תגובה: שימוש במקרר משרדי עם ממיר מתח בג'יפ
אני לא מכיר אף אחד, כולל כאלה עם רכב שטח משופר ומושקע בכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מספר 1 לרכב שטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בפאלו
חבר שלי עושה ניסוי כזה ולכן פתחתי את השירשור אני ממש לא נובוריש אבל דבר אחד כן למדתי - אנחנו לא יותר חכמים מכל העולם למרות שאנו חושבים כך . אם לא היתה הצדקה למחיר של המקררים אז לא היו רוכשים אותם , ואם התחליף של מקרר משרדי היה עובד ככ טוב אז כמעט כולם (בעולם) היו עם הסטאפ של מקרר וממיר
במבצע של אישטח מקרר עלה 3075 שח נכון זה 2400 שח יותר מאשר מקרר משרדי ואני מקווה שלא הוצאתי את ה2400 לחינם אבל בכל התחביב הזה בעצם כל הזמן משדרגים את הרכב בדברים שלא תמיד חייבים
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
בד"כ אני הראשון להגיד כמוך, אנחנו לא יותר חכמים מאחרים....
אבל דווקא במקרה הזה יש כמה חריגים -
1- - פערי מחירים ועלות - אצלנו זו השקעה משמעותית, אצלם לא. לכן הסף של לחשוב בכיוון בכלל שונה.
2- אלתור. תבקש מגרמני או אמריקאי לשים מקרר משרדי ברכב, הוא אפילו לא יגיע לבעיות הטכניות, הם פשוט לא שם (זו בדיוק גם הסיבה לכמות סטרט-אפים).
3- בטיחות \ עיגול פינות - אנחנו מוכנים לעגל פינות ולקחת סיכונים איפה שהם לא.
4- גודל - מעט מאוד אנשים צריכים מקרר 50 ליטר לרכב. עבור רובנו, גודל כזה, זה מטרד עד בלתי אפשרי. לעומת זאת, תנסה למצוא מקרר משרדי של 30 ליטר, ותראה כמה המבחר בעייתי. יש פה אנשים (עם טנדר אני מנחש), שמוכנים "לסבול" גודל בלתי סביר, רק כדי לחסוך כסף על המקרר (ופה אנחנו שוב חוזרים לעלות הלא הגיונית בארץ).
אתה מוזמן אלי לבירה מצידנית עם קרח. תכיר אחד שלא חושב ככה.
(לבוזי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אני לא מכיר אף אחד, כולל כאלה עם רכב שטח משופר ומושקע בכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מספר 1 לרכב שטח.
שלום. שמי נמרוד. אנחנו לא מכירים.
אני חושב שצמיגי שטח מלא הם השיפור מס 1 לרכב שטח. מקרר נמצא איפשהו בהמשך הרשימה. עוד לא הגעתי אליו.
טעיתי בהגדרה, ולא אערוך עכשיו כי כבר הגבתם.
ככה זה שמגיבים תו"כ ריצה למקלחות של הילדים. מכל מקום, הנה ההגדרה המתוקנת:
אני לא מכיר אף בעל מקרר ברכב, כולל כאלה שרכב השטח שלהם משופר מכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מס 1 לרכב שטח.
יש כאן בעלי מקררים שיחלקו על זה?
.https://youtu.be/oVy9TlGvLIE
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
טעיתי בהגדרה, ולא אערוך עכשיו כי כבר הגבתם.
ככה זה שמגיבים תו"כ ריצה למקלחות של הילדים. מכל מקום, הנה ההגדרה המתוקנת:
אני לא מכיר אף בעל מקרר ברכב, כולל כאלה שרכב השטח שלהם משופר מכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מס 1 לרכב שטח.
יש כאן בעלי מקררים שיחלקו על זה?
לא מצליח להבין מה זה קשור לדיון הזה.
הנקודה המרכזית בדיון היא לבחון את האפשרות להתקנת מקרר משרדי ברכב באמצעות ממיר מתח ביחס להתקנת מקרר רכב יעודי, כאשר השיקול העיקרי הוא הפרש גדול באופן מגוחך בעלויות.
לגבי שאלתך אם כבר שאלת... אז לא...מקרר לרכב אפילו לא יכול להיכנס תחת הגדרת שיפור לרכב. שאלתי כמה רכבי שטח אם הם מרגישים בשיפור הביצועים שלהם בשטח כאשר יש על סיפונם מקרר...כולם אמרו לי פה אחד "תפסיק לזיין את השכל, מעניין לנו את התחת המקרר שלך..." (סתם, לא באמת שאלתי...אבל הבנת את הכוונה...)
ובקיצור מקרר לרכב זה פינוק! לא שיפור!
ולאנשים מפונקים יש בעיה להפריד בין פינוקים ל...כל השאר...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שלום. שמי נמרוד. אנחנו לא מכירים.
אני חושב שצמיגי שטח מלא הם השיפור מס 1 לרכב שטח. מקרר נמצא איפשהו בהמשך הרשימה. עוד לא הגעתי אליו.
הוא התכוון לרכב שחונה בשטח[emoji6]
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אני כבר לא זוכר,
לרכס היה מקרר או צידניות?
תחזרו לחוף, אתם נסחפים
כן, אפשר להשתמש במקרר משרדי במקום מקרר לרכב, ויש כאלו שעשו זאת במשך שנים
הסיבות שלא עושים את זה הן, כי המקרר המשרדי לא מיועד לזה, המדחס לא בנוי לטלטולים,
ורוב האנשים לא אוהבים את הרעיון להיות בכלוב מתכת ולהעביר בו 220v, מה גם שההתקנה מצריכה יותר התעסקות גם במערכת החשמל וגם עם המקרר עצמו .
המקרר הוא לא שיפור של רכב שטח, אבל הוא הגורם נוחות מספר 1 בטיולים .
במחירים של היום כשאפשר להשיג מקרר סיני 35 ליטר ב2000₪ לדעתי גם אין הגיון בקומבינה כזאת
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אתה מוזמן אלי לבירה מצידנית עם קרח. תכיר אחד שלא חושב ככה.
(לבוזי)
תודה! אבל אל תטרח עם כל הקרח והסיפורים, אני אבוא אליך עם בירות קרות, המקרר אצלי עובד כל הזמן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לגבי שאלתך אם כבר שאלת... אז לא...מקרר לרכב אפילו לא יכול להיכנס תחת הגדרת שיפור לרכב. שאלתי כמה רכבי שטח אם הם מרגישים בשיפור הביצועים שלהם בשטח כאשר יש על סיפונם מקרר...כולם אמרו לי פה אחד "תפסיק לזיין את השכל, מעניין לנו את התחת המקרר שלך..." (סתם, לא באמת שאלתי...אבל הבנת את הכוונה...)
ובקיצור מקרר לרכב זה פינוק! לא שיפור!
ולאנשים מפונקים יש בעיה להפריד בין פינוקים ל...כל השאר...
טל.
גם אני דיברתי ככה בעשרים ומשהו שנים שנסעתי בשטח בלי מקרר ולכן, עם כל הכבוד הכן לדעתך, הפניתי את השאלה ישירות לבעלי מקררים.
ואגב... לך תשאל. אתה עשוי להיות מופתע מהתשובות.
עניינית לשאלה אם מקרר ייעודי לרכב או משרדי וממיר מתח.
בעולם הקרוואנים, שחלק ממנו משיק לעולם הג׳יפים, עולה הרבה פעמים שאלה דומה.
למה לקנות מקרר 12v בסביב 4000 ש"ח, כשאפשר לקנות מקרר ביתי רגיל ב 1000 וממיר מתח שגם ככה נדרש?
גם שם התשובה אינה חד משמעית, יש אסכולות שונות וטיעונים לכאן או לכאן.
אישית, בקרוואן שלי העדפתי מקרר 12v. בזמן שקניתי את המקרר, המערכת הסולארית של הקרוואן היתה מוגבלת, וכל המרה מיותרת היא בזבוז אנרגיה.
שנית, ממיר מתח פולט קרינה. כשגרים בקרוואן באופן קבוע, אולי זה מזיק ואולי לא.
שלישית, ממיר מתח טוב (סינוס טהור, הספק נורמלי) הוא מוצר יקר, בזמנו עלה דולר לוואט. אורך החיים של ממיר טוב הוא ככה וככה, הם לא חיים לנצח. ממיר מתח זול (לא סינוס טהור, סיני) גם מזיק למכשירי החשמל שהוא מזין, גם בעל אורך חיים לא ידוע וגם מסוכן - כבר ראיתי יותר מאחד שפשוט התלקחו בזמן עבודה בלי סיבה נראית לעין, לא קצר ולא עומס יתר.
סיבה רביעית, לא רציתי מתח של 230 וולט בקרוואן באופן קבוע. בטח לא בזמן שאני מתקלח או ישן. מ 12 וולט אי אפשר להתחשמל.
מצד שני, יש לא מעט אנשים שיש להם בקרוואן ממיר ומקרר ביתי, וטוענים שזה אחלה והכל בסדר. זה זול יותר בטווח הקצר בוודאות.
מחליפים ממיר מפעם לפעם (כמובן שבזמן שאין ממיר גם אין מקרר) וחיים עם זה.
לא בטוח שכל השיקולים לעיל רלוונטים לג׳יפ באותה מידה. מוזמנים להעזר בשיקולים הנ"ל ולהחליט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני כבר לא זוכר,
למיטב זכרוני הדהוי הוא התחיל עם צידניות, השקיע המון מאמץ ובסוף עבר למקרר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני כבר לא זוכר,
כנראה לא זה ולא זה, כי הוא גידל תרנגולות כדי לקחת לשטח תרנגולות חיות ללא צורך בקירור...
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
תחזרו לחוף, אתם נסחפים
כן, אפשר להשתמש במקרר משרדי במקום מקרר לרכב, ויש כאלו שעשו זאת במשך שנים
הסיבות שלא עושים את זה הן, כי המקרר המשרדי לא מיועד לזה, המדחס לא בנוי לטלטולים,
וואלה אחרי שקוראים את המשפט הקודם, המשפט הזה כבר לא נשמע יותר מידי משכנע..
וגם אם המדחס אחרי כמה שנים, קונה מקרר אחד אחר בעוד 400 שקל...עדיין שווה.
ורוב האנשים לא אוהבים את הרעיון להיות בכלוב מתכת ולהעביר בו 220v,
מה נראה לך יש ברכב היברידי/חשמלי??
מה גם שההתקנה מצריכה יותר התעסקות גם במערכת החשמל וגם עם המקרר עצמו .
לא בטוח...ובטח לא משמעותית יותר.
המקרר הוא לא שיפור של רכב שטח, אבל הוא הגורם נוחות מספר 1 בטיולים .
במחירים של היום כשאפשר להשיג מקרר סיני 35 ליטר ב2000₪ לדעתי גם אין הגיון בקומבינה כזאת
#המדען_המטורף
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אתה מוזמן לשים...מקרר שתואם בנפח למקרר המשרדי - רמז - לא פחות מ 50 (בהההה...) ליטר.
https://www.kcamping.co.il/product/%...5%D7%9F-br55c4
ויש זולים יותר.
לא בטוח שעוד 10ליטרים שווה את
ההפרש בעלות בין 45ל ובין 55.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
עניינית לשאלה אם מקרר ייעודי לרכב או משרדי וממיר מתח.
בעולם הקרוואנים, שחלק ממנו משיק לעולם הג׳יפים, עולה הרבה פעמים שאלה דומה.
למה לקנות מקרר 12v בסביב 4000 ש"ח, כשאפשר לקנות מקרר ביתי רגיל ב 1000 וממיר מתח שגם ככה נדרש?
גם שם התשובה אינה חד משמעית, יש אסכולות שונות וטיעונים לכאן או לכאן.
אישית, בקרוואן שלי העדפתי מקרר 12v. בזמן שקניתי את המקרר, המערכת הסולארית של הקרוואן היתה מוגבלת, וכל המרה מיותרת היא בזבוז אנרגיה.
שנית, ממיר מתח פולט קרינה. כשגרים בקרוואן באופן קבוע, אולי זה מזיק ואולי לא.
שלישית, ממיר מתח טוב (סינוס טהור, הספק נורמלי) הוא מוצר יקר, בזמנו עלה דולר לוואט. אורך החיים של ממיר טוב הוא ככה וככה, הם לא חיים לנצח. ממיר מתח זול (לא סינוס טהור, סיני) גם מזיק למכשירי החשמל שהוא מזין, גם בעל אורך חיים לא ידוע וגם מסוכן - כבר ראיתי יותר מאחד שפשוט התלקחו בזמן עבודה בלי סיבה נראית לעין, לא קצר ולא עומס יתר.
סיבה רביעית, לא רציתי מתח של 230 וולט בקרוואן באופן קבוע. בטח לא בזמן שאני מתקלח או ישן. מ 12 וולט אי אפשר להתחשמל.
מצד שני, יש לא מעט אנשים שיש להם בקרוואן ממיר ומקרר ביתי, וטוענים שזה אחלה והכל בסדר. זה זול יותר בטווח הקצר בוודאות.
מחליפים ממיר מפעם לפעם (כמובן שבזמן שאין ממיר גם אין מקרר) וחיים עם זה.
לא בטוח שכל השיקולים לעיל רלוונטים לג׳יפ באותה מידה. מוזמנים להעזר בשיקולים הנ"ל ולהחליט.
ברור שלמקרר יעודי יהיו יתרונות מסויימים על פני האפשרות השניה, פשוט מכיוון שהוא מתוכנן מראש למערכת הזאת...
השאלה היא אם בהפרש המחירים הזה, כדאי ואפשר לוותר על היתרונות האלה.
מבחינת בטיחות, קח בחשבון התקנה מקצועית ואיכותית וחיבור של הממיר בסמיכות למקרר ורק בשבילו. קו המתח המסוכן יהיה מזערי ולא יעבור ברכב.
לגבי סכנת ההתלקחות של הממיר, זה לא נכון גם לגבי מוצרי חשמל אחרים שקיימים ברכב? ואם זה נכון בפני עצמו אז למה להשתמש בו בכלל, עבור צרכנים שאינם מקרר, ואז אולי הטיעון הזה פחות רלוונטי לעניין המקרר בלבד??
מבחינת מחיר הממיר היום זה בוודאי לא דולר לוואט, כך שגם זה יורד.
אני דווקא כן חושב שמקרר יכול לשפר את איכות החיים בטיולים אבל לא בכל מחיר.
טל.
זה נשמע לי אחלה אופציה, בטח למי שמשתמש פעם ב...
עכשיו שאני חושב על זה אני אקנה (או אקח מהמשרד) מקרר קטן וממיר מתח.
במחיר הזה זה נחמד אפילו לקחת איתנו מידי פעם לקמפינגים, אנחנו בכל מקרה מטיילים עם סוואנה כך שמבחינת מקום אין בעיה
מה הפחד הגדול מלשים ממיר של 220v ברכב?
למה זה יותר מפחיד אתכם מלהוסיף למשל מערכת גז ברכב? (עוד 70 ליטר של גז דליק, בנוסף ל70 ליטר של הבנזין הדליק)
רכבים מודרנים מגיעים עם שקעי 220V מובנים, ואין עם זה בעיות מיוחדות.