למצות את האהבה למכונה,
לדגם, לתקן, לשפר.. לנהוג.
ואולי קצת לטייל...
נו מה שאתה ושאר בעלי הג'יפים עושים.
Printable View
למצות את האהבה למכונה,
לדגם, לתקן, לשפר.. לנהוג.
ואולי קצת לטייל...
נו מה שאתה ושאר בעלי הג'יפים עושים.
לי ולשאר בעלי הג'יפים יש דרישות שאולי לא רלוונטיות- אפשרות להסיע עוד נוסע או שניים, לנסוע לפעמים (או כל יום) עם הג'יפ לעבודה, לקחת את הילד לים, וכאלה. אם הייתי במצב של אמנון, אולי הייתי מתארגן על סמוראי 84 בלי רשיונות (טוב, עם רשיונות, אנחנו לא עבריינים), בלי חלונות בלי גג ובלי דלתות, אבל עם צמיגים 31, יחסי העברה ושתי נעילות. מי יודע? הכל תלוי בדרישות.
אסף.
התשובה של אורי מיצתה את העניין, אבל זה לא "אולי לטייל", אלא לטייל נקודה.
כולל דיגומים, תיקונים, שיפורים, בעבודה עצמית והנאה מרובה.
זה מסתכם במילה הזו, הנאה.
בשאיפה לבסוף הוא יראה דומה לזה.
גם במובן של חיסכון - בתור רכב טיולים, סמוראי או CJ, ה-CJ לא יעלה יותר בכללי, ואני מעדיף CJ.
שוב אני מדגיש מדובר אך ורק ברכב של השימשוני. לא בשום רכב אחר.
גם לא כתבתי למהר לקנות. אלא למהר ללכת לראות את הרכב.
נכון, כתבתי רשימה באורך הגלות על מה שצריך לבדוק.
יודע מה? לי זה לא עזר בכלום. הרכב הרגיש לי תקין. כמו שבטח הבנת כבר, בלי נסיון אין מה לבדוק רכב. כי אמנם הוא הרגיש תקין אבל בדיעבד אין שם שום מערכת תקינה.
העיצה הכי טובה שיש לי לתת, לאור נסיוני, היא לא ללכת לבדוק רכב לבד ובכל מקרה לבדוק אותו כמו שצריך (ואם זה אומר לפתוח דפרנציאלים, לרוקן שמנים ולפתוח קרטר אז גם זה) במוסך עם ליפט ועם מישהו שיש לו נסיון מוכח בתחום ורק אז להחליט.
בייחוד כשמדובר על רכב שעולה יחסית הרבה. אז זה יקר להחליף שמנים לרכב שלא שלך (לא חייבים לרוקן את כל השמן אבל זה משהו אחר) ולשלם בעבור אטמים חדשים וכיו"ב אבל עדיין זה זול יותר מאשר להחליף מנוע ו/או סרנים (רק לדוגמא כן?) בחצי שנה הראשונה שיש לך את הרכב.
עכשיו, למרות שזה לא קשור כלל לנושא, בקשר לרכב שלי.
ידעתי שהוא גרוטאה.
קניתי רכב במחיר הכי נמוך שמצאתי.
אם היה רכב משנתון ישן יותר ובפחות כסף אז כנראה שהייתי הולך עליו.
המטרה הייתה לקנות רכב עם רשיונות ונוסע במחיר הכי נמוך מבלי להתחשב כל כך במצבו (טוב למען האמת הכנסתי סעיף בזכרון דברים שאם הרכב לא בטיחותי אז אני יכול לתבוע את כספי בחזרה אבל אני לא מתכוון להשתמש בזה)
מהטרה של כל זה היא, לא לצחוק, תרפיה בעיסוק ומתן מענה לצורך שלי בלשפץ דברים וללמוד איך רכב בנוי.
כשקניתי את הרכב הטיולים היו בעלי חשיבות משנית.
היום לעומת זאת הטיולים מקבלים עדיפות. מצד שני, רוב המערכות הבעייתיות ברכב הוחלפו.
אמנם אין שיפורים בכלל והוא נראה זוועה אבל אחרי מה שנשאר לי לעשות (רשימת הדברים שחנן הציע לי לתקן) המכלולים המיכניים של הרכב יהיו תקינים בצורה סבירה.
פחחות אני אתחיל כנראה בעוד חודשיים. קניתי כבר כלים, חלק לפחות, ובנתיים אני מחכה שיכנס קצת כסף.
אגב, מנוע מעשן, אפילו מאוד, זה לא בעייתי. כשהוא יעלה השמימה באש ותמרות עשן זה יהיה בעייתי. כרגע הוא נוסע יופי. חוץ מזה, אני בתהליכי חיפוש אחר מנוע אחר.
אני מקווה שפעם אחת ולתמיד נגמור עם הקטע על הג'יפ שלי.
לאמנון, מצטער על ההתעלקות על השירשור שלך.