זה בטח ההוא מהבגושים [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
זה בטח ההוא מהבגושים [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
גומי שצריך להיתיישן כדי להישתבח...?
אמממ זה משהו חדש...
רגע... לא הבנתי. זה משהו חדש?
כאשר יוצקים בהזרקת פלסטיק - אין זמן התגבשות לאחר ההזרקה?
ומה לגבי סיליקון?
למה זה נשמע כל כך מוזר כשמדובר בצמיג שמורכב מעשרות (אם לא מאות) מרכיבים?
שוב, עד אותה שיחה הייתי בראש של כמה שיותר טרי יותר טוב. הדברים מצידו נאמרו בטעם וניכר כי האדם דיי מקצועי ויודע על מה הוא מדבר.
אם הייתם פוגשים מדען אטום והוא היה מסביר לכם על ריאקציות גרעין גם הייתם מתבדחים?
כשעומד מולי בעל מקצוע מלומד ומסביר, אני לרוב משתדל להבין על מה הוא מדבר במקום לגחך ולחשוב שאני יודע יותר טוב.
לגופו של עניין, הבאתי את הרעיון הזה לידיעת פות"ש.
אם זה נכון או לא - לא יודע.
מה שבטוח, אני אישית לא הייתי פוסל את זה כאפשרות.
תמצא לזה תימוכין ברשת.
בקרב הצמיגאים הרבה שרלטנים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אבי, קבל תגובה רצינית:
נעזוב את האנלוגיה, כי אנלוגיה היא כלי מחורבן באופן כללי.
נתייחס לנושא עצמו: הטיעון לא מחזיק מים מכמה וכמה כיוונים, אבל נתחיל מאחד: אם יצרני צמיגים היו חושבים שהצמיג מוכן לשימוש רק שנה מיום יצורו, הם היו משווקים אותו מהתאריך הזה, ולא מוציאים צמיג פגום לשוק או מוכרים צמיגים פגומים כנ"ל במכוניות חדשות.
באופן כללי, סקפטיות היא כלי חשוב, מאוד. אם מישהו בא עם טענה הזויה כנ"ל, שיביא סימוכין. אחרת, הוא חשוד כשרלטן, ובפרט שלטוען הספציפי יש אינטרס חזק מאוד לשקר. לכל פנצ'ריה יש צמיגים שנתקעו מעל לשנה על המדף, וצריך להיפטר מהם.
מעבר לזה, צמיגים שמחזיקים שנה, שנה וחצי במוניות שגומאות 100000 ק"מ בשנה זו תעודת כבוד. לא פגם.
יש עוד כמה סעיפים פגומים ברעיון הזה, אבל אסתפק באלו.
תהליך גיפור של גומי (חיבור כימי של גומי מסוגים שונים עם גופרית), מסתיים ברגע שהוא התקרר ובמקרים מסויימים עבר post-curing ספציפי.
איחסון בתנאים אקראיים הוא לא חלק מתהליך הגיפור.
לצערנו מייד כשהסתיים התהליך, הגומי מתחיל להזדקן, להתיישן, וזה מתבטא בעיקר בעליית הקושי שלו על חשבון תכונות דינמיות (גמישות).
"צמיגים של מוניות" הם צמיגים שמיועד מראש לאורך חיים גדול וחיסכון בדלק. אלו צמיגים קשים יחסית עם תכונות דינמיות לא מדהימות..... קצת כמו צמיגים שעמדו במחסן.
ולנהגי מוניות והאנשים שמספקים להם שירותים יש כל מיני 'אמיתות'... כמו זה שכדור טניס על האנטנה מגדיל את הטווח של המכשיר קשר, או שנסיעה בלי חגורה זה יותר בטוח, או שלאותת זה מסירת מידע חיוני ורגיש לאויב, או שאסור לעשות פיפי בשירותים.
מזל שזה אתר של ג'יפאים ולא של נהגי מוניות.
אסף.
קופר SST PRO בעלי דופן 3 פליי לעומת ה BF KM3 שהדופן שלהם דקה יותר.
הסוליה. ב SST PRO היא 10 פליי לעומת 8 ב BF KM3.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
ביטול.
כתבתי משהו על קופר אבל התכוונתי לדגם אחר.
הדופן של KM3 היא 3 שכבות במינימום.
מספר השכבות הכולל תלוי בדרוג המידה הספציפית ולא נכונה ככלל לכל דגם הצמיג בכל המידות.
לאטתו דגם צמיג יש מידות בקטגוריה D שיש 10 שכבות מול קטגוריה C הנפוצה בה יש פחות.
ההבדל הזה גם משפיע על גמישות/קשיחות הצמיג שבאה גם לישי ביטוי בנוחות נסיעה.
לא הייתי ממהר לשים צמיג10 שכבות היכן שזה לא מחוייב.
Slowly..
אתה מכיר BF AT או MT עם 2 שכבות?
BF בקטגוריה C היא 3 שכבות.
לא כל המתחרים עם 3 שכבות.
קטגוריה D יכול להיות יותר.
מס שכבות זה כלל אצבע פשוט למשתמש הנפוץ, זה לא כלל מחייב.
מיותר לחזור על דיון מבנה צמיגים.
יש צמיגי HD עם שכבה אחת בדופן.
אם קופר היו כאלו מוצלחים הם היו יותר נפוצים.
חבר שמוכר קופר (ולא מוכר BF) המליץ לי בלי להתלבט בכלל לקחת BF כשההפרש בינהם היה רק 100 שח לצמיג.
Slowly..
בדיוק שלמה. ענית בעצמך. אנחנו צריכים להחליט מה רוצים .אם רוצים צמיג שטח ושיהיה קשה ועמיד ---- יש לזה מחיר בכביש. צמיג קשה=קשה! רועד מווברץ קשה לאיזון0גם בגלל השחיקה הלא סימטרית- קוביית גומי שנופלת כן תשפיע על האיזון) ועושה דיכאון בנסיעות מנהלתיות שלא לדבר על נסיעות ארוכות לדרום לטיול. אישית הלכתי על צמיג AT קודם כי אני לא אוהב בוץ ומשתדל לא לנסוע בבוץ, שנית לדעתי אין צורך בזה בארץ מה גם שלדעתי בסלעים צריך יותר גומי על הסלע ויותר גומי יש ... נכון בAT יחסית ל MT שאלו צמיגי בוץ ,להזכירכם(נכון שמבחינת יופי עדיף MT) ולא ,לא פותח כאן ויכוח בין AT ל MT ,זה הנסיון שלי (עוד מעט 25 שנה) והיו לי כל הצמיגים ממBF AT ו MT קומהו ועוד,ועד צמיגי כביש רגילים שבתנאי הארץ היו הכי שווים מבחינת שקל/קמ טיול. דבר שלישי חשוב היה לי שקט בכביש ונוחיות בכביש .רק דבר אחרון דופן עמידה בשטח וצמיג שהיצרן מצהיר עליו שאפשר להשתמש בלחץ אויר נמוך.אז נכון שאני לא משתמש כמעט ביום יום ברכב השטח אבל עדיין על כל טיול של 80 קמ בשטח אני עושה 500 קמ הלוך חזור על כבישים מהירים. אז שטויות ,לא חייב הכי קשה בשטח ואני סומך על עצמי,נזהר טיפה יותר נוסע עם ערכת פנצרים מקצועית והלו,היי .. אנחנו לא במרוץ באחה!! באים להנות וזהו. אז נכון גם אצלי 2 נעילות כי זה חובה לרכב שטח שנוסע בדכ לבד, אבל זהו בערך.בלי הגבהות בלי צמיגים לא חוקים. מסתדרים עם מה שיש ונהנים.
נ.ב דעה אישית בלבד. לא בא להתווכח.
לא שטח מלא, חצי חצי...
לפני משהו כמו 12 - 15 שנה פלוס מינוס (בעיה קשה בזיכרון), היו לי על הדיסקו (כן היה לי אז דיסקו בנזין) קופר 50. 50.
איך שרכשתי את הרכב שהיה עם צמיגים גמורים ישר הגעתי לפנצרייה והחלפתי את הצמיגים.
הרכב סבל מרעידות שלא עברו גם אחרי 10 פעמים שהוזנו הגלגלים, הדריישפטים וכל חלק מסתובב אחר.
סבלתי מהרעידות מעל שנה.
עד שיום אחד בדרך הבשמים, נהוג ע"י חבר שלא הכיר טוב את צידו הימני של הרכב ומרחק הגלגלים הימניים מהקצה הימני של עכוזו, לאחר שפעמיים עלה על סלע עם שני הגלגלים הימניים ואחרי שאני אומר לו שהוא קרוב מידי לימין נשמעו עוד שני בומים....
לא אספר את סיפור החילוץ ואיך בכל זאת המשכנו להתקדם (לא קשור כרגע),
אבל אחרי שהגעתי למרכז חזרה, פינקתי את הדיסקו בארבעה צמיגי BF.
נגמרו כל הרעידות, לא האמנתי שזה אותו הרכב (הוצאתי כמה עשרות אלפים על שיפוץ ותיקון של כל מיני מכלולים שבדיאבד היו תקינים, רק בגלל הרעידות...).
מאז קיבלתי החלטה, קופר ולא חשוב איזה, לא עולים לי על הרכב.
השרשור הזה קפץ שוב - אז ככה - אכן בזמנו החלפתי למיקי טומפסון MTZ שטח מלא במידה 315/70/17 (מקביל ל- 35" בפועל זה 34.3").
מבחינת עבירות ונראות הרכב זה היה פצצה. הרכב בשטח עבד הרבה יותר נכון והרבה יותר קל במיכשולים. גם מבחינת עמידות הצמיג והקוביות אין תלונות - לא נתלשו קוביות, לא חתכים בדופן, לא בלאי לא סביר.
אבל החיסרון הגדול הוא שהמשקל העודף הגבוה של צמיגים אלו + ג'אנטים בידלוק שהתקנתי גם היה מורגש מאד. הרכב התנהג שונה לחלוטין בכביש מבחינת שיכוך, היגוי, האצה ובלימה. ממש לא סימפטי.
לפני שיקפצו המגיבים - הרכב שלי ומערכת המתלים וההיגוי נבנו לקלוט צמיגי 35" כולל חיזוק הסרנים, ציריות מחוזקות, מוטות רדיוס ופאנהרד מחוזקים ומתכווננים, בוכנה הידראולית לסיוע בהיגוי וכו' - למרות כל אלו עדיין התנהגות הרכב בכביש כאמור לא הייתה לטעמי אבל בהחלט הייתה בטיחותית ולא היה שיוט או משהו דומה כולל לא היו מצבים של רעד המוות- הרכב כאמור בנוי נכון גם לצמיגי 35.
בגלל הרוחות החדשות המנשבות ממשרד התחבורע בעניין הצמיגים - חזרתי ביום יום לצמיג במידה המקורית ההזויה של 255/70/18 (מקביל ל-32") - הזויה כי אין צמיגי שטח מלא במידה הזו (יש צמיגי שטח מלא במידה הזהה לג'אנט 17 שהיא 255/75/17 - אותו קוטר ורוחב צמיג רק ג'אנט שונה- אבל זו לא המידה המופיעה בהוראת הרישום של הרכב שלי ולא בא לי להתעסק עם שינוי המידה כחוק כרגע וגם אין לי צורך)
הסט של צמיגי מיקי טומפסון במידה 35" עם הבידלוקים מאופסן לבטח לשעת הצורך...
בשורה התחתונה באותו תוואי שטח ובאותו סיגנון נהיגה - המיקי טומפסון במידה הזו עדיפים פי כמה וכמה על הקופר STT וההמלצה שלי מניסיון שלי- מי שעושה שטח קשה ועבירות קשה יחסית עדיף לו מיקי טומפסון על פני הקופר.
עוד הערה- נאמר כאן באחת התגובות שבשטח סלעי ולזחילת סלעים עדיף צמיג "חצי חצי" כי יותר גומי בא במגע עם הסלע - לדעתי זה לא נכון גם בשטח סלעי ולזחילת סלעים יש עדיפות לצמיג שטח מלא עם פרופיל אגרסיבי יותר ועם קוביות מרווחות שגם בולטות אל מעבר לדופן וכתף הצמיג - הקוביות האלו הן לפעמים האחיזה היחידה שהצמיג מוצא בסלע.