עדיין מעדיף את הדיסקו, גבוה, ברזלים מכל הכיוונים.
לפרייבטים נטייה לנהוג בפראות, מהירות גבוהה וכו' וכו'.
וזה מספיק בלראות תאונות של פרייבטים מרוסקים ולכודים בתוכם שצריך חצי יום לנסר מתכות כדי לחלץ אותם.
Printable View
עדיין מעדיף את הדיסקו, גבוה, ברזלים מכל הכיוונים.
לפרייבטים נטייה לנהוג בפראות, מהירות גבוהה וכו' וכו'.
וזה מספיק בלראות תאונות של פרייבטים מרוסקים ולכודים בתוכם שצריך חצי יום לנסר מתכות כדי לחלץ אותם.
אז יאללה, בואו נקנה כולנו דיסקברי 4/5 יותר בטוח מכל פרייבט.
השאלה מי בטוח יותר בהתנגשות של SUV ישן מול פרייבט חדש די היפותטית.
כולם כאן צודקים.
צודק מי שטוען ליתרון המאסה.
צודק גם מי שטוען שהכל בסופו של דבר תלוי בנהג.
צודק מי שמצדד ביתרון הטכנולוגי של כלי רכב מודרניים.
בשורה התחתונה רוב הנהגים/ות הממוצעים הם גרועים שבגרועים. זו עובדה וזו האמת וזו גם לא אשמתם. כי אף אחד לא נולד עם זה ונהיגה זו מיומנות נרכשת/נלמדת. אז ברור שיש כשרוניים יותר, יש כאלה שחובבי רכב ואוהבים לנהוג והם משקיעים בלימוד, בהרחבת הידע, בהתמקצעות ובליטוש היכולות והם בפירוש נהגים טובים ובטוחים אלפי מונים מכל היתר, אבל הם מיעוט שבמיעוט.
את הרוב המוחלט כל זה לא מעניין - דעתם מוסחת על ידי טלפונים סלולריים, מסכי מולטימדיה, שלטי חוצות מרצדים, חום מעיק, לחץ ועצבים בגלל מזג אויר בלתי אפשרי/מציאות כלכלית/פוליטית/בטחונית/מה לא. הם גם נוטים לנקר ולהירדם כי הם נוהגים כשהם עייפים ולחוצים.
זה נשמע רע ואולי גם מכליל, אבל זו האמת ורוב הנהגים/ות בכביש הם כאלה, ולכבודם המכוניות הולכות ומשתכללות ועושות עבורם את העבודה.
ולכן מכונית נוסעים מודרנית היא בשורה התחתונה הרבה יותר בטוחה מ-SUV גדול בן 20-30.
היא הרבה יותר נוחה ומרגיעה ובעיקר הרבה יותר בטוחה בהיבט האקטיבי - התנהגות הכביש שלה טובה בסדרי גודל בלתי נתפסים - אחיזת כביש, תגובות מהירות להיגוי, מרחקי בלימה, יכולת גבוהה בסדרי גודל בשינויי כיוון פתאומיים והעברות משקל, בכל מה שתגידו ומה שתצביעו עליו - יש יתרון עצום לפרייבט המודרני. היכולת של מכונית נוסעים חדישה להתחמק ולהימנע ממצבי תאונה טובה יותר בסדרי גודל משל SUV ישן. פי עשרות מונים אם לא מאות או אלפי מונים.
וזה שתכריזו שאתם מעדיפים "רכב כבד ואיטי" זה לטחון מים. גם היילקס שהוא איטי להחריד ולא באמת מאיץ, עדיין משייט בקלות ב-100 קמ"ש וזו כבר מהירות גבוהה איך שלא תסתכלו על זה ו"מהירות הסגירה" שלו מול פרייבט שבא מול וב-100 קמ"ש, היא בתכל'ס 200.... גם נהג ממש טוב ב-SUV ישן שרץ 100 קמ"ש, יתקשה להתחמק מרכב שנהגו נרדם ודוהר אליו ב-100 קמ"ש, או מרכב שנהגו מסמס ולפתע סוטה מהנתיב ב-100 קמ"ש. המאסה הגדולה והמבנה הפרימיטיבי של מערך שילדה ומתלים מיושן, פשוט לא מאפשר שליטה טובה בשינוי כיוון מהירים.
אז ברור שבהתנגשות במשאית אין לפרייבט סיכוי. עניין של מאסה. פיסיקה פשוטה. גם ל-SUV אין סיכוי מול משאית.
וזה נכון ברוב המקרים גם למכונית מיני מודרנית עם 5 כוכבי בטיחות שמתנגשת חזיתית בפאג'רו או טרופר משנות ה-90.
אבל בתכל'ס, הסיכוי הכללי להיות מעורב בתאונה ברכב נוסעים מודרני הוא תמיד נמוך יותר.
הסטטיסטיקות לא משקרות. הירידה בביקוש לפחחים ולחלפים שמתכלים בתאונות כמו פגושים, מכסי מנוע ויחידות תאורה, היא עובדה. וזה נטו בזכות מערכות אקטיביות כמו ESP, בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון אקטיבי של סטיה מנתיב וכו'. המערכות האלה מונעות חלק גדול מהתאונות.
נהגים ותיקים ו/או חובבי הגה וגם אני ביניהם, יכולים לקונן עד מחרתיים על אובדן מעורבות הנהג וההנאה מנהיגה וכו' וזה נכון ואמיתי - אבל עבור הרוב המוחלט שלא ותיק ולא אוהב לנהוג ובאמת ובתמים נוהג רע, כל זה הוא דווקא ברכה גדולה ואולי גם הצלת חיים. כי אם נשים את כל הערב-רב הזה של מסוממי-מסך שעסוק בפייסוש ובאינסטוש ולא מבין מימינו ומשמאלו, מול ההגה של מכונית של פעם - תוחלת החיים שלו על הכביש תימדד בימים ספורים לפני שיהיה מעורב בתאונה.
ואם מישהו שואל איך למרות כל הקידמה הזו עדיין יש לנו 350 הרוגים בשנה בתאונות?... אני אגיד לו ש:
1. נון לרגע זה, גם המערכות המשוכללות ביותר עדיין אינן חסינות טמטום, טיפשות, הסחת דעת, אפס יכולת וידע בנהיגה ושאר תכונות נפוצות מאוד בקרב הנהגוס-אישראלוס. אבל זה זמני בלבד - ככל שיעברו השנים והטכנולוגיה תלך ותתקדם, משקלן של טעויות האנוש הללו בגרימת תאונות ילך וירד ביחד עם מספר התאונות עצמן.
2. מספר כלי הרכב גדל כל שנה בכ-140,000 מכוניות (נמסרים כ-220,000 מכוניות חדשות וכמובן קיזוז כלי הרכב שיורדים מהכביש בגלל גניבות/תאונות/מיושנים), הצפיפות גדלה, מזג האויר הופך להיות פחות ידידותי, יכולות הנהיגה של הנהגים החדשים ירודות להחריד, ובכל זאת מספר ההרוגים והתאונות לא עולה - זה מצביע בתכל'ס על ירידה בתאונות ובנפגעים ועל השיפור המהותי בבטיחות כלי הרכב עצמם.
לאורך השנים כמות ההרוגים והפצועים כן ירדה, וזאת למרות כמות הרכבים על הכביש, הנסועה וגידול האוכלוסיה.
אם תסתכל על הנתונים של הרוגים לפני נסועה, הרוגים ביחס לכמות האנשים וכד' תראה ירידה חדה בכמות ההרוגים.
"לפרייבטים נטייה לנהוג בפראות, מהירות גבוהה וכו' וכו'."לא מעט אנשים(כמובן כולם נהגי פרייבטים) אמרו לי שהם שונאים ג'יפים על הכבשים ומנסים לתפוס מרחק כי הם נוהגים בפראות.
כך שאמירות כאלה הן סובייקיביות לחלוטין.
"לגבי ל"ק באופן ספציפי, אסור לשכוח שקיימות כל מערכות העזר החשובות (ב.החלקה,יציבות,מניעת התהפכות,ABS וכו'..) לכן הרווח הוא כפול, גם גדול ומאסיבי וגם עם דירוג בטיחותי טוב."המערכות הללו חשובות ומצילות חיים, אבל אלו מערכות של העשור הראשון של שנות האלפיים. זה כמו להגיד שיש לרכב כרית אוויר ולהגיד שהוא מתקדם בטיחותית.
המערכות האקטיביות לא פחות חשובות. הן עושות את ההבדל בין תאונה קשה לבלימת חירום וכמה קללות. גם לי קרה שהבלימה האוטונומית נכנסה לפעולה ומנעה ממני להתרסק לתוך אידיוט שהחליט שהוא ב"מהיר ועצבני" על כביש 6. - והייתי מרוכז על הכביש, ללא הסחות דעת.
גם אני נוסע על רכב קשיש, ללא כריות אוויר, ללא ABS, מוגבה ועם צמיגי שטח.
אני מודע לחלוטין שהוא הרבה הרבה יותר מסוכן מכל פריווט שיוצר אחריו, וזהו סיכון שאני לוקח על עצמי, ובטח לא מתרץ לעצמי שהוא יותר כבד ולכן אני יותר מוגן.
דובר על suv מעשור קודם, בן 10-15 ולא 30.
יש abs, יש כריות אוויר, בחלקם יש עוד מערכות בטיחות שונות.
המאסה קובעת, זאת עובדה.
אם רוב המוחלט הם נהגים גרועים ועסוקים במסכים וטלפונים ניידים שום מערכת בטיחות לא תציל אותם וזה עיניין של זמן עד שאחד מהם ייכנס בי או אני ייכנס בו, אישית מעדיף להיות זה שבטנק.
ובתכל'ס, לדעתי יש יותר מכוניות פרטיות בלי כל המערכות המשוכללות הנ"ל על הכביש מאשר מכוניות כאלה עם, לא עשיתי מחקר או סטטיסטיקה אבל ככה זה נראה על הכביש, הרוב מכוניות מיני או סדאן חדשות(בנות 3,4 שנים) בגרסאות הבסיס מצ׳וקמקות בלי כל זה.
תודה לכולם
אני ברשותכם מחזיר מדיון כללי על SUV מול פריווט, לדיון ספציפי על לנדקרוזר ארוך 2007 מול יונדאי I 30 ובעוד מס חודשים איוניק.
אלו הרכבים, במי הייתם מסיעים את המשפחה?
לנדקרוזר..
איוניק, מהסיבות שפירטתי.
ל׳ק ... ללא היסוס.
לא הכל זה מה ש׳בסדר ונכון׳
צריך להנות מהחיים. ובדיוק בשביל ההנאה הזאת השקעת וקנית את התנדקרוזר היקר.
תהנה ממנו.
זה כמו לעשן. אתה יודע שזה מסריח ויקר והורג אותך. אבל אתה נהנה מזה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לנדקרוזר ללא ספק לדעתי.
לאיוניק אולי יהיו את כל הגדג׳טים שיעזרו למנוע תאונה, אבל חלילה לא עלינו אם תקרה תאונה עדיף להיות בלנדקרוזר.
כנס ליוטיוב ותראה סירטוני ריסוק של איוניק ולנדקרוזר, יש גם סירטונים אמיתיים של תאונות ממצלמות דרך שאנשים העלו.
לדעתי ההבדל בבטיחות הפסיבית בין ל.ק 2007 לבין משפחתית מודרנית זניח, לכל אחד יש יתרונות וחסרונות בתרחישים שונים וזה עניין של מזל מה יהיה התרחיש.
מבחינת בטיחות אקטיבית אין ספק שהיתרון למשפחתית.
מכאן שאני את המשפחה מעדיף לקחת במשפחתית המודרנית ביום יום, וזה שזה יותר זול בכלל בונוס משכנע.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני אתן כאן את התובנות שלי מזווית אישית.
שנת 2005, אני אחרי יום עבודה וקניות נוסע הביתה מכרמיאל לכיוון הבית עם סופה ונגרר. ליד עין כמונים מי שמכיר אני לכיוון מזרח אימפרזה עוברת לנתיב שלי וממשיכה לנסוע לכיווני. אחרי שניה של רגע זה לא יכול להיות אני מבין שזהו, זה נגמר. אני בערך על 80 קמש הרכב ממול בערך אותו דבר ואין לאן לברוח. בקיצור אחרי בערך 5 שניות שבהם נפרדתי מהאשה והילדים ובעצם מהעולם נשאר חלק קטן במוח שהתעסק בתאונה ואיך יוצאים ממנה. הדבר היחיד שמצאתי באותן שניות היה גלגול צניחה למי שמכיר.הרעיון פשוט, מגיעים לקרקע במהירות נתונה ומתגלגלים כדי לשבור את המכה ולתעל את האנרגיה של הפגיעה. סחבק מחכה לאימפרזה וכמו שאנחנו נפגשים אני שובר חזק ימינה לכיוון מעקה הפרדה, בדרך חוצה את הסובארו כמו חמאה, נוטש אותה כמעט בשמשה ומתרומם מעל המעקה בטיחות. משאיר שת הסרן הקדמי ועוד כמה חלקים על הרצפה,ממשיך עוד כמה מטרים על המעקה עד שנעצר.
התוצאות,האימפרזה התפוצצה לחתיכות אני אפילו לא זזתי מהכיסא רק מה ממהירות ההמראה על המעקה הכסא הידראולי שלי סגר מתלה ואני ריסקתי חוליה בגב. אני טוען שעם כסא קשיח גם זה לא היה קורה.
שורה תחתונה המסה תמיד מנצחת. לאנד קרוזר גדול וכבד תמיד יהיה יותר בטוח לטעמי מרכב פרטי.
מת המניאק ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני עם המסה ...