תגובה: היכונו. המכונית החשמלית באמת פה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דורון גם לי מחיפה זה לוקח 5-6 שעות אפילו אם אני שוכח להסתכל על המד מהירות.
זה לא האישו.
הטעינה היא האישו.
זה מאד הנושא.
קודם כל כי הבדיקה הייתה ממיקום שאמור היה להיות בטווח, או מקסימום טעינה קצרה בדרך.
בפועל הרבה יותר.
זה רלוונטי כי המכוניות האלו לא בשלות לתנאי הדרך.
הן לא מחזיקות 5-6 שעות עם מזגן ואורות..
בסביבה עירונית נטו, או עיר לינה קרובה מאד לעבודה זה כנראה יעבוד טוב.
בכביש 6, אם את נתקע, הסייר נותן לך כמה ליטרים של דלק כדי להגיע לתחנה הבאה.
מה תעשה עם רכב חשמלי?
וזה לא כביש 40 דרומית למצפה, זה מרכז הארץ.
הבעיה היא שעושים השלכה לא מתאימה בין רכב שמתאים למתאר מסוים, וממנו משליכים על הכלל.
תקנות הזיהום שמערימים על שאר משתמשי הדרך, תחת האצטלה שיש פתרון נקי אם רק נשים את רכבי הבנזין/סולר בצד, וזה ממש לא נכון.
לרוב המוחלט זה לא ישים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בסביבה עירונית נטו, או עיר לינה קרובה מאד לעבודה זה כנראה יעבוד טוב.
גם בסביבה עירונית לא נראה לי שיכול לעבוד .
היכן יתקינו מאות אלפי שקעי חשמל לכל מי שהגיע לת"א ליום עבודה ?
אז חניונים תת קרקעיים של חברות מבוססות זה עדיין ייתכן.
לכל היתר שחונים בצידי המדרכות, סיכוי אפסי.
רכב חשמלי מלא יהיה כנראה סמל סטאטוס למי שגר במגדלי אקירוב/U/TLV/שרונה ...
אפילו מי שגר בפריפריה עם בית קרקע וחניה בחצר, מגבלת קיבולת האנרגיה של סוללת הרכב
הופכת כל יציאה לכרך לתכנון וחישובי מסלול כמו שתכננו בזמנו הגעה לכור בעיראק ....
כמובן שאם ימצאו / ימציאו סוללה עם טכנולוגיה אחרת
(קיבולת בסדר גודל אחד לפחות יותר על אותו משקל או פחות),
אזי הכל יכול להשתנות. עד אז, חלומות באספמיה .
רענן
power bank יקבל משמעות נוספת... אנשים יסתובבו עם מצברונים שיאפשרו להם בשעת חירום עוד רבע שעה של נסיעה...
גגונים עם פנל סולרי ענק ובקר טעינה גם הם יהיו מצרך מבוקש
אני אפילו יכול לדמיין טנדר עם גנרטור שתמורת כמה ליטרים שהוא לוגם מהנוזל הישן יודע לספק שירותי חירום לרכבים שנתקעו ללא חשמל ("כמה עולה חיבור לחשמל ל-10 דקות ...").
ובטח יהיה עוד רעיונות הרבה יותר יצירתיים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
power bank יקבל משמעות נוספת... אנשים יסתובבו עם מצברונים שיאפשרו להם בשעת חירום עוד רבע שעה של נסיעה...
גגונים עם פנל סולרי ענק ובקר טעינה גם הם יהיו מצרך מבוקש
אני אפילו יכול לדמיין טנדר עם גנרטור שתמורת כמה ליטרים שהוא לוגם מהנוזל הישן יודע לספק שירותי חירום לרכבים שנתקעו ללא חשמל ("כמה עולה חיבור לחשמל ל-10 דקות ...").
ובטח יהיה עוד רעיונות הרבה יותר יצירתיים ...
כבר ענו על זה לפני כן, אבל שוב.
להעביר 20 ליטר בנזין ממיכל חיצוני (אותו גרריסט שרות) למיכל הרכב לוקח כמה עשרות שניות.
להעביר מטען חשמלי רב בפרק זמן קצר אתה צריך כבלים בעובי רציני, להסתכן בפיצוץ (כן ליתיום מתפוצצות )
ובפרק זמן ארוך לצד הדרך.
בקיצור, זה לא לתת פוש הנעה לסטראטר במכונית רגילה עם כבלים ממצבר למצבר.
אגב,
אותם טוענים להיתכנות היום, הם אותם טוענים להצלחת בטר פלייס בעבר :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A8%D7%99%D7%9D
רענן
אנשים יטעינו את האוטו מהטלפון רק בשביל להגיע הביתה...
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בלי להיכנס לפרטים טכניים, יצא לי יותר מפעם אחת לטעון סוללת מתח גבוה, מרכב לרכב, עם רכיבים שיש לכולנו בחצר האחורית, בעלות של עשרות ש"חים.
לעניין עצמו: מנסיון של שלושה ימים בחורף האחרון עם איוניק חשמלי, הרכב לא מתאים לי, כמי שעובר קילומטראז' שש- ספרתי שנתי ממוצע, כולו בלת"מי.
הוא מאוד מתאים לאשתי, עם קילומטראז' של 18k שנתי, ונסועה די קבועה ליום. להערכתי הוא גם מתאים מאוד לכל מי שהקילומטראז היומי שלו הוא עד 60 אחוז מהטווח המקסימאלי, ואין לו בלת"מים, או שיש לו רכב אחר לבלת"מים, כמו למשל: אשתי.
עלות החשמל שיצאה לנו באותה תקופה: כ17 אחוז ביחס לנורמלי.
נסיעה בפקקים צורכת פחות אנרגיה מנסיעה מהירה, ואם הלכת על ה60 אחוז שציינתי קודם, אתה נשאר עם 40 אחוז ספייר, למקרה חריג. אם קנית רכב כזה למרות שאתה ב60 אחוז ומעלה מהטווח, אתה עושה טעות.
טעינה משקע תעשייתי תכלת 16 אמפר, חד פאזי. שמעתי על אנשים שבנו מתאם מתקע כזה לתקע סטנדרתי ביתי. הרדנקס האלה, שובבים.
ולמי שעוד צריך תזכורת: אני מהפוזיציה וכו'.
אפרופו: חניון הלילה של אתמול בערב, עם משפחתי וההיילקס, חושמל בעזרת סוללה של סונטה. זה יכול לארגן בהמשך הדרך עוד כמה דיונים פוריים של זיו ודורון...
כשאתה אומר יצא לי לטעון אתה בעצם מתכוון שלמרות כל הסייגים הרשומים טלי כן נתקעה בלי סוללה ומזלה שיש לה בעל מקצוע בבית שחילץ אותה?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
שלילי. מדובר על רכבים עם תקלות טכניות, לא תפעוליות.
חנן,
איוניק לא היברדית ? אם כן, לא מובן עניין 60% מהטווח המכסימלי ?
בנוסף,
חילוץ ע"י הטענה מרכב לרכב , כמה זמן ארכה הטעינה ולכמה קמ' לערך נסיעה ?
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפרופו: חניון הלילה של אתמול בערב, עם משפחתי וההיילקס, חושמל בעזרת סוללה של סונטה. זה יכול לארגן בהמשך הדרך עוד כמה דיוניים פוריים של זיו ודורון...
למה לא.....תשמיץ ותלך הלאה :-)
בבקשה הסברים, ואם יש מספרים, כמה חשמל אנחנו צורכים בחניית לילה טיפוסית (ואני יודע שאתה לא "טיפוסי" במובן הזה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפרופו: חניון הלילה של אתמול בערב, עם משפחתי וההיילקס, חושמל בעזרת סוללה של סונטה. זה יכול לארגן בהמשך הדרך עוד כמה דיוניים פוריים של זיו ודורון...
אצלי בינתיים הבקר טעינה התפגר בשטח, העביר חצי מההספק.
מזל שהיה אחד ספייר.
חנן,
מה הצרכנים ואיך אתה מטעין את הסוללה בין השימושים?
רענן, דיברתי על האיוניק החשמלי, לא ההיברידי. יש שניים כאלה בארץ וכנראה שבעתיד יהיו הרבה יותר.
לגבי הטעינה, לא רציתי להיכנס לעומק, מכיוון שבמקרים מסוימים אני חורג מדרכי הפעולה הרשמיות. רק נאמר שזה הרבה פחות מורכב מכפי שאולי נדמה.
דורון וזיו, אני אנסה לא לגנוב את השרשור ואענה בקצרה:
אל תקחו אותי ברצינות, זה סתם טיזינג. להראות שגם כגרוטאות, יש לחלקי החילוף של המכוניות הנ"ל מה לתרום לנו.
לשאלתכם:
מדובר במודול אחד מתוך תשעה מקוריים בסוללה. במקור סודר בשמונה תאי ליטיום בטור. כרגע מחובר כארבעה זוגות תאים מקביליים, בטור.
קיבול, כ160 וואט שעה.
מאוזן ע"י מאזן ארבעה תאים מאיביי. כעשרה ש"ח.
מוגן ע"י מגן מטעינת יתר וחסר מאיביי. כעשרה ש"ח.
נטען ע"י מטען מאיביי, 1 אמפר, כ17 ש"ח. ניתן לטעינה גם עם כבלים מהרכב.
שימש בחניון לתאורת לד וטעינת מכשירים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הוא מאוד מתאים לאשתי, עם קילומטראז' של 18k שנתי, ונסועה די קבועה ליום. להערכתי הוא גם מתאים מאוד לכל מי שהקילומטראז היומי שלו הוא עד 60 אחוז מהטווח המקסימאלי, ואין לו בלת"מים, או שיש לו רכב אחר לבלת"מים, כמו למשל: אשתי.
עלות החשמל שיצאה לנו באותה תקופה: כ17 אחוז ביחס לנורמלי.
תכלס, ויש המון רכבים בשימוש כזה.
ובנוסף אין כמעט טיפולים ותקלות.
מה שכן את הכתבות האופטימיות האלה ראינו שנה אחר שנה, ועד עכשיו המדינה תמיד הצליחה לטרפד את זה כך שישראל היום בפיגור מטורף ביחס לעולם.
אני מאמין אבל רוצה לראות בענים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הוא מאוד מתאים לאשתי, עם קילומטראז' של 18k שנתי, ונסועה די קבועה ליום. להערכתי הוא גם מתאים מאוד לכל מי שהקילומטראז היומי שלו הוא עד 60 אחוז מהטווח המקסימאלי, ואין לו בלת"מים, או שיש לו רכב אחר לבלת"מים,
בהגדרה זה מחייב רכב שני למשפחה לנסיעות ארוכות.
למרות שאני לא לגמרי מסכים עם זה, אני רוצה להתייחס לקונספט נפוץ בדיונים דומים, וכזה שנחשב שגוי בעיני:
הקונספט הזה אומר שאם הרכב החשמלי לא נותן מענה לצורך הזה והזה, אז הוא לא יעיל, נקודה.
וזה שגוי בעיני. יש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלה שלא, לפחות בחלון הזמן הזה, בנקודת הזמן והמקום האלה, וזה בסדר גמור.
בהמשך, כשהתנאים ישתנו, טווח נסיעה, זמן טעינה, מספר תחנות טעינה זמינות, יהיו יותר משתמשים שזה יתאים להם. אולי אפילו כולם.
ולעניין עצמו: כשהשכן של בעלים לרכב מונע דלק יספר לו שעל אופיין נסועה זהה לחלוטין לשלו הוא משלם כ17 אחוז ממה שהוא משלם על דלק, כנראה שגם הוא יצטרף למגמה, וישכור רכב לנסיעות חריגות וארוכות.
כמה ארוכות וכמה חריגות? זה עוד נושא לדיון, כשאנחנו בסה"כ במדינת ישראל המבודדת תחבורתית, וטווח הנסיעה של הקונה החדשה עומד על 470 ק"מ תיאורטיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
מעניין איך רכבים חשמליים מלאים מניבים הכנסות מס שהם תחליף לתשלומים השוטפים ממיסי הדלקים והבלו התופח...
נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
בדיוק בגלל זה רץ עכשיו בארץ פיילוט של קביעת גובה אגרת רישוי על פי נסועה. זה אמור להוות תחליף גם להפסד המיסוי על דלקים וגם תחליף מסוים לאגרת גודש, שכן האגרה תקבע לא רק לפי מס' הק"מ אלא גם לפי אופי הנסיעות. מי שייסע הרבה באזורים אורבניים ישלם יותר ממי שנוסע אותו קילומטראז' בפריפריה ולא נכנס לערים גדולות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בהגדרה זה מחייב רכב שני למשפחה לנסיעות ארוכות.
..ובדיוק בגלל זה לא תמצא בג'יפולוג הרבה אוהדים לקונספט החשמלי, כי אצל רבים מאיתנו יש 4X4 ישן המשמש לנסיעות קצרות וטיולים, ומשפחתומטית לכל השאר כולל נסיעות ארוכות.
אי אפשר להחליף אף אחת מאלה בחשמלית.
אבל רוב העם לא מחזיק ב4X4 ישן.
גם הדיון הותיק, חלק מהמשתתפים לא היו מוכנים לקבל שלפלוני או אלמוני מתאים לחלוטין שהרכב יהיה עם טווח נסיעה מוגבל.
הטענה היתה "אבל אי אפשר לקפוץ לאילת בספונטניות". לטעמי לקוי באופן בסיסי ושם גם כתבתי שלא מה שמתאים לאחד מתאים לאחר. וטוב שכך.
אסף.