תגובה: stop / start טוב או רע למשלם המיסים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
היה לי בלאדה ניבה גם את הפיצ'ר הזה של כיבוי מנוע כשנעמדים יותר מכמה שניות ברמזור.
לא אהבתי.
אסף.
:D:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
הייתי אומר מה אני חושב על הקריאה הסלקטיבית שלך ועל הסקת המסקנות בעקבותיה, אבל אז הייתי מואשם באד הומינם וכל שאר העובדות היו זוכות להתעלמות.
ולעניין, זה לא חדש שבתנאי סביבה מסוימים המערכת מאוד לא אפקטיבית לעניין הפחתת זיהום אויר (אם כי לא מזיקה, וזה נתון חשוב). זה נכתב פה, גם על ידי.
המחקר הזה מוכיח שהיא כן חוסכת דלק וגזי פליטה במתארים מסוימים, ואם לא הצלחת להבין את זה מתוכו - קטונתי.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
אד הומינם זה אכן אחד הקטעים החזקים פה בפורום, ואצלך זה מגיע לרמה של אומנות ממש...
אני לא טוען לקונספירציה נהפוך הוא, אני בז לתיאוריות קונספירציה ושולל אותן על הסף.
להבדיל, אג'נדות וטרנדים עולמיים יש ויש.
ואם האג'נדה השלטת כרגע היא זיהום אוויר וגלובל וורמינג, עם סחף המוני בדעת הקהל, אז המערכות יהיו בהתאם וגם הניסויים בדרך כלל יוכיחו את מה שרצו להוכיח..
אולי זה עניין של השקפה, סוג של השבע לא יבין את הרעב...ז"א, שמה שאני רואה, זה את עצמי ברכב כזה בן עשר, מוציא הרבה כספים שאין לי בשביל המערכת המטופשת הזו, שהיא בנוסף לבלאי הקיים ממילא ברכב שכזה.
כנראה זאת ראייה שלבני עשירים מיוחסים ומדושנים, פשוט אין, וגם לא יכולה להיות.
וכן, שוב, אני רואה את זה רק דרך הכיס שלי ורק שלי, ויש לי את כל הזכות בעולם לראות זאת כך.
האם המערכת הזאת נחוצה לפונקציונליות של הרכב? לא.
האם החיסכון בדלק יהיה משמעותי אם קיים וכלכלי ביחס לעלויות התחזוקה והורדת אמינות הרכב שלי? לא.
האם זיהום האוויר שאשיג בזאת יהיה משמעותי ברמה שנוכל "שנוכל להציל את הכדור"? לא יודע, אבל ממש לא משוכנע שכן.
האם מישהו שאל אותי אם אני מעוניין במערכת הזאת? לא. האם זה רכב שלי? פרטי? שאני ורק אני נושא בעלויות התחזוקה והתיקונים עליו? בהחלט כן...
אתם רוצים להוריד את זיהום האוויר? להציל את הכדור? להיות מלאכים טובים?? ביי אול מינס...בי מיי גסטס, רק תרדו לי מהתחת. לא על חשבוני!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
נקה את הקרבורטור ולא יכבה יותר[emoji14]
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
אין טעם לנקות קרבורטור.
פשוט מכוונים את ה idle ל1500 סל"ד במקום 750 (-;
(אני בלאדה ניבה גם ביטלתי ככה את הסטארט-סטופ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
וכן, שוב, אני רואה את זה רק דרך הכיס שלי ורק שלי, ויש לי את כל הזכות בעולם לראות זאת כך.
האם המערכת הזאת נחוצה לפונקציונליות של הרכב? לא.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
בדיוק.
ואם יורשה לי להוסיף/להזכיר - זו בדיוק היתה כוונתו של פותח השרשור.
בבקשה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
ונתעלם כרגע מעיניין ה- CO2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור,
אולי ברכבים שבדקת יש נטייה לנהג לכבות את המערכת רוב הזמן (כמו כולנו), ואז הנתון נמוך במיוחד ?
מה הקשר? המערכת היא ברירת מחדל. פועלת בכל התנעה. כמו ESP, כמו מובילאיי.
כדי לנסוע בלי, אתה צריך לכבות בעצמך שוב ושוב, אחרי כל התנעה של האוטו.
להבדיל מהמובילאיי המעצבן שאני מקפיד לכבות תמיד, בזה אני כמעט ולא נוגע כי זה חלק מהאוטו וחלק מהמבחן זה לחיות עם האוטו כפי שהוא. פעם ניסיתי לבדוק ולהשוות צריכת דלק - בכמה דגמי מכוניות, עם מערכת ובלי מערכת. לאורך כמה מאות ק"מ מעורבים, לא מצאתי שום הבדל.
כי הוא נמוך בהגזמה לדעתי, לפני שצריך בכלל להכנס לחישובים.
ממש לא נמוך בהגזמה. האמת היא שבכלל לא הופתעתי - המערכת כמעט לא רלוונטית בתכל'ס. את מה שהיא חוסכת בשניות שהמנוע כבוי, היא מבזבזת בהתנעה. והיא לא רלוונטית במיוחד במכוניות שנוסעות הרבה מחוץ לעיר.
ללא קשר לכך שאני חושב שהמערכת מעצבנת וגורמת לבלאי גבוה להכל.
גם לגירים האוטומטיים שמשתלבים לא נעים כשאתה פשוט לוחץ גז ממצב כבוי.
ואף שמעתי שגם לא הטיבה עם מכונאים שחשבו שהם מטפלים במנוע כבוי לגמרי.
דרור למה אתה חושב שאני לא יודע שהמערכת ברירת מחדל ?
אני הרי אמרתי שיש מצב שברכב שבדקת בו נתונים נוטים לכבות אותה רוב הזמן...ידנית.
אני עושה זאת בכל רכב שאני עולה עליו בדיוק של 100%, זאת לא טרחה גדולה מידי. ובמקרה יש לי גם XV ויד שמאל שלי נשלחת לכפתור אוטומטית כמו לאבזם של החגורה.
לא סביר שהמערכת חוסכת 7.5 מ"ל ל1000 ק"מ כפי שבדקת ברכב המבחן. זה יריקה של אדם בוגר.
אולי רכב שנסע כמעט רק רק מחוץ לעיר.
אני מאמין שגם כתבי רכב אחרים שעלו על הרכב לא היו חרדים כמוך לתצורתו המקורית של האוטו ופשוט כיבו את הניג'וס מלכתחילה.
אני לא בעד המערכת, זה חרבנה של דבר שבסוף עף אליך כמו בומרנג באחזקה.
רק אומר שלדעתי לא היו נכנסים לסיבוך הזה בשביל כמויות דלק/זיהום כאלו. אתה חושב שזה היה עובר את המבחן של הרשויות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
רק אומר שלדעתי לא היו נכנסים לסיבוך הזה בשביל כמויות דלק/זיהום כאלו. אתה חושב שזה היה עובר את המבחן של הרשויות ?
תקרא שוב מה שג'ו כתב באנגלית.
לרכב אחד החיסכון זניח, כשמכפילים בעשרות אלפי רכבים לדגם, ויותר מכך לשנתון ייצור, ליצרן הרכב זה מאד משמעותי בסה"כ הפילטות הכליי שהוא נדרש להציג כממוצע כלל הדגמים שהוא מייצר.
אתה יכול לחפש ברשת את הדיון והתהייה של עיתנאי רכב לגבי מחיר הפריוס בעבר, המחיר היה נמוך ביחס לעלות הרכב, והרעיון היה שבמכירת כמה אלפי רכבים שמפליצים פרחים, אתה מאזן את מאזן הזיהום הכולל, שמגלם בתוכו כמה עשרות אלפי רכבים ב(חוסר)תקן זיהום של עולם שלישי (ע"ע סדרה 70 באפריקה, מזה"ת ואסיה).
אם להיות סופר קונספירטיבי, אז הירוקים שנוסעים בפריוס, תומכים למעשה בהמשך ייצור רכבים פשוטים וספרטניים ומזהמים לשאר העולם.
צביעות במיטבה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם להיות סופר קונספירטיבי, אז הירוקים שנוסעים בפריוס, תומכים למעשה בהמשך ייצור רכבים פשוטים וספרטניים ומזהמים לשאר העולם.
צביעות במיטבה?
לא רק זה .. הם בעצמם תורמים תרומה נאה בצורת סוללות מאד לא ירוקות .. שנקברות אצל הכושים ... בצד השני של העולם.
צביעות במיטבה ... כפולה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צביעות במיטבה?
אם אני מבין אותך נכון, עדיף ש כ ו ל ם יסעו ברכבים מזהמים, העיקר שלא תהיה צביעות? :confused:
אולי הרגולציה הזו מקטינה זיהום איפה שאנשים יכולים לשלם על זה, וגם תורמת לפיתוח טכנולוגיות מזהמות פחות שמהן בסופו של דבר יהנו גם בשאר העולם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אם אני מבין אותך נכון, עדיף ש כ ו ל ם יסעו ברכבים מזהמים, העיקר שלא תהיה צביעות? :confused:
לא אמרתי את זה.
אבל לפחות שאנשים בורים רכובים באוטו שהוא פלסטר מצפוני שיחסכו ממני ואחרים את מבטי השטנה ומשפטי התוכחה חסרי הביסוס שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אולי הרגולציה הזו מקטינה זיהום איפה שאנשים יכולים לשלם על זה, וגם תורמת לפיתוח טכנולוגיות מזהמות פחות שמהן בסופו של דבר יהנו גם בשאר העולם?
לא קונה את זה.
לאנשים במדינות עולם שלישי אין כסף לרכוש רכבים בטכנולוגיה כזו, ואין תשתית לתמוך בתחזוקה שלהם.
לא יודע מה הנסיון שלך במדינות עולם שלישי, או אפילו ״סתם״ מתפתחות.
אלו לא רכבים לשווקים האלו.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הדבר היחיד שמגיע מהטכנולוגיות הללו לעולם השלישי הוא הסוללות .. לקבורה .. ואחרי זה למי שתיה שלהם וליבולים החקלאיים ( איפה שאין בצורת כבר 1000 שנים ) שלהם ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
הייתי מצפה מבן אדם בוגר לראיית עולם קצת יותר רחבה, אבל אם לא אז לא.
ציטוט:
האם החיסכון בדלק יהיה משמעותי אם קיים וכלכלי ביחס לעלויות התחזוקה והורדת אמינות הרכב שלי? לא.
החסכון בדלק, אם לא מכבים את המערכת כמובן, ובתלוי במתאר, יכול לנוע בין 0% ל5% ואולי יותר. הורדת אמינות? מי אמר? מערכת כזאת יכולה לחסוך כמה מאות שקלים עד קרוב לאלף בשנה, לפי החישובים שלי (מן תחביב מוזר, לחשב). אולי זה מקזז את העלות הגבוהה יותר של מצבר?
ציטוט:
האם זיהום האוויר שאשיג בזאת יהיה משמעותי ברמה שנוכל "שנוכל להציל את הכדור"? לא יודע, אבל ממש לא משוכנע שכן.
אין שום דבר שאדם אחד בודד יכול לעשות שיציל - או יזיק לכדור הארץ. זו בדיוק, בדיוק הסיבה שהמצב של כדור הארץ מתדרדר. מכונה באנגלית Tragedy of the commons. אני ממליץ בחום, למי שיש עוד סבלנות לקרוא ספרים, על הספר "התמוטטות" של ג'ארד דאימונד. גם קריא, גם מעניין וגם רלוונטי.
ציטוט:
האם מישהו שאל אותי אם אני מעוניין במערכת הזאת? לא. האם זה רכב שלי? פרטי? שאני ורק אני נושא בעלויות התחזוקה והתיקונים עליו? בהחלט כן...
הכריחו אותך לקנות רכב עם מערכת Start/stop?! לא מאמין. מי הכריח? איך הכריחו? איימו עליך עם אקדח? חטפו את הילדה?
אני בחרתי לא לקנות מכונית כזאת (ובעוונותי שתי המכוניות המשפחתיות שלנו בנות שנתיים ושלוש).
ציטוט:
אתם רוצים להוריד את זיהום האוויר? להציל את הכדור? להיות מלאכים טובים?? ביי אול מינס...בי מיי גסטס, רק תרדו לי מהתחת. לא על חשבוני!
הגישה שלך אופיינית, ומעציבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הייתי מצפה מבן אדם בוגר לראיית עולם קצת יותר רחבה, אבל אם לא אז לא.
אתה תסלח לי על הבוטות.
אבל במקום כמו ישראל, היכן שהאזרח נרדף על ידי הרשויות שמנסות לעשוק אותו באלף ואחת דרכים משונות, זה אך טבעי ומתבקש שכל אחד יסתכל על דברים מנקודת מבט פרטית לגמרי. הרי בסופו של דבר אף אחד לא ידאג לך חוץ ממך/מעגל בני המשפחה/חברים הקרוב לך.
החסכון בדלק, אם לא מכבים את המערכת כמובן, ובתלוי במתאר, יכול לנוע בין 0% ל5% ואולי יותר. הורדת אמינות? מי אמר? מערכת כזאת יכולה לחסוך כמה מאות שקלים עד קרוב לאלף בשנה, לפי החישובים שלי (מן תחביב מוזר, לחשב). אולי זה מקזז את העלות הגבוהה יותר של מצבר?
איפה 5% בדיוק?
אני בודק את זה כל הזמן.
כדי שהמערכת תהיה באמת אפקטיבית, המכונית צריכה לפעול רוב הזמן במתאר של עמידה עם מנוע פועל. בשביל זה אני לא צריך לחפש את הפקק הקרוב - אני יכול להישאר בחניה ולהתניע - כדי שהמחשב יתחיל לספור. מהשניה שהמכונית בתנועה, המערכת יוצאת מהמשחק ולא חוסכת כלום. מי שלא עומד אבל ממש עומד בפקקים, (והכוונה לעמידה במקום במשך דקות ארוכות, לא לזחילה), לא מרויח כלום מהמערכת הזו. בתנאים האופייניים לישראל שכוללים טמפרטורות גבוהות ומזגנים על LO ברוב ימות השנה, הירידה בתפוקת המזגן גורמת לרבים מאוד לכבות את המערכת - הווה אומר שעבורנו במיוחד היא מיותרת לחלוטין.
אין שום דבר שאדם אחד בודד יכול לעשות שיציל - או יזיק לכדור הארץ. זו בדיוק, בדיוק הסיבה שהמצב של כדור הארץ מתדרדר. מכונה באנגלית Tragedy of the commons. אני ממליץ בחום, למי שיש עוד סבלנות לקרוא ספרים, על הספר "התמוטטות" של ג'ארד דאימונד. גם קריא, גם מעניין וגם רלוונטי.
תודה על ההמלצה. אני בהחלט אקרא את הספר הזה.
הכריחו אותך לקנות רכב עם מערכת Start/stop?! לא מאמין. מי הכריח? איך הכריחו? איימו עליך עם אקדח? חטפו את הילדה?
כרגע לא מכריחים. למרות שאני ממש לא אתפלא אם מתישהו יכריחו וזה יהפוך לחובה. בפועל כבר היום רק מעט מכוניות חדשות לא מצויידות במערכת הזו ומספרן רק יילך ויירד בשנים הקרובות. וזה אומר שגם טל וגם אני וגם אתה נרכוש מתישהו מכונית עם סטארט-סטופ. אם נרצה או לא. מה שבטוח זה שכשתהיה לי מכונית כזו, אמצא דרך לנטרל את המערכת באופן קבוע.
אני בחרתי לא לקנות מכונית כזאת (ובעוונותי שתי המכוניות המשפחתיות שלנו בנות שנתיים ושלוש).
אתה בחרת לרכוש טנדר דיזל (שממש לא מעניין אם הוא רק בן 3 ויש עליו סמל טויוטה - הוא עדיין לא פריוס וכן מזהם רציני) ובאותה נשימה אתה מטיף לאחרים על מצבו של כדור הארץ?.... מה עם נאה דורש נאה מקיים?.....:rolleyes:
הגישה שלך אופיינית, ומעציבה.
והגישה שלך צבועה. לא פחות עצוב.
השמועה שהגיעה אלי היא שמשנת 2019 כל הרכבים שיגיעו לארץ יהיו עם ס/ס ובלי הכפתור ניתוק ...
כלומר אם זה נכון. כן יחייבו אותך אותך לקנות את זה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
תקצר את מפסק מיכסה מנוע והמערכת יוצאת מהמשחק המטופש הזה
עוד מערכת מוצצת מבית היוצר של החברים של מיידוף
חבר אחד גונב דרך חשבון הבנק
חבר שני גונב דרך הרכב הפרטי
וחבר שלישי גונב את כולם
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
עוד מערכת מוצצת מבית היוצר של החברים של מיידוף
חבר אחד גונב דרך חשבון הבנק
חבר שני גונב דרך הרכב הפרטי
וחבר שלישי גונב את כולם
איציק
ניסיתי את זה. זה לא עובד ( לפחות בדאסטר )
אני לא היחיד שזה לא עזר לו.
מסתבר שCO2 אכן רעיל, מה קרה לכם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ניסיתי את זה. זה לא עובד ( לפחות בדאסטר )
אני לא היחיד שזה לא עזר לו.
בדגם אחד עשיתי את זה, ובדגמים אחרים שזה לא עבד ניתקתי חיישן לחץ מבוסטר הבלם.
יש למערכת הזו כל כל הרבה התניות, שתמיד ניתן לשחק עם אחת מהן, ובכל מקרה תמיד ניתן לשים טיימר (ארדואינו...) שמבטל אותה לאחר התנעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
איציק
לא תקבל צלצול בלתי פוסק יחד עם הודעה שמכסה המנוע פתוח בנסיעה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
זה אתה ששאל אם המערכת "טובה או רעה למשלם המיסים".
אתה עצמך כתבת להתעלם לרגע מנושא הזיהום.
אז קיבלת תשובות. מלבד מגוון הדעות לכאן ולכאן, קיבלת גם תשובה ממישהו שנחשב כאן לאוטוריטה מקצועית.
לדעתי הנושא לא יהיה לבחירה בכלל. היום דוחפים את זה לכמעט כל מכונית חדשה ובמציאות שבה כל פרט בחיינו "מוסדר" ע"י רגולציה כלשהי, יש סיכוי סביר שגם זה יהפוך לחובה ע"פ חוק.