ברור. אבל עדיין צריך מורה טוב כבסיס. ורצוי שאחד שגם יסכים לפחות חלק מהשיעורים לעשות עם מראה מרכזית מנוטרלת.....
(ככה נוהגים אצלנו בבית...)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
ברור. אבל עדיין צריך מורה טוב כבסיס. ורצוי שאחד שגם יסכים לפחות חלק מהשיעורים לעשות עם מראה מרכזית מנוטרלת.....
(ככה נוהגים אצלנו בבית...)
אסף.
שיעשה ישר C1 , בלי מראה אמצעית בדיפולט.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
++2, גם ידני וגם הכנה לקניה של המשאית של חנן...
פעם, רשיון משאית בצבא היה מסליל אותך לתפקיד תובלה בלבד, גם אם רצית קרבי/8200... האם זה לא כך גם היום?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נכון ללפני 20 שנה לא, ולמיטב ידעתי גם היום לא.
הצבא עושה רשיונות בסיטונאות הוא לא יפסיד בשביל זה לוחם או מתכנת.
להבנתי:
1. חבר'ה עם פחות אמצעים מוכנים לעשות שרות די מסריח בעבור מימון הרשיון- הרשיון לפעמים גם יהיה פתח לפרנסה בעתיד.
2. מעט מאוד מלשבים מגיעים אם רשיון C1 לצבא, אפילו בקיבוצים כבר כמעט ולא עושים. אז בכל מקרה יש קורסים, לאף אחד לא יעזור לחסוך כמה עשרות קורסיסטים שיכלו להיות מועילים יותר.
אין לי מושג מה יותם רוצה לעשות בצבא ואם זה קשור לרשיון כזה או אחר, אבל בטח לא זו הסיבה לוותר.
אתם מדברים על דברים שונים לדעתי.
מי שמתגייס עם רשיון C1 לא מוסלל לכלום (כמו שמי שמגיע עם רשיון לאופנוע מוסלל מקסימום לתורנות שרותים בבקו"ם).
הצבא מוציא ללימודי נהיגה מי שתפקידו הצבאי דורש רשיון נהיגה על כלי שדורש רשיון.
גם הרבה נהגים מבצעיים (לוחמים), שצריכים לנהוג על כלים שבשימוש ביחידות השדה השגרתיות היום.
כמו שנאמר, אין מה לחשוש שרשיון משא ישפיע איכשהו על השיבוץ של המלשב.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
עלתה כאן המלצה להוציא רשיון c1 על חשבון הצבא. מכאן שאלתי האם אין זה יגרום להסללה של המלשב לתפקידים בתחום התובלה. אומי ענה שכבר לא כך הדבר...ומכאן שאלתי לאינטרס.
ברור לי למה יש אינטרס למי שידו אינה משגת לרשיון או מי שרוצה לעסוק בתחום השינוע...
להבדיל, מי שיוצא לקורסי נהיגה במסגרת מבצעית, אז ברור לחלוטין האינטרס אבל זה נעשה תוך כדי השירות ולא במסגרת קד"צ.
זהו...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
באמת זהו....
עם כל הזיוני שכל שלכם יצאתי עם המלצה אחת נורמלית בינתיים....
אסף.
רשיון C1 יעשה לו רק דבר אחד בצבא, יותר נכון אחרי הצבא (הסדיר).
בכל אימון/תעסוקה במילואים הוא ישתחרר אחרון, בקצה הלילה - כי תמיד מחפשים "מישהו עם רשיון ג'" כדי לנהוג בריו העמוסה במשהו, מהיכן-שהוא ללאן-שהוא.
אני לא למדתי אף פעם על פרטי, רק C1 בגיל 17, הגעתי לצבא עם רשיון, לא הייתי נהג אלא שריונר.
ומלבד פעם אחת בחיי הצבא שלי שחיפשו נהג לתרגיל אוגדה ונהגתי בריו 2.5 כשעתיים רענון + עוד יום על נ"נ לא נהגתי על כלי גלגלי צבאי
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
שאלה למי שבקיא
אם מתחילים ללמוד ל c1 בגיל 17 ונבחנים בגיל 17.5 - כיוון שרשיון c1 אפשר לקבל רק בגיל 18 - בינתיים מקבלים את הרשיון B? או שגם הוא מחכה לגיל 18?
אסף.
זה מה שאומר דר' גוגל:
למי שעמד בדרישות הרישיון והמבחנים אך טרם מלאו לו 18, יקבל רישיון נהיגה מדרגה B ובגיל 18 יקבל את רישיון הנהיגה הנ"ל – דרגה C1.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
מקבלים את b.
כך אני עשיתי.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
טוב. שכנעתם.
אסף.