תגובה: סדק פנימי בגוף הטורבינה
שמן (ואפילו כמות של שמן) לא מעטדה בהכרח על טורבו.
אם יש שמן לפניו (בין הפילטר לטורבו) ואחריו בכמויות דומות זה מהנשם, וגם לא בהכרח מעיד על תקלה.
כמובן שאין בזה כדי להעיד לכאן או לכאן לגבי הסדק, אבל כדאי לא לקפוץ ישר למסקנות.
(אני אישית לא הייתי ממשיך עם הסדק הזה, מהסיבה שפירטתי לפני אי אלו עמודים, ומסיבות אחרות שכבר הוזכרו).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אם יש שמן לפניו (בין הפילטר לטורבו) ואחריו בכמויות דומות זה מהנשם, וגם לא בהכרח מעיד על תקלה.
(אני אישית לא הייתי ממשיך עם הסדק הזה, מהסיבה שפירטתי לפני אי אלו עמודים, ומסיבות אחרות שכבר הוזכרו).
לדעתי אתה טועה וזה לא קשור לנשם, גם אם המנוע ינפח בצורה אגרסיבית אלה אדי שמן בכמות מאוד קטנה ש"תישרף" לפני שתגיע חזרה בצורה נוזלית לתוך האינטרקולר ככה שתזהה אותה.
מנוע שיורק שמן בכמות כזו מהנשם שממלאת אינטרקולר זה מנוע גמור.
שמן באינטרקולר מגיע מטורבו שהמייסבים ועוד חלקים פנימיים בו שחוקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אז כמו שרשמתי לפני, אתה לא יודע איך הטורבו באמת מתפקד(ולמדוד גדישה לא אומר הרבה, צריך להריץ אותו על טסט בנץ׳ לבדוק עוד הרבה פרמטרים אחרים אם רוצים ללכת לפי הספר) והינה העובדה מונחת לפניך, הוא זרק שמן לאינטרקולר ורק כשפירקת גילית את זה, עכשיו יכולות להיות כמה (ויש עוד הרבה סיבות)סיבות-
טורבו עייף שעשה את שלו.
טורבו שנישחק ועבד בתנאים לא תקינים.
תעשה חשבון לבד.
נדב אם אתה אומר שהשמן מהטורבו קשור לסדק הזה אז או שאתה ממש לא מבין איך בנוי הטורבו או שאתה לא הבנת היכן הסדק ובכל מצב אתה קצת מאכזב מבחינתי.
זריקת שמן מהטורבו מגיע מהשמן המסוחרר דרכו לשימון מסבי ההחלקה.
מעבר למסבים קיימות טבעות אטימה המונעות דליפה של השמן הזה אל מחוץ לציר אם לצד הטורבינה ואם לצד הקומפרסור.
אם קיימת זליגה של שמן אז זה רק בגלל שחיקה של טבעות האטימה או שחיקה בציר עצמו, (או סדק כלשהו בגוף הליבה אבל פחות סביר).
כל זאת מורכב וחלק מהליבה או במונח המקצועי CHRA שהוחלט להחליפה כפי שנרשם לעיל.
כמובן שיש עוד הנדסה שלמה מסביב למכלול הזה וכמובן שישנם כמה פרמטרים שמאפיינים את הטורבו (turbo trim, A/R, compressor map, pressure ratio) שמעניינים את מחלקת ההנדסה יצרני הרכב ואת מפתחי הטורבו עצמם.
אתה באמת רומז שכל מי שמפרק טורבו צריך להבין בכל הדברים האלה???
גם יצרן הרכב ממליץ על בדיקות כגון חופש בציר, נזילות שמן, תקינות ויזואלית של הטורבינה/קומפרסור ובדיקת תפקוד של מפעיל הווסטגייט (מהלך כפונקציה של לחץ), בטח שלא בדיקה על טסט בנצ'
וכן, עשיתי את החשבון לבד...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
נכון מאוד איל, נכון מאוד.
מכיוון שאצלי הבלו ביי גז מנותק כבר כמה וכמה שנים...אין את האופציה הזאת ולכן אין לשמן שנצפה מקור אחר מלבד הטורבו.
טל.
טל, לא הבנת מה רשמתי, קח אוויר תינשום וקרא שוב.
אתה לא צריך להסביר לי איך טורבו עובד או בנוי, פירקתי כמה כאלה מעבר של לפרק רק ליבה ברכבים שונים בחיים...
יצרן הרכב נותן הוראות לבדיקות תקופתיות במוסך.
אתה פירקת טורבו ופתחת אותו לשתיים, רשמתי לך שאם אתה רוצה לדעת מה מצב הטורבו צריך בדיקה מעמיקה ולא רק החלפת ליבה בבית, מי אמר לך שהליבה שהזמנת תקינה?
אתה יודע כמה ליבות כאלה ראיתי שהתפרקו? שלא היו מאוזנות??
סחטיין, "שיפצת" טורבו.
לעיניין הסדק המדובר, כמו שאני זיהיתי הוא בדיוק איפה שהווסטגייט אמור לסגור, משמע אין שם אטימה ואתה יכול להמשיך להיתווכח פה עם כולם עד מחר, בורחים מישם גזי פליטה, האיזור כנראה מגיע לטמפ' גבוהות ממה שאמור להגיע.
ההחלטה שלך לא להחליף חלק קריטי שבור במנוע רכב נכונה? ימים יגידו... בעצם לא ימים כי זה לא רכב יומיומי נכון? אלא מס' ק"מ.
אני חושב שהכל נאמר פה.
שא ברכה 2 .
נדב הבנתי טוב מאוד מה רשמת (לפניך...).
רשמת שאני לא יודע איך עובד ואיך מתפקד הטורבו ועל סמך מה? על סמך זה שאיבחנתי בדליפת שמן מהטורבו כאשר פורק האינטרקולר...מה הקשר ואיך הגעת למסקנה (המאוד שגויה) הזאת, אלוהים יודע...
אבל בסדר, אתה יכול להמשיך עם הברכות...
טל.
תסלחו לי, לא הבנתי מה המטרה כאן.
פותש לא ממש מתעניין בעמדתכם , או לפחות לא באופן שבה הטענות שלכם מוצגות.
אתם ממשיכים להתעקש על משהו שהוא כבר מזמן החליט, וכתב את זה כמה פעמים.
מה היעד בשרשור?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk