חוזר: תוספים לשמן גיר סרנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
שימשיכו... אבל שכבר יאמרו משהו מעניין, למען השם.
כתבנו בהתחלה, ואני כותב שוב- שמן 80W90, רגיל, בלי שום תוספים- זה מה שצריך לסרנים. ואם בחורף הילוך שני לא נכנס טוב- אפשר לערבב קצת דקסרון בתוך ה80W90.
לא צריך שום תוסף.
אסף.
אסף ... העלת נקודה מעניינת בנוגע להילוך שני , חשבתי שרק אצלי קיימת בעיית "הפינוקי" של ההילוך השני - כשקר לו הוא לא משתלב בקלות ... עתה משיש "תרופה" הוא יקבל אותה בימי החורף הקרים. בכל מקרה השרשור הזה מעניין למרות שלא העלתי בדעתי שיתגלגל למחוזות כה רחוקים.
דבר נוסף, תמיד סברתי שמשרד התחבורע מפקח על איכות השמנים, אך לאור האמור לעיל, דומני כי תמים הנני ...
מיקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yogibear
דבר נוסף, תמיד סברתי שמשרד התחבורע מפקח על איכות השמנים, אך לאור האמור לעיל, דומני כי תמים הנני ...
אכן תמים אתה...
לפחות יש לנו יתרון אחד בקריאת הדיונים כאן, לא משנה מה הדיעה של כל אחד מאיתנו כולנו משתמשים בשמן טוב יחסית ומבינים את משמעות העיניין.
שאר ישראל, בגלל שהם תמימים ומאמינים שיש פיקוח ברובם משתמשים בשמנים שלא הייתי שוטף איתם מכלולים...
וכל זה כלל לא קשור לנו לדיון ב- 80W90 כי זה שמן זול לייצור ככה שאין מה לזייף בו, יש טובים יותר או גרועים יותר כמובן אבל בניגוד לשימני מנוע, קשה מאוד יהיה למצוא שמן 80W90 חרא של ממש.
הבעיה היא שבגלל שזה שמן זול, קשה למצוא שמנים כאלה ממש איכותיים ולכן אנשים משוגעים כמוני מעדיפים במקרה של שמן פשוט להוסיף תוסף פשוט כמו מוליקוט או BG MGC (לא קסאדו) שכל מטרתו היא לשפר מעט את יכולת הפחתת החיכוך של השמן בעיקר במצבי קצה כמו חדירת מים או חוסר שמן.
אם מישהו הבין לרגע מהשירשור כאן שאני ממליץ על תוסף כמו קסאדו למיכלול בריא לחלוטין אז הרי אני מדגיש שלא; אני ממליץ עליו לגיר רועש/שורק ולמנועים "לא דופקים" שמעשנים או צורכי שמן.
אם שמן 80-90 כלכך זול לייצור, אז למה הוא עולה כלכך הרבה?
הייתי היום בסונול ואמרתי מוליקיוט.
המתדלק חשב שאני מנסה ליצור איתו קשרי אחווה ברומנית...
" לא יודע על מה אתה מדבר ! "
טוב בכל זאת לא ציפיתי ליותר מידי מתחנת דלק בשדרות.
זה כבר קרה לי בכמה תחנות.
הם מתדלקים את המוצבים בדרום פעם בחצי שנה ואני בא בימים גרועים או שפשוט אין כרגע?
EP????
או בכלל תוספים יקרים בסך הכל השמן אמור להחזיק הרבה זמן.
יש לו תנאים טובים יחסית לשמן מנוע אבל עדיין הוא צריך להחזיק משהו כמו 3 ויותר שנים.
וואלה, לא יודע מה הסיפור בשדרות עם מוליקוט, גם בחיפה לא יצא לי לקנות לאחרונה, אני באמת אבדוק אם יש שינוי בתפוצה או במחיר בהזדמנות הראשונה שתיהיה לי...
היום הזה יזכר בדפי ההיסטורי כיום שבו Moogi ו-KD2 הגיעו להבנות ביניהם.
(ומי אמר שאין לנו סיכוי לשלום עולמי)
עירא
אכן עירא, אם שניהם מסכימים, אז אין ספק, ואפשר להכריז על עובדה מוחלטת:
אין מוליקוט בשדרות.