-
תגובה: בגי״ה - דרכון פורטוגלי ליוצאי גירוש ספרד, מישהו קיבל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
מה הקשר? רוצה להתחזות לפליט זה עניין אחר,
זה כמו שתגיד שקל לקבל תושבות ישראלית - תעמוד הרבה בשמש, תלבש סמרטוטים ותשב על כביש 12, כשיגיע הסיור זרוק כמה מילים במשהו שנשמע כמו סודאנית.
..
לא תקבל מסיבה מאד פשוטה שלפי האו״ם, שבמידה ואתה אכן מגיע ממדינה שבה אתה נרדף, אתה זכאי למעמד פליט במדינה הראשונה אליה הגעת אחרי שיצאת ממדינת המקור שלך בה נרדפת.
ובגלל שלישראל ולסודאן (שמזמן לא ברשימת הפליטות), או כל מדינה אפריקאית אחרת, אין גבול משותף, בהכרח היו חייבים לעבור לפחות מדינה אחת שחברה באו״ם כדי להגיע לכאן=לא זכאים למעמד פליט בישראל.
וזה ממישהו שעבד בסוכנות הפליטים בארץ, בשיא גלי ההברחה לכאן.
ורק בשביל הפרופורציה, בשיא היו 6 עו״ס בלשכת האום לפליטים בארץ, וכשהם בעצמם הבינו שזה לא באמת פליטים, בשקט בשקט קיפלו את המשרד..
לראייה,
האום בעצמו לא לוחץ על ישראל בנושא, וזה גוף שרק תיתן לו סיבה קלושה להגיד משהו שלילי עלינו והוא קופץ.
-
אז זהו, אנחנו לא בשוק גלובלי כי אנחנו... יהודים.
גם רוב החילונים האדוקים רוצים מדינה יהודית בה יוכל צבא העם להגן על הלאום היהודי בארצו ולא להיות שנית ( או חמישית - תלוי כמה אחורה בהיסטוריה סופרים) נטבח בלי יכולת הגנה.
כשאני רואה יהודים שלא הפנימו היטב את המונח ״לעולם לא עוד״ ומרגישים אזרחי העולם הגדול ושוכחים שבלי המדינה הזו גורל היהודים בעולם די בסכנה.
עוד יותר מרגיז זה לשמוע את הצידוקים המטופשים כמו ״גנבו לנו את המדינה״...
כל זמן שהם ניהלו את המדינה והיו מיעוט שעשק את הרוב הם הרגישו טוב.
עכשיו כשהרוב מחליט אחרת המדינה כבר לא שלהם והם מכינים לעצמם תיבת נח.
אפילו על עצמם השילטון הם לא מצליחים לשמור ומספרים לנו סיפורים משיחיים על שלום עם הערבים ( אותם הם כה שונאים ורוצים להיפרד מהם) .
אבל לא כל הערבים אלא רק אלו של 67 כי אלו של 48 הם אחים ואיתם לא תהיה מדינה דו לאומית.
קצתי בחרטוטים האלה ואני סולד מאזרחים על תנאי שמוכנים להיות שוב יהודים טפילים ולברוח מכל מקום שמשחק דמוקרטיה אבל לא כשהם מתועדפים.
מגעיל בעיניי
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תגובה כל כך גיזענית.
אתה כל כך שונא ערבים שאינך מוכן למדינה איתם ואתה עוד מעיז לקרוא לזה ניחוח אפרטהייד?
כמו להגיד שאתה שונא ערבים וגזענים.
מעבר לכך הצידוקים שלך להוציא דרכון גרמני כל כך חלשים שלא לומר בזויים בעיניי.
המדינה הזו הוקמה על מנת שליהודים תהיה אפשרות להגן על עצמם בביתם.
אתה ושכמותך מיצגים בעיני את היהודי חסר השורשים.
מצטער אם אני בוטה או פוגע אבל זה כל כל מכעיס בעיני
עדיף שהשרשור הזה ינעל ויפה שעה אחת קודם כי יצא מפה רק פיצוצים.
מעדיף לא לשמוע ולהגיב על דעות הזויות של חברים שבדרך כלל אני אוהב
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
למה לנעול? אנשים מביעים את דיעותיהם בנחת, מי פחות מי יותר - מה הבעיה?
אתה מדגים יפה מאוד מה קרה לשיח הפוליטי בארץ והדלגיטימציה של עצם השמעת דיעות קצת שמאלה מהמיינסטרים.
ולעניין:
לא גזענות ולא נעליים. אתה מוכן לחיות בארץ דו לאומית עם לפחות 40% ערבים שרובם לא רוצים אותנו פה, ואני מעדיף לשמור על יחס יותר בריא של 20% - 80%. סו מי.
תפקיד המדינה הוא שיהיה לי האזרח טוב בה - כלומר המדינה קיימת עבורי, ולא ההיפך.
הגנה פיזית מחורשי רעה זה לגמרי הבסיס (שתרמתי אליו מעל ומעבר ובני עושה את זה היום), אבל מה לעשות אני לא מסתפק בכך - אני רוצה גם שיוויון בנטל הצבא והמיסוי, הפרדת רשויות, אכיפת חוק שיוויונית, מערכת משפט עצמאית, מלחמה בשחיתות ובריכוזיות, חופש דת, חופש הבעת דיעה, שוויון זכויות למיעוטים וכיוצא באלה ירקות דמוקרטיות.
ועכשיו השוס: מי תוקע לידי שהרוב הדמוקרטי במדינה אכן מסכים עם הרצונות שלי? כבר היום נראה שאני במיעוט.
ואם לא היה ברור בועז, אם רוב האנשים במדינה יהיו כמוך אולי כבר עדיף לי לחיות במקום אחר, קצת יותר סובלני?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא תקבל מסיבה מאד פשוטה שלפי האו״ם, שבמידה ואתה אכן מגיע ממדינה שבה אתה נרדף, אתה זכאי למעמד פליט במדינה הראשונה אליה הגעת אחרי שיצאת ממדינת המקור שלך בה נרדפת.
ובגלל שלישראל ולסודאן (שמזמן לא ברשימת הפליטות), או כל מדינה אפריקאית אחרת, אין גבול משותף, בהכרח היו חייבים לעבור לפחות מדינה אחת שחברה באו״ם כדי להגיע לכאן=לא זכאים למעמד פליט בישראל.
וזה ממישהו שעבד בסוכנות הפליטים בארץ, בשיא גלי ההברחה לכאן.
ורק בשביל הפרופורציה, בשיא היו 6 עו״ס בלשכת האום לפליטים בארץ, וכשהם בעצמם הבינו שזה לא באמת פליטים, בשקט בשקט קיפלו את המשרד..
לראייה,
האום בעצמו לא לוחץ על ישראל בנושא, וזה גוף שרק תיתן לו סיבה קלושה להגיד משהו שלילי עלינו והוא קופץ.
האום אולי לא אבל בג״צ והשמאל לוחצים במקומם נהדר
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
למה לנעול? אנשים מביעים את דיעותיהם בנחת, מי פחות מי יותר - מה הבעיה?
אתה מדגים יפה מאוד מה קרה לשיח הפוליטי בארץ והדלגיטימציה של עצם השמעת דיעות קצת שמאלה מהמיינסטרים.
ולעניין:
לא גזענות ולא נעליים. אתה מוכן לחיות בארץ דו לאומית עם לפחות 40% ערבים שרובם לא רוצים אותנו פה, ואני מעדיף לשמור על יחס יותר בריא של 20% - 80%. סו מי.
תפקיד המדינה הוא שיהיה לי האזרח טוב בה - כלומר המדינה קיימת עבורי, ולא ההיפך.
הגנה פיזית מחורשי רעה זה לגמרי הבסיס (שתרמתי אליו מעל ומעבר ובני עושה את זה היום), אבל מה לעשות אני לא מסתפק בכך - אני רוצה גם שיוויון בנטל הצבא והמיסוי, הפרדת רשויות, אכיפת חוק שיוויונית, מערכת משפט עצמאית, מלחמה בשחיתות ובריכוזיות, חופש דת, חופש הבעת דיעה, שוויון זכויות למיעוטים וכיוצא באלה ירקות דמוקרטיות.
ועכשיו השוס: מי תוקע לידי שהרוב הדמוקרטי במדינה אכן מסכים עם הרצונות שלי? כבר היום נראה שאני במיעוט.
ואם לא היה ברור בועז, אם רוב האנשים במדינה יהיו כמוך אולי כבר עדיף לי לחיות במקום אחר, קצת יותר סובלני?
לנעול כי זה התדרדר לפוליטיקה בניגוד לכללי האתר.
אין לי בעיה להמשיך להתווכח איתך רק שבסוף כמו מרבית השמאלנים אתה תעלב ותברח...
הדעות שלך מלאות בסתירות והן די משיחיות.
הרבה יותר משיחיות מהדוסים שאתה מתעב.
ושוב, עדיף לחיות המקום אחר זוהי אימרה של כל מי שלא מקבל את הדמוקרטיה כשהבחירה מנוגדת להשקפת עולמו.
אתה אזרח על תנאי וזה לא משהו שאני מוכן לקבל בשלווה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
דורון, אתה צודק לחלוטין בתיאור החוק הבינלאומי, אבל מה זה משנה אם אי אפשר לגרש אותם מכאן. אם מה שאתה אומר על האו״ם נכון אז זה כנראה בגלל שיש כאן מספיק ארגונים אחרים שדואגים להשאיר אותם. כי עפ״י החוק הבינלאומי, פליט זה מעמד שניתן לשנים בודדות ולאחר מכן הוא כבר הופך לתושב/אזרח במקום בו הוא נמצא - אבל במיוחד בשבילנו המציאו את אונר״א והחריגו את פליטי 48 וצאצאיהם לנצח.
- - - Updated - - -
מיכה, מה שבועז כתב לגבי פוליטיקה בפורום - אל תתאמץ לכתוב , כי כל הדיון הפוליטי יערך וימחק. בועז כבר יודע את זה.
-
בועז,
מה לגבי רילוקיישן ?
יש לי חבר שהחברה שעבד בה עשתה רילוקיישן לגיברלטר, תקופה קצובה אמרו, בינתיים הוא כבר שנתיים שם. יש לו מומחיות בתחום מאד ספציפי ולא הצליח למצוא עבודה במקום אחר בשכר מספיק לקיום משפחתו.
-
רילוקיישן זו לא הגירה ואם כן אז לא צעד לגיטימי מבחינתי.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לנעול כי זה התדרדר לפוליטיקה בניגוד לכללי האתר.
אין לי בעיה להמשיך להתווכח איתך רק שבסוף כמו מרבית השמאלנים אתה תעלב ותברח...
הדעות שלך מלאות בסתירות והן די משיחיות.
הרבה יותר משיחיות מהדוסים שאתה מתעב.
ושוב, עדיף לחיות המקום אחר זוהי אימרה של כל מי שלא מקבל את הדמוקרטיה כשהבחירה מנוגדת להשקפת עולמו.
אתה אזרח על תנאי וזה לא משהו שאני מוכן לקבל בשלווה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בסדר בסדר, אסור פוליטיקה אז אסור.
רק שיהיה ברור שהשנאה שאתה מייחס לי, הן לערבים והן לדוסים לא היתה ולא נבראה.
ואמרתי בעצמי שאם דעת הרוב לא מתאימה לי אז סביר שאקום ואלך - תהרוג אותי אני לא מבין מה 'לא דמוקרטי' בזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אופציה בחינם צריך לקחת, זה רציונלי לגמרי. יש השלכות שליליות להוצאת דרכון זר ? יש לזה מחיר ?
ובכך הכשרת את רוב העבירות שנעשות בסתר / אין סיכוי לתפוס אותן / המשטרה תסגור מ"חוסר עניין לציבור"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אם לא, אז חוץ מעצלנות או אידאולוגיה, אין סיבה לא לקחת, גם אם זה בסה״כ חוסך או יכול לחסוך לך 10 דקות בביקורת גבולות.
כל העניין הוא אידיאולוגי, לא?
כל הטענה היא לגבי אנשים עם עמוד שדרה של חסר חוליות, שרמזו להם שיש משהו בחינם - ישר הם רצים לקחת, ולעזאזל הכבוד העצמי והאידיאולוגיה.
ע"ב אותו רעיון יש את ההסתערות על מייסיס ב black Friday ונפלאות הבריאה כמו בסרטון השוקולד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
להצהיר - לא מוציא דרכון גרמני בפרנציפ! זה כמו להצהיר - לא קונה vw או bmw .
לא ניר, ממש לא. לקנות מהם במחיר מלא או בהנחה עסקית - זה מצויין. לנצל אפשרות לקבל אזרחות גרמנית - שבפועל אין לך שום רצון להיות אזרח גרמני - אך ורק על מנת להתנהג כמו יהודון גלותי שימכור את אמא שלו עבור האפשרות לגזול משהו מהגרמנים... רגע, זה לא ציטוט של גבלס?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
גילוי מרעיש - יוני5 קנה vw ב 2001 ורוכב כבר 10 שנים על תוצרת בוואריה, אז שלא ישליך אבנים :cool:
לידיעתך, אחרי 10 שנים מכרתי את ה BMW (אופנוע מצויין, אגב) והחלטתי לא לקפח את בני בריתם מלוכסני העיניים, אז קניתי הונדה אפריקה טווין 1000 חדש.
התובנה שלי לגבי מלחמת העולם השניה: אנחנו היינו בצד הצודק מוסרית, אבל הצד שלהם בונה אופנועים הרבה יותר טוב.
מתי אתה בא לקפה? (כן, כן, אני יודע שהתקשרת והערת אותי...)
בברכה,
יוני 5
-
בגי״ה - דרכון פורטוגלי ליוצאי גירוש ספרד, מישהו קיבל?
לא דמוקרטי זה לא לקבל את החלטת הרוב ולהסכים לחיות בישראל רק כשאתה בשלטון.
מה שאתם אומרים זה-
אנחנו נחיה במדינה ונעשה צבא אם המדינה תתנהל לפי השקפתנו ואם לא אז נעזוב.
לפי השיטה הזו המזרחיים והכיפות הסרוגות היו צריכים בתורם כשהשמאל כשהיה בשלטון עשק גנב ורימה אותם , גם לעזוב.
במקום זאת הם הפכו את הקערה על פיה והיום הם מכתיבים למורת רוחכם את הדרך.
עד היום הבכינים שצועקים שגנבו להם את המדינה יושבים על משאבי קרקע מושאלים ומתעדפים את עצמם בנושא קרקעות לבניהם.
לא שמעתי את תושבי עירות הפיתוח אומרים שגנבו להם את המדינה ( ובאמת גנבו) או שהם עוזבים את המדינה.
בנוסף אני עומד על כך שאתה גזען כשאתה טוען שאינך רוצה מדינה דו לאומית.
איך שלא תהפוך את זה אתה מחליט על בסיס גיזעי מי יהיה אזרח ומי לא.
בהמשך אתה מפריד בין ערביי 48 ל 67 בגלל הכמות.
זאת אומרת שאתה מבין שאלו וגם אלו לא בדיוק העם שלך אבל עם 20 אחוז אתה עוד תצליח לשמור על רוב יהודי.
א. זו טענה גזענית שוב.
ב. אם בעוד 25 שנה היחס יהיה 50:50 בין יהודים לערבים אז תהיה פה מדינה דו לאומית.
היחס הזה לא מופרך מן הסתם.
כיצד יתמודדו ילדיך אז עם מדינה דו לאומית?
לדעתי אתה מדקלם תפיסות עולם משיחיות שאין בינן לבין המציאות דבר
ממילא תכף חנן יגיע וימחוק או ינעל הכול אז חבל על האותיות
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
מיציתי...
יש לי סתימה בכיור על הראש...
-
בגי״ה - דרכון פורטוגלי ליוצאי גירוש ספרד, מישהו קיבל?
לא לנעול.
למחוק כל מה שלא קשור למידע שתורם לשאלת המקור.
-
בועז ושות,
חדל עם מזרחים / ערבים / אשכנזים / חובשי כיפות ימנים, שמאלנים וכיו"ב - זה מדרדר את הדיון לרמות לא רלוונטיות.
נא להתייחס לגופו של עניין וללא פוליטיקה
בברכה,
יוני5
-
... כמו שמשלם המיסים הגרמני מסבסד את הלימודים של הבן של יצחק.
אז זהו, שלא. את לימודי הבן שלי יממן משרד הבטחוןו הישראלי בין אם ילמד בארץ ובין אם בכל מקום אחר. אבל נכון שילדים אחרים בעלי אזרחות גרמנית יכולים להרוויח לימודים ע״ח משלם המיסים הגרמני. אלא, שאם לא היו שוללים מדור הסבים את אזרחותם בין 38-45, ממילא היו עשויים לזכות במימון.
המחלוקת היחידה ביני ובין יוני 5 הינה שאני חוזר שהשבתי את הגזלה, והוא חושב שהשבת הגזילה היא מעשה לא מוסרי.
יצחק
-
אוקיי, אז אני מבין שממשיכים בדיון למרות שהוא פוליטי - יאללה:
אתה ממשיך לייחס לי שטויות שלא אמרתי ועוולות שלא חוללתי.
ברמה הממש עקרונית אתה טוען שאני צריך להישאר במדינה גם אם היא תתנהל בעתיד (בחסות הרוב הדמוקרטי) בניגוד מוחלט לאמונותי הבסיסיות ביותר. כלומר המדינה חשובה מאזרחיה. זו ראיית עולם שאופיינית למשטרים אפלים, וחלקי לא יהיה עימה.
-
בועז מתעקש על אסטרטגיית כל הביצים בסל אחד ושולל את הגלות, בעיקר אם היא קשורה להגירה מהארץ. אחזקת דרכון זר מכל טעם שהוא אינו הגירה ולא בהכרח תכנית מגירה. את הסיבות שלי פרטתי והדרכון מסייע לי לפעול באירופה בקלות.
אגב, רק במקרה, הציונות ההרצליאנית הפסידה לציונות של ציון. מאחר ובארץ כבר היה יישוב שהלך וגדל (סב סבי למשל עלה כבר ב- 1823 בעליית תלמידי הגאון מוילנא, עלייה שהקדימה את הציונות בפיתוח הארץ), כך שיתכן שאם הרצל היה מצליח היו שתי מדינות לעם אחד...
יצחק
-
ההשקפה של הרצל הייתה שיש להיטמע בקרב הגויים ולהיפטר מהסממנים של היהדות, הוא העריץ את התרבות הגרמנית. חזון המדינה היהודית הגיע רק אחרי שהשתכנע ללא ספק שהגרמנים והגויים בכלל, לא יקבלו את היהודים לעולם, לא משנה מה יעשו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אוקיי, אז אני מבין שממשיכים בדיון למרות שהוא פוליטי - יאללה:
אתה ממשיך לייחס לי שטויות שלא אמרתי ועוולות שלא חוללתי.
ברמה הממש עקרונית אתה טוען שאני צריך להישאר במדינה גם אם היא תתנהל בעתיד (בחסות הרוב הדמוקרטי) בניגוד מוחלט לאמונותי הבסיסיות ביותר. כלומר המדינה חשובה מאזרחיה. זו ראיית עולם שאופיינית למשטרים אפלים, וחלקי לא יהיה עימה.
שום שטות שיוחסה לך לא הומצאה על ידי.
אתה אחראי לכל השטויות שכתבת ורק הוצאתי אותם מתוך הגבבה.
המדינה אכן חשובה מאזרחיה מהסיבה המטופשת שהיא תעודת הביטוח היחידה לעם היהודי.
אם היית מפנים את לקח השואה היטב כפי שהיה מתבקש ממי שהוא נצר למשפחה ייקית היית אמור להבין שרק על ידי קיומה של מדינה יהודית עצמאית וחזקה תוכל למנוע מצאצאיך את השואה הבאה כי בהיות העם היהודי בגולה התחוללו עליו כמה שואות ביניהן גירוש ספרד ושואת יהודי ארופה.
מאוד עצוב לי לראות איך העם היהודי לא לומד דבר מההיסטוריה שלו ומעדיף נוחיות קצרת מועד.
ככה לא מבטיחים הישרדות.
אין לי להוסיף דבר כי המרחק הערכי שלנו גדול מדי.
הנחות הבסיס כה שונות
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
בועז שחרר.
כתבת בעצמך - אתה לא חייב לקרוא ולא חייב להגיב.