תגובה: Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב
מודה, לי היה מקרר וואקו לפני הרבה שנים, לא התנסיתי במשהו אחר, אבל לחברים שלי יש מקררים, חלק מגירה, לאחרים יש מקרר רגיל מכל מיני פירמות אחרות, בסוף לפי מה שאני רואה כולם עושים את אותה עבודה פחות או יותר(הבירה קרה והאוכל טעים:cool:), אה וכולם מניעים בבוקר בלי עזרה ובלי לחשוב מתי לפתוח את המקרר או לכבות אותו, מבחן המציאות.
בקשר לבולמים של נימרוד, אמרתי כבר, אצלי פוקסים עם מיכלים, מוזמן לנסיעה באותו תוואי שטח באותה מהירות :cool:
בקשר לנדרובר או טרופר(יש לי את שניהם).... נו טוב, בוא תנהג תבין לבד...
עריכה: הפניתי בטעות את הנודעה לזיבו. קראתי לא נכון את ההודעות הקודמות.
בועז וזיבו.
הפגנתם כאן צרות אופקים די מביכה. אתם מתקבעים על גישה ודעה שמתאימות לכם, ומסרבים לקבל צרכים ששונים משלכם.
גישה כזאת גם עלולה להמסביר למה כל שרשורי המקררים/פנלים/צריכות שאתה ואחרים מנהלים, נפרסים על גבי עשרות עמודים בלי להגיע לשום מקום.
אני באמת לא מנסה להפוך את זה לאישי. חשוב לי שמי שקורא יבין שאפשר גם אחרת, ולא חייבים לרוץ לקנות מקרר, או מערכת טעינה, או כננת, או ערכת חילוץ עם רצועה אנרגוקינטית וכבל ספקטרה/דיינמה, והייליפט, או עכביש ארדואינו השולח קורים לכל פינה ברכב או יו ניים איט, רק בגלל שלאחרים יש.
צריך להבין שלכל אחד צרכים שונים.
בתקופה שבה היה מקרר הוא שכב והעלה אבק במחסן במשך 360 יום בשנה. הצידנית יצאה לשטח כל טיול (ואז, בגלל שתיאורטית היה מקרר, גם לא היתה לי צידנית נורמאלית).
אני לא אומר, חס וחלילה, שמקרר (או כל אחד מהפריטים שצוינו קודם) הם לא חשובים, ולא יעשו הבדל של שמיים וארץ למטייל הנכון ובזמן הנכון. אבל מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר.
ונ.ב.
מקרר מלא שוקל טון (שפה מליצית). המשקל שלו הוא לא בעייתי מבחינת מה שהרכב צריך לסחוב. הוא בעייתי מבחינת היכולת והנוחות לפרוק אותו בעצירות.
נ.ב. 2
מי שמדבר על שימוש בקרח בצידנית, לא מעודכן בחידושים הטכנולוגים האחרונים בתחום הקירור ה"טיפש".
נ.ב. 2
אני מצטער שאני (ואחרים) לא מבינים מספיק במקררים, או בהתנהלות בשטח כדי לחוות דעה.
אולי אם היינו נוסעים ברכבים שלא מתקלקלים בדרך לשטח, היינו אשכרה מצליחים לצבור קצת נסיון ;)
עם מקרר מגירה אתה סוחב לשולחן את התכולה ועוד 200 גרם, והמקרר תמיד זמין ולא צריך לסחוב אותו מהבית.
את המגירה אני בד"כ מארגן בערב לפני ומשאיר אותה מוכנה במקרר הביתי...
המקרר בבית מעלה אבק
הצידנית יוצאת לכל טיול
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
נ.ב. 2
מי שמדבר על שימוש בקרח בצידנית, לא מעודכן בחידושים הטכנולוגים האחרונים בתחום הקירור ה"טיפש".
נא האר את עיננו .. אני סקרן.
למה הכוונה ? ( קרח יבש ? )
קרחומים!
בקבוקים קפואים!
פעם אחרונה בה השתמשתי בקרח בשקיות (או בתפזורת) היתה בצבא.
מציע לכל הספקנים לחפש את שרשור הצידניות האל-מותי של רכס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
קרחומים!
בקבוקים קפואים!
פעם אחרונה בה השתמשתי בקרח בשקיות (או בתפזורת) היתה בצבא.
אז זהו ... לא !
בקבוקים קפואים למשל ... למה לי "לגנוב" חצי מהמקום בצידנית על זה ? כשאני יכול להכניס בקבוק אחד לקירור כל פעם כשצריך ? ( למרות שאכן בטיול לילה אחד חלק מהבקבוקים חוזרים הביתה קפואים ) .. הבעיה היא מקום
קרחומים, אותו עניין של מקום פלוס אי אפשר לשתות אותם בסוף כשהם מפשירים ( טוב .. אפשר אבל זה לא הכי מומלץ )
עד כאן .. לא שכנעת אותי.
( וכנראה גם לא את זיו )
אני לא מנסה לשכנע אותכם.
וזאת הבעיה בדיון הזה.
נתת לנו מבחן מגניב על ציוד שאתה לא מאמין בו. זאת הבעיה.
נכון שלכל אחד מתאים משהו אחר. אבל הדיון ( עד כמה שהבנתי ) מטענותיהם של הטוענים הוא לא אם מקרר זה טוב או רע .. זה ברור שהוא טוב וזה ברור שאפשר גם בלעדיו.
הטענה היא שהמבחן לא כלל נתונים שכפי הנראה מעניינים את אלו שכן בעד מקרר ..
ושוב ... אני אישית חדש במקררים .. וחושב שזה ( ביחד עם המזרונים המתנפחים מעצמם ) זה ׳ה׳שדרוג ! לשטח.
אייל,
איך אמר מי שאמר.... "הפוסל, במומו פוסל"
איפה בדיוק אני הפגנתי צרות אופקים?
בזה שכיבדתי את ההודעה האישית שלך, ובכלל לא נכנסתי פה לוויכוח המגוחך על ההצדקה של צידנית.
מי שמגלה פה צרות אופקים, זה מי שמסרב לקרוא את כל התגובות של בעלי המקררים, התגובות של
מי שיש לו ניסיון עם מקררים, שכולם, מבלי יוצא מהכלל אומרים אותו הדבר -
הנתון הכי חשוב - יעילות, נצילות, אנרגטית חסר.
יתרה מזאת, גם הניסוי שתואר (עם הבקבוק מים), אף אחד לא מתייחס אליו, כי הוא פשוט לא אומר כלום.
לעומת זאת, אותם דיונים שאתה (וגם כמה אחרים) כל כך אוהבים לזלזל (אולי כי אתם פשוט לא מבינים, אז תשאלו, נסביר) כן נכנסים לעומקם של דברים וכן מנסים להציע חשיבה יצירתית (אם זה פאנלים סולארים או "אילתור" סוללות ליתיום).
אתה יכול להאשים אותנו בהרבה דברים, אבל צרות אופקים....... וואלה, נסחפת.
לגופו של עניין, הדיון על צידנית לעומת מקרר, מעניין אותי בערך כמו דיון על מקרר לעומת ארגז קרח בבית. מי שזה מעניין אותו, בהצלחה (אולי גם תתעקשו שהחלוקת קרח תהיה עם סוס ועגלה...).
לעומת זאת, אם רוצים לעשות מבחן השוואתי אמיתי! מה שצריך לעשות זה נורא פשוט -
צריך לשאול את מי שיש לו מקרר, מה הגורמים החשובים, ולתמצת אותם ל 6-10 שאלות, כמה שיותר מדידות (נוחות אפשר לתאר, קשה למדוד, צריכת זרם זה מדיד).
ואח"כ פשוט להגדיר שיטות מדידה פשוטות, ואז לבקש מאנשים שימדדו וידווחו.
קצת רעש, קצת טיוב נתונים, ויהיה מידע יותר יעיל מכל מה שנעשה פה עד עכשיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
נתת לנו מבחן מגניב על ציוד שאתה לא מאמין בו. זאת הבעיה.
זה אייל אחר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
זה אייל אחר...
ואללה ...
התנצלותי הכנה. ;)
זיו, זה שערך את המבחן - ויש לו מקררים - חשב שונה ממך.
אז לא *כל* מי שמשתמש במקרר חושב אותו דבר על מה חשוב ומה למדוד. רק תת הקבוצה של מי שמשתמש במקרר וגם מגיב כאן.
ושוב - אני לא מבין כלום במקררים, היה לי מקרר ברכב השטח-עבודה הצמוד במשך כמה שנים, אין לי מושג כמה זרם הוא צרך או אפילו מה היתה טמפרטורת השתייה בתוכו, ואני לא מרגיש שום חיסרון מאז שנפרדתי ממנו... אז אני בכלל לא קהל היעד של הכתבה הזו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף,
אם כל הכבוד.
אני מקווה שכולנו מבינים שהתשובה הזו, שווה בדיוק כמו שמישהו שעבד בחברת חשמל (קווים, בשטח) או בהבטחה של הרכבת יכתוב -
היה לי 4X4 ברכב השטח-עבודה הצמוד במשך כמה שנים, אין לי מושג כמה דלק הוא צרך או אפילו מה היה ההספק של המנוע שבתוכו, ואני לא מרגיש שום חיסרון מאז שנפרדתי ממנו.."
גם "ההתחכמות" על הקורא "האוביקטיבי" שגם כתב את הכתבה (ולכן האמירה שלי שכל מי שיש לו מקרר לא נכונה), היא התחכמות שלא מקדמת בכלום (דרך אגב, שכחת להביא עדות של האסקימוסים באנטרטיקה, איזה מקרר יש להם על המזחלות.......).
לא מעניין אותך, זכותך לא לקרוא (או אולי תנצל קשרים ותוריד את הכתבה בכלל :-) ), אבל תשובות כאלו לא מקדמות לשום מקום.
נסיתי מהרגע הראשון, גם לפרגן למאמץ וגם להזהר בביקורת.
נסיתי להגיד לך, בעדינות, מבלי לנקוב בשם שלך, שההנחה שלכל המקררים נצילות זהה, שגוייה (וצרפתי דוגמאות והסבר מדוד).
נסיתי להציע מה אני חושב כן כדאי לעשות.
חבל, שאנחנו לא מסוגלים לנהל דיון עניני, ולהשתפר.
זה נכון לגבי כל אחד ואחד, וגם לגבי האתר כולו.
My Two Cents
לא התערבתי עד עכשיו, אז רק כדי שישמע גם קול אחר, של אנשים שמשתמשים במקררים וחושבים אחרת:
יש לי מקרר כבר כ12 שנים, בשימוש יומיומי ולטיולים.
צריכת האנרגיה שלו לא מעניינת אותי כהוא זה. ברכב היומיומי שלי הוא מקבל חשמל משקע המצית, שכבוי כשהרכב כבוי, וברכב הטיולים זה מחובר קבוע אבל שם אני סוגר את המפסקים הראשיים של המצברים כשאני מגיע לחניון לילה, ופותח בבוקר.
מן הסתם מישהו יכתוב שהאוכל שלי לא בטמפ' הנכונה. גם זה לא מעניין אותי. מה שחשוב לי זה שהפפסי מקס קר עד קפוא ושאני מגיע הביתה בסוף הטיול ללא קלקול קיבה. בנוסף, הרכב מתניע בבוקר ללא סימני שאלה, שזה גם חשוב.
עם זאת, אני מבין את מי שמנהל את הנושא הזה באופן אחר, ונתון ההספק משמעותי עבורו.
סתם הערה קטנונית - מאחר ומקרר או מזגן זה בעצם משאבת חום ממאגר קר למאגר חם, מבחינה אנרגטית יוצאת נצילות של מעל 100% מה שלא אפשרי לפי ההגדרה לכן מדברים במונחים של COP - Coefficient Of Performance ולא נצילות.
מבחן מוזר ולא מקצועי !
כיבואן הרישמי בישראל של מקררי INDELB אני מתפלא שאיש לא פנה אלינו !!!!
איש שטח שסיפק את המקררים לבדיקה הוא יבואן בעצמו ואינו לקוח שלנו כך שאננו יודעים איזה מקרר הוא סיפק לבדיקה ....... אנו גאים לעמוד בהשגחת מכון תקנים !!!
נשמח לתת שרות 0546266222
לפני שנים כשעוד היה ג'יפ וטיילנו בשטח, אשתי אמרה לי שכל הסיפור הזה של ציידנית וקרח לא מחזיק מים ...
סחטיין על ההשקעה,
מוכרח לציין שגם הייתי שמח להשוואה שלוקחת בחשבון את הערות שנרשמו כאן.
גם לגבי יעילות וגם לגבי שאר המבחר בשוק, הכולל בין השאר מקרר מגירה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk