תגובה: מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
הייתי עושה את זה בשמחה אם זה היה נותן לי לתקשר באופן חוקי בטיולים עם אנשים אחרים שאינם חובבי רדיו. אבל זה לא.
בכל הכבוד, כדי להפעיל מכשיר קשר שמתוכנת מראש לרשימת תדרים מורשים לא צריך להיות חובב רדיו. תאכל׳ס, אם היה מותר לשדר בתדרים הארופאיים ב-20 וואט לא היה כאן בכלל עניין וכולם היו עובדים בתדרים האלו.
השימוש בתדרים האמריקאיים בארץ התחיל כיוון שבתקן האמריקאי יש מכשירים שמשדרים ב-5 וואט (בתדרים קבועים), והיו מכשירים זמינים וזולים שאפשר לקנות ולהביא במזוודה ויש להם טווח מעשי לצרכי טיולים.
הפתרון הנכון הוא הסדרה של תדרים, לפחות 16 כדי שיהיה מקום לכולם, בהם אפשר לשדר בעוצמה הגיונית (נניח עד 20 וואט, עדיף 50 וואט)
כל דבר אחר ישאיר את הפריצות ...
לגבי רפורמה- לא תהיה. אם באירופה אסור גם כאן יהיה אסור.
לגבי טריאנגולציות, ואיכונים ובלאגן,
קצת נסחפתם.
אף אחד לא ישקיע בדבר כזה.
במקרה הטוב (בהנחה שזאת לא הנפצת רשת, ודווקא די נשמע כמו אחת), ישימו פקח של משרד התקשורת עם שוטר משועמם בנקודות מפתח ובשיטת מצליח.
פקח שיעשה מה????
על מה מדבר החוק ? על החזקה של מכשיר? או על שימוש בתדרים? או על שידור?
לא מכיר חוק האוסר עלי להאזין .......
ולא להחזיק מכשיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
פקח שיעשה מה????
על מה מדבר החוק ? על החזקה של מכשיר? או על שימוש בתדרים? או על שידור?
לא מכיר חוק האוסר עלי להאזין .......
ולא להחזיק מכשיר.
זה שאתה לא מכיר לא אומר שאין כזה חוק ( ויש אגב)
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מי מגביל אותכם לתדרים המוכרים?
במכשירים החדשים יש אפשרות להקליד תדר ידני.. תחרטטו איזה תדר שבא לכם.
כל זאת אם נתעלם מהעובדה שאתם מסתמכים על הודעת וואטספ של אנשים שמשעמם להם..
אני לא בעד המשטרה אבל באמת נראה לכם שבתקופת החגים אין למשטרה דברים יותר טובים לעשות מלעמוד בשום מקום ולצוד ג'יפאים עם מכשירי קשר...?
ומה בדיוק אומר החוק הזה???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
מי מגביל אותכם לתדרים המוכרים?
במכשירים החדשים יש אפשרות להקליד תדר ידני.. תחרטטו איזה תדר שבא לכם.
כל זאת אם נתעלם מהעובדה שאתם מסתמכים על הודעת וואטספ של אנשים שמשעמם להם..
אני לא בעד המשטרה אבל באמת נראה לכם שבתקופת החגים אין למשטרה דברים יותר טובים לעשות מלעמוד בשום מקום ולצוד ג'יפאים עם מכשירי קשר...?
זה בדיוק אותו דבר כמו לעמוד בשום מקום ולצוד ג'יפים עם גלגלים גדולים או קפיצים ארוכים או ... מה לא.
ישלחו שוטר מסכן לשמש לשבוע .. כל עם ישראל יורד למדבר .. ידפקו מכה .. יחרימו 1000 מכשירים ויאספו כמה מאות אלפי שח קנסות וזהו .. שקט עד פסח.
זה לא שוטר... אולי יתלווה אליהם למקרה ויהיה אלימות. זה לרוב רכב שטח של משרד התקשורת שמאכן יופי טופי מקורות שידור בספקטרום רחב ואז מחליט מה לאכוף. לא בטוח ששימוש בתדרים ארופאים זה מה ש"יציל" אתכם. אני אישית לא חושב שרכב שטח צריך 50 וואט, גם לא 40. אולי 20 בלחץ...
נושא אכיפת השידור עלה בתקופה האחרונה לסדר חשיבות בהרבה מישורים. לדעתי - מעולה.
אתה ממש טועה.. מכשיר קשר לא מהווה סכנה בטיחותית. ובפעם האחרונה שבדקתי משרד התחבורה לא פתח עמדות במכתש רמון בפסח האחרון... אז למכשיר קשר כן??
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אם מישהו היה כותב שהוא מכיר אישית את המקור של שמועת הוואטסאפ הזאת, ושמדובר על התערבות בין חברים... זה לא היה משנה, נכון?
מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ומה בדיוק אומר החוק הזה???
אנסה למצוא לך את נוסח החוק אבל בעיקרון שכל מכשיר שידור וקליטה צריך רשיון וגם שאסור להאזין ולהשתמש לתדרים שאין אישור לגביהם גם למי שיש רשיון.
למשל חובב אינו רשאי אפילו להאזין לתדרים שאינם של חובבים ( למשל כוחות חרום, מטוסים ואוניות וכו׳).
החוק די מחמיר בהגדרות, לאו דווקא באכיפה.
שים לב שעד לא מזמן הכול היה אסור כולל מחשבים עם וויפי וסלולרים אבל עם לחץ ליבוא חופשי הותרו תדרים מסויימים וקיבלו פטור בכפוף להצהרת קונה
אני לא מכיר את מקור השמועה לגבי גיפאים אבל שמעתי שמשרד התקשורת התחיל לערוך ביקורות בתחנות חובבים וזה כבר לא שמועה כי אגודת חובבי הרדיו מקורבת מאוד למשרד התקשורת.
מה שנאמר קודם הוא נכון - התחלפו לאחרונה מנהלים במשרד התקשורת שאחראיים על התחום.
לאשש את השמועה לגבי הגיפאים אינני יכול אבל אם זה נכון בקרוב נדע.
לדעתי סביר ביותר שכן.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם מישהו היה כותב שהוא מכיר אישית את המקור של שמועת הוואטסאפ הזאת, ושמדובר על התערבות בין חברים... זה לא היה משנה, נכון?
אולי אתה מכיר מישהו וזאת היתה התערבות בין חברים
אבל עכשיו בגושים .. וזה ..
ברכות למנצח 😂
אפשר להעביר את הנושא לתת פורום קונספירציות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אתה ממש טועה.. מכשיר קשר לא מהווה סכנה בטיחותית. ובפעם האחרונה שבדקתי משרד התחבורה לא פתח עמדות במכתש רמון בפסח האחרון... אז למכשיר קשר כן??
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יוני, מי שטועה ומטעה כאן - זה אתה.
מכשיר קשר משדר, לא על פי הנחיות והקצאות משרד התקשורת הוא סכנה של ממש.
החל מהתערבויות של אונות צד והשראויות בתהליכי הנמכה אוטומטיים של מטוסים ו-GCA לסוגיו, דרך כל מיני מערכות כאלו ואחרות מבוססות גלי רדיו שאין בהכרח מה לםרט לגביהן במדיה הזו.
זה שאתה לא מכיר את הנושא, או לא מעורה בתחום, לא אומר שאתה יודע, או שמה שנראה לך הוא נכון.
ואין שום קשר וחשיבות בנושא הזה למשרד התחבורה.
הגבהות זה מסוכן
דיזל מקצר חיים
קשר מפיל מטוסים
בשר זה רצח
עוד לא הבנתם את כל זה?... מישהו רומז לכם בעדינות להתחיל לחפש לעצמכם תחביב אחר.
חברה תרגיעו... קצת סדר בעובדות.
ספקטרום התדרים הוא משאב יקר בין לאומי ולאומי, מאז ומעולם ובעיקר בימינו בהם מערכות רדיו מסוגים שונים ומשונים צריכים לחיות בצוותא.
יש תחומים המשרתים את מערכת הבטחון, אותנו כאזרחים וגופים מסחריים וכך גם תחומים המוקצים מתוך הסכמים בין לאומיים לחובבי רדיו העוברים תהליך רישוי בעבור הזכות לרכוש, להחזיק ולהפעיל ציוד רדיו בתחומים ובהספקים המותרים.
יש תדרים המוקצים לשימוש פרטי ללא צורך ברישוי.
גופים מסחריים יכולים בתשלום לשכור או לרכוש תדרים ולקבל רישיון הפעלה וכך כל אחד מאיתנו אם ירצה להחזיק ולהפעיל מכשיר קשר לצרכיו.
כך למשל תחום התדרים האמריקאי שמאוד שימושי אצל הג'יפאים בכלל מוקצה בארץ לגופים פרטיים. כבר היו דברים מעולם שמכשיר כזה גרם לשערים להפתח או מגופות השקיה להזרים.. גם תופעה הפוכה של חסימת מכשירי רדיו עקב שידור טון הדממה.
לםי החוק בישראל (וגם בעולם) הפעלת ציוד רדיו ללא רישוי הינה עבירה פלילית. כיום היא כמעט ואינה נאכפת.
לאחרונה, יש תהליך שינוי מדיניות במשרד התקשורת שמטרתו להקל מחד על היבואנים, על ידי העברת האחריות עליהם - להצהיר כי הציוד המיובא עומד בדרישות.
מאידך, הכוונה להגביר את האכיפה ויבואן שיתפס, יקבל נו נו נו. קנסות, שלילת רישיון יבוא.
לא ידוע לי באיזה הקפים תהיה האכיפה, אך בעבר הייתה למשרד התקשורת יכולת לאיתור ציוד שכזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הגבהות זה מסוכן
דיזל מקצר חיים
קשר מפיל מטוסים
בשר זה רצח
עוד לא הבנתם את כל זה?... מישהו רומז לכם בעדינות להתחיל לחפש לעצמכם תחביב אחר.
תגיד דרור, שכחת בן כמה אתה?
כמה שנים עוד נשאר לנו בתחביב הזה לפני שזה יהפוך לקלנועיות... או כמו שרכס אומר - בגילי אני יכול לעשות הכול
אולי זאת הסיבה, התדרים האמריקאיים מוקצים למערכות חירום צבאיות ומשטרתיות.
https://www.telecomnews.co.il/%D7%9C...%99%D7%9D.html
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אם זה אמיתי... אני 1. לא אתפלא בכלל ... 2. מאמין שהכל יהיה בסדר ...
את נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת בחודשיים האחרונים אני מכיר כאדם ישר.
(EX קשר"ר).
הוא לא שלמה פילבר.
ואפילו שחלפו כ-15 שנים (או יותר) מאז שעבדתי איתו, אני מניח שיושרתו לא השתנתה.
תנו קצת קרדיט לפעמים.