סופו של הסמוראי שלו שירד מהכביש יפורק לגורמים עקב אי החוקיות ( הממשלה מוגזמת ) שממנה סבל הרכב .
הבחור עובד גם. כיום במוסך בתל אביב המכונאי מוכשר .
אילן
- - - Updated - - -
המאוד מוגזמת
Printable View
סופו של הסמוראי שלו שירד מהכביש יפורק לגורמים עקב אי החוקיות ( הממשלה מוגזמת ) שממנה סבל הרכב .
הבחור עובד גם. כיום במוסך בתל אביב המכונאי מוכשר .
אילן
- - - Updated - - -
המאוד מוגזמת
זהו .הזכרת לי מחשבה מעורפלת שהרכב הורד מהכביש . זה מחזק את דעתי שזה נחמד לבנות מכונת מלחמה , אבל יש גבול כמה אפשר לנקר את עיניהם של כחולי המדים/בוחנים למינהם . לכן אני משתדל ששינויים/תוספות לא ינקרו את עיני מי שלא צריך. לא ענו לי עדיין ? היה שם סרני cj ?
כן היו.
אתה עם סרני סמוראי רחבים?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
צרים.
ספייסר זה הרבה בעיות שונות - וכולן פתירות בהשקעה חד פעמית לא גדולה של סרנים רחבים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אמיר. כרגע עדיין לא מעוניין לעבור לרחבים . מה הבדל האורך בין צרים לרחבים בס"מ ?
הספייסרים נתנו לי 7.6cm . המעבר הבא אם יהיה , יהיה לסרן HILUX , רוצה את החוזק המכני שלו.חישוקים 7' עם אופסט מכובד יש לי 8-10 . כרגע בנסיעת מבחן ראשונה עם הספייסרים , או שבמציאות או דמיון שלי , הרכב מרגיש יותר רך. מאחור לפחות הם בולטים על הכביש מבחוץ . ייצבעו בשחור מט כמו של החישוק. דרך אגב , נתקלתי בשכונה ב-410 , 84 נטוש /מוזנח.
יש בהם חלקים מתאימים ל-413 . לוקרים ? טרנספר ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b0f18a19f3.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לא כדאי לפרק 84. עדיף לאתר את הבעלים ולהחזיר לכביש.... יש לו ערך אספני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף , צילמתי אותו בכביש בגשם.מתבייש להעלות תמונה שלו . הזניחו אותו ,חברים מספרים לי שמס' שנים הוא עובר ממקום למקום בשכונה.ישלו כבר חורים בגג. בהקשר למה שכתבת על ספייס' , מעבר לבעיות עם הרשויות שאיתם אתמודד , איפה נקודות העומס/ כשל על הכביש/קצות הסרן. במוסך שמתמחה ב4x4 באיזורי ,שניגשתי לשאול אותם בהקשר לעלים והראיתי להם את הספייסרים ושאלתי על סכנות/כשלים , אמרו לי שניתן לחיות איתם.
במקום אחר נאמר לי שמי שיחוש/יסבול הם מיסבי הגלגל . ב-410 למרות שהם ביחסים אחרים , גיר טרנספר לוקרים מתאימים לי כספייר. אשלח תמונה של ה- 410.
מצ"ב הנבלה. פשע.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...da9ac8d583.jpg
הטרנספר ניתן להרכבה, כנל הלוקרים.
אם אני לא טועה, 84 זה סרן צר מאוד, לא כמו אצלך.
למיטב זיכרוני מעבר מסרן צר לרחב מוסיף 5 ס"מ בכל צד.
ספר על הסיבה שנתת רביעיית גאנטים לבעל סמוראי אחר, אני סקרן.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ספר על הסיבה שנתת רביעיית גאנטים לבעל סמוראי אחר, אני סקרן.
מוטי , גם כשדיברתי על ה-cj לא ציינתי שמות . מי שקיבל את החישוקים 8' הוא מהאתר . ירצה , יתכבד ויספר .
מתכבד להגיד שאני זכיתי
הסיבה הייתה כי אחד לא היה זהה?
בסופו של דבר בעזרת נדב החלפתי אחד, ודרך הפייסבוק קניתי אחד נוסף כי אחד מהשלישיה המקורית היה תקול.
סייעת לי מאוד, תודה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
[QUOTE=מוטי טויוטה;833023]מתכבד להגיד שאני זכיתי
הסיבה הייתה כי אחד לא היה זהה?
לא מוטי , עד שמדדתי אותם עבורך לא ידעתי בכלל שהם 3+1 . אספתי/קניתי אותם בזמנו בין היתר בגלל נושא סרנים צרים ואופסט שלילי מכובד. שכבו אצלי שנים בחצר/מחסן עד שהחלטתי שעבור רוחב/יציבות אני לא מוכן לאבד גובה ולאלץ צמיגים שהיצרן תיכנן לחישוק
5.5 לשבת על חישוק 8' .
סרן טויוטה אמנם חסון יותר אבל גם גדול יותר וכבד יותר. וההסבה מורכבת יותר מאשר מעבר לסרני סמוראי רחבים שכאמור רחבים ב10 ס"מ מהצרים ולא מושכים אש ויש עוד יתרונות.
אתה מתכנן להפוך הרכב לגורס סלעים או משהו משודרג יותר?
יש לך טרנספר מופחת 5.14, למה לך טרנס 84?
ה84 נראה כמו יופי של פרויקט למי שרוצה לצאת להרפתקה ויש לו היכולות... אתה מחפש?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אמיר. לשאלותיך מהסוף.
1 : לא , אני לא מחפש פרוייקט נוסף. בקצר אין לי רישוי ל-6 נוסעים/להעמיס את אשר חשקה נפשי מאחור . כשנהיה מורכב יותר למצוא חלפים - פעם היה מחסן סוזוקי בי-ם, פעם בשבוע הייתי עובר אצלם , צריך או לא צריך חלק , לומר שלום - אני אוסף חלפים/שאריות/נבלות . כך קניתי לפני שנים סרן קדמי קומפלט עם הביצה ותוכנה +דריישאפט קדמי ב-₪200.רציתי מנוע ספייר , קניתי סוויפט קומפלט.הטנספר והגיר במחיר המתאים אני רוצה אותם רק כגיבוי. יש 5.14 , טרנספר נוסף ישמש רק כגיבוי.
2 : אני לא הולך לטחון סלעים . סרני HILEX OR CJ הם פנטזיה
מארה'ב ומהארץ אולי לא מעשית כל כך עבורי , ואושר לי כאן באתר מה היה סופו של השחור ארוך .יכול להיות שיותר מעשי שאצטרך להיסתפק בציריות מחוזקות וחיזוקי סרנים.
היום כשנסעתי עליו עם הספייסרים , חבר סיפר לי איפה יש 2 עמדות קבועות בעיר של משרד התחבורה. כשחציתי היום רמזור לאחר עמידה באדום בפנייה שמאלה , עמדה בצומת בניצב אלי HILUX משטרתית. הספקתי לראות איך השוטר לוטש עיניים אל נשר'קה. כשתצא השבת , יפורקו הגלגלים האחוריים ויצבע בספריי שחור מט x2 הספייסרים . רוצה עדיין את הארות המומחים/ותיקים מה על דרך השלילה עם הספייסרים בהקשר לעומסים על הסרן וקצותיו.
יובל , אם מעניינים אותך סרנים רחבים סמוראי , יש לי זוג סרנים מושלמים למכירה .
יש לי על המדף גם זוג סרנים צרים ( טנדר - יחס העברה נמוך ) , תוכל לעשות השוואות במקום .
אילן
למיטב ידיעתי אין אפטר מרקט מפותח לסרנים הצרים...
בשביל ציריות מחוזקות תצטרך לעבור לרחבים תחילה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זו שטות מוחלטת.
תחשוב שוב למה.
ואני אאמין לה רק אם מישהו בלתי תלוי ימדוד בדיוק, בנוכחותי, כדי להראות לי שזה נכון....
מה שכמובן לא יכול להיות, כי שטח הסוליה שנוגע בקרקע לא מתרחב אפילו במיקרון.
ממש כמו קיומם של חייזרים. אני אאמין שהם קיימים רק כשאראה בעיניים הוכחה מוצקה לזה.
נניח שהצמיג שהועבר לג'נט רחב יותר אכן מאבד גובה/קוטר כפי שרבים טוענים, הרי שהוא אמור לאבד גם היקף.
אתה חושב שסוליית הצמיג כולה מסוגלת להימתח ו/או להתכווץ/להידחס עד כדי שהיא ממש תאבד/תוסיף באופן משמעותי (כלומר נראה לעין/מדיד) לקוטרה ולהיקפה?...............
וגם אם נניח, רק נניח שכן, זה לא יהיה יותר מחלקי מ"מ ספורים וביחס לגובה הצמיג אתה לבטח לא תחוש באבדן/תוספת מרווח מתחת לביצה ולסקידפלייטים.
הסיבה האמיתית שג'נט רחב מדי לא טוב לרוחב צמיג נתון, היא שדופן הצמיג מתוכננת לעבוד עם חישוק ברוחב מסוים, וברגע שהחישוק רחב מדי והצמיג "פותח רגליים", היא פשוט כבר לא עובדת נכון ועלולה להתחמם ולהינזק. וזה מעבר לרגישות גבוהה יותר לצביטות ותקרים. זה אגב נכון גם לחישוק צר מדי עבור מידת צמיג נתונה, רק שכאן הג'נט "אונס" את הצמיג הפוך. לא מומלץ באותו אופן בדיוק.
כל יצרן צמיגים, גם הפחות נחשבים, כותב במפורש במפרט הטכני של הצמיג לאיזה רוחב חישוק הוא מתאים להתקנה. עובדה מוגמרת גם שרוב יצרני רכבי השטח שפעם אפשרו כמה מידות צמיגים, כולל אחת צרה ואחת רחבה, סיפקו אותם על חישוקים שונים. ראה סופה שהצמיג המקורי שלה 235/75R15 (קוטר 29') שסופק על חישוק ברוחב 6'. מידה אופציונלית 31/10.5R15 (קוטר 31) סופק על חישוק ברוחב 7' (שהוא המינימלי עבור רוחב כזה. בארה"ב רנגלר TJ עם צמיג 31 אופציונלי סופק על חישוק 8').
בגלל שאני סבור שצמיגים זה עניין רציני שחיים של בני אדם תלויים בו (חייך וחיי משתמשי דרך אחרים) ושאסור לזלזל בו - הייתי ממליץ ואפילו מאוד, להקפיד להיצמד כאן להמלצת יצרני הצמיגים. תן להם קרדיט שהם יודעים משהו על המוצר שלהם.
אתה רוצה יותר רוחב בסרנים? יש כמה אפשרויות:
1. תתקין ספייסרים (מה שאכן עשית, וזה לא הפתרון האידיאלי למרות שברכב שבסך הכל לא נוסע הרבה, אפשר לחיות עם זה)
2. תעבור לחישוק ברוחב המתאים עם ליבה בעלת אופסט שלילי שתוציא את הגלגל קצת החוצה
3. תעבור לסרן של סמוראי צעיר יותר שגם רחב יותר - זה הפתרון הנכון לדעתי
4. תעבור לסרנים של CJ או היילקס שבהחלט חזקים יותר אבל גם רחבים מדי לסמוראי והגלגלים יבלטו לך החוצה עם כל ההשלכות של זה בכל מה שקשור לקריצה לשוטרים/בוחנים/טסטים וכיו"ב ענייני התעללות המדינה באזרחיה.
הבחירה בידך.