תגובה: רקסטון 2014-2015 מנוע 2.0 ליטר - חוות דעת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
נישלטת לפי זיכרוני.
זה אמנם יקר אבל ביחס לשוק לא מדובר במחיר יוצא דופן
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לדגם שאליו אתה מכוון, קיימות נעילות.
המחיר סביר לחלוטין לנעילה נשלטת.
לעניות דעתי, נעילת דיפרנציאל לא תהיה שימושית מאוד ברכב הזה. איפה שהוא יכול לעבור, הוא עובר עם בקרת המשיכה. ואיפה שהוא לא יכול לעבור, זה לא בגלל בעיות אחיזה. שיפור האחיזה רק יגרום לו להתקע רחוק יותר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
לעניות דעתי, נעילת דיפרנציאל לא תהיה שימושית מאוד ברכב הזה. איפה שהוא יכול לעבור, הוא עובר עם בקרת המשיכה. ואיפה שהוא לא יכול לעבור, זה לא בגלל בעיות אחיזה. שיפור האחיזה רק יגרום לו להתקע רחוק יותר.
חחחח יש מצב.
א. שמעתי שבקרת המשיכה שלו על הפנים. לא יודע אם זה נכון היום יש לי גרנד ויטרה עם בקרת משיכה מצוינת
ב. מה גורם לרכב כזה להיתקע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אתה אולי יכל לכוון למי יש, מכמה מתקינים ידועים קבלתי תשובה שלא קיימת נעילה לרכב הזה...לדגם הקודם היו מוכנים לעשות נעילה ב 5500 פלוס מע"מ .
פגשתי מישהו שעשה ל 2014-2015 אצל פרוג׳יפ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
חחחח יש מצב.
א. שמעתי שבקרת המשיכה שלו על הפנים. לא יודע אם זה נכון היום יש לי גרנד ויטרה עם בקרת משיכה מצוינת
ב. מה גורם לרכב כזה להיתקע?
א. לך תעשה סיבוב על רכב כזה ותחליט בעצמך.
ב. זוויות מרכב ומרווח גחון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
פגשתי מישהו שעשה ל 2014-2015 אצל פרוג׳יפ.
2014-2015 גם אחרים עושים. דובר על דגמי 2016 ואילך עם מנוע 2.2, רק פרו גיפ הסכים לבצע אבל גם הוא אמר שהוא מתאים/משנה נעילה של דנה 44. כרגע אין לרכב הזה נעילה יעודית. הייתי שמח לשמוע שזה לא נכון.
אגב נעילה נישלטת מסייעת ומקצרת זמנים לא רק במצבי קיצון,
בקטלוג של ARB אין נעילה שמתאימה לרקסטון. גם אני מכיר שלוקחים נעילה של דנה 44 עושים לה התאמות.
בכל מקרה כותרת השרשור היא על הדגם הקודם, נסו להתמקד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אני מתייחס פה לרקסטונים שלפני הדור הנוכחי, אותם אני מכיר ויש לי נסיון איתם:
רקסטון הוא רכב שלא מיועד ולא מתאים לעבירות קשה. במצבו הסטנדרטי הוא נמוך, בעל גלגלים קטנים מדי, מהלך מתלה קצר וזוויות (בעיקר בטן) לא טובות לשטח.
אם אהיה חייב למתוח את הגבול איפשהו, אעיז ואומר שקטעים מסויימים במעלה רמון או משלט 21 (ולאו דווקא המדרגות המפורסמות) הם סביב הגבול העליון. זה לא שהוא לא עולה, אבל זה כבר לא מתאים.
ניתן, ואפילו ממש נדרש, לשפר אותו ע"מ שיהיה סביר פלוס בשטח: הגבהה הכוללת החלפת קפיצים ובולמים, מיגון, צמיגים והחלפת מדרגות הצד. מי שממש רוצה, קיימים מיפויים שמשנים את אופי ויכולות המנוע וגם נעילות נשלטות. אבל גם אחרי כל אלה, הרקסטון הוא מכונת טיולים משפחתית ולא רכב עבירות. האמת היא, שגם אי אפשר לשפר אותו הרבה יותר מזה ולכן, מי שמחפש רכב לאתגרי עבירות הולכים וגדלים, שימשיך לחפש, הרכב הזה לא בשבילו.
בשורה התחתונה, הרקסטון הוא רכב טוב. אמין, נוח, עמיד, בעל מנוע עוצמתי, קל ונוח לנהיגה, גם כמשופר, בעיקר בגלל השיפורים לא מוציאים אותו מהאיזון שתכנן היצרן. אין לו כמעט "מחלות", ובטיפול נכון, המכלולים העיקריים מחזיקים המון.
אחרי השיפורים המוזכרים יהיה אפשר לטייל איתו ב 99% ממסלולי הטיולים בארץ, שאינם טיולי עבירות מובהקים ובמקביל להנות מרכב יומיומי מעולה.
בוז'י, מה שכתבת נכון לכל רכב עם מתלה קדמי נפרד, לא?
כולם צריכים הגבהה ולכולם יש מגבלה בשיפור.
נכון שלרקסטון יש מהלך מתלה אחורי מוגבל יחסית לטרופר ולנדקרוזר במצבו המקורי, אך ניתן לשפרו בצורה דרמתית בצורה פשוטה וזולה מאוד... אני יודע כי אני עשיתי.
היום, מהלך המתלה שיש לי ברקסטון ( 2010 ) לא נופל ואף עולה על מה שיש בלנקרוזר, מעט פחות מהטרופר.
ההגבהה אצלי היא של 2.5 אינטצ', יש מגני סף במקום המדרך פלסטיק האמריקאי המקורי, ומהלך מתלה ארוך מאוד ( במונחים של SUV יפני, לא רנגלר או כל רכב עם סרנים חיים אחורה וקדימה )
זויות המרכב לא רעות בכלל אחרי ההגבהה, וגם אותן ניתן לשפר עם חיתוך/החלפת פגושים.
לגבי בקרת המשיכה, אכן לא מיידית ורהוטה כפי שהייתי רוצה, אבל בחודש הבא אני מתקין נעילה של HF, ואז גם המגבלה הזו תהיה לא רלוונטית מבחינתי. לא, אני לא מתכוון לנסות לטפס את המדרגה של נחל כמריר... אבל אני לא אהיה החוליה החלשה בשום טיול שלא על טהרת הרנגלר/דיפנדר/דיסקו דור ראשון ושני/פטרול.
אני מסכים עם השורה התחתונה שלך, הרכב נוח, אמין, חזק גם אם קצת ספרטני.
איך משפרים באופן דרמטי את מהלך המתלה?
מאיפה אתה?
אני מוכן לתת לך לעשות סיבוב, להרגיש את האוטו וגם תראה את מהלך המתלה.
אתה יכול לראות לדוגמה את הפתיחה של המתלה בגלגל השמאלי בתמונת פרופיל שלי, זה בחריץ בחורשן. מי שמכיר, יודע כמה הוא עמוק.
אני מרעננה אשמח לבוא להתרשם
כשכתבתי שהרקסטון לא מיועד לשטח קשה, ממש התאפקתי לא להוסיף ש"אני לא מכיר אף רכב אזרחי, חוץ מג׳יפ, שכן", בטח שלא סטוק מהסוכנות. בסוף החלטתי לא לעסוק בהשוואות. שואלים על רקסטון ועליו עניתי.
ברקסטונים מהדור שלנו, אחרי הגבהה, זווית הגישה בסדר, זווית הנטישה סבירה וזווית הבטן נסבלת.
גם מרווח הגחון לא מדהים. ועם כל זה... יופי של רכב לטיולים.
לרכב השטח השני שלי (בעצם מותר לקרוא לו ג׳יפ) יש גלגלי 33", שתי נעילות ומהלך מתלה של כמעט מטר.
כשעברתי ממנו והתחלתי לטייל ברצינות עם הרקסטון פתאום גיליתי, שצריך לעבוד מאחורי ההגה, לא רק לנסוע...
הייתי צריך לנסוע קצת בשביל ללמוד לעשות את זה נכון, על אף המגבלות. כיום אני לא מרגיש שחסרה לי נעילה, מסתדר מצויין עם בקרת המשיכה. יש כמה טריקים שגורמים לה לעבוד לא רע בכלל.
איזה מעלות מעניינים עשית איתו?
ואיפה הוא נעצר?
לא קרה שהייתי צריך להסתובב. אולי כי מראש לא נכנסתי למקומות שחשבתי שיהיו קשים מדי.
לא עליתי איתו את זיק ומחמל, גם לא את ורדית.
כל מכשול שניקרה בדרכנו, עברנו. גם אם היה צריך לזרוק עוד אבן או שתיים לפני הגלגלים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff60f7176e.jpg
בטרנספר, ציר יציאה לדריישפט קדמי חלש ונגזר בקלות. זהירות.
שמעתי על התופעה הזו גם אני משער שניתן לשים משהו מחוזק ובכל מקרה בדגמים ללא דיפרנציאל מרכזי אתה עדיין נשאר עם הנעה אחורית
בין השנים 2007 ל 2011 קיים דגם עם טרנספר AWD שיש לו כל מיני תופעות מוזרות, והוא יקר מאוד לתיקון. יותר מדי רכבים כאלה נוסעים בהנעה אחורית. אני לא ממליץ על הדגם הזה למי שמייעד את הרכב לטיולים.
עדיין לא שמעתי על תקלות בטרנספר part time. אם מישהו ראה בעיניו אשמח להתעדכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
בין השנים 2007 ל 2011 קיים דגם עם טרנספר AWD שיש לו כל מיני תופעות מוזרות, והוא יקר מאוד לתיקון. יותר מדי רכבים כאלה נוסעים בהנעה אחורית. אני לא ממליץ על הדגם הזה למי שמייעד את הרכב לטיולים.
עדיין לא שמעתי על תקלות בטרנספר part time. אם מישהו ראה בעיניו אשמח להתעדכן.
זה גם מה שאני שמעתי. רק שהבנתי שזה כולל גם את 2012. בקיצור רקסטון הנעה קבועה לכל הגלגלים פחות מוצלח