כי זו לא גאומטריה פשוטה כמו מתלה לגלגל. בעיקר בגלל שהמוטות חיבור לאופניים לא באותו מישור ובאותו מקום.
Printable View
כי זו לא גאומטריה פשוטה כמו מתלה לגלגל. בעיקר בגלל שהמוטות חיבור לאופניים לא באותו מישור ובאותו מקום.
זה בדיוק אותו דבר. האופניים הם מישור... בערך.
אסף.
הבעיה זה הבערך. אני חושב שיהיה יותר פשוט להרכיב זרוע עוקבת על הגלגל של הסירה מאשר לבנות מערכת מתלים בין הסירה לאופניים. זה לא 100% אותה תוצאה אבל לדעתי מספיקה.
לא קראתי את כל השירשור אז אני מקווה שאני לא חוזר על משהו שנאמר.
בניתי בילדות אופניים כמו של עיתונאיש מבלי סודות.
בכל פניה היינו מתהפכים לצד הנגדי, עד שהבנו שציר הכידון צריך להיות אנכי.
מספיק שתשנה את גאומטריים השלדה כך שהגלגל עצמו יסתובב על ציר אנכי אתה תבטל את הנטיה ההפוכה לסיבוב.
האפשרות השניה היא לעשות את החיבור העליון בין האופניים לעגלה כך שיוכל להתארך ולהתכווץ, ואז בפניה תטה את האופניים ביחס לעגלה.
לא מת על כל הקונסטרוקציה הנוספת... זה גם צריך להיות קל ופריק בסופו של דבר... כדי להכנס לרכב אם צריך.
אולי נשים גומיות עבות במחברים כדי שיספגו את הלחצים ויהוו גמישות מסויימת...
חשבתי על מזלג משוכך מאיזה אופני ציקמוק, אבל זה רק מסבך את הבניה והקיפול...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
זה לא עיניין של שיכוך, אתה צריך חופש ליצור זווית או כידון אנכי.
בתמונה ששמת באחד הקישורים הראשונים האופניים עומדים על מעמד, מה שמלמד שיש חופש בינם לבין העגלה, אחרת לא היה צורך במעמד.
הפתרון של חופש בגלגל של העגלה נחמד, האתגר יהיה למצוא קפיץ שישא את משקל העגלה אבל לא יתנגד מידי לנסיון הפניה שלך.
אין חופש עד כמה שידוע לי.
חיבור מבוסס חבקים עם חתיכת גומי שלא ישרוט השלדה
אפשר שהזרועות יחוברו לעגלה בהברגה במקום ריתוך ואז בהברגה עצמה להוסיף עוד גומי לשיכוך וגמישות...
אני הולך לשים צירים בכל מוט מקשר. 2 צירים כמו במתלה של רכב.
אמיר לנסיעת נסיון, תביא קסדה :cool:
תחשוב על ההטייה כלפי הנוסע... שלא אפגוש אותו בסיבוב...
המרחק בינך ובין הסירה קבוע, כשאתם על אותו מישור, מה שיקרה (בתקווה שיקרה) זה שכשאתה פונה/נכנס לזווית אז גם הסירה תכנס לזווית.
|| נסיעה ישרה , בפניות \\ או //
איך בדיוק זה יקרה?
איפה תתקין את הצירים? בחיבור לשלדה? בחיבור לעגלה? בגלגל השלישי?