת שונה כנראה מתאי הליתיום במצברי הרכבים היברידיים שהם במארזים / כלובים מוגנים ובדרך כלל במקומות שאינם תחת השמש הישירה.
בכל מקרה - רק מציין עובדה. כן אצלי החלפתי סוללה שהתנפחה במצלמת הדרך ולאחר מכן עברתי למצלמות עם קבלן בכל הרכבים.
נשלח מהנייד
אצלי ה 70mai עושה יופי של עבודה.
אסף.
[QUOTE=גיא;864864]האחרונה הרסה את המצלמה ...
אין מה להחליף :(
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..[/QUOT
המצלמה החדשה מיועדת להחליף את ה SJ4000 שעדיין עובדת אבל היא לא בדיוק מתאימה לשמש כמצלמה לרכב ולו רק בגלל שבצילום לילה לא רואים כלום. המצלמה אצלי כבר שנים (בערך 6) והחלפתי סוללה בפעם הראשונה לפני כחודש.
הפלסטיקה של המצלמה התעוותה בשמש רק כשקיבלתי רכב חלופי (סובארו) כל השנים קודם בקיה וביונדאי לא קרה כלום.
ולענייננו מצלמות עם קבל יקרות יותר, אפילו כפול ממצלמה עם סוללה. אם השיומי תחזיק שנתיים זה מספיק מבחינתי.
כן. בטח.
אסף.
3 רכבים עם viofo 119 מזה כשנתיים. עד כה עובדת ללא דופי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני חוויתי נסיון הזמנה כושל של ה119.
בסוף קיבלתי זיכוי.
השנה ב11.11 אני מתכנן לנסות שוב.
לא. מצלמה אחת.
אבל פשוט רוכשים שתיים...
נשלח מהנייד
תחת 70mai יש כל מני דגמים,
על איזה ממליצים / לאיזה התכוונת בשרשור ? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e6c6e9a32f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b86fc368cc.jpg
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אני אחדד מה אני צריך :
כבל ולא בטריה
קדמי ואחורי, אבל קדמי שאפשר לראות בו את האחורי כשרוצים (לרוורס, לחיבור נגרר וכו)
ללא GPS
רק בנהיגה לא צריך בחניה
וכמובן לא יקר מדי....
תודה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אתה רוצה מצלמת דרך שהיא גם מצלמת רוורס?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
להבנתי הוא מתכוון מצלמה עם עדשה כפולה, שמהמסך שלה רואים גם את הצילום הקדמי וגם הצילום מהעדשה האחורית.
לגבי מצלמה עם קבל (כבל יש לכולם...) במקום סוללה - אז אתה מדבר לא על שיומי אלא viofo למשל.
יש להם דגם שתומך ב-2 עדשות, נקרא 129, לא בטוח שבתצורה שאתה מתכוון - חפש סרטונים. מדובר במצלמה איכותית חדשה אבל יקרה משמעותית.
אני באמת הייתי שוקל שתי מצלמות שלהם מהדגם הוותיק יותר - 119.
אני מניח שיהיו מבצעים בימים הקרובים, אם אתקל טורבו כאן קישור.
נשלח מהנייד
גם את המסך של המצלמה הקדמית איני רואה (מותקנת מאחורי המראה, בהגדרות כיוונתי שהמסך יהיה כבוי לאחר הדקה הראשונה - לא אוהב לראות תמונות בוהקות (במיוחד בלילה) בגובה העיניים וגם אין צורך בכך.
כאשר יש אירוע רלוונטי - אני יכול בנחת לשלוף את הסרטן מהמצלמה למחשב בביית (אפשר גם על ידי לחיצה על כפתור להפוך אותו למוגן מפני מחיקה, כך שאפשר לצפות בו גם לאחר כמה ימים ושבועות.
מכיון שאני כעת ליד מחשב ולא עם הטלפון ויותר נח לי לכתוב, ומצד שני אני רואה שלא כולם מכירים את הנושא של מצלמות רכב - זה אולי המזמן לרשום מספר תכונות של מצלמות רכב:
- איכות צילום / רזולוציה - לא תמיד כאשר יצרן רושם HD המצלמה אכן במצלמת תמונה איכותית, או אפילו ברזולוציה הנקובה או מייצרת סרטון אחיד ורציף (עד לפני שנתיים שלוש זה היה מאד בולט במצלמות זולות והיה כמעט בלתי אפשרי לזהות מספרי רכב חולף בסרטון). לא נכנס כאן לסוגיית המעבדים והסנסורים, אבל הרשימה בשרשור זה כוללת מצלמות שאין להן בעיה מבחינה זו.
- איכות צילום בלילה - להתאים ציפיות - הצילום בתנאי החשיכה הרבה פחות איכותי. יש מצלמות עם צילום יום מצויין וצילום לילה לא יותר מסביר (ברשותי דגם ישן יותר של Viofo - A118C שהוא מצויין בכל הפרטים אבל חלש יותר בצילום לילה. עדיין מבחינת עלות / תועלת - מעולה).
- זווית צילום רחבה - כדי "לתפוש" את מה שקורה בכיוון הצילום גם אם הוא בצדדים. יש כמובן עיוותים מסויימים ככל שהזווית רחבה יותר. זווית של 140 מעלות לטעמי מכסה היטב את כל קדמת הרכב כאשר המצלמה על השמשה במרכז. זווית של 170 מעלות כנראה תכסה אף יותר.
- צפיה בסרטונים המוקלטים - יש מצלמות עם מסך (קטן יותר או פחות) וניתן לצפות בקטעים שצולמו. יש מצלמות התומכות בצפיה בסרטונים באמצעות הסלולר (יש להן WIFI המאפשר להתחבר עם יישום מתאים). כמובן שתמיד ניתן לצפות בסרטונים שעל כטיס הזיכרון אם מחברים אותו למחשב או לכל אמצעי צפיה אחר.
- שמירת סרטונים קצרים של דקה אחת עד 5 דקות - כל מצלמות הדרך עושות זאת! לא מצלמים סרט אחד ארוך אלא מקטעים של דקה אחת, שלוש או חמש (נשלט בהגדרת המצלמה). בין הסרטונים יש חפיפה קצרה מאד (שנייה בערך), כך שמי שמעוניין לערוך סרט של טיול, למשל, על ידי חיבור מספר סרטונים כאלו - צריך להביא בחשבון שצריך כנראה קצת עריכה...
- צילום ב"לולאה" - סרטונים חדשים נשמרים על חשבון הסרטונים הישנים ביותר בכרטיס הזיכרון, כלומר כרטיס הזיכרון אינו באמת "נגמר" והמצלמה תמיד תשמור את קטעי הסרטון על הכרטיס תוך מחיקת הסרטונים הישנים ביותר (למעט סרטונים שנשמרו כמוגני מחיקה על ידי לחיצה על כפתור במצלמה, למשל כדי לתעד אירוע שלא רוצים שיימחק) - זוהי תכונה של כל המצלמות!
-צילום קדמי / אחורי / פנים הרכב - בד"כ המצלמה כוללת עדשה בודדת ואם היא מותקנת על השמשה הקדמית היא מצלמת את מה שקורה קדימה. בעבר היו לא מעט מצלמות שכללו גם עדשה אחורי ותיעדו בו זמנית את מה שקורה קדימה ואת מה שקורה בתא הנוסעים. זה הרבה פחות נפוץ כיום. יש מצלמות הכוללות עדשה נוספת רחוקה שניתן להתקין אותה על השמשה האחורית והיא מתעדת את מה שקורה מאחורי הרכב. אפשר די בקלות להסתפק בשתי מצלמות - אחת המצלמת קדימה והשנייה מצלמת אחורה :)
- G-SENSOR - חיישן תאוצה, למעשה "מכות"/תנועה פתאומית חזקה - מאפשר לצלם אירוע של תאונה למשל (חבטה חזקה) גם אם המצלמה במצב standby ולא מצלמת באותו רגע. קיים כנראה בכל מצלמות הדרך, מופיע בהגדרות המצלמה (אפשר לכוון רגישות).
- סוללה או קבל - רוב המצלמות כוללות סוללת ליתיום המאפשר הפעלה גם כאשר הרכב כבוי (למשל בשילוב עם ה- G-SENSOR יכול לתעד מכה ברכב חונה) סוללות מתנפחות בחום הקייץ הישראלי כאשר הרכב בשמש וכנראה צריך להחליפן לאחר שנה שנתיים (לא מכיר אירוע של פיצוץ). הקבל מאפשר למצלמה לעבוד ללא סוללה, אבל צריך שמתח יגיע אל המצלמה (סוויצ' פתוח למשל).
-GPS - כמעט לכל מצלמה יש גם דגם עם GPS - המצלמה תשמור גם נתוני מיקום (ומהירות) בקבצים על כרטיס הזיכרון במקביל לקבצי הסרטונים. זה מאפשר לקבל נתונים על מיקום האירוע המצולם, מהירות הנסיעה וכו'. יש תוכנות המאפשרות לצפות בסרטון המצולם בחלון על המחשב ולידו בחלוניות אחרות לקבל נתוני מהירות, תאוצה וכמובן "קו" נע על גבי מפה (או תצ"א/תצ"ל) המציג את מיקום הרכב.
- הקלטת קול - בכל המצלמות, למיטב ידיעתי, ניתן להקליט גם את הקול (המיקרופון על גבי המצלמה, כלומר מקליטים את מה ששומעים בתא הנוסעים) וגם לבטל את הקלטת הקול.
---הערה:
פורום רציני לנושא זה הוא https://dashcamtalk.com/ - עם סקירות השוואות והרבה דיונים והסברים...
אני נהגתי לצפות בסרטונים שהעלה בחור בריטי יסודי מאד שמכונה techmoan והוא תמיד דאג להעלות סקירות על דגמי המצלמות החדשות שיצאו. אם מישהו מעוניין יש לו אתר וערוץ יוטיוב. האתר שלו - http://www.techmoan.com/