הכתבה בקישור לא התמקדה ביכולות שטח.
Printable View
את התוכנה מעדכנים במרכז שרות מורשה מטעם היבואן. לא צריך גורו, לא קוסם ולא מומחה. רק מוסך עם ציוד מתאים.
אתה אומר שהרקסטון החדש, במצבו המקורי, לא יעלה בכוחות עצמו את האמבטיה של החמרן?
אני סומך עליך. כנראה שאתה צודק.
אבל יודע מה? אני טוען שזה לא חשוב. הלנדקרוזר והפאג׳רו טובים יותר בשטח. אין ספק. אבל האם זה חשוב לכולם?
הרכב הזה מיועד למשפחה המטיילת. ואולי אעיז ואומר, למשפחות שעבורן ההבדל בין 240 אלף שקל ל 350, הוא הבדל גדול.
משפחה כזו תקבל ערך ותמורה מצויינים לכסף שהוציאה. רכב מרווח ונוח, אני מרשה לעצמי לנחש שיהיה אמין, עמיד ולא יקר נורא לאחזקה, בדיוק כמו קודמיו. בכביש הרכב לא נחות ממתחריו היקרים יותר (אלה מילים שלך ואני מאמין לך) ובשטח עד בינוני יהיה בסדר גמור. לא כולם נוסעים כל סופש לעלות להר חמרן, ואם כבר נוסעים, זה בסדר לקבל משיכה מפעם לפעם.
מי שדווקא חייב לעלות כל מעלה ראשון בשיירה ובהצלחה בפעם הראשונה, כי הוא מוביל טיולים למשל, ממילא ישדרג מתלים, ספים, צמיגים, יתקין נעילה אחת לפחות (אפשר וקיימות בשוק נעילות לרקסטון), כמעט בכל רכב שיקנה.
אין לי מניות בסאנגיונג, גם לא אצל היבואן.
רק בעל רכב כזה כבר הרבה שנים ועוד יותר הרבה (ממש הרבה) אלפים של קילומטרים. אני אישית מרוצה, ומציע למי שמתעניין לשקול את האופציה, ולא לפסול על הסף בגלל שהעדר הולך לכיוון אחר.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כן מייצרים. זה נקרא ממיר מומנט. כן, בדיוק זה שיש בכל התיבות האוטומטיות. הממיר הוא למעשה עוד תמסורת לפני תיבת ההילוכים, ונותן יחס הפחתה נוסף בתחילת נסיעה ובמאמץ. העניין הוא שאנחנו רוצים את אותו יחס נמוך גם בלי המאמץ, סתם בתמרון איטי בשטח.ציטוט:
אסף.
ממיר מומנט אמנם נותן את הפחתת המהירות אבל לא מגביר את המומנט למיטב הבנתי. האנלוגיה הטובה לטרנספר עם הילוך כח היא גלגלי השיניים הקידמיים על הקראנק באופניים.
לעשות גיר עם המון יחסי העברה שיתאים גם לכביש וגם לשטח לא יהיה יעיל ולא נוח.
למשאיות כבדות עם הרבה הילוכים כן אפשר להגיד שיש את זה.
זה לא כדאי כי כדי לייצר הילוכים נמוכים צריך יותר ברזל. הגיר עצמו כמובן, עם עוד גלגלש"ים צירים משלבים..... מסובך. אבל אם תעשה הילוך ראשון ממש ממש נמוך - המומנט על כל המכללים שאחריו יהיה ממש ממש גדול. אז גם שם צריך עוד ועוד ברזל. וברזל עולה הרבה.
אסף.
אתה משתמש בLOW שלך פעם באף פעם (ביחס לכלל הנסועה), וגם אז אתה עדין על הגז. רכב שצריך לנסוע ככה באופן קבוע, מספיק נהג עם רגל כבדה וקיבלת מתכון לבלאי גדול וצורך ביותר ברזל. נקודה למחשבה לבעלי הדאסטרים שרוצים לקצר את הראשון..
הסיבה היא מחיר.
ושוב מחיר.
כל עולם ה-SUV בעלי הילוך כוח הולך ונכחד.
אני חושש שבעתיד גם רוב הטנדרים ייסחפו למחוזות הרעים האלה.
ציינתי שבאירופה יש לאמארוק דגמים בעלי תיבת העברה קלאסית עם הילוך כוח. פחות מאובזרים, פחות מפוארים, חישוקי ברזל, צמיגים נורמליים, מנוע TDI 2 ליטר בהספק נמוך יותר (עדיין נוסע מצוין, לא פחות טוב ממנועי ה-2.3-2.4 מהמזרח. תאמינו לי, ניסיתי). מיועדים לעבודה נטו. והם לא מיובאים לישראל כי כאן רוצים גיר אוטומטי ואבזור מפנק סטייל SUV יוקרתי, והיצרן מספק דגם כזה - אבל לשיטתו, מי שרוצה מנוע V6 וחישוקי סגסוגת נוצצים וגיר אוטומטי, נוסע בעיקר בכביש ואין לו צורך ב-LOW. אז היצרן חוסך כאן, בעיקר לעצמו אבל גם ללקוחות.
אולי יש גם שיקול שך מודולריות?
הגיר, ללא ה low , משמש בעוד רכבים שבכלל אין להם low או 4x4.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
אם הם מתחילים כל הזמן משני, אין להם בעיה.
לדעתי הסיבה שדורון ציין היא הנכונה. יש צורך ביותר מהילוך אחד ואז אתה נכנס לגירים מאוד מסובכים.
בזמן שטרסנפר רגיל (high וlow) הוא די פשוט.
מכיוון שבמילא יש צורך בטרנספר בשביל שלל מצבי ה4x4 (כל יצרן והשגעון שלו) הרי ש(כנראה) יותר פשוט וזול למקם שם את ההיי והלואו ולהרוויח כפליים הילוכים.
במקרים בהם היצרן רוצה לחסוך, הוא פשוט מוותר על התחום הנמוך. ואז נכנסים לדיונים שהם פשרה. ראה ערך ראשון נמוך.
נגיד שהמנוע של המכונת תפירה שיש בג'ימני שלך מוציא 150 ניוטון מטר. זה מומנט ואני לא מדבר על הספק כרגע. המומנט הזה יוצא מהמנוע כשאתה לוחץ על הגז עד הסוף ומאיץ, ובסל"ד המתאים. באותו רגע של לחיצה כשאתה במהירות שיוט, הילוך רביעי בתיבה הידנית ביחס 1:1, ביציאה מהתיבה עדיין יש אותם 150 ניוטון מטר שנכנסים לתיבת ההעברה. גם היא בכביש ביחס העברה גבוה 1:1 ומתיבת ההעברה לכיוון הסרן האחורי יוצאים אותם 150 ניוטון מטר.
כאן כבר יש יחס הפחתה של לא יודע כמה אבל כדי שהחישוב יהיה קל נגיד 1:3. כלומר בכניסה לסרן יש 150 ניוטון מטר אבל הגלגלים מסתובבים במהירות נמוכה פי 3 מהמנוע ומקבלים מומנט של 450 ניוטון מטר שניהם ביחד.
קח את המומנט הזה ותחלק אותו ברדיוס הגלגל - נאמר 1/3 מטר- ובקצה הגלגלים איפה שהם פוגשים את הכביש מחכים לך 1350 ניוטון שדוחפים את הצעצוע קדימה אם רק יש מספיק אחיזה.
עכשיו בתרחיש אחר, הילוך ראשון נמוך, ה150 שיצאו מהמנוע אחרי הילוך ראשון של 1:5 הם כבר 750 ניוטון מטר. אחרי הילוך נמוך של 1:2 בתיבת ההעברה הם כבר 1500 ניוטון מטר שנכנסים לסרן האחורי. הוא מצידו מפחית עוד קצת ולגלגלים מגיע מומנט של 4500 ניוטון מטר. זה הרבה. הגלגלים כבר יראו למדרגות הסלע שהם אוחזים בה היטב בשיניים של צמיגי השטח החדשים - 13500 ניוטון. זה אומר שאם אתה נעול - כל הכוח הזה, והמומנט שהוא נהיה בטבור הגלגל, עלול לעבור דרך ציריה אחת בודדת. וגם אם זה רק לשבריר שניה שליחת עד הסוף בהילוך ראשון - הציריה צריכה להיות מתוכננת לעמוד במומנט הזה. וגם הסיידגיר או הלחי של הלוקרייט.
אם תקצר רק את הגיר, כל מה שאחריו צריך להיות חזק יותר.
אם תקצר רק את תיבת ההעברה, תצטרך לחזק ממנה והלאה.
אם תרכיב ממיר מומנט לפני הגיר גם הוא יראה את המומנט הגדול וגם כל מה שאחריו.
אסף.
דרור כתבה מדהימה, מאופקת מאד, ואין מה לומר: יצאת גדול עם בחירה ב היילקס אחרי כ"כ הרבה ויכוחים כאן בפורום. שאפו!
כבר זמן מה שהחלטתי להחליף את הטרופר בטנדר ומתלבט במה, ולכן לדעתי מבחן הרכב הבא צריך להיות הטנדר האולטימטיבי מתחת ל מאה אש"ח או אפילו להגדיל ולעשות רכב הטיולים האולטימטיבי מתחת ל מאה אש"ח (כולל לנדקרוזרים והיילקסים ישנים ושחוטים, האנטר ים ופאג'רואים חדשים קצת יותר, רקסטון כן או לא, וכו)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
^^^
מחזק, יהיה נחמד לקבל שוב פעם כתבה סטייל, רכב שטח מומלץ לפי תקציב. כל כמה שנים יוצאת כתבה כזאת, הכתבה האחרונה כבר לא ממש אקטואלית.