בנוסף אני אישית בכל רכב שיש לי משתמש אך ורק בפילטר שמן מקורי עם השם של היצרן עליו.
כן גם הפילטר מיוצר במפעל שכנראה מייצר פילטרים תחת שם המפעל ואני עדיין קונה רק מקורי עם שם יצרן הרכב.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Printable View
בנוסף אני אישית בכל רכב שיש לי משתמש אך ורק בפילטר שמן מקורי עם השם של היצרן עליו.
כן גם הפילטר מיוצר במפעל שכנראה מייצר פילטרים תחת שם המפעל ואני עדיין קונה רק מקורי עם שם יצרן הרכב.
בלי לפגוע יש לך בעיות בהבנת הנקרא.
בתחילת המלל בקישור רשום במפורש "פיתחנו שמן מותאם בדיוק לצרכי הניסאן שלך"
אז ה"אטומיום" הזה - שמן נחשים או לא?
שמן נחשים או לא , שורה תחתונה לא תקבל מה שהם מבטיחים.
על קצת המזלג לא תקבל 6 אחוז ירידה בצריכת הדלק ועוד יותר לא תקבל "שחזור של משטחים שחוקים".
טוב שלא אמרו שזה עושה לך אוברול למנוע תוכדי עבודתו.
קיבלת דעות לכאן ולשם, בחר לך מה מתאים לך ומה נשמע לך .
שבוע טוב:)
רגע אנחנו עדיין רבים על זה. אל תפריע..
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מה לא ברור? יש הרבה תוספים שעושים עבודה טובה יותר או טובה פחות - בעיקר בתחום של שימון סטטי (למשל מוליבדן דיסולפיד) וגם בתחומים אחרים כמו ניקוי בוצה. חלקם עובדים בהתאמה עם שמן המנוע חלקם יגרמו נזק עם שמן זה או אחר. חלקם בכלל באים בתוך חלק מהשמנים, מתוספים במקור.
אבל להוריד באחוזים שלמים את צריכת הדלק? לגדל ברזלים ולמלא חריצים? זה רק שמן נחשים עושה.
אסף.
לא נפגע, ממה יש?
חוסר ההבנה מהו תקן לשמן מנוע ומה ההבדל בין השורות בדף שהעלת הוא שלך בלבד.
אין במפרט שצורף קסם שלא תמצא לבד אצל יצרנים אחרים, די בוודאות במחיר זול יותר.
לא נכנס לך לכיס, אם נעים לך לפרנס את שמן המדבקה של ניסאן, זו בחירה לגיטימית.
If it makes you happy..
Slowly..
חברת לנדרובר עבדה בעבר בשיתוף פעולה עם חברת קסטרול,
לכן בספר הרכב ואתרים של היצרן היה כתוב להשתמש בשמן קסטרול מסוים. או בשמן בתקן xyzibi*.
בשלב מסוים שיתוף הפעולה נגמר וראה זה פלא, פתאום היצרן ממליץ על חברה אחרת (ולווליין אאלט או טקסקו), לאותו רכב.
המפרט כמובן נשאר על אותו xyzibi*.
בנוסף.
כשאתה נוסע ברכבים ישנים, השמן המקורי שהיצרן המליץ עליו לפניחמש עשרה שנה, כבר לא רלוונטי, כי יש שמנים טובים בהרבה. אז נכון, צריך לברר שאין במנוע משהו שעשוי מחומרים שתוסף כזה או אחר עלול לפגוע בהם, אבל בד"כ אין שום מניעה לשדרג לתקן מתקדם יותר. (למשל, בסרנים מסוימים של לנדרובר יש הוראה לא להשתמש בשמן מסוים שפוגע באטמים, לא זוכר כרגע את האינפורמציה, אבל בזמנו גרשון קישר את הבולטין של היצרן).
זאת ועוד,
בזמנו עשיתי קצת מחקר על הגיר האוטומטי של הדיסקו. נחש מה?
לנדרובר המליצו על שמן של יצרן x בזמן שיצרן הגיר (zf) המליצו על שמן של יצרן אחר (אותו תקן. ואגב, מכיוון שזאת חברת גירים גדולה ומכובדת, יש הרבה יצרני שמנים שעומדים בתקנים הספציפים שלהם).
זה עונה לך על השאלה הרטורית אביב?
*Xyzibi הוא צירוף אותיות גנרי לחלוטין, עם משמעות רק כשמקריאים אותו בקול רם.
כתבת הרבה אבל בוא נקצר את זה.
יצרן רכב , שהחליף יצרן שמן מנוע, תיהיה בטוח שהוא בדק את השמן לעומק וקבע שהוא מתאים לשימוש ברכבים שהוא מייצר.
אתה בתור קונה רגיל, ללא ידע עודף בשמנים,תעדיף לקנות את השמן שבטוח עומד בדרישות של יצרן הרכב שלך.
הרי מה אתה בכלל מבין קסטרול שמסטרול.
היו כבר יצרנים שגם החליפו אפילו תקן וצמיגות של שמנים עקב בעיות נניח של בלאי מוגזם אצל לקוחות במכלולים מסויימים
, גם היצרן לפעמים טועה אז נקיש מזה משהו?
טעה קורה.
זאת לא היתה נקודת המחלוקת.
דורון טען שיצרן הרכב אינו מציין את יצרן השמן, אלא רק את המפרט.
אביב צירף כאן מהמנואל של הרכב מסמך שבו מצויין במפורש יצרן השמן. כמובן ליד מפרט השמן. ובזה דורון טעה.
זה ממש לא אומר שההמלצה הזאת היא משהו שחייבים לכבד, וזה לא אומר דבר לגבי תוקף המלצה זו שנובעת משיקולים מסחריים בלבד. הרבה יותר חשוב מפרט השמן ואין ספק שניתן להשתמש בשמנים מתוצרת שונה בעלי מפרט/תקן זהה.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
חפרנו וזזנו מהדיון אך בכל זאת נקודה קטנה:
כשאדם רגיל שאינו יודע איזה תקן שמן צריך המנוע של רכבו הולך לחנות חלקי חילוף ומבקש שמן לרכב , יכול להיות שהמוכר לא כזה מקצועי ונניח יטעה .
כשאתה קונה שמן באריזת היצרן לסוג הרכב שלך ,
אין טעויות .
שנית אדם רגיל לא מכיר את החברות האיכותיות של השמנים המוכר בחנות חלקי החילוף יכול למכור לו מה שבא לו ושיש לו רווח טוב עליו, ולאו דווקא איכותי למרות שהשמן באותו התקן.