תגובה: פתיחת אום עקשן באופניים
תודה, מכיר הסרטון וזה בתכנון להשבוע. יש לי מפתח צינורות 14" שמחכה לזה. למרות שאין הבדל בין זה לבין מברגה 18-36v לדעתי...
העניין/טיפ של הבורג לייצוב הבוקסה לדעתי יהווה הפתרון. ראיתי ברשת כלים ייעודיים שלמעשה מגיעים עם בורג מובנה למטרה זו.
אגב להבדיל מכל הסרטונים, אני עובד כשהאופניים על הרצפה ועם גלגלים מחוברים. ולא נטו שלדה או על מעמד טיפולים ייעודי. גם לזה יש השפעה שלילית על הביצוע אבל אלה התנאים ואיתם ננצח.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
התפיסה של המפתח המשונן עם הבורג יכולה לעזור.
כשהאופניים על גלגלים על הרצפה ומושענות טיפה בזווית כלפי שולחן או משהו דומה יותר קל מאשר על סטנד/ליפט וכו', יש לך אפשרות להפעיל יותר מומנט.
משעין על קיר ומסכים איתך
כשאין מתקן יעודי אפשר לקשור לשולחן מנשא אופנים (ההוא ששמים על הבאגז).
לא מושלם אבל יותר נוח משאר האופציות.
אני עובד על המנשא אופניים של האוטו, תלוי יהמעקה של המרפסת.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
כשאין מתקן יעודי אפשר לקשור לשולחן מנשא אופנים (ההוא ששמים על הבאגז).
לא מושלם אבל יותר נוח משאר האופציות.
אם היה מתקן אופניים, היה לוקח את האופניים למכונאי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כמו יין ישן, פשוט נפלא.
כמו תמיד, כשיש כלי ייעודי ביד, הכל יותר קל.
בעודי משוטט בפראג, נכנסתי לחנות אופניים ושם רכשתי בגרוש וחצי ידית עם בוקסה ובורג ייעודי לבורג שלי.
פחות מדקה והבן של עז נפתח... בצד של האין שרשרת. וממנו יצא כל האלמנט ולא רק האום כמו שחשבנו. לא פטישים, לא מקדחות ולא אימפקט.
עברתי לצד השני ושם היה קצת יותר קשה. הידית לא עזרה לבדה, כל שכן לא היה לי לאן להבריג...
פניתי לקידוח נקודות לשבירת האחיזה, זאת לאחר שחימום גם לא עזר.
התוצאה לפניכם. חובבני מאד אבל עשה את העבודה.
ועכשיו לאתגר הבא - הכנסת הציר החדש שכנראה מאד מאד מדויק בקוטר שלו ואולי אפילו במיקרו מילימטר שמנמן יותר, וגם עם גריז לא רוצה להכנס עד הסוף...
לפני מספר אפשרויות, חלקן ריאליות וחלקן לא -
1. להביא את האופניים למקום עם פרס. אין לי איך.. דווקא פרס יש אצל מוסך לא רחוק ששמח לעזור לי.
2. מהלומות פטיש. יכול להזיק לציר ויצריך ממני רכישת פטיש רך(?) ולא פטיש ברזל רגיל. אין לדעת אם לא יסב גם נזק לצינור השלדה שעשוי אלומיניום ומי יודע מה עוד...
3. קומבינה כלשהיא ללחיצה על ידי הקיר ואו משיכה על ידי סוג של חולץ... לא יכול לחשוב על משהו כרגע שלא יסב נזק לקיר ואו לאופניים...
4. השחזה קלה של גוף הציר ואו הצינור החלול אליו נכנס בשלדה. אם כן, לא יודע אם נייר שיוף יספיק ואיזה...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...68c8a9db1a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b7716449e5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b386385fbd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ba8503889.jpg
אמנם רחוק בעמק הירדן אבל אני יכול להמליץ לך על מכונאי אופניים מקצועי (מייסטר רשמי עם הסמכה מגרמניה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אמנם רחוק בעמק הירדן אבל אני יכול להמליץ לך על מכונאי אופניים מקצועי (מייסטר רשמי עם הסמכה מגרמניה).
כנראה פספסת את הקטע שבו ציינתי שאין לי איך לשנע אותם. אבל תודה דרור!
מה גם שעכשיו זה פחות מכנופנים ויותר אנשים נטו פרקטיים עם הבנה של המצב וידע כללי רלוונטי.
תוהה אם יש כלי בסגנון מלחציים, רק מאד רחב שיאפשר לי לבצע הלחיצה... אולי כמו וייס-גריפ מרובע רק שצריך להיות לו מפתח/לוע מאד גדול...
קליבת נגרים אפשר למצוא כמעט בכל גודל שבא לך.
תשים עליה איזה בוקסה/פלח שטוח שאתה צריך.
הכוח הוא לא של פרס הידראולי....
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
תודה
קח נייר מים 400 או 600. לטש עם הרבה מים את הקדח.
יותר טוב זה לקנות מכשיר הונינג עם אבן מתאימה לאלומיניום - ובדרגה עדינה מאוד - שמתלבש על מברגה.
אתה מוריד ככה כמה מיקרונים ועל הדרך מחליק את הקדח מכל מיני גרדים ושריטות שנשארו מהחליצה.
אסף.
תבדוק שלא גרמת נזק לשפה של הקדח אליו אתה מכניס את הציר. אמור להיות שם פאזה עדינה, אם לא תשחזר אותה, עם שופין.
תקפיא את הציר שנכנס. יכול לעזור, לא יכול להזיק.
תשתמש בשמן דליל מאד, לא בגריז.
תאלתר פרס. לך לחנות חומרי בניין, קנה זוג "פלטקות" רבועות, עם 4 חורים בפינות, מוט הברגה מתאים, ואומים. בנה כלוב מהפלטקות ושתיים או ארבע מוטות הברגה. אם מצאת פלטקות גדולות ונכנס פנימה ג'ק בקבוק - קיבלת פרס הידראולי. אם כל מה שהיה זה פלטקות 100X100 מ"מ, אז תקדח חור באמצע של אחת משתי הפלטקות, אום מרותך אליו ובורג גיבור וראצ'ט, וקיבלת פרס ידני.
הציר צריך להיכנס בקלות ולהיתברג בקלות, אם הוא לא אז משהו שם לא תקין, סתם אילתורים וכוח יעשו יותר נזק.
מהמעט שאפשר לראות מהציר שפירקת נראה שההברגות לא משהו בכלל, אלומיניום הוא חומר רך שנהרס בקלות, בקלות אפשר להבריג בטעות את הציר טיפה עקום והכל יהרס, תיצטרך לחדש הברגות עם כלים שעולים לא מעט כסף.
חברים תודה.
א. אין הברגות בציר החדש. מדובר בצינור חלק שאכן אמור להכנס חלק כפי שנכנס ויצא מהאופניים הקודמים..
ב. לשייף כנראה האופציה הכי נכונה. בלי אלימות ובלי פרס...
ג. נמרוד, אחלה רעיון לפרס, שווה כתבה :)
ללטש לא לשייף...
אתה רוצה להוריד מיקרונים, לא עשיריות ולא מילימטרים שלמים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
חברים תודה.
א. אין הברגות בציר החדש. מדובר בצינור חלק שאכן אמור להכנס חלק כפי שנכנס ויצא מהאופניים הקודמים..
ב. לשייף כנראה האופציה הכי נכונה. בלי אלימות ובלי פרס...
ג. נמרוד, אחלה רעיון לפרס, שווה כתבה :)
החדש זה ציר חלול?
לא חלול, בתוכו עובר הקראנק.