מדויק.
רק שרוב הציבור עדיין מתעקש, משום מה, לשמור על יושרה וטוהר מידות. מושגים שבמסדרונות משרדי הממשלה כנראה כבר נחשבים למילים גסות....
Printable View
כרגיל, אתם גולשים להכללה לפיה רוב עובדי הציבור מושחתים.
אותי זה מקומם. התגובות האלו הן ברמה של טוקבקים אינפנטיליים ולא ברמה של ג'יפולוג.
יש כאן חברים שהם עובדי מדינה, משרתי ציבור, עובדי ציבור מהרבה סוגים. למה לגרום להם להרגיש 'אויבים', מה, בגלל מקום העבודה שלהם?
ובכלל, הכללות הן דבר מגעיל. זה שנתפס פדופיל בחולון לא הופך את כל החולונים לפדופילים.... או אולי כן?
תמשיכו ככה וחלק מהגולשים פשוט ירגישו לא בנוח ויתרחקו מכאן בדיוק כמו שמתרחקים מאתרי זבל אחרים (וכבר יש כאן כאלה שהדיוני התלכלכויות משטרע/ משרד התחבורע/ רשעות הטבע והגנבים - כבר הרחיקו אותם), וחלק פשוט יתייחסו למגיבים האלה לא ברצינות גם בנושאים אחרים. ולא דרור, אתה לא מתאר את המציאות באומץ לב ובלי פוליטיקאי קורקט אצילי. אתה סתם מתלכלך ומכליל על הרבה מדי אנשים.
אסף.
אסף במדדים האוביקטיביים לשחיתות ישראל נמצאת במקום לא משהו.
אין מה להיתמם, בתוך עמנו אנחנו יושבים.
אני משער שגם לחברינו עובדי המדינה התמונה מוכרת.
אם זה מפריע להם עליהם לפעול לביעור התופעה במקום להעלב.
הדברים האלה, גם אם הם צורמים ( והם אכן צורמים) לא מצוצים לצערנו מהאצבע.
אובייקטיבית?
אפשר לפרש את התוצאות אבל מה שכתבת פשוט לא נכון.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%...95%D7%9E%D7%99
אסף.
אכן אפשר לפרש את התוצאות...
זה לדעתי הדוח עצמו.
אתה מפרש אותו לקולא?
https://www.transparency.org/news/fe...ons_index_2017
אני גם מוכן להמר שחלק מהמדינות שנמצאות מעלינו במדד, פשוט לא מצליחות לחשוף את השחיתויות ומייצרות תמונה ורודה מדי.
וואללה אייל,
יש במדינות שמעלינו ראש ממשלה נשיא ורב ראשי שישבו יחד בכלא?
אתם לא נתקלים בבירוקרטיה מוגזמת שנפתרת פלאים בתשלום למעכר?
אנחנו כן.
נתקלים זה שם המשחק. כלומר יש שחיתות. בהחלט יש.
אבל זו לא היתה הטענה שעליה אני מתקומם בדיון הזה. טענתם ש"כל עובדי הציבור" מושחתים. הצהיר כאן מי שהצהיר שעובדי הציבור הם אויב מבחינתו. שים לב - לא השחיתות, לא "המנגנון" או "השיטה" או אפילו "השלטון". אלא האנשים עצמם. על זה קשה לי לעבור חלק.
אסף.
פדופיל אחד אולי לא.
אבל חשיפת כנופיית פדופילים, כבר מדביקה אות קלון על המקום ממנו באו, למשך הרבה זמן.
בזמנו, לפני 15 שנה בערך, נחשפה רשת הפדופילים המפורסמת בבלגיה.
"רשת" זה לא אחד ולא שניים וגם לא עשרה אלא הרבה יותר, ועדין רחוק מלהצדיק את הגדרת בלגיה כבירת הפדופילים העולמית.
בפועל, זה מה שדיברו עליו בכל מקום ואפילו עד היום. תשאל אנשים מה האסוציאציה שמעלה בהם עצם איזכור המדינה הבלגית - יגידו לך "שוקולד, בירה, יהלומים, פדופילים".
חודש-חודשיים אחר כך, באירוע השקה של רכב מסוים, קולגה בלגי שנודע לו שאני מישראל, הטיח בי ש"אתם הישראלים רוצחים ילדים פלסטינים". אני הטחתי בו ש"מה לדעתך גרוע יותר - לרצוח ילדים כמו אצלנו? או לזיין אותם, כמו שמקובל אצלכם בבלגיה?...". הבחור החוויר, זה סתם לו את הפה. הוא לא פנה אליי עוד.
מין הסתם מעולם לא הרגתי ילד פלסטיני ואני מאמין שאותו קולגה שונא-ישראל בחייו לא זיין ילד, אבל יש דברים שכשהם קורים שוב ושוב אנחנו נוטים לייחס אותם לאותה קבוצת אנשים שנתפסה בקלקלתה ו/או למקום ממנו באו ולהדביק להם תווית. עיין ערך "בישראל הורגים ילדים פלסטינים", "בבלגיה מזיינים ילדים", "האמריקאים הם עם של מטומטמים שסובלים מהשמנת יתר", "בנתניה שולטות משפחות פשע", או "תל אביב היא עיר של גייז".
לא כל האמריקאים שמנים וטיפשים. לא כל בנאדם שני או שלישי או עשירי שתפגשו ברחוב בנתניה הוא עבריין. ואם תל אביב היא עיר של גייז או שלא - מה אכפת לי? ממש לא אכפת, כי זה לא משהו שלילי או פלילי. אבל כאשר כל כך הרבה עובדי ונבחרי ציבור כאן הם מושחתים, וזה כן שלילי וגם פלילי, זה כן צריך להטריד את כולנו. ואם במקום אחר, בארץ אחרת, הם מושחתים יותר או פחות, לא מעניין אותי. כי אנחנו חיים כאן, זו המדינה שלנו. מה אכפת לי איך באיטליה או גרמניה או בלגיה.
ברור שלא כל עובדי הציבור מושחתים, אבל כאשר פרשיות השחיתות נחשפות בזו אחר זו ומתברר שבשירות הציבורי הריקבון פושה בכל חלקה טובה - במשרד ראש הממשלה, בלשכות ראשי הערים, במסדרונות המשרדים הממשלתיים, כאשר במשרדים מסוימים נראה כאילו השחיתות היא נורמה ודרך פעולה מקובלת, כאשר שיטת המאכערים סוף-סוף מככבת בהצעת חוק - אז מה אתה מציע לעשות אסף? לשתוק?..... אם בשם הפוליטיקלי קורקט כולנו נשתוק "כי זה לא יאה" לדבר על זה, פן מישהו ייעלב... המושחתים יוכלו להמשיך במעשיהם ללא הפרעה.
אז במקום לדאוג שעובדי הציבור כאן לא ייעלבו, אני מצפה מהם להוקיע ולהקיא החוצה את המושחתים מביניהם. טוב מאוד ש-Ynet פרסם בראש חוצות מה שפרסם על בכיר במשרד התחבורה. טוב מאוד שעד שיפורסם שמו המלא של החשוד, מבחינת הציבור כל בכירי המשרד בעצם חשודים. שיהיו נבוכים. שאלה מביניהם שמעורבים בשחיתויות אחרות יפחדו קצת. שיתחבאו. שיעשו חושבים ושיימנעו משחיתויות.
ולגבי "אויבים" - עובדי הציבור, במעשיהם ובהתנהגותם, על פי חוק או שלא, גורמים לי להרגיש במקרים רבים שהם אויבים שלי. אתה יכול לשלול את התחושה הזו?... שכל עבד כי יימלוך, בממלכת השולחן והאחריות שלו, עם כוח לקבוע גורלות בהינף חותמת - הוא יכול לבחור אם לסייע לך - או למרר את חייך. ברגע שבחר באפשרות השנייה, הוא אויב. גרוע מכל חמאסניק או חיזבאלון. מצטער אבל זה ממש כך.
הבנתי, דרור כותב ש"כל עובדי הציבור מושחתים" במובן שכל הבלגים פדופילים, כל התימנים קמצנים וכל הגרפיקאים אהבלים. סתם צוחקים, מה קרה.
לא אין. אבל אני בטוח שיש שם כמה כאלו שאם היו חוקרים מספיק לעומק את הראשי ממשלות שלהם, גם שם היו מגיעים לכלא. וזאת בדיוק הנקודה שלי.
אני חטשב שרמתחשיפת השחיתויות כאן היא גבוהה.
לגבי רב ראשי אתה צודק. אנחנו היחידים (-;
(למרות שלא חסרים כל מיני ארכיבישופים ממוצא בלגי בעולם).
אני מסכים איתך , "המצב בטטה " אבל ממש גרוע , לדעתי מזמן עברנו את מחסום ה50% מעובדי הציבור שיש להם אופציה לקחת טובות הנאה\שוחד ולוקחים את זה, זה נהפך להיות מקובל, דרך להתקדם , דרך לקדם את המשפחה והחברים והכי עצוב זה כבר פחות מביש להתפס על שוחד .
זה לא התחיל במשרדי הממשלה , כבר מבית הספר והצבא למדנו שקשרים ומיקום חברתי זה לא פחות חשובים מיכולות , רוב הטייסים במדינה הם דור המשך , אפילו בכנסת , יש עשרות חברי כנסת שהם דור המשך ממש שלטון מלוכה, הם נדחפו למפלגות של ההורים שלהם והתמקמו לנו בכנסת.
ומה לגבי המתעשרים החדשים , איך אהוד ברק נהיה מליארדר ? ומה לגבי נילי פריאל בת זוגתו שפתחה את חברת טאורוס כדי לעשות כסף על חשבון הקשרים של אהוד ברק, פתאום יוצאי הצבא והפוליטיקה מזנקים ומתעשרים , ממש סטרטאפ, השיטה פשוטה , יד לוחצת יד ,
משם זה ממשיך לפקידים , כל הפקידים הבכירים נהפכים למנכ"לים ולסמנכ"לים בחברות שעליהם הם היו אמורים לשמור ולפקח, במקום לפקח פינקו את החברות ומשם המשיכו להרוויח 200 אלף שקל לחודש ובונוסים של אלפיון עליון על חשבוננו.
יש הרבה גנבים וחלקם נתפסים יושבים בכלא וחוזרים לכנסת ולנהל את המשרדים שמהם הם גנבו , יש מתוחכמים יותר ומתוחכמים פחות , עצוב.
אני יכול להמשיך ולכתוב מגילות של.... אבל נמאס לי להתלונן :cool:
וasafkלא 100% מושחתים אבל אנחנו בדרך לשם ומהר.
לילה טוב לכולם
א. הוא לא בן 16 אלא 17, ומבחינת החוק יש הבדל, כולל הטמטום של אי-חובת קסדה.
ב. כי כל משתמש בדרך/כביש חייב לציית לחוקי התנועה..
ג. אופניים חשמליים הם רכב ממונע.. מה ההבדל מרכב חשמלי? אין.
ג. מה הקשר למנוע? הולכי רגל לא מתפרצים לכביש וגורמים לתאונות לחלוטין באשמתם?
שכרות הנהג לא מורידה מאחריות הנפגע שביצע לפחות עבירה אחת (הרכבת נוסע) במידה ותרם או גרם לתאונה באופן שגם נהג פיכח לא יכול היה להמנע ממנה, זה לא תלוש מהמציאות. שניהם נושאים באחריות.
זה נקרא לכל הפחות רשלנות תורמת (בסגנון של ״אם לא היית עובר עבירה של הרכבת נוסע ומרכיב את המנוח על האופניים /לא היית סוטה מנתיב, הוא היה נוסע במונית ולא מעורב בתאונה״).
ג. הם בקלות יכולים לטעון שעבירת הרכבת נוסע פגעה ביכולת התמרון של האופניים, ובכך תרמה לחוסר השליטה ולתאונה בלבלה..
נראה לי שתסכים שרכיבה על אופניים כשמישהו עומד(!) מאחור לא תורם ליציבות ושליטה באופניים.
זה לכל הפחות מחייב בדיקה משטרתית, לא מבין על מה ההלנה.
במקסימום ימצאו שלמעט הרכבת נוסע הוא לא אחראי לתאונה וזהו.
נראה יותר שמפחדים שהוא יחטוף כסוג של ״יראו ויראו״, כי באמת צריך לשים סוף להשתוללות הזו של אופניים חשמליים בכבישים.
לא יודע באילן כבישים אתה נוסע, אבל באיילון אתה מסוגל לגלות לפניך פתאום אופניים חשמליים שחותך מהשוליים השמאליים ימינה עד הסוף דרך תנועה במהירות אופיינית לנתיבי איילון.
זיגז בין רכבים במהירות בינעירונית.
ראית כמה עבירות תנועה קשות צילמו בצומת אחת בתל אביב, והציגו בחדשות סופש?
חכה בסבלנות לבדיקה.
Slowly..
וזה נמשך ונמשך...
בכירים, מאכערים, עורכי דין, כוח, כסף, קומבינות, שחיתות.
לא רק משרד התחבורה. עכשיו גם ברשות מקרקעי ישראל.
אבל כל ילד יודע שבשירות הציבורי, איפה שתרימו את השטיח, כנראה תגלו חגיגה.
כל מה שצריך זה רק להרים שטיחים ולבדוק.
אני גם מניח שכמה מנגועי תסמונת עיר הבירה הסקנדינבית פתאום יספרו עכשיו עננים בעניין רב
ומה אתה רוצה בדיוק מהמשטרה ? עובדה שהמשטרה עוצרת וחוקרת ....... מי שמשחרר וסולח ולא מעניש זה בית המשפט .דבר קצת עם שוטרים , תתנדב במשטרה או במג"ב ותראה שהם כן רודפים עוצרים וחוקרים ..........אבל כל זה עם שתי עיניים מכוסות וידאחת לפחות קשורה מאחורי הגב +++ מפני שהשופטים היקרים משחררים את הפושעים .. שהשוטרים מתים לירות בהם ...אבל פוחדים לזוז כי בסוף הם יאכלו אותה.... ובוא נשחק נחש נא מי גונב בחגי ישראל פעמיים מאותו המפעל וכמובן שהמשטרה לא יכולה עליו ?????? והוא באיזור קריית גת ודרומה ???? רמז ??? כורך עבאייה שחור לבן ???? רמז .......מיגזר ........ ותפנים ....1. תפסיק לקטר ,,,כי זה לא יעזור. 2. גבר יהודי בגילאים 18 - 70 הוא הנחות ביותר במדינת ישראל ואתה כזה !!! קבל את זה בהבנה וסע לטייל או תמצא תחביב .
א. מצד אחד אתה תוהה מה אני רוצה מהמשטרה, מצד שני אתה בעצמך אומר שמגזרים מסויימים הם מחוץ להישג ידה של המשטרה, מה שטענתי בדיוק.
אתה באמת מקבל את זה בשוויון נפש שישנם מגזרים שבהם המשטרה לא נוגעת??
אתה באמת מקבל את זה בהבנה שהמשטרה מרתיעה ומאיימת רק את הציבור הנורמטיבי??
ב. עם אחוז הרשעות כל כך גבוה במדינה והגבוה בקרב מדינות המערב, (98%, מקביל רק לצפון קוריאה נראה לי...), זה אומר בערך שמספיק רק שהמשטרה תפנה אצבע מאשימה כלפי כל אדם על מנת שיורשע, לא יהיה חכם להגיד שבית המשפט לעומתי למשטרה. זאת ממש לא הסיבה למחדלי המשטרה ( או יותר נכון להגיד למחדל הזה שנקרא משטרת ישראל...).
ג. בגדול את מה שאני רוצה מהמשטרה כבר כתבתי בהודעות שלי כאן למעלה. אין צורך לחזור על הדברים שוב. יחד עם זאת אני אדגיש שוב את מה שהכי מפריע לי בהתנהלות המשטרה והוא סדר העדיפויות ומדרג החשיבות של מקבלי ההחלטות בגוף המוקיוני משהו הזה...
סתם אנקדוטה מהיומיים האחרונים...בהחלט יכול להיות שברגע זה נפרצים עשרות דירות במרכז הארץ בזמן שהשוטרים עסוקים ב...לרשום דוחות תנועה לילדים על אופניים...
זה פחות או יותר המשטרה שלנו...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk