תגובה: מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
על מנת להכניס לאינדיאנים (לא משנה איזה מהם בדיוק כרגע), צמיג בגובה 31" , אתה צריך הגבהה של לפחות 3.5" (כוללת בדכ קפיצים/בולמים/פנהרד ולעיתים זרועות רדיוס, לרוב, סביב ה 8000 - 10000 שח בעבודה עצמית) .
התוצאה היא רכב שנראה גבוה ומושך תשומת לב.
(ב wj זה נראה פחות מאיים), החלפים זמינים ולא יקרים יחסית.
בדיסקו מכניסים צמיג כזה ללא כל שינוי למעט חיתוך סמלי בכנף האחורית (כאמל קאט), אפשר כמובן גם להגביה ב 2" אם רוצים, או יותר...
גם בטרופר/פג'רו למיטב זכרוני 31 נכנס ללא שינוי משמעותי
אתה צודק.
אבל תחת הדרישה של התקציב, והדרישה של העבירות, וכמה שיותר ישן, וגם שיהיה מרווח ונוח לנסיעות, אין הרבה אופציות.
ולכן לפות"ש, לדעתי תצטרך להתפשר על האספנות, ולשרוד עם שני הטסטים בשנה. נכון שמדובר על כמה אלפי שקלים בשנה, אבל אין כ"כ רכבי אספנות שעונים על כל הדרישות שלך.
לחילופין, תעלה את התקציב כך שתוכל לקחת רכב מאמצע שנות ה2000, כך שיהיה לך שקט עם שני הטסטים - וגם האמינות משתפרת פלאים. רכבים בני 30 דורשים השקעה, תמידית. אלא אם אתה משפץ את הרכב מרמת הבורג, אבל זה יהיה הרבה מעבר לתקציב שלך.
לדעתי,
אינדיאני קונים כי רוצים אינדיאני, לא כי הוא אספנות .
הוא לא יהיה זול יותר לתחזוקה כי הוא ישן יותר, ההוצאות יהיו על דברים אחרים.
הפלסטיקה בשנים האלו זהה לדיסקו, אותו דרק :)
אני מסכים שטסט פעמיים בשנה זה לא כיף, אבל עם דיסקו/פג'רו/טרופר אתה יכול לגשת לבד ולעבור. זה קצת קשה יותר עם אינדיאני משופר (אבל גם את זה עשינו בהצלחה שנים :) )
פאגרו Q הוא אחלה קניה אם תתפשר על עניין האספנות.
הדיזל טיפש לחלוטין ואם תיקח גיר ידני לא יהיה לך שום מחשב באוטו.
תהנה מצמיג 31 מקורי, נעילה מקורית וטרנספר 5 מצבים. שים לו נעילה קדמית והוא לא יעצור בשום מקום.
הדיזל 2.8 קצת אנמי וצריך לתחזק אותו ובמיוחד את מערכת הקירור באדיקות דתית. צריכת דלק מהגרועות בקטגוריה, סביב 1:6 לרכב טיולים עמוס.
את הבנזין אני לא מכיר, הוא נדיר, יקר וגניב יותר וצריחת הדלק מסיפורים היא 1:3-4.
בתור מישהו שמחזיק רכב כזה כבר שלוש שנים, אם אתה מודע להשלכות ועלויות של להחזיק SUV בן עשרים הפאגרו לטעמי הוא קניה מעולה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני הייתי חושב על SUV שבעה מקומות במצב טוב,
משקיע בציוד מסעות איכותי ובדלק לטיולים.
בשביל לטייל בנוחות בשבילי ישראל SUV של פעם (טרופר/פג'רו וכו') עם צמיגי שטח (המהדרין יוסיפו נעילה אחורית) יכול להיות חבילה מוצלחת ביותר.
הייתי לוקח את הזמן להתחיל לראות רכבים, כך כשתיפול על אחד מתוחזק כבר תדע לזהות אותו,
לאורך זמן יש מצב שזה גם יצא יחסית זול ביחס לרכישת רכב מבוקש וביצוע אינספור התאמות שכפי שכבר הבנת לא יחזרו אליך במכירה.
גם אני אוהב את הדיסקו אבל תכלס - ברכבים בני 20 מצב הרכב חשוב הרבה יותר מהסמל, ברכב מסעות חשובים המרחב והנוחות מאשר עוד אינץ' במהלך המתלה.
שלומי,
אני מסכים איתך אך כדאי לדעת גם מה הן עלויות החלפים/הטיפולים.
(אני לא מכיר את העלויות של ה Q, היה לי קינג והחלקים שלו היו יקרים מאוד ביחס לאינדיאנים ולדיסקו)
לגבי הדיסקו אני יכול לומר שהחלקים זולים (סט טיימינג סביב ה 800 שח, משאבת סולר משופצת - 1500, מזרקים החל מ 1000 לרביעיה סינית חדשה ועד ל 3000 לרביעיה גרמנית חדשה (עם כמה אפשרויות ביניים)
לגבי הQ אם תוריד את הגיר האטומטי עדיין ישאר לך בקר של ה-4X4 שקובע מתי לאפשר לנעול נעילה אחורית וכו - אבל קל מאוד לעקוף את זה - האוסטרלים מחברים את המפסק ישירות לקומפרסור הנעילה ולמעשה עוקפים את הבקר.
אם סתם נשווה בין השניים ולמרות שנראה שאני משוחד (ואני לא) הדיסקברי לא זול בנושא הנעילות ואני אפילו לא מזכיר את עניין הצריות. לנעול את הסרן הקדמי של הQ יעלה כ-3000 אלף שקל ויש לך רכב כפול נעילות. כמה יעלה לנעול דיסקו 1? לדעתי פי 4-5 בערך.
נעילה לדיסקו עולה 4000-5000 שח לסרן (נשלטת כמובן).
חלק גדול מהרכבים כבר נעולים.
ה Q כנראה רכב מוצלח, לא היה לי כך שאני לא יכול להשוות.
באופן אישי, העדפתי את הדיסקו, סוג של סריטה כנראה :)
(למרות שה Q היה מאפשר לי להמשיך לכתוב באתר שלי :). )
אני עם ניסיון עם שני הרכבים היה לי ארבעה Q ושלושה דיסקברי אחד מהם TD300 ושני האחרים TD5 ואני היום עם Q למרות שני מעדיף ה דיסקברי TD5 בגלל זמינות של חלפים וקלות אחזקה אבל זאת דעתי האישית והיום אני מעוניין להחליף להנטר בגלל הגיל וכל מיני שימושים אחרים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
khaled_z
אני עם ניסיון עם שני הרכבים היה לי ארבעה Q ושלושה דיסקברי אחד מהם TD300 ושני האחרים TD5 ואני היום עם Q למרות שני מעדיף ה דיסקברי TD5 בגלל זמינות של חלפים וקלות אחזקה אבל זאת דעתי האישית והיום אני מעוניין להחליף להנטר בגלל הגיל וכל מיני שימושים אחרים
7 רכבים על כמה זמן?
למה כל ההחלפות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
לדעתי,
אינדיאני קונים כי רוצים אינדיאני, לא כי הוא אספנות .
(...)
הפלסטיקה בשנים האלו זהה לדיסקו, אותו דרק :)
עם החלק הראשון אני מסכים לחלוטין.
לגבי הפלסטיקה - לפחות אצלי (XJ מודל 96) רוב ה"פלסטיקה" היא בכלל מתכת צבועה, ומה שבכל זאת פלסטיק מרגיש מאוד איכותי...
לא, מתיחת הפנים היתה ב-97, שם אולי יש יותר פלסטיקים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
7 רכבים על כמה זמן?
למה כל ההחלפות?
משנת 1999 עד היום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חתיכת הספק.
לי היו יותר.
לא כולל האוטו של האשה.
לא כולם נדבקים לערמת ברזל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חתיכת הספק.
למה אתה מתפלא...? הוא מדבר על תקופה של 20 שנה, יש אנשים(חלקם כאן) שהחליפו רכב פעמיים בשנה.
היו ימים בצעירותי שכמעט כל חצי שנה +/- הייתי מחליף/מוכר/קונה רכב אחר... לפעמים סתם משעמום ולפעמים סתם כי בא לי.
מי שהחזיק אצלי הכי היה הפג׳רו(שנתיים וחצי) ואחריו הטרופר(4 שנים) הראשון שלי.
כרגע הדיסקו שבר את כולם בזמנים. :cool:
משנת 2000 עד היום עברתי את ה 10 כלים...
מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
למה אתה מתפלא...? הוא מדבר על תקופה של 20 שנה, יש אנשים(חלקם כאן) שהחליפו רכב פעמיים בשנה.
..
הוא נשאר עם 2 דגמים בכל התקופה, רק החליף רכבים.. זה קצת מוזר, אז מנסה להבין את הלוגיקה.
אם זה אותו הדגם, אז למה ההחלפה?
אם הוא טוב, אז נשאר.
אם גרוע, אז עוברים לדגם אחר.
?
אני לא הדיון כאן, אבל הסיבה שהגמל ככ הרבה זמן אצלי היא דווקא בגלל שבמקביל עבדתי ונסעתי על הרבה דגמים אחרים, לפעמים יותר קמ מאשר עם הרכב הפרטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מי שהחזיק אצלי הכי היה הפג׳רו(שנתיים וחצי) ואחריו הטרופר(4 שנים) הראשון שלי.
כרגע הדיסקו שבר את כולם בזמנים.
וואלה נדב, הצלחת לבלבל אותי...
הכי הרבה זמן החזקת ברכב שנתיים וחצי,
אחריו מבחינת הזמן החזקת ברכב 4 שנים
וכעת עם הדיסקו (שלמיטב זכרוני יש לך פחות מ-3 שנים) אתה מחזיק הכי הרבה?
המתמטיקה באזור המרכז קצת שונה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
וואלה נדב, הצלחת לבלבל אותי...
הכי הרבה זמן החזקת ברכב שנתיים וחצי,
אחריו מבחינת הזמן החזקת ברכב 4 שנים
וכעת עם הדיסקו (שלמיטב זכרוני יש לך פחות מ-3 שנים) אתה מחזיק הכי הרבה?
המתמטיקה באזור המרכז קצת שונה ...
למה פחות מ 3? הדיסקו אצלי מ 2015, אוטוטו עובר את ה 4 שנים...