יפה ניר.
אז יש ביננו הסכמה למה לא שווה לטרוח לעשות רשיון כל זמן שהמדיניות משתנה חדשות לבקרים.
מי שלא ממש מת על אקדחים כנראה יזדקק להשקיע בבירוקרטיה הזו לא מעט אנרגיה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
יפה ניר.
אז יש ביננו הסכמה למה לא שווה לטרוח לעשות רשיון כל זמן שהמדיניות משתנה חדשות לבקרים.
מי שלא ממש מת על אקדחים כנראה יזדקק להשקיע בבירוקרטיה הזו לא מעט אנרגיה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הכנתי עכשיו כריכים לילדים והבחנתי שהמקרר התרוקן. באסה , צריך לנסוע שוב לסופרמרקט, לבזבז חצי שעה על הכביש, להיתקע בלי 5 ₪ לעגלה, לחפש שעה כריות נוגט, לברור עגבניות רקובות ומלפפונים רכים, לעמוד בתור לקופה ולקרוע את הידיים עם השקיות שנקרעות בדרך. אחרי כל זה גם צריך לחזור על זה ביום שלישי שוב ושוב.
אז למה לטרוח ? כולה אוכל ... מי שלא מת על זה סתם משקיע אנרגיה.
למדתי פעם בחוג לכלכלה שמזון וביטחון זה הבסיס של פירמידת הצרכים עפ״י מאסלו, אולי הוא טעה.
אם אנשים לא רצים לממש את ההיתר לרשיון אקדח, זה לא כי יש בירוקרטיה. זה כי הם לא חשים חוסר בטחון, הם רק מתלהמים על זה.
ומי שרס"ר אבל כבר לא משרת במילואים?.... חייו שווים פחות?......
בנושא הזה אני לא מפחד מהבירוקרטיה. כלומר, אין ברירה. אם היתה לי האפשרות הייתי משקיע בזה וסובל באהבה את המגבלות. אבל אני פשוט "לא עומד בתבחין" בגלל הסיבות שמניתי ושמוזילות את ערך חיי וחיי הילדים שלי, ומפקירות את רכושי לגחמותיהם של בני מיעוטים ששמים זין על חוקים, שלא מתביישים להסתובב חמושים בנשק עדיף, ברכבים גנובים, והכל לאור היום - ולא מטופלים ע"י המערכת ולו כזרת. אני ואתה לעומת זאת, אם רק נעיז להציב שלט ללא רשיון או להגביה את הג'יפ, או לסגור מרפסת ללא היתר....
אבל - אם יד על הלב - האם אתה היית יורה בגנבי הטרקטורון?...
האם אני הייתי יורה?.... בכלל לא בטוח. אולי כן. סביר שלא.
כן, זה הפחד.
אותו "פחד מהפצ"ר" כפי שבנט כינה את התופעה שגם חיילים חמושים מעדיפים "לנתק מגע"/"לשפר עמדות לאחור תו"כ תנועה" (בעברית = לברוח בבהלה) מאשר לירות - ואחר כך לגלות שכל שרשרת הפיקוד מפקירה אותם, בוגדת בהם ומתנערת מהם, עושה ככל יכולתם כדי להקריב ולקבור את החייל הפשוט בשטח, על מנת לחפות על מחדלי הקודקודים ועל מחדלי המערכת.
אז אם חייל הרג מחבל והוחלט שלא היתה הצדקה והוא הלך לכלא - מה יהיה על אזרח פשוט שנתקל בגנב, לא במחבל?............ אני כבר מדמיין לעצמי את השופט השמאלני פוסק שקדושת חיי אדם קודמת ושהנאשם היה צריך למסור לגנב את מפתחות הטרקטורון בהכנעה.
לכן ניר, יש לנו בעיה.
לא מפחדים מהבדואי.
מפחדים ממה שהמנגנון המרושע של מדינה מנוולת ששונאת את אזרחיה, יעולל להם אחר כך.
הם מעדיפים להיפרד מהטרקטורון (שאולי גם מבוטח) מאשר מהחופש. לא לכל אחד יש אמצעים לממן לעצמו הגנה משפטית ראויה מול המדינה הדורסנית - לכן אני לא בטוח שכל מי שחמוש היה מעיז להשתמש בנשקו.
פשטנו רגל ניר. המשפטיזציה אכלה אותנו, אנחנו לא מסוגלים לקיים ריבונות, אנחנו לא מסוגלים להגן על עצמנו. אנחנו לא ראויים למדינה משלנו.
https://www.gov.il/he/Departments/Po...nsing_criteria
דרור, תקדיש כמה דקות לקרוא, בסעיף 6 לרשימת התבחינים תמצא את התשובה לשאלתך.
עזוב אותך ממילים גדולות כמו ריבונות ומדינה, זה לא שמישהו ירשה לי לשבת על האדמה שהבדואי מתנחל עליה ללא רשות. תדאג לעצמך. הרגע שבו תפחד מהפרקליט יותר מאשר על חייך הוא בדיוק הרגע שבו אתה לא צריך להשתמש בנשק.
ניר מדבר כאן דברי טעם. נסו שניה לצאת מהמרמור האינסופי, חוצה התחומים שאתם מצוים בו, ואשכרה לבחון את המצב בעיניים אובייקטיביות. תראו שכל מי שבאמת צריך, ורוצה נשק, יכול להשיג אחד. גם מי שעל פניו, במבט ראשון, לא עומד בתבחינים.
ותיקון קטן לדרור,
המיומנות הנדרשת לירי באקדח, היא הרבה, הרבה יותר גבוהה מזו של נשק ארוך.
ויעידו על כך עשרות רוג'ומים בוואדי שנשארו על טילם, בימים היפים בהם היה מותר הכל.
אני יוצא צבא ששירת ביחידה קרבית בסדיר ובמילואים, ללא עבר פלילי ו/או נפשי, שעובד בעבודה שלעתים יש בה מהסיכון. למרות זאת התבחינים לא מאפשרים לי לשאת נשק כחוק. זה מצב שמייצג את רוב עם ישראל.
לחזור למילואים כדי לקבל אפשרות להוציא רשיון לנשק?... מפאת הגיל וסיבות שלישותיות כמו פרק זמן ארוך מדי מאז שמ"פ אחרון אי שם ב-2004, אני גם לא יכול לחזור לשירות מילואים פעיל למרות שאני מאוד רוצה. והנושא מתגלגל כבר שנים והגיע כבר לדרגים בכירים מאוד שגם הם לא יכלו לבירוקרטיה השלישותית.
כשאי אפשר לעשות דברים בדרך הישר, יש דרכים עקומות - תמיד אפשר לפנות לערוצים הלא חוקיים....
אצל הערבים זה עובד נפלא. הלא כן?...
אהה. שכחתי. הם ערבים, להם יש זכויות יתר. עליהם לא נאכפים חוקים.
כפי שהם יכולים לבנות ללא היתרים ולהתחמק מתשלומי מיסים ולהתפרנס מגניבות רכב בלי שהמדינה תעיז להפריע, כך הם יכולים לעמוד בסאנרוף של הלנדקרוזר, לנפנף ב-M16 גנוב מצה"ל ולרסס לאור היום בכבישים סביב באר שבע, לקול מצהלות השבאב. אצלם בכפאר אין משטרה ואוי לשוטרים אם ייכנסו. ייערך בהם לינץ' מפואר.
באמת בלי גזענות - זו פשוט האמת. אני אשכרה קצת מקנא בהם ובחופש שניתן להם - ובעיקר בחופש שהם לוקחים לעצמם בלי לבקש רשות, בלי בושה ובלי מורא.
אבל אם אני אתפס עם אקדח לא חוקי, אף שופט לא יתרשם מהטיעונים הללו "למה להם מותר ולי אסור". אני יהודי - והוא ישלח אותי להירקב בכלא.
דרור לא השקעת בלקרוא מה שניר קישר אליו. אתה צריך להתאמץ קצת ויש סיכוי טוב שתוכל להתחמש.
וחוץ מזה אם היית רציני יותר, היית לומד שנתיים תוך כדי עבודה והופך למורה דרך (זה לא רק תעודה זה באמת קורס מעניין מקצועי ומעשיר) ועם התעודה, גם עומד בתבחין שנוצר בדיוק לאנשים כמוך.
אסף.
ויש עוד דרכים.
חלקן מסריחות. כולן כשרות.
הם מפחדים מכוח וממי שמראה שהוא "מעז" לעמוד על שלו.
גם אם זה להראות "בעל הבית השתגע" והרים קרש או מה שהכי קרוב.
באחד המושבים שגרתי בו לילה אחד היה גל פריצות.
המושב ללא גדר ועם שער חשמלי תקוע.
המון חקלאים המון כלים המון מחסנים עם חומרי הדברה יקרים וכל מיני SBS לעבודה.
ואז היתה הפריצה...
נגנבו פאגרו ועוד איזה 2 לפטופים ותיק מסמכים.
המשטרה עודכנה.
הגיע מז"פ וזהו בערך.
אבל אנשים שמחברים לקרקע תרתי משמע הבינו שאם לא יסגרו את החור בסכר עוד הלילה
הסכר יפרץ ואין לדעת מי יפגע.
חילקו צוותים במושב.
והשכיבו מארבים, איך אומר המשפט על הפושע שחוזר לזירה..
יומיים אח"כ לא הרבה אחרי חצות מגיח גרנד שירוקי לבן לא מחשיד.
אבל כשהמשיך לשביל עוקף ולא עבר בשער ניתן האות. או שזה זוג סורר ושובב
או שהנבלות חזרו למשב.
זוהתה פריקה של 3 אנשים מהרכב. ואחד שנישאר בתוכו מונע.
ללא אורות. בהתגנבות יחידים הגיעו לרכב הנהג נשלף נכפת ונקשר אחר כבוד לאקליפטוס מרוחק.
מי שהיה בתוך המושב הוברח ע"י שאר הצוותים שסיירו בהפגנתיות ודאגו להפגין נוכחות בולטת אחרי שעודכנו על הקטיף המוצלח.
כשחזרו לרכב הבינו שמשהו לא כשורה ונעלמו.
את האחד השאירו קשור עד ללילה שלמחרת.
ושוחרר בלי יותר מידי דיבורים או בגדים ליד הכביש הראשי של אחת הערים שלהם.
ומאז שקט. אין גדר. השער עדיין תקוע.
והחור בסכר נאטם.
והגראנד הלבן? גנוב כמובן.
לפי החוק היבש (שלא נרטב אף פעם) אתה מתאר פה עבירה של חטיפה וכליאת שווא.
מזכיר קצת את המקרה של שני החקלאים שתפסו שני חשודים בגניבת בקר, תפסו אותם, הפשיטו אותם, צבעו אותם בצבע ירוק והשליכו אותם מהרכב ללא בגדים. בעקבות זאת הם נשלחו למאסר וחויבו לפצות את המתלוננים.
(גם על זה היה דיון בג'יפולוג למיטב זכרוני, אבל אני לא מוצא אותו כעת).
קראתי כבר כמה פעמים. גם בעבר, באחד הדיונים הקודמים שבהם צורף קישור למשהו. אף פעם לא עמדתי בתבחין. דברים אכן משתנים שם חדשות לבקרים לדעתי עדיין אקבל תשובה שלילית.
לגבי מורה דרך? ברור שמעניין ומעשיר, בטח אותי בהאופן אישי. אבל אני לא בנישה הזו, לא כרגע בכל אופן. כנראה בעתיד, כי לראשונה בחיי אני נהנה מהעבודה מאוד ולא רק לא מרגיש שחיקה אלא להפך. אבל לעשות את זה ספציפית רק בשביל לקבל הכשר לאקדח?...........
כנראה פספסת את כל הפואנטה. העניין הוא שאנשים רגילים מהיישוב, בריאים פיזית ונפשית, ששירתו שרות מלא ביחידה קרבית בסדיר ובמילואים ואין להם עבר בעייתי, יוכלו לשאת נשק גם בלי כל המגבלות המטופשות האלה.
חוץ מזה, מורה דרך לא עלול להשתמש באקדח כדי לרצוח את גרושתו?...................
עלול.
תכלס התבחינים באים לתת מענה ל'מי שצריך' ובצורה מאוד מקלה בגרסה הנוכחית.
ה'עלול' לפי הסטטיסטיקה לא מתממש אלא במקרה אחד או שניים. כל השאר - נשק ארגוני ולא נשק פרטי- מה שכמובן כל מקבלי ההחלטות יודעים.
והחליטו מזמן שמי שמדריך טיולים ומסתובב בשטח, רצוי שיוכל להיות חמוש אם יבחר. אבל קשה לסנן מי באמת מסתובב בשטח ולכן קבעו את המסננת של מורה דרך.
וההמלצה שלי אליך להשקיע יום וחצי בשבוע ו25000 שקל בקורס מורי דרך היא לא לטובת הרשיון אלא כדי להיות יותר טוב ולהנות יותר ממה שאתה ממילא נהנה לעשות לפרנסתך. הרישיון זה 'על הדרך'.
אסף.
לפני שנים 2 בדואים הורידו על הכביש טייס על מדעם מנבטים, על כביש 31.
בסוף הוא ירד לשוליים. יצא מהרכב, יצאו מולו. נפלוצעל חגורה שחורה....
סיים עם שניהם בתעלה, ברכיים ורגליים שבורות, וגם הפרצופים שלהם.
המשטרה (עיירות) שיבחה אותו.
מטיילים לבד קחו נשק.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
מה פתאום
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
חבל שאתה לא יודע למי כתבת את זה [emoji41]
בכל מקרה הנה הפרסום. יותר דומה למה שאומר סיפר
https://www.makorrishon.co.il/nrg/on...1/792/770.html
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה שמופיע בכתבה זה מה שאני זוכר, כולל האמירות של שוטרים שהבינו בין השורות מה באמת היה שם.
ובתרגום חפשי בלי העצמת סיפורי גבורה, שני הצדדים לא היו הכי חכמים.
בטח לא זה שחשב לנסות להוכיח להם של מי יותר גדול.
מילא הבדואים, נו, בדואים, אבל לטייס אמור להיות קצת יותר אינטיליגנציה לא לשתף פעולה עם השטות הזו.
ואת זה אני אומר כמי שבתקופה ההיא נסע המון בכביש הזה, ובכביש הדרום בכלל, על בסיס יומי וראיתי את ההתנהגות הזו על הכבישים לא מעט.
איכשהו תמיד אלו שלא מהאזור מסתבכים עם הדברים האלו.
אמרתי בעבר וחוזר ואומר,
הרבה מאד מהאירועים האלו הם מה שאתה משדר לסביבה.
לא נשק ולא נעליים.
בא דביל כזה, בוחן אותך ותוך כמה שניות מגיע למסקנה אם אתה פוטנציאל למשהו.
תתנהג כמו אורח במדינה שלך, ייתייחסו אליך כאל אורח.