תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה הם פרסמו לא בסדר?
רמי עוד עדין ומתחשב עם הרמיזות שלו, אני הרבה יותר בוטה ממנו - קרוסאוברים 2X4 הם כלי הרכב המטופשים ביותר שקיימים והם מייצגים את כל מה שרע במכונית. בינוניים לכל היותר בכביש, ממש לא מיועדים לשטח. כל המהות שמאחורי "רכבי הפנאי" (איזו הגדרה מטומטמת לקטיגוריה מטומטמת לא פחות) היא הניראות והשופוני וה"לשבת גבוה", לפי צו האופנה המטופשת. ועוד לשלם על זה תועפות?... כמה אפשר להיות מטומטם?... וכשבודקים ומוצאים איזה מכוניות כביש מעולות (או קרוסאובר 4X4 מצויין כמו סובארו פורסטר) יש במחיר של קרוסאובר 2X4 דבילי שכזה!
אבל האם רואים בתמונות את הרכבים בשטח?... רק שבילים כבושים ומיושרים ולא יותר מזה. כל פרייבט רגיל נוסע בשבילים כאלה.
מי שמספיק מטומטם לקחת קרוסאובר 2X4 לשטח של ממש, כנראה באמת מגיע לו קרוסאובר 2X4.
דעתי קצת אחרת - פעם לפרייבטים היה מרווח גחון שהספיק לדרכים גרועות ולטיולים קלים/דרכי קק״ל.
עם סובארו לאונה סטיישן יכולת לשוטט לא רע לאן שרוב המשפחות רוצות להגיע.
בשנים האחרונות הפרייבטים הונמכו בצורה מוגזמת בשביל לצרוך פחות דלק ובשביל מראה ספורטיבי.
לרדת אתם מהכביש זה מבאס מאד ולא נעים.
הם אפילו לא מסוגלים לחנות עם האף לחניה בלי להשאיר את הפגוש...
משפחה שרוצה דרכי קק״ל ו״דרום אדום״ - תפור עליה ״סטיישן״ קצת מוגבה, את זה מספק קרוסאובר, גם 2x4.
אאוטלנדר 2x4 של היום זה הסובארו סטיישן של פעם, גם המחיר דומה בהשוואה.
תגובה: מי אשם בתקיעות של קרוסאוברים - פוצל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אבנר,
יש פה בפורום, ובשרשור הזה.....אנשים מנוסים ממני ביחסי כתבים יבואנים, אבל זה נורא פשוט -
אם רמי לא ישבח ויהלל את יכולות הרכב, אם הוא לא יקרא לזה ג'יפון, הוא לא יקבל שיתוף פעולה מהיבואנים, נורא פשוט.
כולם פה עובדים על כולם -
ג'יפון זה לא מהשהו מוגדר, וכל אחד מפרש את זה איך שנוח לו. פה באתר יש כאלו שיגיבו בבוז, ולי יש חבר שבא אלי יום אחד עם חיוך שיש ג'יפ.... מה שהתברר כ יאטי בנזין 2X4.
לא רמי, ולא אף כתב אחר, המליץ (או התייחס) לקחת את הרכב לשטח אמיתי (ובוץ זה לפעמים אתגר ב...ז....), כולם מסימים בשבילי קק"ל.
וללא שום קשר, עדין לא הבנתי מה כולכם נלדקת על זה? מה חדש?
זו פשוט טעות, על גבול ההשמצה. לא נכון בכלל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כי מי שנוהג בסיקס/סופה/רנגלר לא עלול להתקע אי שם מתישהו ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
למה אתה לוקח את זה לשם?
אתה יודע בדיוק למה התכוונתי.
וכן, גם סיקס, סופה, רנגלר, דיסקו ושות' ניתקעים ויתקעו, אבל מן הסתם לא באותם מקומות כמו קרוסאובר, ובטח לא עם נהג שזה עתה ניכנס לתחום ומכרו לו שיש לו רכב גיבור לטיולי עבירות במדבר או שבילי בוץ בעמק או מעלות בחורשן, שמע סיפור אחר- גם כן סובארו, הגיע לטייל בחורשן עם "כל השאר", באחד המעלות התעקש והיתחרבש עד ששבר חלק במתלה וכל זה מצולם ועלה למדיה, בהמשך גרר את הרכב לסוכנות, יש אחריות לא? בא הנציג שירות והראה לו את הסירטון שלו ואיפה מנסה לעלות, אחריות? לך חפש(בצדק), מה חשבת שאתה "האמר"???
אפילו אני לא מעיז להיכנס לשטח בעמק אחרי גשם שוטף, וזה לא קשור להיתקע או לא(שלפעמים זה חלק מהכייף), ואני מכיר היטב את האיזור, אז סובארו xv?? ולטגן את הגיר בניסיון לצאת או לתלוש את כל הפלסטיקה לדרוס שדה זה בסדר?
כאילו wtf?? ניתקעת? הבנת שאתה לא יכול לזוז, תזעיק עזרה לפחות, יחלצו אותך(אולי, אחרי שדרסת שדה), ותקבל הסבר למה אתה לא רכב שטח קשוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זו פשוט טעות, על גבול ההשמצה. לא נכון בכלל.
אסף.
מה טעות? מה לא נכון?
שיש פה אנשים מנוסים ממני ביחסי כתבים יבואנים :-)
אני אולי מבין למה התכוונת אבל מצד שני שנינו ראינו גם רכבים גיבורים נתקעים בבוץ.
ולא מתכוון לסמוראי שהוא לגמרי ג׳יפ אמיתי לכל דבר ועניין שהפך לצוללת ..
ואני לא מתכוון ל8 דאסטרים ועוד היילקס ודיפנדר שנסעו לחלץ דאסטר אחת מהירקון בשבוע שעבר.
אני מתכוון לרייזרים ורנגלרים ועוד מריעין בישין שיש קונצנזוס לגבי העבירות שלהם. וגם שם יש אנשים שקנו כי יש להם כסף אבל לא ידע ואמרו להם ש׳זה עובר הכל׳ ... ומבחינתם אין בכלל אפשרות שהאוטו יתקע. ופלאי פלאים .. נתקע גם נתקע.
אני גם חושב שאבנר לא צודק בהתנפלות כי גם יש שנתקעים או שוקעים או טובעים בשביל הכיף שלהם ויש כאלו שנוסעיר זהיר על סף הפחדני ומגיעים הביתה בשלום.
מי שרוצה אקשן שיצא לחלץ. מי שלא. שילך לראות חתונה טורקית.
אתה מבלבל.... כל אחד אחד שיסע איפה שטוב לו, לשקוע, לישבור וכו', אני לא נגד אם זה מה שעושה להם טוב.
אבל הקטע כאן שמדובר על קרוסאובר שמשווקים ונימכרים כ"רכב שטח" לכל דבר ואז נכנסים לכל תוואי שטח(ובעיקר ללא ניסיון קודם) כי זה מה שמכרו להם, וזה מה שאבנר מתכוון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אתה מבלבל.... כל אחד אחד שיסע איפה שטוב לו, לשקוע, לישבור וכו', אני לא נגד אם זה מה שעושה להם טוב.
אבל הקטע כאן שמדובר על קרוסאובר שמשווקים ונימכרים כ"רכב שטח" לכל דבר ואז נכנסים לכל תוואי שטח(ובעיקר ללא ניסיון קודם) כי זה מה שמכרו להם, וזה מה שאבנר מתכוון.
אז אתה חוזר שאבנר מאשים את רמי ...
אני גם אמרתי שיש המון מסרים הכרתיים ותת הכרתיים בנושא הפירסום.
פעם אמרו שסקס מוכר, עכשיו זה צילום שטח קרבי ... ואטאבר ..
כמו שאמר יואל רצון, עזוב אותך צודק לא צודק .. רוצה לעזור ? סבבה .. לא רוצה ? .. יש מספיק אחרים שיבואו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז אתה חוזר שאבנר מאשים את רמי ...
אני גם אמרתי שיש המון מסרים הכרתיים ותת הכרתיים בנושא הפירסום.
פעם אמרו שסקס מוכר, עכשיו זה צילום שטח קרבי ... ואטאבר ..
זה
כמו שאמר יואל רצון, עזוב אותך צודק לא צודק .. רוצה לעזור ? סבבה .. לא רוצה ? .. יש מספיק אחרים שיבואו.
לא קראתי את הכתבה כי אין לי עיניין בקרוסאובר, ולא חושב שהוא מאשים את רמי.
אבל מפרסומים שאני רואה בכל מקום אחר הכיוון הוא שיווק של הרכבים האלה הוא לשטח, איזה שטח? זה תלוי כמה האיש מכירות רוצה למכור לך רכב.
מי אשם בתקיעות של קרוסאוברים - פוצל
http://www.jeepolog.com/forums/showt...508#post832508
הנה פה באתר הבחור מחפש רכב פנאי דאסטר 2 על 4 ...
רכב פנאי זה כאילו רכב שנוסעים בו כשיש פנאי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אם רמי לא ישבח ויהלל את יכולות הרכב, אם הוא לא יקרא לזה ג'יפון, הוא לא יקבל שיתוף פעולה מהיבואנים, נורא פשוט.
צודק הייתי צריך להשקיע יותר בעריכת הציטוט.
אסף.
אבנר,
תעזוב כבר את רמי.
הוא לא אשם!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
עם איזה סוג צמיג הדיסקואים האלה נוסעים?
מהרגילים ועד היקרים.
זה עניין של זמן, היקרים והנחשבים החזיקו יותר, הרגילים כמו פיצוחים.
תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
דעתי קצת אחרת - פעם לפרייבטים היה מרווח גחון שהספיק לדרכים גרועות ולטיולים קלים/דרכי קק״ל.
עם סובארו לאונה סטיישן יכולת לשוטט לא רע לאן שרוב המשפחות רוצות להגיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
אאוטלנדר 2x4 של היום זה הסובארו סטיישן של פעם, גם המחיר דומה בהשוואה.
אתה סותר את עצמך לגמרי.
אני נוסע עם אאוטלנדר, ויש לנו סובארו ישן כזה.
אי אפשר לעשות בשטח קל+, עם האאוטלנדר מה שהסובארו עושה בלי להתאמץ.
בחיי,
הפכתם לדון-קישוט של הקרוסאובר..
אני לא חושב שלמישהו מהמגיבים יש טענות לרמי (אני אפילו מחזיק עותק של ״ספר הגיפ״ שהוא כתב).
הטענה (הנכונה לדעתי) היא שהמשווקים מוכרים ללקוחות מקסם שאו שלפיו לקרוסאוברים כולל אלו עם 2x4 יש יכולות שטח אמיתיות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אני לא חושב שלמישהו מהמגיבים יש טענות לרמי (אני אפילו מחזיק עותק של ״ספר הגיפ״ שהוא כתב).
הטענה (הנכונה לדעתי) היא שהמשווקים מוכרים ללקוחות מקסם שאו שלפיו לקרוסאוברים כולל אלו עם 2x4 יש יכולות שטח אמיתיות
+1.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מהרגילים ועד היקרים.
זה עניין של זמן, היקרים והנחשבים החזיקו יותר, הרגילים כמו פיצוחים.
גודייר דורטרק מחזיק מצויין, כל "הרגילים" חבל על הכסף ועל התקיעה בטיול.
בחיי שאני לא מבין למה להיתקע בבוץ עם SUV זה בסדר ולהתקע בבוץ עם קרוסאובר 2X4 זה לא בסדר.
כולנו עושים לעיתים טעויות בשיקול דעת שמכניסות אותנו לצרות, ואצל כולנו זה נובע (או נבע בעבר) מחוסר נסיון עם הרכב הספציפי איתו הצלחנו להיתקע ו\או עם התוואי בו נהגנו.
ההבדל היחיד זה עומק הבוץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אבנר,
יש פה בפורום, ובשרשור הזה.....אנשים מנוסים ממני ביחסי כתבים יבואנים, אבל זה נורא פשוט -
כולם פה עובדים על כולם -
כהרגלי, אני פחות עדין ויותר בוטה.
זיו, תסלח לי. ועזוב עכשיו הכרזות על השמצות ודיבות וכו' כי כאן כולנו חברים בסופו של דבר ובטח לא במשחק הזה - אז אני לא מתבייש להטיח בך שמה שכתבת זה קישקוש מקושקש ללא כל בסיס עובדתי.
אכן מסתובבים כאן בפורום לפחות שלושה כתבי רכב פעילים: תומר הדר, רמי גלבוע ואנוכי. אין להם ובטח לא לי, שום בעיה למתוח ביקורת על כל רכב שלדעתנו ראוי לביקורת. כבר מזמן חלפו הימים שיבואן סירב לתת מכוניות למבחן, או ביטל חוזי פרסום והזמנות להשקות בחו"ל בגלל שכתב מתח ביקורת על רכב כלשהו. היבואנים לא עושים לנו טובה כשהם מוסרים לנו מכוניות למבחנים. זו חשיפה והם רוצים את החשיפה הזו. מהבחינה הזו כולם מרוויחים ממבחן דרכים: היבואן מקבל חשיפה לרכב שלו, הכתב עובד ומתפרנס (אם אפשר לקרוא לזה פרנסה...) והקורא מקבל מידע שימושי על רכב שאולי הוא שוקל לרכוש.
חוץ מזה, היום אין מכוניות גרועות. גם המכוניות הפחות טובות בשוק, הן עדיין טובות למדי אבסולוטית. וכמובן יש כאלה שטובות יותר. לכן קשה למצוא כתבות קטילה-עד-עפר.
--------------------------
בנוגע לג'יפונים/קרוסאוברים/רכבי פנאי עם הנעה 2X4:
1. מוכרים אותם כ"רכב פנאי", רכב "לטיולים", מצלמים אותם על רקע של מרחבים פתוחים, יערות ושדות ומדבר ועם כותרות שהן מליצות שיווקיות. אני מצפה מאנשים מבוגרים עם מינימום של שכל בין האזניים שעומדים להוציא סכומים כאלה על רכב חדש, לדעת לברור את המוץ מהתבן. להבין שעולם הפרסום והשיווק על מסריו ההכרתיים והתת-הכרתיים הוא תמצית הפייק, על סף ההונאה - עולם של תדמיות, חלומות בהקיץ, הבלים. שמודעות פרסומת שמציגות כלי רכב רכים בסיטואציות קרביות דרמטיות - חוצים נחלים גועשים, דוהרים על בולדרים גדולים, מתייצבים בגאון בראש סכיני דיונה תלולות - נוצרות לעתים באמצעות פוטושופ. שהצהרות על רכב "פנאי-שטח 2X4" הן הבל-הבלים. זה פרייבט ולא יותר וככל שמדובר בכלי הרכב היותר עממיים בקטגוריה, הם גם לא מהפרייבטים הטובים ביותר שהכסף שלכם יכול לקנות. נהפוכו.
אני מצפה מאנשים מבוגרים עם מינימום של שכל בין האזניים להפנים שאיש/ת -מכירות באולם התצוגה הוא רק איש/ת מכירות. יסלחו לי אותם אנשי המכירות שהם חובבי מכוניות אמיתיים ובעלי ידע טכני נרחב ונהגים מצויינים, אני מכיר לא מעט כאלה אבל הם לא הרוב. לעתים קרובות מדי אין לאיש/אשת המכירות הממוצע/ת בדל-שמץ-של-מושג-ירוק במכוניות שהוא מוכר. בטח כשמגיעים לעניינים הטכניים. וזה בסדר, כי תפקידו של איש מכירות הוא למכור ולא להיות מומחה טכני או חובב רכב. לא לחינם חלק גדול ממנהלי המכירות המצטיינים בענף הרכב הגיעו מתחומים אחרים לחלוטין.
וזה למה אני סבור שדווקא כדאי להתייחס ברצינות למבחני הדרכים המתפרסמים בעיתונים וברשת. בוודאי אם מי שחתום עליהם הוא עיתונאי רכב ותיק שיש לו הרבה יותר מושג ונסיון מאשר איש מכירות. וכן, אני כותב מתוך הפוזיציה, אבל בי נשבעתי - זה באמת רק לטובת הקוראים, לא לטובת היבואנים.
אבל שכל אחד יקנה מה שבא לו וייסע איפה שהוא רוצה (רק לא על שדות זרועים). מה אכפת לי באיזה אוטו.
ייתקע?... יישבר?... בעיה שלו. אם אני בסביבה ויכול לעזור בחילוץ - ברצון ובשמחה. אישית אני לא עושה איפה ואיפה ולא מקפח מישהו תקוע כי הוא נוהג בפרייבט או בסובארו XV ו/או מעדיף לחלץ על פניו פאג'רו או רנגלר או דיפנדר תקועים. בדרך כלל דווקא התקיעות של פרייבט/קרוסאובר הן הרבה יותר פשוטות וקלות ומצריכות הרבה פחות מאמץ/משאבים/מרחקים/ציוד מיוחד/נזקים פוטנציאליים מהמחלץ.
מי שחבר בקבוצת החילוץ ונתקע, לא משנה עם מה, גם עם פרייבט, יכול וצריך לבקש עזרה וגם יקבל, מכל הלב וברוחב לב, כמו כל חבר אחר בקבוצה עם רכב שטח גיבור. רק מגזר אוכלוסיה אחד לא יקבל ממני אפילו בדל של עזרה - אלה שדרסו שדות זרועים ונתקעו שם.
מצידי שיחכו יומיים-שלושה לחקלאי בעל השדה שיגיע עם הטרקטור שלו, בתקווה שיביא איתו גם נבוט.
2. התמונות של רכבי סובארו 4X4 במצבי הצלבות חריפות וגלגלים באויר צולמו בהדרכות של "אתר השטח הישראלי 4X4" בהר חורשן, בהדרכה שלי. זה לא פוטושופ - אבל זה כן במסגרת הדרכה מסודרת. הלקוחות של סובארו 4X4 חדשות לומדים שם לנהוג בשטח ברמה הבסיסית, בדרך כלל לראשונה בחייהם. לומדים להבין את מערכות הרכב שלהם, לומדים עקרונות בנהיגת שטח, לומדים להכיר ולהגיע קרוב למגבלות ולעשות את הדברים בצורה נכונה, מבוקרת ובטיחותית, ללא נזקים לרכב ולטבע. עם מדריך שמסביר, מלמד ומכוון ולגיבוי נמצא שם גם רכב שטח אמיתי, מצויד היטב, שיכול לחלץ אותם במקרה הצורך. עד היום אף רכב של מודרך לא ניזוק ולא נתקע בהדרכות הללו, לפחות לא אצלי. כמובן שיש הבדלי יכולות בין דגמי כלי רכב שונים, וממש כפי שגדול ההבדל ביכולות בין רקסטון, פאג'רו ורוביקון, כך אין דין דאסטר 4WD וסובארו XV כדין ניסאן קשקאי או מיצובישי אאוטלנדר. אבל נהג טוב בקרוסאובר 4X4 ממוצע, שנוהג בו בחוכמה ובשיקול דעת ויודע מתי אפשר ללחוץ ולהעיז ומתי לוותר ולהרפות, בהחלט יכול לטייל ללא דאגה ברוב שבילי הארץ. אלה שעברו הדרכה וגם הקשיבו ולא התעסקו בטמבלפון, יודעים ממה להיזהר, מה לעשות ומה לא לעשות. לא לקפוץ ראש לתוך ביצות ובטח לא לנסוע על שדות זרועים וכאשר יש להם ספק בנוגע למשהו - לוותר.
3. מדברים על אלה שלא מודעים להבדל בין 2X4 ל-4X4 וממש בטוחים שהטוסון/קשקשאי/ספורטאז'/3008/אאוטלנדר החדש שלהם הוא רכב שטח - ונתקעים, בגלל חוסר ידע/זילזול/חוסר אחריות. מכאן מגיעה התרעומת שמביעים כאן על מי שנכנס לצרות במודע כשהוא יודע שהוא הולך להסתבך. זה לא שונה מהתרעומת על כל אלה עם רכב שטח אמיתי ומדוגם שקופצים ראש לתוך נחלים זורמים וביצות טובעניות דווקא בימים הכי גשומים, כאשר ברור שזה ייגמר בטביעה/תקיעה קשה, אולי גם אובדן של הרכב ואולי גם סיכון חיים, שבעקבותיהם חילוץ ארוך, קשה ומורכב שלעתים גם המחלצים ניזוקים ממנו ויוצאים בשן ועין - ויש מי שלדעתו גם המחלצים נהנים מזה כי אחרת לא היו מתנדבים לחלץ...
אני מודה שלכל מיני תמונות דרמטיות מהדרכות/טיולי ג'יפונים/קרוסאוברים AWD יש חלק בפימפום התחושה ש"כן! אפשר לטייל עם הכלים האלה!...". אז ברור שאפשר לטייל איתם! אבל זה צריך להיעשות בזהירות ובשיקול דעת, במודעות מלאה לנזקים אפשריים ולהשלכות של זה. לפחות בהתחלה רצוי לעשות את זה עם מדריך או עם מוביל קבוצה שהוא איש שטח מנוסה שיודע לכוון ולחלץ ולמצוא פתרונות לכל מיני בלת"מים, רצוי עם רכב אחד כפול הנעה אמיתי, יותר עביר ויותר חזק וגם מצויד לתרחישי חילוץ, שיוכל להושיט עזרה ולתת משיכה אם צריך. ממש כמו בכל טיול ג'יפים רגיל.
ספונטניות זה נפלא, אבל סוף מעשה במחשבה תחילה.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
אני חושב שכל מי שחושב שהיבואנים/המשווקים מוכרים חתול בשק לרוכשים תמימים, צריך לפתוח מאהל מחאה מול סוכנויות המכירה.
לכל הפחות, להקים דוכן מידע בכניסה למוקדי המשיכה של קרוסאוברים בסופ״ש.
זה לא חתול בשק.
אלה מכוניות רגילות.
אבל אין תחליף לשכל ישר.
פרסום ושיווק הם אמנות מכירת החלומות בהקיץ. זה פייק.
ברוב הפרסומות מככבים דוגמניות ודוגמנים. כוסיות-על דקיקות, חתיכים מהממים עם קוביות בבטן.
במציאות אין לנו קוביות בבטן. הנשים שלנו לא כאלה כוסיות.
במציאות המכוניות האלה לא יטפסו על דיונה תלולה ולא יקפצו על בולדרים מרושעים.
מי שמשתכנע מדברי איש מכירות או ממודעת פרסומת שקרוסאובר 2X4 הוא "רכב לשטח" הוא כנראה אידיוט. מצטער על הבוטות.