תגובה: התייעצות לגבי ערכת חילוץ
בסרטון הזה מתנתק החיבור של הרצועה לפגוש. הרצועה עפה עם חתיכת ברזל, עוברת דרך החלון האחורי של הנגרר ומסיימת על הדשבורד. אין דם ובטוח לצפיה. דקה 2:04
https://www.youtube.com/watch?v=hAY0oVwuzNY
בסרטון הזה מראים אך לחבר שתי רצועות בצורה שמאפשרת אח"כ לנתק אותן זו מזו.
https://www.youtube.com/watch?v=qV9lr6hBXJg
ואגב,
בסרטון הראשון, כמעט ואין תנופה,
דמיינו כמה אנרגיה נאגרת ברצועה קינטית כשנותנים תנופה רצינית.
אני רוצה לראות או שאקל עובר דרך גאנט או שאקיל עובר דרך ג'אנט (!) בינתיים לא זה ולא זה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ואגב,
בסרטון הראשון, כמעט ואין תנופה,
דמיינו כמה אנרגיה נאגרת ברצועה קינטית כשנותנים תנופה רצינית.
משהו מוזר בסרטון הראשון, נראה כאילו הרצועה מתנתקת לפני שהיא בכלל מתוחה... לא ברור לי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני רוצה לראות או שאקל עובר דרך גאנט או שאקיל עובר דרך ג'אנט (!) בינתיים לא זה ולא זה.
גיגלול המחרוזת "שאקל עובר דרך ג'אנט" מעלה רק תוצאה אחת:
"כבר יצא לי לראות שאקל שהיה מחובר לרצועה כזאת עובר דרך ג'אנט הבידיוטי של דיפנדר כאילו היה נייר...."
מקבל את ההסבר.
בעשרות שנות ג'יפאות ואינספור חילוצים, מעולם לא נתקלתי ברצועה שנקרעה בלולאה. דברים כאלה ראיתי רק ביוטיוב...
אבל אני מקבל את החשש שזה עלול לקרות. נקודות ריתום/גרירה שכושלות דווקא כן ראיתי...
ועל כן התובנה היחידה שלי מכל זה היא ששאקל פלדה הוא נקודת התורפה והפריט הקטלני בחבורה ומוטב לא להשתמש בו בכלל ולעבור לשאקלים רכים וכדאי לעשות זאת כבר שלשום?.....
ובכל זאת כולם משתמשים בשאקל הקלאסי לריתום לנקודות הגרירה של הרכב והוא חלק בלתי נפרד מכל ערכת חילוץ תקנית. ועכשיו צריך להמר מה ייכשל ראשון...
ולפי מה שראינו כאן - גם שאקל "רך" לא פותר את בעיית נקודת הריתום שכושלת ואם היא נתלשת משלדת הרכב, היא זו שתהפוך לקליע קטלני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה שלא רואים בסרטון, זה את החלק הנוסף של הסרטון עם תמונת הפציעה.
הנהג נפגע קשה מאד בפנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בעשרות שנות ג'יפאות ואינספור חילוצים, מעולם לא נתקלתי ברצועה שנקרעה בלולאה.
ראיתי כשלים כאלו ברצועות שעבדו קשה בשדה, אבל זה באמת קיצוני.
רצועות שעל בסיס יומי שחו בבוץ וחילצו טרקטורים וציוד אחר, ולא נשטפו אף פעם.
אז נראה לי שהמשתמש הסביר שלא עובד ככ קשה, וכן שומר על הציוד שלו, יכול להיות פחות מוטרד מהאום יה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ולפי מה שראינו כאן - גם שאקל "רך" לא פותר את בעיית נקודת הריתום שכושלת ואם היא נתלשת משלדת הרכב, היא זו שתהפוך לקליע קטלני.
אתה כן מרוויח פחות מאסה מתעופפת.
תחשוב ששאקל מתכת שמחובר לנק ריתום שנתלשה זה המון ברזל שעף במהירות גבוהה.
כזו שגם שמיכת שיכוך לא בטוח שתעצור.
לחילופין, שאקל רך+נק ריתום זה הרבה פחות מאסה=פחות אנרגיה ופחות נזק.
הקומבינציה הזו+שמיכת שיכוך על הרצועה, ויש לך מקדם בטיחות טוב בהרבה.
אני החלפתי את הערכה הקבועה ברכב ל-3 שאקלים רכים.
זה גם פחות משקל, וגם פחות ציוד כבד וקשה שיכול להתעופף ברכב בתאונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
חוזק הקריעה בין שאקל מתכת זהה לחוזק הקריעה של שאקל סינטטי בעומס מוצהר זהה - קרי - שאקל סינטטי חזק יותר משאקל פלדה בגודל זהה.
כל זה בהסתייגות אחת - הבלאי של שאקל סינטטי מהיר יותר וגדול יותר מבשאקל פלדה. הוא רגיש יותר לפגעי מזג אוויר, בוץ וחיכוך (בעיות שלא קיימות בשאקל פלדה) ולכן חשוב מאוד לבדוק אותו לפני השימוש ואם יש סימנים של התייבשות\תחילת קריעה - להחליף.
בנוסף - בהרבה רכבים, הגימור של אזני החילוץ אינו עגול אלא גס וחד - במקרים כאלה אסור להשתמש בשאקל סינטטי מחשש שהאוזן תקרע את השאקל.
אני נוהג להשתמש בשאקל פלדה בחיבור לרכב ובשאקל סינטטי בחיבור בין רצועות. ממליץ לכולם לא לוותר לגמרי על שאקל הפלדה ולהשאיר 2 יחידות כאלה בכל ערכת חילוץ - אף פעם לא תדעו לאיזה רכב תצטרכו להתחבר.
עידן
סתם הרהור-
האם בזמן שימוש בשאקל מתכת לא כדאי להוסיף חוט ריסון לא עבה במיוחד בין הרכב לרצועה במרחק מטר בערך מנקודת החיבור.
זה עשוי לבלום מאוד את מעוף השאקל
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תודה עידן, איזה כיף לקבל תשובות מקצועיות ומעשיות ולא את המצגות הרגילות של אנשי מכירות ☺
אצלך בטנדר, באיזה גודל של שאקלים אתה משתמש לחיבור בין הרצועות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סתם הרהור-
האם בזמן שימוש בשאקל מתכת לא כדאי להוסיף חוט ריסון לא עבה במיוחד בין הרכב לרצועה במרחק מטר בערך מנקודת החיבור.
רעיון לא רע בכלל. מבחינתי זה אומר לקשור באופן קבוע לולאה ממיתר איכותי לשאקל, כדי לזכור לאבטח אותו.
אגב, מישהו נתקל בכשל של השאקל עצמו ?
ועוד תובנה: שימוש ברצועת סרן/רסן/איך-שלא-קוראים-לרצועה-הקצרה מצמצם בצורה משמעותית את טווח ההצלפה של השאקל הקטלני.
נתקלתי בשאקל שהתעוות ולא ניתן לפתיחה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
יש לי שאקל 7/8 גדול, של יצרן מוכר וידוע (Crossby) מעוות לגמרי וכמובן פסול, (שאי אפשר לסגור יותר משתי כריכות שלו) שמצאתי בשטח ואספתי. הוא כנראה צבאי לשעבר כי לפי איך שהוא התעוות, מישהו ניסה למשוך איתו נגמשים או השד יודע מה.
אני מחזיק אותו לצורך המחשה בלבד, להפחיד קצת את המודרכים.
עדיין לא קיבלנו כאן תשובה/פתרון חד משמעי לבעיה של תלישת נקודת הגרירה מהרכב. ואני מסתכל על נקודות ריתום מקוריות של יצרנים שונ ים וחלקן מחוברות לשילדה באופן סמלי ורופף להדהים. ברור שהן לא מיועדות לחילוץ אלא לריתום לאוניה/מובילית, אבל נהגים לא מנוסים עלולים לההשתמש בהן לחילוץ וזה יכול להיגמר רע.
נקודה כזו אם וכאשר היא תיתלש היא תעוף כמו קליע ותהרוג.
הפתרון (החלקי) היחיד שלדעתי הוא בכיוון הוא של בועז, עם אבטוח בכבל/חוט רצועה נוספת.
שאקל לא תקני שמותחים אותו בכיוון הלא נכון מתעוות בקלות גם ממשיכה לא היסטרית.
בשאקל תקני יש מעצור על הפין המונע מהאומגה להתרחב גם בשימוש לא נכון.
אבל להצליח להרוס קרוסבי 7/8, לזה צריך לא מעט כשרון.
הוא לא התרחב אלא התעוות קשות בכיוון לא הגיוני בכלל.
אצלם אחר כך ואעלה כאן. דבר כזה גם אני עוד לא ראיתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אצלך בטנדר, באיזה גודל של שאקלים אתה משתמש לחיבור בין הרצועות ?
בזה - http://www.e-shetach.co.il/pl_product~HMPE10MM~9~64.htm
14 טון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סתם הרהור-
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
רעיון מעולה וקל מאד ליישום.
יש לי רצועות הרמה קצרות של מטר וחצי, שתהיתי מה לעשות איתן.
יתאים בול לרעיון הזה.
עם זאת, לא מוותר על שמיכה/מרסן על הרצועה.