אבל נראה לי שלכולנו ( לפחות לזקנים שיצא לנו לנהוג על רכבים גדולים וכבדים ונטולי ABS ) יש איזה זיכרון מפחיד מאותו המקרה שהיינו חייבים לבלימת חירום שנגמרה בשלום רק במזל גדול ... גם לי יש כזה.
Printable View
לי יש כזה זיכרון דווקא עם צמיגי כביש משובחים.
בחיפושית 1500.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יצא לי לבלום חזק עם פרייבט נעול צמיג כביש סיני זול, האוטו פשוט ממשיך הלאה, גם עם גלגל נעול.
מחליק בכביש יבש.
אני באמת חושב שיוצרים פניקה מיותרת ומוגזמת לגבי ההשפעה של צמיגי שטח ברכב שטח.
זה שאתם חושבים ומרגישים תחושה מזוייפת שזה הרכב הפרטי שלכם ולא רכב עם תכלית שיש לה משמעויות, לא הפך את רכב השטח לפרייבט.
בדיוק כמו לנהוג בכל מסחרית/משאית אחרת.
תתרגלו שאתם נוהגים ברכב גדול וכבד, זה יעשה את ההבדל יותר מכל צמיג.
דאסטר נכלל בקטגוריה הזו ולכן ההשלכה של המבחן בעייתית.
דאסטר שוקל 1400 קילו ...
עוד 200-300 קילו עם הציוד והאנשים ...
זה לא כבד.
מעבר לזה גם לי יצא להגזים קצת במהירות בירידה גשומה בפרוייד ...
אוטו ריק.
אחקטרוניקה מאד מהירה ומאד יעילה.
עד שהבנתי מה קרה זה כבר כבר מזמן קרה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
הבדיקה ממש קלה: כנסו למכון רישוי כשבצד ימין מורכב צמיג אחד ובצד שמאל צמיג שני ובקשו לקבל את נתוני הבלימה הגולמיים.
בהנחה הסבירה שהרכב מאוזן מבחינת המשקל, הבלמים תקינים וה- abs שפוי (או עדיף יותר - מנותק/לא קיים) זה ייתן נתונים יחסיים בין 2 הצמיגים ...
במכון הרישוי לא בודקים בלימה דינמית (מרחקי עצירה) אלא כוח בלימה.
אסף.
מרחק עצירה נגזר מהמון פרמטרים, מתוכם הפרמטר הרלוונטי לדיון הזה הוא מקדם החיכוך שבין הצמיג למשטח, זה שאנחנו נוהגים לכנות "אחיזה".
הכוחות הנמדדים במכון, בהנתן מערכת בלמים תקינה ומשקל זהה על 2 הגלגלים, הם ביחס ישר למקדם החיכוך.
* הדברים אמורים לגבי חיכוך בהחלקה, שהוא שונה מהחיכוך בעת גלגול בטרם החלקה, אבל כנראה שהם קשורים.
מבחן אמיתי? נגיד, תקן, שזה הגדרה של ביצועים שצריך לעמוד בהם? כל הצמיגים עומדים באותו תקן ועוברים באותו מבחן.
לא רכב אחד ולא שניים ניגשים למבחן יציבות ובלימה עם צמיגי "שטח מלא", ועוברים.
אתה רוצה מבחן השוואתי כדי לדון בו לשם הדיון. אם אתה רוצה מבחן שקובע את הרף, יש, זה התקן, כל הצמיגים מהסוגים המדוברים עומדים בו. זה אפילו מוטבע עליהם.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לא לשם הדיון, לשם ההחלטה.
שנים אני נוסע על AT, בידיעה ברורה, שאני מקריב בשטח ( אחיזה ואמינות) לטובת בטיחות בכביש.
יש פה טענה שהאחיזת כביש של MT לא נופלת מזו של AT.
אם זה נכון, אז כנראה שטעיתי כל השנים, ואני עובר ל MT.
אני פשוט לא מצליח להבין משהו הכי בסיסי,
80-100 קמ"ש, אותו הרכב, מה המרחק עצירה של KO לעומת KM?
נו, מה הבעייה ?
תמצא מישהו עם KM באותה מידת צמיגים כמו שלך, תחליף איתו צמיג אחד ותכנס למכון (לא בזמן הטסט שלך)
התקן מגדיר טווח תקין.
זה לא אומר בהכרח שאין הבדל, אלא שהוא בתוך התחום שהוגדר תקין לבטיחות בכביש ציבורי.
בדיוק כמו שיש הבדל בביצועים והתנהגות בין צמיגי כביש מדגמים ויצרנים שונים, וכולם בתקן.
לא אתפלא אם צמיג שטח מלא באיכות הגבוהה יציג ביצועים טובים יותר מצמיג AT עלום שם.
רק לאחרונה יצא לי להרגיש כמה פעמים את ההבדל בין צמיג כביש סיני זול (זוועה) לבין צמיג כביש של יצרן מוכר.
הטנדר על צמיגי שטח מלא מתנהג טוב יותר בכיכרות.
אני נפעם מכמות התגובות והניתוחים....
בפשטות גמורה אני יכול להגיד שאחרי 30 שנה על הכביש ועוד שנה בשטח על צמיג שטח מלא (אפס נסיון ביחס לכולם, נכון?) - אין בכלל מה להשוות את ההיגוי על הכביש בין שני הצמיגים. ועל אחת כמה וכמה בכביש רטוב.
צמיגי שטח בקושי אוחזים כביש רטוב
My two cents....
יחסית לצמיג כביש? זה ברור ואין על זה שום מחלוקת.
אסף.
מישהו כאן, במיוחד המקטרגים, בנסיעה נורמלית בהתאם לתנאי הדרך, ובזהירות המתחייבת מרכב כבד וגבוה, עף/החליק מכביש רטוב/יבש בנסיעה נורמלית?
תתיחסו למהירות נסיעה הסטנדרטית בכבישי ישראל, עירוני ובין עירוני.
לא מדבר על תחושות או מחשבות, תכלס.
?
שוב,
תנאי נהיגה נורמליים בהתאם לתנאי הדרך.
אם כבר, לתחושתי צמיגי שטח מלא מתמודדים הרבה יותר טוב עם קטעי כביש מוצפים שמפתיעים באמצע נתיב.
הצמיג חותך דרכם ומנקז לצדדים ולא נכנס לציפה כמו צמיגי כביש.
כביש מנהלל לבית שערים. מותר 70 .. ונסעתי 70 .. תנועה ערה. לא עמוס אבל יש מלא רכבים. דיסקו. ישן. פתאום מתחיל גשם. מישהו בולם רחוק מקדימה. ופתאום האוטו שלפניי בולם בחדות. גם אני. הדיסקו ממשיך כאילו כלום.
שחררתי בלמים וברחתי לשול / תעלה / שדה.
זה היה מזמן.
צמיגי דאנלופ משהו 2 .. אכזריים למראה ונפלאים בשטח.
כשנעצרתי. הייתי במקביל לנהג ברכב שהיה לפניי.
זה תקוע לי עד היום בראש.
גם אם לא רלונטי.
מאז אני שומר מרחקים מאד גדולים לרכב שלפניי. גם עם הקיאה ריאו. מרחקים שגורמים להמון אנשים ממהרים להכנס לפניי ולהדחף ... גם עם הדאסטר. למרות שלכולם יש מערכות בלימה וכו והם רבע ממשקל הדיסקו.
מפחיד אותי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אף אחד לא מנסה להגיד שרכב שטח גדול וכבד בולם כמו פרייבט, גם עם צמיגי כביש על כביש יבש.
יש לי חוויה דומה עם פרייבט מיושן עם צמיגי כביש זולים וחדשים.
התקדמנו קצת.. אבל זה לא ממש מה שדובר כאן.
שחררת בלמים, אז לא באמת בדקת איפה הרכב היה עוצר (חושב שהייתי מנסה לעשות אותו דבר בסיטואציה כזו).
אבל, האם יש לך חוויה דומה השוואתית עם צמיג AT על אותו רכב?
אתה נכנס לעיקול בכביש עם SUV שטח באותה המהירות כמו פרייבט?
אתה מעיז עם SUV שטח לנסות לבלום בחדות בעיקול כמו עם פרייבט?
מניח שלא, למה?
מה שאני אומר זה שברגע שלצמיג יש תקן בטיחות, אז להבנתי הסוגיה נוגעת לסוג הרכב הרבה יותר מאשר הצמיגים.
כמו שיש הבדל בבלימה תמרון ואחיזה בטווח בין משאית/אוטובוס/מיניבוס/רכב מסחרי/רכב שטח ופרייבט מיני קליל בקצה.
אתה צריך להבין ולהפנים במה אתה נוהג ולהתנהג בהתאם.