הבנתי שהוא לא ברמת השטח שאני מחפש, ואחד משופר, נניח ואמצא ידני, עובר בהרבה את התקציב שלי.
תודה לכל המייעצים על הזמן
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Printable View
הבנתי שהוא לא ברמת השטח שאני מחפש, ואחד משופר, נניח ואמצא ידני, עובר בהרבה את התקציב שלי.
תודה לכל המייעצים על הזמן
מה אתה מחפש?
ככל הנראה הכיוון יהיה היילקס מאותו גיל אם כך...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני רק אוסיף לדיון שבסופו של דבר זה יסתכם לדיפנדר היילקס או סופה.
יש דברים שכנראה לא באמת משתנים.
האקזמפלר האחרון שציינתי הוא אגדה לטעמי.
הבעיה היא שבמחיר של היילקס/דיפנדר/סופה שחוטים,
הוא יכול לקנות שלושה דיסקואים.
אם היו דיפנדרים טובים במחירים סבירים לא הייתי על דיסקברי. עם כל הנוחות שלו.
וזה גם לא עניין של עבירות. זה עניין של נשמה.
לא בדיוק אייל
בדיוק קפץ דיסקו דור ראשון משופר לטעמי. מעבר לעובדה שהוא אוטומט, הוא מבקש 70 אלף.
מה אני מחפש? לא ברור יותר מידי כרגע. כל החלפה של הסמוראי ברכב אחר שהוא לא הגימני שברשותי (אחרי שנשפר אותו) כנראה יכניס אותי לעוד יישור קו של שנה וחצי והוצאה לא פשוטה בכלל. לא יודע אם אני בנוי לזה כרגע בסוף הלימודים בואכה גיוס חזרה לצבא
מצד שני, בא לי גלגל 31 ומרחק סרנים [emoji2369]
32" אם כבר.
100" בסיס גלגלים.. יש אפילו סמוראים כאלו (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מוטי . אם ירדת מזה ירדת . החבר שמכר לי את הסמוראי ( ורוצה אותו חזרה ) , קנה לאחר מכן דיסקו , לא יודע איזה דגם . החבר הוא בחור עם ידיים שיודע לטפל ברכבים ולא צריך לרוץ למוסך על כל דבר . הרכב היה מרשים ומפנק , אולם אחרי זמן קצר , מכר אותו. ממנו שמעתי את המשפט : " אם הדיסקו הזה , החברים הטובים ביותר שלי צריכים להיות פקיד האשראי ומנהל הבנק "
מטיילים אותי דיסקואים. אין ספק שהם נוחים בטירוף, אפשר להכניס בהם הכל והם אפילו לא כלכך גרועים באמינות (ביחס לכל SUV בן 20..), אבל עדיין.. הם לא רכבי עבירות. ברור, אפשר לשפר ולחזק ולהגדיל צמיגים.. הרכב יעמוד בזה, אבל בסוף הוא עדיין כבד מאוד, התחת ארוך מדי ומרחק הסרנים קצר מדי ביחס לכלל האורך. אלו חסרונות לרכב שאמור לשמש כפלטפורמה טובה לרכב עבירות.
לצורך העניין, אני שמתי שתי נעילות אוטומטיות בסיקס ונסעתי לשלום עם צמיג 31".. החברים שלי הגביהו עם כריות, החליפו צמיגים ל33", חיזקו ציריות, יחסי העברה, נעילות של אשקרופט... בסוף אני עביר יותר.
בשורה תחתונה, לדעתי היילקס עד 97 הוא הרכב הכי מתאים כפלטפורמה לרכב עבירות עם תקציב מוגבל.
בסוף זה עוד suv אולי עם גנים טובים אבל גם עם תורשה של כלsuv שמכיל פשרות לטובת נוחות.
לא יודע בכצה מוכרים דיסקו
אבל אני מניח שזה ממש לא שליש מסופה.
ובואו רגע נזכור שבשילוש האמור
הסופה לוקחת את כולם בנוקאוט בעלויות האחזקה.
אם הם היו עם צמיגים גדולים אז כן יסיימו אותו למה לא.. עם מספיק כסף, אפשר להפוך כל רכב למכונת עבירות.. אבל אני בטוח שאם אני אשקיע בסיקס את הכסף שהם השקיעו בשיפורים נטו אני אסיים עם רכב הרבה יותר עביר. דיסקו זו פלטפורמה טובה לשיפורים.. יש הכל מהכל.. עדיין, אני חושב שמשפחת ג'יפ הוותיקה (נוציא לרגע את הJK, עם שוק השיפורים הרחב ביותר, אבל זול זה לא) והיילקס פלטפורמות טובות יותר מהלנדרוברים לרכב עבירות.
אני לא אקח צד.. ואם אאלץ זה יהיה לטובת הסמו. (:
יוני... רק מזכיר לך את הדרך לטיול... ומהטיול... לא שדיסקו זה איזה אינדיאני מפנק..
אין לי ספק שרכב שטח ישן .. כל רכב שטח ישן יזלול בין כה וכה המון כסף יזע ודמעות מבעליו.
בכמריר הדיסקו 1 שהיה איתנו .. ואגב לא משופר בכבדות ... ולא מלוקק .. רכב טיולים עובד..לא התרגש יותר מדי בכמריר.
לא יותר מהסיקס של (על 35" למיטב זכרוני) ולא יותר מהאינדיאנים השונים שהצטרפו.
אזרוק את זה כאן:
https://photos.app.goo.gl/nin5qJu8nM7SVvrW6
ואת זה:
https://youtu.be/RFHkzCZ-TC4
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מכיר את החבר'ה... ומכיר את הדיסקו הזה :cool:
אגב הדיסקו ועוד אחד או שניים שם נוסעים על cooper stt pro :)
מפחד להיכנס לרכבי השטח הטהורים השחוטים.
היסטוריה של סופה בת 25 או היילקס 97 יכולה לטמון בחובה הרבה סכנות.
לא מסוגל לעבור שוב מה שעברתי עם הסמוראי הנוכחי, שנה וחצי לתקן כל מה שבעלים קודמים לפניך הרסו ועשו כלאחר יד.
הייתה לי תחושה טובה על הדיסקו, קפצה אחת ידנית והסתקרנתי. זה הכל.
כל ההילקסים עם השיפורים מפה עד חול שבפועל אין לך מה מושג מה באמת קורה שם ועד כמה השיפורים האלה יזיקו בשלב הקרוב /רחוק, כל נזקי השלדה שיכולים להיגרם וכו.
בתכלס הסמוראי עביר בטירוף,עוד לא אכזב וזלזל במקומות כמו ורדית וזיק, שוב עם נהג צעיר שיש לו עוד המון מה ללמוד.
כל עוד הסמוראי לא נמכר, אהיה איתו. אם ימכר, אשקיע בגימני שלי 15 ליחסים נעילה כפולה והגבהה ואהנה משקט יחסי, אבל עדיין תהיה צביטה בלב לעבור ליד קבוצת אינדיאניים במדבר עם צמיגי 32/3, מזגן דולק, נהימת מנוע פסיכית וכל הבית בבגאז
בסטטוס כזה בחיים, עתודאי סוף שנה רביעית עם צפי ל4.5 שנים בצבא,לא יודע כמה זה מסתדר עכשיו
מצד שני, מתי? כשיהיו ילדים?
חלום חייבים להגשים.
אם זה אינדיאני אז אינדיאני, היילס, דיסקו, לא משנה.
אבל,
לפני הבית ולפני הילדים.
כי כשאלו יגיעו, כל שקל פנוי שיהיה לך יילך לבית ולילדים.
כשאתה נכנס למערכה הזאת עם מפלצת מוצצת כעובדה קיימת, זה יותר קל.
זה טיפ שקיבלתי בזמנו מחבר נשוי, ואם לא הייתי קונה את הדיסקו אז, אני בספק אם הייתי עם רכב שטח היום.
השאלה אם זה לא חלום כמו הסמוראי שבפועל בזמן הזה כמעט ויצא לי לטייל עד שהצלחתי להביא אותו לרמת אמינות טובה, וגם זה נפיץ כמו בכל רכב ישן ואפילו לא ישן מאוד כמו שלי.
היה לי סמו, התייאשתי וקניתי גימני חדש, אחרי חצי שנה מצאתי את עצמי עם עוד סמוראי[emoji2369]
בפועל, לא הייתי עושה את זה. טיילתי עם חבורת גימני לאחרונה ואצלם פשוט טיול רודף טיול,הכל קל, הכל זמין. כנראה שזו האופציה שתיבחר במידה וימכר הסמו, וכשתהיה עבודה נורמלית עם שכר נורמלי, נתפנק על משהו שבא מהלב ולא מחשיבה פרקטית נטו (לא מוצא כלום בגימני חוץ. מעבירות ותחזוקה זולה. כולם זהים, הכל אותו דבר, אין יחוד ואין באמת נשמה)
אני לא מבין דבר אחד.
אתה לפני גיוס בתור עתודאי עם שירות חובה שבכר מינימלי לפניך. אין לי מושג באופן כללי איך מחזיקים רכב בתקופה הזו אבל למה בכלל למכור את הסמוראי?
יש לך רכב מאוד עביר, אספנות שמוריד את עלויות האחזקה ולאסי לזוג שמטייל. דווקא את הגימני הייתי מעיף וקונה באותו כסף איזו סופר מיני חסכונית ליום יום.
יש לרכב נטו לטיולים המון יתרונות וסמוראי זה רכב שיחסית קל לתחזק עצמאית בעיקר בזכות גודל מכלולים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
דווקא היום כשהיילקסים משופרים ומלוקקים נמכרים בגרוש וחצי הם יכולים להיות אלטרנטיבה טובה לרכב עבירות.
אבל צריך לזכור את נושא כניסה למרכזי ערים, 2 טסטים רעים בשנה ומשטרה/משרד תחבורה עויינים.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk