תגובה: התלבטות לגבי סוג צמיגים
דורון...פער של 300 לגלגל זה משמעותי.
זאת הוצאה לא קטנה ממילא.
בין 2400₪ לסט של מקסיס ל 3600 לסט של bf עוברות המון מחשבות בראש על משכנתא ילדים מסגרת אשראי ועוד ועוד ועוד...אני יכול להגיד לך בוודאות מה לא עובר לך (לי..)בראש...עלות לקילומטר..
אבל עזוב, אני לא קונה את הטיעון של הפרש כזה באורך החיים בין הצמיגים. תיאורטית אולי..מעשית מי שיכול להרשות לעצמו סט צמיגים באלפי שקלים, לא ירשה לעצמו להיתקע איתם יותר משלוש שנים בלחץ...הרי הם כבר איבדו אחוז ניכר מיכולת הביצועים שלהם, אז מה הטעם למשוך...??
תיאוריות לחוד ומציאות לחוד...
לפני שלושה חודשים שמתי זוג טויו 31 מאחורה. רציתי להשקיע בצמיג שנחשב לאחד הטובים. עלה לי 900 שקל לגלגל.
וואלה...לא רואה שום יתרון מהמקסיס הפשוט בשטח, או בכביש.
יום שישי אני הולך לשים זוג מקדימה. מקסיס במחיר הכי זול שמצאתי. 550 שקל לגלגל...
אבל אני מודה, זה רכב שמשמש רק לטיולים והתנהגות כביש ממש לא מעניינת אותי.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
כמה נקודות לגבי מה שהמגיבים מעלי רשמו
למרות הרחבת המשפחה אני עדיין עומד על ממוצע של טיול שטח אחד בחודש, אז לגבי מה שדרור רשם, הצמיג המקורי של GOODYEAR לא בא בחשבון וזה שהיבואן מתקמצן ומספק אותם עם רנגלר חדש זאת בושה לדעתי . אחרי שקרעתי דופן כבר בחודש הראשון שלי עם הרנגלר רצתי להחליף ל KO2 . ולגבי מה שנרשם כאן על שילוב של צמיג AT עם דופן של MT, ה KO2 זהו לדעתי השילוב המושלם. אני אעלה בהמשך תמונה של הצמיג הישן שיהיה אפשר לראות את המצב שלו אחרי שנתיים ודי הרבה טיולי שטח קשוח ( כל המעלות של הנגב, כולל המוכרים פחות ) . לדעתי זה צמיג מדהים ואם הייתה מידה לא הייתי חושב פעמיים . הדופן שלו ד"א זהה במעט לחלוטין לדופן של ה KM3 החדש. זה אומר הרבה
עוד נקודה לבעלי הרנגלרים, לצערי אין כרגע סיכוי שיהיו בקרוב צמיגי KM3 במידה המתאימה לרנגלר וגם באתר של BFG אין מידה מתאימה.
לגבי צריכת דלק, אחרי נסיעה היום מהדרום לעבודה בפ"ת, הצריכה עלתה מ 7.7 ק"מ לליטר בצמיג הקודם ל 7.4ק"מ לליטר עם הצמיג החדש, הבדל די אפסי. (זאת נסיעה שאני עושה לפחות 3 פעמים בשבוע ואופן הנהיגה זהה רוב הזמן,כביש זורם ומהירות של 100-120 קמ"ש ).
מבחינת התחושה של הצמיג עם לחץ אוויר של 35 PSI, לא נעים לי להגיד אבל לא שמתי לב להבדל בנוחות הנסיעה לגבי הדגם הקודם. יכול להיות שזה רק אני ( מבחינתי גם 10 שנים עם הסיקס הישן וצמיג שטח מלא של COOPER עברו די בנוחות ), אבל מבחינתי זה מה שקובע ולדעתי הטלטולים רק יעזרו לקטן להרדם יותר מהר שזה כבר פלוס ענק :)
הבדל די זניח גם מבחינת הרעשים מהצמיגים. יכול להיות שהכל ישתה אחרי שהם יתחילו להישחק. אני אשתדל לעדכן בעוד כמה חודשים גם לגבי השחיקה.
תודה רבה לכל מי שעזר. תמיד כייף לקרוא תגובות חדשות בפורומים כאן
גם אצלי ב JK צמיגי BF MK2 במידה המדוברת (ככה מגיע רוביקון אמריקאי).
מניסיון של שנים עם צמיג זהה על הדיפנדר (מידה מעט שונה) מעדיף לחץ אויר של בסביבות 32psi. משפר את הנוחות משמעותית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
דורון...פער של 300 לגלגל זה משמעותי.
זאת הוצאה לא קטנה ממילא.
בין 2400₪ לסט של מקסיס ל 3600 לסט של bf עוברות המון מחשבות בראש על משכנתא ילדים מסגרת אשראי ועוד ועוד ועוד...אני יכול להגיד לך בוודאות מה לא עובר לך (לי..)בראש...עלות לקילומטר..
טל.
אז תתחיל.
אני עושה את החישוב הזה בכל פעם שאני מתלבט באיכות חלף או חלק.
דווקא בגלל שאני לא זורק כסף בלי מחשבה.
אם חלף אמור להחזיק מעמד x קמ, אז הצורה הנכונה לחשב את העלות שלו היא לפי הזמן/מרחק שהוא אמור להחזיק.
זה נכון למצברים, רפידות ברקס, בעצם לכל חלק מתכלה ברכב.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קחו את התגובה של דרור ואת התגובה של זיו, ואפשר להחליף את mt ב'רנגלר' ואת 'at' ב'צ'רוקי', והנה שניהם מסבירים בדיוק למה חבל לקנות ג'יפ אמיתי....
ותכלס, דרור צודק.... מי בכלל צריך ג'יפ, אפשר בכלל להסתפק ב... (לא, אני לא אכתוב את זה).
אסף.
יאללה, פלצנים. אפילו פורד רפטור מגיע מהיצרן עם צמיגי AT.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
תיאוריות לחוד ומציאות לחוד...
לפני שלושה חודשים שמתי זוג טויו 31 מאחורה. רציתי להשקיע בצמיג שנחשב לאחד הטובים. עלה לי 900 שקל לגלגל.
וואלה...לא רואה שום יתרון מהמקסיס הפשוט בשטח, או בכביש.
יום שישי אני הולך לשים זוג מקדימה. מקסיס במחיר הכי זול שמצאתי. 550 שקל לגלגל...
אבל אני מודה, זה רכב שמשמש רק לטיולים והתנהגות כביש ממש לא מעניינת אותי.
טל.
אל תעשה את השטות הזו.
או ארבעה טויו, או ארבעה מקסיס. או מצידי ארבעה לינגלונג, אבל שיהיו ארבעה זהים.
וזה כי יש הבדל בקוטר (אמנם קטן, אבל קיים. הטויו בדרך כלל גדול יותר מכל צמיג אחר במידה שלו) ואם תתעקש להיות חכמולוג, אתה תגרום נזק למערכת ההנעה שלך.
מהיצרן. נכון.
כי היצרן לא מתעניין בתחביבים שלנו. אני לעומת זאת לא כותב בעלמא. אני שם את הכסף שלי בדיוק איפה שאני כותב לאחרים. בכל רכבי השטח שלי תמיד היו צמיגי בוץ טובים (ויקרים).
אסף.
אחד מצמיגי ה at הפופולרים ביותר שעונה על כל הדרישות של 3 שכבות בדופן וביצועי שטח טובים משום מה נשמט כאן, cooper st-maxx
לגבי שטח מלא, לא ברור לי איך אנשים כאן מגיעים לאורך חיים מופלג איתם, ה toyo mt שבאמת היו חזקים שרדו אצלי תקופת שיא של 3 שנים עם כ 25k קמ, עם לחץ אויר לא יותר מ 30 psi אחרת מתחילים לרעוד, צמיג קשה שלא מתגמש מהורדת אויר, ובהחלט גורם ליתר צריכת דלק.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אחד מצמיגי ה at הפופולרים ביותר שעונה על כל הדרישות של 3 שכבות בדופן וביצועי שטח טובים משום מה נשמט כאן, cooper st-maxx
לגבי שטח מלא, לא ברור לי איך אנשים כאן מגיעים לאורך חיים מופלג איתם, ה toyo mt שבאמת היו חזקים שרדו אצלי תקופת שיא של 3 שנים עם כ 25k קמ, עם לחץ אויר לא יותר מ 30 psi אחרת מתחילים לרעוד, צמיג קשה שלא מתגמש מהורדת אויר, ובהחלט גורם ליתר צריכת דלק.
הם נוסעים איתם רק בכביש..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תעשה את השטות הזו.
או ארבעה טויו, או ארבעה מקסיס. או מצידי ארבעה לינגלונג, אבל שיהיו ארבעה זהים.
וזה כי יש הבדל בקוטר (אמנם קטן, אבל קיים. הטויו בדרך כלל גדול יותר מכל צמיג אחר במידה שלו) ואם תתעקש להיות חכמולוג, אתה תגרום נזק למערכת ההנעה שלך.
זניח. אל תשכח שבנסיעת כביש אין לזה משמעות כי זה רק הנעה אחורית. בשטח גם אני לא משולב כל הזמן. וגם שאני משולב על קרקע ממש לא מהודקת, אין לזה השפעה.
טויו MT אכן לא מחזיקים יותר מ 25-30 אלף קמ... ועולים עוד הרבה בצריכת דלק ועצלתיים בתגובת מצערת.
מצד שני הם אוחזים בשטח כמו גלגל שיניים.
בכלל כמו שהזכירו צמיגי MT מחזיקים הרבה פחות ממקבילהם.
אני גם לא זוכר שעברתי עם BF AT יותר מ 50-60 אלף קמ בטנדר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
הם נוסעים איתם רק בכביש..
אתה קשקשן.. או מתעקש לחמם את הדיון.
25kקמ שכולם בשטח או חצי/שליש, טיול התחרות סלעים יחיד?
נעילה אוטומטית מאחור?
הורדת לחץ נכונה בירידה מהכביש לשטח והקפדה על ניפוח לפני שעולים על הכביש?
רוטציה תקופתית?..
סוג הרכב?
סוג הצמיג..
משקל הרגל של הנהג..
תראה את הבחור הזה, כנראה מטייל יותר מכולנו, לא עושה שטח קשה באמת, הרבה כביש ודרכים קלות, וכמה החזיק לו צמיג AT שנחשב למצוין.
https://youtu.be/dQ90fR0MCRQ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
בשטח גם אני לא משולב כל הזמן. וגם שאני משולב על קרקע ממש לא מהודקת, אין לזה השפעה.
יש לזה השפעה, וזה עוד גורם שמגביר בלאי לצמיגים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
++1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש לזה השפעה, וזה עוד גורם שמגביר בלאי לצמיגים.
הצחקת אותי...זה מה שישחק את הצמיגים בשטח? בטל בשישים.
אני עם דורון בעניין...
ולטובת כל המכלולים.. גיר טרנספר... וסרנים... משתדל להיות בהנעה כפולה היכן שניתן.
הבלאי שהכי נראה לעין שירד הוא בצמיגים האחוריים...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אבל בהנעה אחורית יותר כיף :)
אממ... כן אבל,
הקצב יותר מהיר... בהנעה כפולה.
גם בגלל שהכוח יורד לקרקע יותר ביעילות אבל הרכב משנה כיוון מהר יותר בהנעה כפולה וגם המרחקי בלימה מתקצרים...
חוץ מזה גם בהנעה כפולה אפשר להשיג סחיפות מרשימות... אבל זה כאמור בקצב גבוה בהרבה ומפחיד תחת.
אז כשלא בא לי להיות חוליגן ולנסות לתפוס את הטוסיק בכל סיבוב...ולגמור את הצמיגים תיקתק... אני בהנעה כפולה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
פעם גם אני הייתי נחרץ, יורדים לשטח משלבים.
בגרנד-ויטארה, בכלל לא היתה שאלה, הוא היה משולב כל הזמן.
אבל בטרופר, החשיבה שלי מעט שונה.
לטרופר (דיזל), גיר וסרן אחורי חסונים ואמינים, לעומת זאת, ציריות קידמיות, אין כבר מקוריות, והסיניות לא משהו...והאורך חיים שלהם די מגובל.
אז שינתי את הגישה, אם לא צריך, אני לא משלב.
זה מגדיל מעט את הבלאי של הצמיגים האחוריים, אז אני מצליב (קדימה אחורה) פעם ב 10000 ק"מ.
מי שיש לו סרן חי מקדימה, אני מקבל את הגישה, מי שעם ציריות (בעיקר שרובנו מוגבהים), אני לא כל כך נחרץ על לשלב כמו שיורדים לשטח.