תגובה: ביטול תרמוקאפל בכיריים?
היי יוני,
תמיד שמח ללמוד. ודיון, הוא מתודה מעולה לעשות זאת.. היה אחלה, וגם אם טועים זו לא בושה לסגת ולומר - טעיתי.
לגבי כובעים וסטייקים... אתה תמיד מוזמן, (יש לי בבית הרבה כובעים אכילים :D) ואשמח גם להרצאה מאלפת בנושא טרמוקאפלים.
טחנו מים תקופה ארוכה בדיון שהשתרע על כ- 40 תגובות והנה בא זיו ויישר את כל ההדורים.
כבוד! ותודה לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
הבנתי כבר לפי הסרטון הראשון ואמנם טעיתי. אכן טרמוקאפל.
המיליוולטים האלו רק מחזיקים את הסולונואיד. לחיצתו פנימה, ששם צריכת הזרם העיקרית, מתבצעת ע"י המפעיל.
.
רק עוד ישור אחד קטן לסיום...
בחורף האחרון, תקנתי תנור גז אלקטרה בן........ ושם נחשפתי לפטנט הזה.
בתנור, ה 30MV ממש משכו את האלקטרומגנט ולא הלחיצה של המפעיל.
אני מוכרח להודות, גם שפתחתי ופירקתי, לא האמנתי שה 30MV האלו באמת עושים את כל העבודה.
השרשור הזה עודד אותי לנסות לתקן את התנור המפואר של ההורים, ש2 מתוך 5 המבערים שלו לא מחזיקים להבה.
אחרי כמה בדיקות-2 טרמוקאפלים דורשים החלפה, כל השאר תקין.
הבעיה-לא מצאתי באיביי או אמזון טרמוקאפל באורך המתאים-75 ס"מ.
הנה דוגמה לסוג שאני צריך: https://www.amazon.com/MENSI-Cooktop...gateway&sr=8-7
ההבדל הוא בסופית שמתחברת לברז, 2 מגעים ללא הברגה, בדיוק כמו בקישור.
גם מקום לקנות בארץ באזור חיפה והצפון בא בחשבון, מכירים כזה?
תתחיל לבדוק בתבור סחר בצ׳ק פוסט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה שחדש לי כאן בכל הדיון הזה, וכנראה גם מה שהפיל בפח את החברה המלומדים, זה שקיים כזה סולונואיד עם מתח הפעלה כזה נמוך, (אפילו זניח למרבית המערכות ויישומי הבקרה שאני מכיר לפחות...), המאפשר הפעלה ישירה שלו מהפוטנציאל שמיוצר על ידי הטרמוקפל...גדול..פאקינג 30 מיליוולט...מדהים..
טוב לדעת..
עריכה..
בכל זאת אז למה לא משתמשים בכבל להעביר את המתח מהטרמוקפל לסולונואיד?? לבלבל אותנו??? בשביל צריך את הצנרת הזו?? לא ברור..
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
מה שחדש לי כאן בכל הדיון הזה, וכנראה גם מה שהפיל בפח את החברה המלומדים, זה שקיים כזה סולונואיד עם מתח הפעלה כזה נמוך, (אפילו זניח למרבית המערכות ויישומי הבקרה שאני מכיר לפחות...), המאפשר הפעלה ישירה שלו מהפוטנציאל שמיוצר על ידי הטרמוקפל...גדול..פאקינג 30 מיליוולט...מדהים..
טוב לדעת..
עריכה..
בכל זאת אז למה לא משתמשים בכבל להעביר את המתח מהטרמוקפל לסולונואיד?? לבלבל אותנו??? בשביל צריך את הצנרת הזו?? לא ברור..
טל.
טל ידידי,
אני מטיל ספק, ברשותך, בקיום של הוצר שציינת. לדעתי מה שכתוב בתיאור המוצר באמזון הינו טעות ושימוש במונח טרמוקפל (כולל ההטייה טרוקפלר).
לדעתי מה שקיים זה מפסק טמפ' סטנדרטי מכני. המילוולטים של הטרמוקפל לא יפעילו שום דבר ללא בקר. אני לפחות לא שמעתי על משהו כזה.
בברכה,
יוני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
טל ידידי,
אני מטיל ספק, ברשותך, בקיום של הוצר שציינת. לדעתי מה שכתוב בתיאור המוצר באמזון הינו טעות ושימוש במונח טרמוקפל (כולל ההטייה טרוקפלר).
לדעתי מה שקיים זה מפסק טמפ' סטנדרטי מכני. המילוולטים של הטרמוקפל לא יפעילו שום דבר ללא בקר. אני לפחות לא שמעתי על משהו כזה.
בברכה,
יוני
תחזור פה כמה הודעות אחורה, יש קישור, תוכל לשמוע ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
טל ידידי,
המילוולטים של הטרמוקפל לא יפעילו שום דבר ללא בקר. אני לפחות לא שמעתי על משהו כזה.
בברכה,
יוני
זהו בדיוק.. שגם אני לא (שמעתי).. אבל זה בדיוק מה שמודגם בסרטון ותאמין לי שאם לא הייתי רואה את הסרטון, הייתי מפקפק בכל מי שהיה מנסה לטעון טענה שכזו...
נ.ב. מי זה אמזון??
טל.
מורי ורבותי, זיו וטל,
צפיתי בסרטון, ראיתי את המודעה באמזון וכיו"ב.
ומה לעשות, אני עדיין טוען שלא כך הוא הדבר. מי שדובר בסרטון הראשון טועה לדעתי, וכך גם הכיתוב במודעה של אמזון (טעות אחרת).
ופעם אחרונה: הלינקים שציינתם, מתייחסים לבי מטל ולא לטרמוקפל. גם אם מי שאמר בסרטון את השם המפורש :"מיליוולטים" שהוא מושג נכון שמדובר על טרמוקפל, אבל לפי מה שנראה שם, מדובר על בי מטל. טרמוקפל נראה אחרת.
עכשיו, אם הדבר היה עשוי לפגוע בבריאותכם, או בשלום ילדי, הייתי עולה ברגע זה על גב הסוס, כשחרב חדה בידי, ודוהר להציל אתכם ואת העולם מהטעות הנוראה.
אבל אחרי התייעצות עם חכמי חלם וגדולי הדור, אני מניח שאתם יכולים להמשיך לטעות ועדיין השמש, ככל הנראה, תזרח מחר בבוקר.
וברצינות, מה גורם לכם לחשוב שכל מי שהעלה סרטון לאינטרנט יודע על מה שהוא מדבר?
שלכם ובשבילכם,
יוני5
לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד.
איך קוראים לזה? טרמוקפל. השם בימטל, משמש בדרך תצורה של שתי מתכות שמתכופפות מחום. פה, עסקינן בשתי מתכות שונות, מוצמדות ומיצרות מתח כתוצאה מחימום (לטמפ' גבוהה).
אבל מצדי שיקראו לזה משה....
הדיון הזה עסיקנן באיך לתקן, לא מה השם.
קיבלת סרט, לא מאמין, תעשה קצת גוגל,ותמצא עוד הרבה סרטים. אתה חושב שכולם טיפשים, זכותך.
כן, מדובר עם מתח של 20-30MV.
אין פה שום מקור אנרגיה נוסף.
אין בקר.
יש ברז אלקטרומגנטי, שמופעל ישירות (ע"י ה 30MV)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד.
שאתה טועה.
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
גם אם מי שאמר בסרטון את השם המפורש :"מיליוולטים" שהוא מושג נכון שמדובר על טרמוקפל, אבל לפי מה שנראה שם, מדובר על בי מטל. טרמוקפל נראה אחרת.
בי-מטל לא מתנהג כך. בי מטל מבחינה חשמלית הוא סה"כ מגען ON/OFF, מעביר או לא מעביר, ואם הוא מעביר, זה רק את מה שמוזן אליו, והוא בטח לא מעביר/ מייצר אות רציף.
לגבי הייתכנות הטכנית לסולונואיד כזה, בוא נראה..
ריליי סטנדרטי עובד על בערך 70 מיליאמפר. אם ניקח את השלושים מיליוולט מהטרמוקפל ונחלק בהתנגדות המוליך, (נגיד בערך עשירית אוהם?), כבר קיבלנו 300 מיליאמפר...אז אם לא טעיתי בחישוב, אז המספר הזה לא כזה דימיוני להפעיל סולונואיד,
אגב, יכול להיות שזה עונה על התהיה שלי ממקודם לגבי השימוש בצינור ולא כבל...אממ
אין לך מושג כמה אני רוצה להסכים אתך, אבל אין לי דרך אחרת להסביר את מה שמוצג בסרטון. או שהסולונואיד הזה באמת מצליח לייצר כח אלקטרו מגנטי מסויים מהמתח הזה, (הכח האלקטרו מגנטי תלוי ביחס ישר לעוצמת הזרם ומספר הכריכות, וביחס הפוך לאורך הסליל), או שהסרטון הזה הוא אחיזת עיניים ומפוברק במכוון על מנת להטעות.
מודה שעדיין לא יצא לי לחקור לעומק ולהצליב את המידע הזה עם עוד מקורות ולכן מה שרשמתי לגבי הסולונואיד הוא עדיין בערבון מוגבל.
אני האחרון שיחשיב סמכות יתר למידע רק בגלל שהוא מגיע כסרטון ביוטיוב או בגלל שהוא דובר שפה זרה...תנוח דעתך.
והערה קטנה לזיו... אם אתה מתכוון למיליוולטים צריך לרשום [mV] , ולא [MV] שזה מגה וולט ועלול להטעות.
אחלה חג שמח..
טל.
הפסקה הזו מסבירה הכל.(בקישור שזיו נתן)
The other part of this safety pilot system is the electromagnet (power unit). It is if you will the LOAD and we can say the thermocouple is the SOURCE. The electromagnet is made up of a coil of wire and "U" shaped iron core. Whenthe thermocouple is heated and the millivolts generated the coil will be energized and create a magnetic field. Themagnetic field will cause the "U" shaped iron core to be magnetized; it in turn will hold open a seat allowing gas to pass through.
הטרמוקאפלר הוא מקור הכוח (25-30 מיליוולט) שבחימום יוצר את השדה המגנטי להפעלת הסליל.
יוני,
צמד המתכות במע. הזו שונה מאלו המיועדות למדידת טמפ' ומסתבר שקיימים
צימודי מתכת נוספים שלא היו מוכרים לנו, המיועדים לישומים נוספים, כמו בדוגמא הזו.
מי שמכיר מפזרי חום של קמינים יודע שמהפרשי טמפרטורה אפשר לייצר כוח משמעותי.
למשל:
https://www.amazon.com/Home-Complete.../dp/B018G9ZKBK
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
שאתה טועה.
יוני5
מדינה חופשית.
אתה לא חייב להסכים עם שאר העולם.
אתה יכול להמשיך לטעות.
טל,
לדעתי מה שמבלבל אותך הוא המינוח העברי שמבלבל בין טרמוקפל ובי מטל. על פניו, בשני המקרים מדובר על שתי מתכות, אבל השימוש שונה. בטרמוקפל מדובר על הפרשי מתחים ובבי מטל מדובר על שינוי במידת ההתפשטות של שתי מתכות מחומרים שונים.
כלומר בשני המקרים עושים שימוש (בצורת יישום שונה, אבל זה לא רלוונטי כרגע) בשתי מתכות שונות, המגיבות אחרת לאותו שינוי טמפרטורה. בטרמוקפל השוני מתבטא בהפרש מתחים, ובבי מטל הן פשוט מתארכות באופן שונה.
ומכיוון שאנו יודעים ומכירים את תכונות המתכות הללו, אנו יודעים לבנות את החיישנים בצורה שתאפשר לנו להסיק, על פי מדידת השינוי בהתנהגות של כל אח מהמתכות, את שינוי הטמפ'.
זיו,
אנא אל תגנוב לי את המשפט: "אתם יכולים להסכים איתי, או להמשיך לטעות מדינה חופשית".
ובפעם האחרונה, באמת, ואנא אל תיפגע, מישהו בין שנינו טועה, וזה לא אני.
אני בטוח שאתה הרבה יותר חכם ממני, אבל מכיוון שיש לי נסיון בתחום הספציפי הזה, רק בפעם הזו, תאמין לי.
ואם לא בא לך, גם זה טוב. כפי שאמרתי לך, או למישהו אחר בדיון, אני מוכן לתת לכם הרצאה שלמה בנושא, כל עוד מוסכם מראש שהאנטריקוטים עליכם ואתה מודעים לכך שזה די משעמם.
חג שמח,
יוני5
יוני,
אנגלית אתה מבין?
תלך לגוגל, תכתוב "thermocouple theory",
ותקבל הסברים מפה ועד סוף העולם.
כולם לא מבינים? כולם טיפשים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
טל,
לדעתי מה שמבלבל אותך הוא המינוח העברי שמבלבל בין טרמוקפל ובי מטל. על פניו, בשני המקרים מדובר על שתי מתכות, אבל השימוש שונה. בטרמוקפל מדובר על הפרשי מתחים ובבי מטל מדובר על שינוי במידת ההתפשטות של שתי מתכות מחומרים שונים.
כלומר בשני המקרים עושים שימוש (בצורת יישום שונה, אבל זה לא רלוונטי כרגע) בשתי מתכות שונות, המגיבות אחרת לאותו שינוי טמפרטורה. בטרמוקפל השוני מתבטא בהפרש מתחים, ובבי מטל הן פשוט מתארכות באופן שונה.
ומכיוון שאנו יודעים ומכירים את תכונות המתכות הללו, אנו יודעים לבנות את החיישנים בצורה שתאפשר לנו להסיק, על פי מדידת השינוי בהתנהגות של כל אח מהמתכות, את שינוי הטמפ'.
אני מתחיל לאהוב את הדיון הזה..
יוני זה הכי מעליב (סתם בצחוק...לא באמת..) שאתה לא נותן לי את הקרדיט אפילו בשביל להבדיל בין בי מטל לטרמוקפל...ולא פחות מעליב שאתה מסיק שאני מייחס איזושהי חשיבות למינוחים טכניים בעברית...(אני לא, מעולם לא, ואין סיבה שאתחיל עכשיו..).
כשאני אומר בי מטל אני מתכוון לרצועה דו מתכתית הפועלת על עקרון מקדם ההתפשטות הטרמית הסגולי (הליניארית) של המתכות, שמשמש מבחינה חשמלית כמגען.
שאני אומר טרמוקפל, אני מתכוון לשתי מתכות מחוברות בצומת והפועל על עקרון אפקט סיבק הקובע היווצרות של הפרש פוטנציאלים בהדקים הפתוחים כתלות הטמפרטורה בצומת (ההופכי של אפקט פלטיה).
מקווה שעכשיו זה נשמע יותר ברור.
טל.
טל,
אל תיעלב, באמת.
ואם השתמע אחרת אני מתנצל. אבל עשית סלט קטן מהמונחים, השימושים והיישומים. אגב, לא באשמתך, כי גם בפרסומים שהיו למודעות וגם בסרטון, עשו את אותן הטעויות.
נמשיך את זה, ברשותך, על קפה בשטח. (בסופש הקרוב, אני איפשהו בין באר שבע לאילת ;)).
בברכה,
יוני5
בכיף...אבל קפה?! מה קרה לסטייקים??[emoji6]