יש לדעתי בדיוק מה שאתה מחפש.
עושה הרבה עבודות לחברים ממועדון החמש.
יסודי מהסוג הישן והטוב ומבין עניין.
גם המחירים שלו נוחים מאוד.
נמצא באחד הרחובות הקטנים ליד צומת הולץ כך שגם המיקום תפור עליך
איציק
*052-2729945
Printable View
יש לדעתי בדיוק מה שאתה מחפש.
עושה הרבה עבודות לחברים ממועדון החמש.
יסודי מהסוג הישן והטוב ומבין עניין.
גם המחירים שלו נוחים מאוד.
נמצא באחד הרחובות הקטנים ליד צומת הולץ כך שגם המיקום תפור עליך
איציק
*052-2729945
פניתי היום לחשמלאי רכב(סתם אחד ליד העבודה)והסברתי לו בדיוק את הבעיה,בהתחלה נרתע וסירב לעבוד על הרכב בטענה שהוא עמוס בעבודה ואין לו זמן ולאחר מכן הציע "פיתרון" ואמר מה שניתן לעשות בשלב הראשון הוא לסלול 3 חוטים טובים/עבים חדשים ישירות מהפנסים/מצבר אל המתג המחליף גבוה/נמוך וכך למעשה נבין אם הבעיה/הקצר הוא על הקו בין הפנסים למתג המחליף או שבכלל בינו לבין המתג אורות הראשי,מה דעתכם הכיוון נכון?
כן.
אסף.
סללתי היום כפי שהציע עירא כבל חדש עבה/מסיבי ישירות מהמצבר דרך פיוז (15 אמפר
0ועד לתוך הקבינה וחיברתי אותו לרגל 30 ביחד של שניי הממסרים שמיקמתי ממש ליד המתג המחליף והבעיה אכן היסתדרה,אין תיקתוקים מהממסרים ,אין ריצוד/היבהוב אורות כשמחליפים לאורות גבוהים,אין התחממות ממסרים וחוטים, למעשה המתג המחליף גבוה/נמוך אינו מתחמם בכלל אפילו מרגיש ממש קר למגע כאילו לא עובר דרכו בכלל מתח/חשמל.
אז מה לדעתכם/הערכתכם היתה הבעיה מלכתחילה שגרמה למעשה למתג המחליף להתחמם ולהישרף?
אין מה להיות מופתע. משתמשים בממסר כדי שהזרם לא יעבור בתוך הקאבינה ולא יגרום לדליקה במקרה של תקלה. לרוב הממסרים יושבים בתא המנוע, מעבר לקיר האש. הממסר דורש מזכרוני עשרות מילי אמפרים למיתוג וזה מה שעובר בידית נורמאלית...
אז מה שיש אצלי כרגע זה גם "מגבר אורות ייעודי" שיושב בתא המנוע ממש בקרבת המצבר והפנסים וגם שניי ממסרים "רגילים" 4 רגליים מתחת להגה ממש בצמוד למתג המחליף גבוה/נמוך וכל זה על אותו קו למעשה,זה בעיה?
אני מנחש שזה אותו אילתור שפחות או יותר היה קודם. רק שעכשיו אתה יודע מה קיים כי אתה עשית אותו. בדיוק כמו שהבעלים הקודמים ידע...
לא, מה שהיה קודם היה ככל הנראה "מקורי" ללא ממסרים ,היה למעשה חיבור ישיר בין הפנסים למתג המחליף ,עכשיו אני חיברתי את כל האורות דרך ממסרים, גם את המגבר אורות הייעודי אני התקנתי עכשיו בניסיון לפתור את התקלה, הוא לא היה לפניי כן אצל הבעלים הקודמים.
אני הפסקתי לעקוב באיזה שלב אבל זכור לי שבהתחלה כתבת על ממסר מתקתק. בכל אופן כמו שכתבתי בעבר אני אישית לא מכיר חיה כזו שנקראת מגבר אורות. זה שם שהדביקו להוספת עוד ממסר על הקו בנוסף למה שקיים (בין אם קיים או לא קיים ממסר מקורי) ואישית חוץ מדיפנדר אני לא מכיר עוד רכב שאין לו ממסר לאורות.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
במכוניות אמריקאיות רבות אין ממסר והזרם כולו עובר דרך הידיות ועושה מה שעושה...
אכן כפי שציינתי בהתחלה(והבנת נכון) מצאתי איזה ממסר מאולתר על קו האורות מתחת להגה שנעשה כנראה אצל הבעלים הקודמים של הרכב אוליי (כמעט בטוח)אפילו בעקבות אותה הבעיה של התחממות החוטים והידית ושרפתה אבל עובדה שאפילו הוא לא עזר הפעם(נראה לי שלא הותקן נכון) ולכן היה מתחמם ומתנתק ביחד עם הידית עצמה.אגב , "מגבר אורות ייעודי" מכיל בתוך מארז אחד(בגודל של 4 ממסרים רגילים) בעצם זוג ממסרים "בריאים" וכן נתיך(זכוכית או רגיל תלוי בסוג המגבר) לכל ממסר וגם החיווט כבר מוכן בפנים .
מה שנותר לעשות הוא למקם את הממסר בקרבת המצבר/פנס/כנף , לחתוך במקום את שני החוטים שהולכים לתאורה הקדמית ןלחבר לממסר בכניסה ויציאה מתאימים , וכן יש לסלול כבל + עבה להזנה מהמצבר .
הכל נראה יותר אסתטי ויותר נכון משני ממסרים בודדים "רגילים" עם חיבור של ארבעה כבלים לכל ממסר + נתיכים .
וכפי שבועז ציין ישנם רכבים אמריקאים שאין להם ממסרים על קוו האורות הראשיים במקור.
האם הוספת ממסרים ע"מ להפחית את העומס/זרם על מפסקים למינהם במיוחד ברכבים ישנים נחשב לפיתרון יעיל ונכון לטווח הארוך הוא שזה למעשה רק פיתרון זמני של עצלנים/חפארים שלא באמת פותר את הבעיה אלא רק עוקף אותה לזמן מוגבל?
המפסקים תכל'ס לא בנויים לסרמים האלה לאורך זמן. כלומר על הנייר אולי כן, אבל עם השנים והלכלוך והציפוי שנשחק..... הם לא.
לכן מקובל להשתמש בממסרים- גם ברכב חדש וגם כתוספת לרכב ישן.
אסף.
אבל זה באמת עובד ומאריך את חיי המפסק/ידית לאורך זמן(שנים) או שזה למעשה רק פיתרון זמני בלבד שמחזיק זמן קצר עד שהמפסק ייתחמם ויישרף שוב?
זה לא פתרון זמני אלא פתרון נכון שמוריד את העומס מהמפסקים ומשאיר אותם רק עם העומס הזניח של הפיקוד על הממסרים.
זה הדבר הנכון שהיצרן היה צריך לעשות והתקמצן.
אני לא חשמלאי, הידע שלי מוגבל ואני לא משוכנע מה היה שם ולא בטוח שגם אתה הבנת עד הסוף מה עשו שם.
בהנחה שאכן היה מעגל מקביל, והחוטים שם היו עבים יותר הניחוש שלי שהם נשאו במרבית העומס או לפחות התחלקו בו עם המעגל המקורי.
יכול להיות שהפיתרון הזה כן עבד לו לפניי 18 שנה שהרכב היה יותר "חדש" ואכן הצליח קצת להפחית את העומס מהמתג המחליף.
אבל מה ההסבר לכך שישנו רק ממסר רגיל אחד? ולמה הוא "משתגע/מתקתק" ומתחמם רק כאשר האורות על מצב גבוה?
אנחנו לא מכירים ולפעמים אני ישיר. אנא קבל את הדברים כמו שהם, ואל תחפש את האישי, כי אין אישי שהרי אמרתי - אנחנו לא מכירים.
אני כן חשמלאי, וגם מהנדס חשמל, וגם עוד כמה דברים.
אתה מתעקש לדעת, בלי לנסות ללמוד לעומק, תוך שאתה יורה מהמותן.
כך עבדו ב-67, אולי גם ב-48.
גם בועז שעזר לך, יודה, אני מניח, למי היה פונה כשהיו לו בעיות חשמל שלא הצליח לפתור לבד. וכדי שיהיה ברור - אין לי אינטרס ולא לקחתי מעולם שקל מאיש יעוץ או אפילו עבודות חשמל.
יש אפשרות סבירה למה יש רק ממסר אחד ואפילו יותר מאחת. כנאה שלעולם לא תדע מהי אם לא תלמד לעומקו את נושא החשמל.
כל רעיון שיועלה פה, בהעדר הכרה עם החיבורים וסכימת החיווט הוא בזבוז לריק של מילים ושל ביטים על השרת, שכן אתה עצמך לא יודע להסביר מה היה שם.
כיוון שזה כבר הרכב השני שלך בו מתגלות תקלות חשמל, לפחות למיטב זכרוני, וכבר אמרתי לך יותר מפעם אחת שלאור "איכות" שאלותיך ותשובותיך, אין לך הבנה בחשמל, אבל יש לך המון רצון לעשות, לצערי - ללא סדר והגיון.
חשמל מחייב עבודה מסודרת, לפי הספר, או שיום אחד יש אפר ועפר (אחרי השריפה).
כולי תקווה בשבילך שהיום הזה לא יגיע.
ואם הדברים קשים - התנצלותי מראש כלפיך. חשוב לי לכתוב אותם כאן, כדי שיבינו גם אחרים - חשמל הוא לא משחק, הוא גם לא משמיע רעשים קודם. הוא פשוט מדליק, או שורף, או מתיך, או תוקע, ללא התראה מוקדמת - אם הדברים לא נעשו כמו שצריך.