תגובה: TPMS או להתבעס .. ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
ג'ימני 2015 אחרי ניפוח והנעה מחדש זה התאפס לפחות פעמיים שלוש
לא הבנת. אצלי ,גימני 2018 ,זה מתאפס כל פעם שאני מוריד אויר ומנפח שוב. אין בעיה. הענין הוא שאני רוצה שהחיישן לא יראה לחץ נמוך ,נניח ב 18 PSI ,אלא רק נניח החל מ14 PSI . כלומר 'לאפס' ל 18 PSI ומעלה ושיראה לחץ נמוך נניח רק מ14 PSI . אפשרי לדעתך? יש פרוצדורה מסויימת שצריך לבצע כשאתה על לחץ 18 , שלאחריה החיישן לא יראה לחץ נמוך בלחץ הזה (18) ,רק שאני לא בדיוק הבנתי איך לעשות (סדרת לחיצות ארוכות וקצרות על 2 כפתורי איפוס בלוח המחוונים)
אהה, אתה לוחץ על שני הכפתורים יחד אחר כך את כפתור איפוס הק"מ עד שאתה מגיע לכמה מצבים של הגדרת עומס, מדפדף ובוחר עומס גבוה יותר והסף יורד, נמצא בספר הרכב.
לדעתי זה דווקא מיותר, אתה מוריד אוויר בשטח ויש לך תזכורת שצריך להעלות בחזרה לטובת הכביש.
עריכה- עמוד 136 בספר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
חיישני בלוטוס חיצוניים -
לחץ כאן
רענן
רענן,
הקישור ששמת הוא לחישנים פנימים (ולא חיצוניים).
יש לי בדיוק כאלו, היצרן זה Zeepin וואם אני זוכר נכון, הדגם זה C601 (אני מוסיף את הפרטים עבור מי שיתקל בהם מחנויות שונות).
החישנים באמת טובים (יש לי גם סט פנימי וגם סט חיצוני),
אבל...
האפליקציה שלהם לאנדרואיד, פשוט מחורבנת (נתקעת, תוקעת את הטלפון....), ולכן גם לא המלצתי עליהם (למי שמחפש להשתמש בטלפון).
מי שקונה את החישנים האלו כחלק מסט, שכולל את המקלט \ תצוגה, או מחפש לכתוב את הבקר לבד, מאוד ממולצים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
לא הבנת. אצלי ,גימני 2018 ,זה מתאפס כל פעם שאני מוריד אויר ומנפח שוב. אין בעיה. הענין הוא שאני רוצה שהחיישן לא יראה לחץ נמוך ,נניח ב 18 PSI ,אלא רק נניח החל מ14 PSI . כלומר 'לאפס' ל 18 PSI ומעלה ושיראה לחץ נמוך נניח רק מ14 PSI . אפשרי לדעתך? יש פרוצדורה מסויימת שצריך לבצע כשאתה על לחץ 18 , שלאחריה החיישן לא יראה לחץ נמוך בלחץ הזה (18) ,רק שאני לא בדיוק הבנתי איך לעשות (סדרת לחיצות ארוכות וקצרות על 2 כפתורי איפוס בלוח המחוונים)
אצלי זה מתריע ב 24 :/
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אצלי זה מתריע ב 24 :/
Sent from my iPhone using Tapatalk
בג'ימני לחץ האוויר הרצוי הינו 26 לכן ההתרעה נמוכה יותר מרוב הרכבים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilur
.... וחוץ מזה, כשהוונטיל מקבל מכה הוא מתעקם ואי אפשר לנפח"
(הוא אכן בנוי מאלומיניום ולא גומי...)
אשמח לדעתכם
הערה בשולי הדברים (מישהו שאל באישי, אז אני חולק פה) -
אכן, רוב החישנים האלו מגיעים עם וונטיל מאלומיניום, אבל לוונטיל אין שום חלק או תפקיד במדידה.
זה פשוט דרך להצמיד את החיישן בתוך הגלגל.
אם יש בעיה עם הוונטיל, אין שום בעיה "לעגן" את החישן לוונטיל רגיל, או פשוט להדביק את החישן (עם איזה אפוקסי) לחישוק מבפנים.
מניסיונכם- האם צמיגאי ממוצע יטפל בהתקנת חיישן פנימי או שצריך למצוא שמוכן לעשות זאת?
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אני קפצתי לצמיגאי "רגיל".
ממש מאחורי פרונט ארביב...
לא היתה לו בעיה ...
מה שכן מעכשיו צריך להזכיר את זה סכל ביקור :)
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
תודה גיל.
אני חושב להזמין לפחות סט אחד, בהתחלה כנראה לפרייבט.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
יתרון נוסף למערכת שלא עלה כאן, תזמון הטיפול באירוע:
ברוב ככל המקרים, כשאתה מזהה לחץ אוויר יורד בגלגל, יש לך מספיק אוויר כדי לגשת לנפח, ולתזמן את התיקון בפנצ'ריה בהתאם לחורים הפנויים ביומן שלך.
אתה לא נתקע בצד הדרך, בדרך כלל גם אין צורך בהחלפה, וכשמדובר באשה מפונקת והיסטרית (ע"ע אשתי), אין צורך לעזוב הכול ולרוץ לאיזור האירוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כבן זוג לאשה שלא תשים לב גם אם ירוקנו לה ארבעה צמיגים מאוויר, ולא תעצור עד שהרכב לא יעמוד על הגחון, המערכת הזו הצילה לנו צמיגים, בוודאות, לפחות ארבעה עד היום, וזה עוד לפני שנכנסנו למשמעויות הבטיחותיות של חוסר אוויר.
.
+1
החיווי בסקודה לפחות אמין מאוד וגם בר איפוס.
מערכת מצויינת וחשובה, שאגב מבוססת על השוואת מהירות סיבוב הגלגלים ולא על חיישן ל"א.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
אהה, אתה לוחץ על שני הכפתורים יחד אחר כך את כפתור איפוס הק"מ עד שאתה מגיע לכמה מצבים של הגדרת עומס, מדפדף ובוחר עומס גבוה יותר והסף יורד, נמצא בספר הרכב.
לדעתי זה דווקא מיותר, אתה מוריד אוויר בשטח ויש לך תזכורת שצריך להעלות בחזרה לטובת הכביש.
עריכה- עמוד 136 בספר
הבנתי תודה. חשבתי שאפשר לאפס לאיזה לחץ שאני קובע.... לגבי ההסבר נובע שאפשר רק ללחץ יותר גבוה ולא יותר נמוך.
אדי ,אני לא צריך תזכורת כשאני עולה לכביש ,את זה אני זוכר היטב. אני צריך התראה כאשר אני בשטח עם לחץ נמוך - נניח 18 ,ופתאום יש תקר. במקרה הזה אנ לא ארגיש מיד(פיזית ) ובטח בשטח עוד יותר לא תרגיש פנצר. אז אם אפשרי ''לאפס'' את הקונטרולר שיתן התראה נניח רק ב 14 PSI זה יכול היה להיות מעולה.
ואם אין דבר כזה הנה לכם סטרט אפ מעולה לרכבי שטח. יש כמובן את אלו שתוקעים למצית ונותנים כל הזמן מדידת לחץ וטמפ וזה הכי טוב. חבל שלא שמים כאלו ברכבים סטנדרטים.
1 קבצים מצורפים
לטובת הבאים בתור:
כמו שכתבתי - בסט שהזמנתי (לינק בהתחלה) אין אפשרות להוריד את סף במינימום מתחת ל - 20Psi.
בנוסף, אין שום דרך להשתיק את 'הנבלה'.. :)
אז לפני הכל - הוא פחות מומלץ לג'יפאים.
אם בכל זאת מצאתם את עצמכם עם כזה סט, כמוני, אתם יכולים לפחות לנתק את הצפצפה (ולהיות יותר ערניים לצג...)
זה החלק שצריך לנתק. (מי שמעדיף יכול לאטום את הפתח שלו עם דבק חם וככה להנמיך אותו מאוד. לא ישתיק אבל יעזור)
(וכמובן - הביצוע על אחריותכם בלבד)
קובץ מצורף 122311
אתה יכול להרחיק אותו 3 מ"מ מהלוח, ולחבר שני חוטים ומפסק.
לגבי התהייה של פות"ש על שרידות והתאמת המערכת לתנאי שטח, אציין שהמקרים היחידים שנתקלתי בהם בפיית מילוי שבורה, היו בעקבות רשלנות של צמיגאי/בעלי הרכב.
האם יש המלצות למערכות מסוימות?
יש מערכות כאלו עם 5 חיישנים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
לגבי התהייה של פות"ש על שרידות והתאמת המערכת לתנאי שטח, אציין שהמקרים היחידים שנתקלתי בהם בפיית מילוי שבורה, היו בעקבות רשלנות של צמיגאי/בעלי הרכב.
האם יש המלצות למערכות מסוימות?
יש מערכות כאלו עם 5 חיישנים?
א. אהבתי מאוד את מה ש- zivo כתב: תעגן את החיישן בפנים ותשתמש בונטיל רגיל :) יכול להיות אחלה אופציה למי שמרסק את החיישנים :)
ב. לגבי 5 חיישנים - לא נתקלתי (ובימים האחרונים אני מחפש הרבה ... עדיין מתעקש למצוא משהו שיירד לכיוון ה- 10psi)
אבל נתקלתי בהרבה כאלה שהם למשאיות / נגררים וכו' - מ- 6 צמיגים ועד ל ... רכבת .. חחח
מקסימום - קח של 6 :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilur
(ובימים האחרונים אני מחפש הרבה ... עדיין מתעקש למצוא משהו שיירד לכיוון ה- 10psi)
כשתמצא, שתף גם אותנו :)
(בקרוב ארצה לקנות לויטארה :) )
אני חושש שאתם קצת מבלבלים בין החישן לבין הבקר \ מערכת \ טלפון שמחובר אליו.
החיישן מעביר לחץ (וטמפ'), ההתראות והערכים של ההתראות, מהצד של הבקר.
מאחר והצרכים שלנו טיפה שונים (כמו לחץ מאוד נמוך), אני חושב שכדאי לכם להתרכז בפתרונות מבוססי טלפון (או להעתיק את פרוייקט הארדוינו שלי :-) ).
נדיר למצוא סטים של 6, ומי שמוכר בבודדים זה כל כך יקר, שזה לא שווה.
גם סטים של זוג, עבור אופנעים ונגררים, יותר יקרים מלקנות רביעיה ב 30-35$.
דרך אגב, אם יש כל כך הרבה מתענינים, תקנו ארבע ותתחלקו (השנים העודפים שלי, כבר אומצו).
חברים, יש מוצר של שיאומי מדגם mai70 tpms עם שליטה מלאה מהסמארטפון. יכול להיות שזה יתן לכם התראה בלחצים הנמוכים שאתם מדברים עליהם...
Sent from my PH-1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי XT
חברים, יש מוצר של שיאומי מדגם mai70 tpms
לפי מה שאני רואה זו מצלמת דרך, מה הקשר של זה לנושא השרשור?