תודה רבה
- - - Updated - - -
שבת שלום
במידה ולא עשו שינויים בג׳יפ, אלו סוג סרנים הוא אמור לנעול?
האם אוכל לקבל עזרה בבדיקת הרכב ע”י מתנדב? אשמח גם להגיע ולאסוף.
מזכיר, הרכב באיזור מודיעין.
תודה רבה
Printable View
בעיקרון בשנתון הזה סיקס הגיע עם דנה 44 אחורה ודנה 30 קדימה ,סיכוי קלוש לסרן amc 20
מאחור ,תסתכל בתרשים שצירפתי ותשווה בינו לבין המיכסה סרן שעל הגיפ .https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...01608ce8d3.jpg
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
לכולם שלום,
חייב לציין לשבח את הפורום הזה, את הנתינה, עזרה והדדיות ששורה כאן בין החברים.
במיוחד את יוני היקר, (כולכם אנשים יקרים) פעם שנייה שיוני היקר עם הCJ האדום התגייס לעזרתי, פעם ראשונה הזמין אותי לטיול עימו לחוות את רוח הCJ.
הפעם נרתם לעזור ולבדוק את ה"כלה".
אז ככה מה שאני זוכר:
1. נזילה ממסרק הגה.
2. משאבת הגה או מסרק הגה משמיע רגשים די משמעותיים, שמסובבים את ההגה עד הסוף ימינה או שמאלה.
3. תושבת פולי לא מקורית, כנראה ייצור או משהו לא ראוי, יש גימגום בסרק.
4. המנוע, מנוע מקורי עובד יפה לדברי יוני, להערכתו אבל, יש לו עוד 4-6 שנים, זיהה עשן לבן בכמות מזערית.
5. אין לוקרים! הוציאו אותם,אין לי מושג למה... אז אני מניח שהציר בין הגלגלים מחובר קבוע...
6. נזילות מהקרטר בקטנה.
7. מספר שעונים לא עובד, כגון לחץ שמן.
8. לדברי יוני הג'יפ מאוד נוח בנסיעה.
9. חלודות מבדיקה של שנינו באופן ממש זניח, הרכב עבר צביעה כנראה של שילדה ובודי בטוח בעבר.
10. דבר משמעותי בעיני ואצרף תמונה, סדק בשלדה מעל תושבת קדמית של קפיץ העלים האחורי בצד הנהג.
11. סטרטר של סופה.
12. צריך להתקין סוויץ חדש.
13. צמיגים בסוף חייהם.
14. אין וישרים, יש מנוע.
15. מכלולי טרנספר ודרייבשאפטים תקינים.
16. דנה 30 קדימה, דנה 44 אחורה.
ידוע לי כי זו הולכת להיות הרפתקאה, איני מכונאי, לא בקיע בשמות כל החלקים,מי, כמה, למה ואיפה, אבל אציין שאני טכני מאוד, יש לי את כל הציוד האפשרי לדעתי בהישג יד.
רק אציין, אם לא ציינתי המוכר בן 75 איש מאוד טכני מבין עניין ומכונאי מקצועי בעברו כולל בוחן כיום במשרדי רישוי. הג'יפ אצלו 5 שנים ושימש אותו להסיע נכדים ונינים במשק ובסביבה.
ביקש 30K אמר כי יודע שצריך לרדת עוד ויוריד, עדיין לא דיברנו על כמה אך אני חושב ש20K יהיה הוגן.
דעתכם תתקבל בברכה.
שבת שלום.
אתה רציני? על גרוטאה כזו מקבלים בין 20 ל30???? וואו. שלי היה במצב הרבה הרבה הרבה יותר טוב ועדיין נחשב לגרוטאה ולא שלמתי יותר מ10K עליו.
לדעתי יש לך 2 אפשרויות, לקנות גרוטאה בגרושים ולבנות מחדש תוך כדי הבנה שכנראה 90% מהרכב יעבור שיפוץ או החלפת רכיבים (למעשה רק השלדה תהיה חשובה לך, אולי גם הבודי) אבל זו חתיכת הרפתקאה שלי אישית לקח כמה שנים טובות לסיים.
או לחפש משהו יותר טוב מכנית. הרבה יותר טוב מכנית ולשלם קצת יותר מ20 אלף.
- - - Updated - - -
לא רק שהתושבת קפיץ עומדת להקרע מהשלדה, נראה שזו לא הפעם הראשונה. לא יודע מה מצב המתכת שם. יצטרך טיפול יסודי. לא ממליץ לפרסם יותר מידע.
השילדה כבר עברה בעבר תיקון ( ממש לא מקצועי ) במקום .
ניתן לתקן את השילדה בצורה טובה ונכונה , אולם אינני יודע מה קורה בצידה השני ( וסביר להניח שגם שם לא מזהיר ) .
מה מצב הבודי , ברזנט ועוד .
מחירי הכלים האלו ( שהפכו ממש נדירים ) עלו מאוד בשנים האחרונות , סיקס ב- 10000 ש"ח עם רישיונות תקינים - לא נראה לי שתמצא .
אשמח לעזור ( לא בטוח שיהיה זמן ) לפחות טלפונית - צור קשר .
אני חבר מועדון ה- CJCLUB ושם בפורום ( סיפורי ג'יפים ) גם מסופר סיפור שיפוץ הסיקס שלי ( הכל עבודה עצמית ברמת הבורג , סטנדרט מאוד גבוה ) .
מוזמן להתקשר ולהתייעץ .
אילן - 050-5249686
מיכה אתה אמיתי , אין יותר סיקסים ב 10 אלף שקל שנוסעים ,מקסימום ב 10 אלף תקבל שילדה עם ניירת ( והמבין יבין ) ב 20 אתה מקבל נבלה לשיפוץ מסיבי הכלים הטובים והשמורים מתחילים היום באיזור ה 35 -40 .
לבחור שפתח את הפוסט ,תיקון שילדה ,במיוחד שרואים שעבר שם תיקון שלא צלח, בנוסף לרג'קטים האחרים מצביע על כלי באמת שזקוק להרבה עבודה מיקצועית ולא למכונאי החובב , עדיף לך לחפש סיקס ללא בעיות גיר שילדה בודי ומנוע .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
אין יותר דבר כזה ג'יפ עם בודי ושילדה פיקס במצב נסיעה עם טסט ב20 אלף שקל, על אחת כמה וכמה כלי ארוך, כי מי שיש לו פשוט לא מוכר.. או מוכר במחירים גבוהים בהרבה.
תודה אילן, קראתי על סיפור השיפוץ שלך בפורום השכן, מעורר השראה, כמו רבים וטובים פה.
בשלב הראשון הייתי רוצה לשים את ידי על סיקס ראוי, להערכתי הסיקס שראיתי (ארוך) עונה על כך. אך עדיין חשובה לי דעתכם.
השלב השני לשפץ לאט לאט במהלך השנים.
מחירי הכלים אכן הולך וניהיה נדיר מיום ליום.
אגב בצידה השני של השילדה המצב טוב!
תודה.
זו תיהיה חלק מהעסקה! הקשרים והנסיון שלו במשרד הרישוי לטובתי.
אך לא בגלל זה אקנה ממנו!
תראו ידוע לכל שיש דברים לסדר ואם הזמן נסדר הכל, ומה שמעודד פה, מהקריאה של מס' שרשורי אחזקה וקנייה של כלים דומים שדווקא המצב בג'יפ הזה סביר לפני יישור קו ביחס לאחרים פה, או שמא אני טועה?
הדבר שמטריד אותי באמת זה הסדק בשלדה והאם אפשר לסדר אותו בלי לפרק את כל המרכב?
יש לי הידע, הניסיון והנגישות בכל הקשור לפלדה, מסגרות וצנרות. כמו כן מחזיק במקצועי רתכים וצנרים.
אני מזכיר שזה CJ8 ארוך (די חשוב) אבל אם הדעה הרווחת פה להמשיך הלאה ולחפש כלי אחר, אז אשקול זאת.
תודה רבה.
זאת כמובן היתה תגובה בצחוק, אבל זאת ברצינות - עניין השלדה חשוב יותר ממכניקה בג'יפים האלו (מכניקה קל ובדרך כלל לא יקר להחליף) ולתקן את השלדה הזאת כמו שצריך תצטרך לעשות הרבה פירוקים והעלויות עלולות להיערם (צנרות ברקס + דלק שעוברות עליה ועוד). מה גם שהריקבון בתמונות היא פנימי שיוצא החוצה, כלומר בלי לחתוך יסודית עד לאן שאין חלודה כל תיקון יהיה זמני ולדעתי קשה מאוד עם מרכב על הרכב, ואז אם אתה נכנס להרמת מרכב אתה נכנס ללופ שאתה לא יודע איך תצא ממנו, הימור של 10-15K נוספים הוא הימור יציב. ב20 20 וקצת כנראה שזאת התחלה סבירה כל עוד אתה לוקח בחשבון שהסיפור עם השלדה זה כמו חור בשן, לא תתקן כמו שצריך יסודית זה ימשיך להתפתח, ותיקון של דבר כזה יסודית (תצטרך לעשות אותו ב2 הצדדים, מצב הצד השני זהה גם אם הוא עוד לא נפתח) יהיה לא זול.
הייתי שוקל לחסוך עוד עשירייה להגיע לתקציב של 35-40 ולחכות לג'יפ טוב, בריא ומוכן ברובו.
ה״הטבה״ הזו מתפוגגת ברגע העברת הבעלות.
ברור לך שהרכב במצבו לא יעבור וסט אלא הניירת שלו, ובטסט הבא, תצטרך להתמודד לבד עם האירוע וזה לפני ביקורת כלשהי בכביש?
בוא נשים על השולחן, זו גרוטאה.
שילדה שבורה עם תיקון גרוע קודם, שלא תעבור את הטסט הבא בלי השקעה גבוהה מאד, כדי להביא אותה לנקודת הפתיחה של גרוטאה אחרת, אבל לפחות עם שלדה..
אין סיקסים עם שילדה נקייה כבר.
יש אולי בודדים אבל הם כנראה לא למכירה ואם כן למכירה אז במחיר גבוה.
וגם אם תמצא. בהחלט יכול להיות שהשבר יקרה אצלך.
או שאתה משקיע אזור ה40 ומעלה לכלי שמישהוא השקיע עליו 60 והוא במצב טוב. או שאתה קונה נבלה ומשחק ומסדר אותה לבד.
אני חושב שהמועמד שמצאת ראוי.
שילדה זה ברזל.
קפוץ למיים. מה כבר יקרה. אחרי שנה שנתיים ימאס לך. תעביר אותו הלאה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הסדק הזה אופייני, בצד הדק של השלדה (הצד החיצוני הרבה יותר עבה). הוא נראה רע אבל ניתן לתיקון. אפשר לדעתי גם בלי להוריד את המרכב מהשלדה (ראה בשרשור השיפוץ שלי, בחתימה). צריך לתפוס ליפט אצל בעל מקצוע עם סבלנות. להסיר את האגזוז ושאר הדברים שמפריעים. להשחיז היטב את כל הסביבה, לקדוח את קצות הסדק, להגדיל אותו וליישר אותו. עושים את זה עם מקדח מדורג. זה לא בעייה כי החומר מסביב לסדק עוד יותר דק מהמקורי. להגיע למצב שהסדק נראה כמו חלון אליפטי חלק ויפה שהיה שם במקור. זה לכשעצמו + ממיר חלודה וצביעה כמו שצריך ימנע את התפשטות הסדק ויאפשר נסיעה בטוחה עוד הרבה זמן. אם רוצים לעשות יותר טוב אז אפשר לרתך עליו תלאי מתכת משמעותי שיגיע עד לתושבת הקפיץ. מצ"ב סקיצה גסה של הכיוון לדעתי.
קובץ מצורף 127629
לגבי שאר הרג'קטים... זה מה יש. זה שמצאת לא כזה נורא. טוב יותר ממה שהחבר הדמיוני של OPL קנה, למשל. אם אתה רוצה משהו במצב מצויין זה יעלה הרבה, הרבה יותר. החל מ60K אתה יכול לקנות סיקס משופץ קומפלט.
וגם המשופצים האלה, שמאוד-מאוד נקיים ויפים, עדיין יושבים על שילדות בנות 30 לפחות.... גם הן עלולות להיסדק/להישבר כבר בטיול הראשון.