תגובה: התייעצות: TOYO או מקסיס?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני אסבך לך את החיים עוד קצת.
פעם היו סבכות פלדה בצמיג.
היום יש צמיגים עם קוולאר, לא פחות חזק מפלדה, ושוקל הרבה פחות.
יש צמיגי שטח מיתולוגיים למשאיות שטח עם שכבה אחת עבה בדופן..
אז מספר השכבות בדופן הוא כלל אצבע השוואתי בין צמיגים, אלא אם יש לך מידע נוסף על שוני משמעותי בהרכב השכבות.
דורון,
תחליף את המילה "סיבים" בהודעה שלי, בקוולאר, ואני חוזר ושואל, מה זו שכבה?
אתה יכול להגיד לי מה זה שתי שכבות ומה זה שלוש?
אני יכול להגיד לך שלקופר יש איזה סיפור על שיכבה אלכסונית, מה זה שווה? אני לא מבין.
דרך אגב, אני חוזר ושואל, מאיפה הטענה של AT של BF יש שלוש שכבות בצד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
תחליף את המילה "סיבים" בהודעה שלי, בקוולאר, ואני חוזר ושואל, מה זו שכבה?
אתה יכול להגיד לי מה זה שתי שכבות ומה זה שלוש?
אני יכול להגיד לך שלקופר יש איזה סיפור על שיכבה אלכסונית, מה זה שווה? אני לא מבין.
דרך אגב, אני חוזר ושואל, מאיפה הטענה של AT של BF יש שלוש שכבות בצד?
גש למי שיש bf at וקרא מה כתוב על הצמיג, אני זוכר בוודאות שרשום sidewall 3 ply , ככה גם בעוד מותגים אחרים.
מה זאת "שכבה" ומה הכוונה? בדרך כלל גם מפורט על הצמיג(גם אם זה באופן כללי, נניח 10ply בכללי יהיה כתוב ממה מורכב) או במפרט שלו אצל היצרן, פוליאסטר, ניילון, קוולאר וכו'.
למי שיש כרגע bf at ויכול לצלם את הדופן עם הכיתוב שיעלה פה לזיו.
תודה רבה לכל המסייעים. המקסיס 764 שהיו על הרכב ירדו וסט טויו הורכב.
קצת באיחור..... אין כמו מיקי טומפסון !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גש למי שיש bf at וקרא מה כתוב על הצמיג, אני זוכר בוודאות שרשום sidewall 3 ply , ככה גם בעוד מותגים אחרים.
מה זאת "שכבה" ומה הכוונה? בדרך כלל גם מפורט על הצמיג(גם אם זה באופן כללי, נניח 10ply בכללי יהיה כתוב ממה מורכב) או במפרט שלו אצל היצרן, פוליאסטר, ניילון, קוולאר וכו'.
למי שיש כרגע bf at ויכול לצלם את הדופן עם הכיתוב שיעלה פה לזיו.
נדב,
נפלתם עלי בזמן לא טוב, אני מושבת, שוכב על הגב, אז יש לי הרבה זמן, אז גיליתי בטלוויזה את התוכנית על שוברי המיתוסים :-)
אז הנה לך אתגר, תמצא לי פרסום של BF שמתאר את מבנה הדופן של KO2 (מסוג C , כראה שיש איזה גדלים עם קלאס אחר), ומדבר על 3 שכבות.
ועדיין, הנקודה הכי חשובה שניסיתי להגיד, ברגע שאין הגדרה מדוייקת מה זה שכבה, אז המבנה הכי מינימאלי והכי פושט ( פוליאסטר, סיבים \ קוולאר, פוליאסטר) אפשר כבר לקרוא לו 3 שכבות.
וכולם נותנים הרבה יותר מזה, פשוט בנסיבות של השיווק, "שכבה" זה לא דבר מדעי.
ולכן (בדיוק גם כמו שדרור כתב, מישהו חתך? מישהו מדד?), העובדה שיצרן אחד כותב 3 והשני 2, לא בהכרח שה 3 חזק מ 2 (ובכלל חזק למה? לקריעה? לשיפשוף? למתיחה? לחתך?)
בקיצור, מבחינתי, זה עוד איזה מידע..... אבל בין זה לבין הסגידה, והאמירה שרק ל BF יש שלוש שכבות....... המרחק עוד גדול.
1 קבצים מצורפים
זיו,
יש הגדרה ברורה.
אחרת כל יצרן פקקטה היה מתהדר בזה.
מעבר לזה, יש תקן שמחייב לציין את המבנה.. אז שוב, אחרת זה היה נתון לפרשנות וזה לא.
אתה יכול בבקשה להפנות אותי?
יש דרך למדוד חוזק של שכבה?
אתה יכול להגיד , שתמיד 3 שכבות, חזקות מ 2?
ולא פחות חשוב, תראה לי איפה כתוב של KO2 יש דופן שלוש שכבות.
בקיצור, יופי של עבודת שיווק ( וגם צמיג טוב לכל הדעות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא חושב שאמשיך להשתמש בצמיך שאפילו נקרע קצת בשיכבת גומי הראשונה בצד...
השכבות מציינות לדעתי את הגמישות הצידית של הצמיג.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תפריד מזה את הציפוי הדק שיש בצמיגים בהם מוטבע בדופן כיתוב לבן.
יש ציפוי דקיק של גומי שחור, שמכסה את הלבן שתחתיו.
זה ציפוי שמתבלה מאד מהר בנסיעת שטח, מציג מראה ״בלוי״ לדופן, אבל אין לו רלוונטיות לחוזק הדופן.
מספר השכבות זה כלל אצבע נוח להשוואה בצמיגי רכבים כמו שלנו.
זה לא כלל מוחלט לגבי צמיגים ייעודיים בהם יש כאלו עם שכבה אחת, והם יותר חזקים מה-4 שכבות של חלק מצמיגי light trucks שרכבי שטח לרוב נכללים בהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא חושב שאמשיך להשתמש בצמיך שאפילו נקרע קצת בשיכבת גומי הראשונה בצד...
השכבות מציינות לדעתי את הגמישות הצידית של הצמיג.
ככול שהמשקל רכב גבוה יותר כל ידרשו יותר שכבות.
כל שאר הסיפורים זה אגדה אורבנית לדעתי.
הסוד בצמיגים הוא כנראה כמו בקנדומים- הרכב הגומי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא מדוייק. למשאיות יש צמיגים שונים לגמריי, סוליה מאוד חזקה ודופן מאוד חלשה יחסית....שכבות הברזל בסולייה נותנות חוזק אבל גם מהוות עקב אכילס , בנסיעה רצופה הברזל מתחמם והצמיג מתפוצץ....וזה מסביר את נוף ארצנו בכבישים המהירים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
מה המידה של הצמיג?
אתה יכול בבקשה לשים את התמונה המלאה של הצמיג (לא רק של השכבות) כתמונה מצורפת ולא בתוך התשובה (אני רוצה לראות את כל הנתונים).
אני מנחש שזה לא צמיג לעומס C (אלא יותר גבוה, ואז האמירה הגורפת של 3 שכבות נכונה). הבעיה שצמיגים כמו 31X10.5R15 הם C.
תודה
זה גלגל של ניסאן. נבארה נדמה לי.
המידה אם אני לא טועה 255/70R16. בערך 30'.
המידה 255-70R16.
אצלם שוב מחר ואשלח
3 קבצים מצורפים
ואם כבר בצמיגים ושכבות עסקינן , יסבירו/יאירו את עיני חברי פורום מלומדים ממני . 2 מסריות הצמיגים שלי הם עם כיתוב של 6piy . על אחת הסדרות של אליאנס , מצ"ב תמונה , מצוין 6ply ובנוסף 4ply בסוליה ו-4ply בדופן. מבקש עזרה בהבנת/מורכבות המתימטיקה/מבנה הצמיג :
איך 4+4=6 ובנוסף : סדרה של צמיגים חקלאים/עבודות עפר שמציינת הטבעה אחת בלבד : 6ply . האם המשמעות /אי החלוקה לדופן/סוליה משמעותה היא שה-6ply הם גם בדופן וגם בסוליה אם יש הפרדה כזו בכלל במבנה צמיג חקלאי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מה המידה של הצמיג?
אתה יכול בבקשה לשים את התמונה המלאה של הצמיג (לא רק של השכבות) כתמונה מצורפת ולא בתוך התשובה (אני רוצה לראות את כל הנתונים).
אני מנחש שזה לא צמיג לעומס C (אלא יותר גבוה, ואז האמירה הגורפת של 3 שכבות נכונה). הבעיה שצמיגים כמו 31X10.5R15 הם C.
תודה
זיו,
צמיגי 31 של BF הם עם 3 שכבות בדופן.
יאללה, ותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
ואם כבר בצמיגים ושכבות עסקינן , יסבירו/יאירו את עיני חברי פורום מלומדים ממני . 2 מסריות הצמיגים שלי הם עם כיתוב של 6piy . על אחת הסדרות של אליאנס , מצ"ב תמונה , מצוין 6ply ובנוסף 4ply בסוליה ו-4ply בדופן. מבקש עזרה בהבנת/מורכבות המתימטיקה/מבנה הצמיג :
איך 4+4=6 ובנוסף : סדרה של צמיגים חקלאים/עבודות עפר שמציינת הטבעה אחת בלבד : 6ply . האם המשמעות /אי החלוקה לדופן/סוליה משמעותה היא שה-6ply הם גם בדופן וגם בסוליה אם יש הפרדה כזו בכלל במבנה צמיג חקלאי ?
למיטב הבנתי, צמיג טרקטור זהה לצמיג משאית (שנהים צמיגים דיאגונלים), ולהלן ההסבר (העתקי מהרשת)-
החסרונות של הצמיג הדיאגונלי-
כאמור בתחילת הדרך היו בשימוש רק צמיגים דיאגונליים, שהתאפיינו בחסרונות משמעותיים: ראשית, השלד של הצמיג היווה למעשה יחידה אחת, ועל כן כל פגיעה בדופן של הצמיג פגעה בסוליה כולה. שנית, על-מנת לחזק את השלד בכדי למנוע פגיעות בצמיג הוספו לו עוד שכבות שהביאו לכך שמשקל כל צמיג יהיה גבוה. כתוצאה מכך ההתנגדות לגלגל גברה וגם צריכת הדלק נסקה מעלה.
חיסרון מהותי אחר היה ההתחממות הרבה של הצמיג בשל השכבות שהתווספו לו ובגלל שהחלק שבא במגע עם הכביש מצומצם יחסית. בפרט נרשמה התחממות משמעותית במהירויות גבוהות ולמעשה המהירות המקסימלית ברכב עם צמיג דיאגונלי הוגבלה ל-120 קמ"ש בשל כך. השלכות בעייתיות אחרות של חיזוק הצמיג היו כושר ריסון מתלים נמוך יותר ועל כן נסיעה נוחה פחות ויציבה פחות.