תגובה: מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
נוח/לא נוח, יקר/זול, אוהל סיירים לזוג מול אוהל נפתח מעצמו לשמיניה עם דופלקס, מרפסת וג'קוזי, ואולי בכלל איזור הנוחות זה לישון בצימר מפנק?
סופה פתוחה מול גרנד צ'רוקי מפנק (זה מה שבילה אצלי היום. צעצוע מפלסטיק. לא, לא מחליף)
מקרר זה כמו גיר אוטומטי, זה כמו דיפלייטורים, זה כמו מקלחת שטח מול מקלחת מג'ריקן, זה כמו לנווט עם טבלט ולא עם סמרטפון.
זה טוב וזה נוח. זה נחמד שיש, זה לא חובה.
והאמת היא שזה בכלל לא עניין של צריך.
זה רק עניין של רוצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כמה נפח נשאר מהצידנית 45 ליטר בניכוי הקרחומים ומה ישאר מהם אחר שתכניס כמה פעמים שתיה בטמפרטורת הסביבה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הצידנית היא קולמן 51 ליטר הפשוטה. אלו שקונים בקומבו עם עוד צידנית קטנה, ותרמוקן ב250-300 ש"ח.
קרחומים בנפח של בערך 5-6 ליטר.
נשאר 45 ליטר של אחסון.
כמו שאמרתי, יוצא לטיולים של יומיים גג. חוזר עם שאריות קרות של אוכל (חומוס בקופסא חוזר למקרר).
למעשה חישבתי אחורה, ובכמה שנים האחרונות, כל הפעמים בהם טיילתי יותר מיומיים זה היה עם לינה בחדרי/אוהלי אירוח עם מטבח ומקרר. זה קורה בערך פעמיים בשנה. כל השאר- דו יומי.
בירה קרה אני לא שותה במהלך היום כי פחות מתאים לי ההוויה של נהיגה ובירה וילדים. האלכוהול נפתח אחרי שהילדים הלכו לישון.
אם אנחנו מדברים על יומיים, זה אומר בלילה הראשון (והיחיד) והבירות קפואות.
טיולי גברים אני כבר לא עושה (אם הייתי ממשיך איתם הייתי נשאר עם אופנוע, כל הרעיון בחזרה לג'יפ הוא המשפחה).
עכשיו, עם האפיון שימוש הזה, שכולל בד"כ שתי ארוחות צהריים, ארוחת בוקר אחת וארוחת ערב אחת, רוב הארוחות כוללות התרחקות של כמה עשרות מטרים מהרכב,
למה אני צריך מקרר?
רמז,
אני לא. ולכן הפסקתי להשתמש באחד.
גילוי נאות-
אני לא מכניס שתיה חמה לצידנית. אני גם לא מביא מיצים/קולה למיניהם. יש לי בקבוקי מים קרים, ובקבוקי מים קפואים (שנשארים קרים יותר מיומיים, אבל, כאמור, חוזרים חצי קפואים הביתה, אם לא הוצאתי ושתיתי אותם.
אני אומר,
וחוזר ואומר:
ברור לכל בר דעת, שמקרר טוב יותר מצידנית.
בדיוק כמו שברור שפרארי יותר טובה מקורולה.
אם היום היו מציעים לך רכב מתנה (שאתה לא יכול למכור ולקנות בכסף 50 דיפנדרים),
מה תיקח, פרארי או קורולה?
אני אקח קורולה (בהנחה ועדיין אין לי), כי זה רכב שישמש את הצרכים שלי יותר טוב.
יש אנשים, שאולי הצרכים שלהם אחרים.
יפה כתבת, איל.
בשבילי פרארי בבקשה :)
מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
כבר כמה ימים אני עם חבר במערב ארהב.
קנינו ״צידנית״ קלקר ב 6 דולר.
פעם ביום שקית קרח ואנחנו זורקים לשם פחיות ומצרכי אוכל לדרך.
זה בהחלט פתרון נחמד לדלי אמצעים אבל זה לא שווה ערך למקרר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
השפור הכי משמעותי לרכב שטח אחרי מיגון צמיגים ונעילות..
אבל אם לא מתאים לך, תמשיך עם צידנית וקרח...
אם כן תחליט לפנק את עצמך, תוסיף מתג הגנה לפריקת יתר של המצבר.
אני עם צידניות כבר שנים, עוד התקופה ששטח אחסון באמת היה בעייתי (חיפושית)
אני לא מתעסק עם בקבוקים קפואים, אני שונא לשתות מים קפואים כי זה עושה לי מגרנות, א אני קונה קרח מתחנת דלק והוא לא תופס הרבה נפח כי אני מפזר אותו בחללים שבין המוצרים.
אני מניח שמקרר יגיע כשאגיע לשלב סידור החלל בג'יפ.
ואסף בדרך לקנות מקרר, גם על היילקס הוא אמר " לי זה לא יקרה".
זה עניין של הרגל , אני עם צידנית , ברגע שאעבור למקרר אי אפשר יהיה לחזור אחורה.
זה כמו שתנסו היום לוותר על הסמרטפון ולחזור לסלולרי רגיל בלי אינטרנט , וואצאפ ואפליקציות ניווט .
שמתחילים לחשוב על זה ממש , כנראה רוצים את זה ...:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
לא צריך. רוצים. כמו אוהל בן רגע. כי כשאתה יכול להרשות לעצמך טוב יותר, זה נעים.
כי בניגוד לחפירות גיפולוג, אין שום סיבה להתעסק עם מקרר. אפס חשיבה. מחבר וממקם פעם אחת, משם זה שקוף. לדעתי כמובן.
כי בירה על גבול הקפואה, תמיד, בלי הכנות מראש, זה כבר תנאי. התברגנו.
כי זה משמש ביום יום. עברת בסופר ויש עוד סידור אחרי באוגוסט? אין בעיה. נסעת לחמותך עם סלט שאסור שיתחמם, קיצרת דרך השטח והנסיעה לקחה בטעות 6 שעות והפסדת את ארוחת החג? בטעות?!?! -הסלט בסדר. זה מה שירגיע את אישתך.
הטענה של בקבוקי המים שמשמשים ביום השלישי לא תקפה לדעתי, כי ביומיים הראשונים הם תופסים נפח. אז שים מדחס בנפח הזה, ודחוף עוד בקבוק מים בסוף היום הראשון. כמו שהיית עושה בבית. נוח.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
קלעת בול !!
אחרי כ 15 שנה עם צידנית עברתי למקרר ,
וכמו שנאמר , מקרר זה העניין של רוצה ולא חייב , אבל זה משדרג את חווית הטיול פי כמה ...
עם צידנית אנחנו מוצאים את עצמנו בסוף היום הראשון כשהתחתית שלה מים וכשיש בשר אז לא כזה כייף שהמוצרים נרטבים ממים "אדומים" ,
עם מקרר מרשה לעצמי לסחוב מוצרי חלב מבלי לחשוש , ובימי הקיץ גם גלידות , אין ספק שזה אחד ההשקעות הכי שוות ,
בקיץ האחרון יצאתי לטיול בלי מקרר (נמכר לטובת מקרר קטן יותר) , חזרתי עם טעם הכי מר שהיה לי בשטח ,
ולגבי ההתעסקות , אם מאמצים שיטת "שגר ושכח" אין מה להתעסק ,
אצלי יש 2 מקררים (אחד 18 ליטר בין הכיסאות הקדמיים , השני 40 ליטר בתא מטען), ועוד לא נתקלתי בבעיות כלשהן כולל בעיות התנעה בבקרים .
מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
בסופ"ש האחרון היינו עם המושפחה המאד מורחבת בצימר. לא שטח.
לקחנו את המקרר איתו מהאוטו .. ואפילו אשתי שהיתה נגד ביזבוז הכסף הנוראי על המקרר הזה שאיש לא צריך הודתה שהמקרר הזה הוא הקניה הכי טובה מאז שהכרנו... ממנה זה שווה הרבה :)
אפילו ששכחתי בבית את הכבל 220 ונאלצתי לקחת בלילה את המקרר חזרה לאוטו, אפילו שפתחו וסגרו אותו 1000 פעמים בלי שום משמעת והבנה של כל ה"בעיות" שעלו פה באתר .. אפילו שלמחרת עשינו פיקניק רחוק מאוטו ושוב לקחנו אותו 100 מטר .. וחזרה.
אף אחד ( כולל אני ) לא התרגש לא מהמשקל ולא ממה יקרה למצבר .. ( האוטו הניע בקלות בבוקר ) המקרר חזר לאוטו בלילה עם 10 מעלות פלוס וירד חזרה ל 3 בתוך 6 דקות ..
באמת מגזימים פה עם הלחץ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...739e2cdb03.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בסופ"ש האחרון היינו עם המושפחה המאד מורחבת בצימר. לא שטח.
לקחנו את המקרר איתו מהאוטו .. ואפילו אשתי שהיתה נגד ביזבוז הכסף הנוראי על המקרר הזה שאיש לא צריך הודתה שהמקרר הזה הוא הקניה הכי טובה מאז שהכרנו... ממנה זה שווה הרבה :)
אפילו ששכחתי בבית את הכבל 220 ונאלצתי לקחת בלילה את המקרר חזרה לאוטו, אפילו שפתחו וסגרו אותו 1000 פעמים בלי שום משמעת והבנה של כל ה"בעיות" שעלו פה באתר .. אפילו שלמחרת עשינו פיקניק רחוק מאוטו ושוב לקחנו אותו 100 מטר .. וחזרה.
אף אחד ( כולל אני ) לא התרגש לא מהמשקל ולא ממה יקרה למצבר .. ( האוטו הניע בקלות בבוקר ) המקרר חזר לאוטו בלילה עם 10 מעלות פלוס וירד חזרה ל 3 בתוך 6 דקות ..
באמת מגזימים פה עם הלחץ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...739e2cdb03.jpg
גיא,
בדיוק כמו הדיון על הציריות והנעילה.. .
עפ זה נראה נפלא, ובכלל לא ברור ממה אחרים חוששים, ואז מתחילות התופעות.
לא יודע איזה מצבר יש לך (70?) אבל דבר אחד בטוח, במקרה הטוב, אתה מקצר לו את החיים.
אבל מאחר שכבר עברת את הבעיה "הגדולה " של חיבור אביזר למדידת הספקים, למה אתה לא משתמש בו גם בשטח?
תמדוד שימוש אמיתי, ותבין למה אני כל כך בטוח בנזק שאתה גורם למצבר שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
גיא,
בדיוק כמו הדיון על הציריות והנעילה.. .
עפ זה נראה נפלא, ובכלל לא ברור ממה אחרים חוששים, ואז מתחילות התופעות.
לא יודע איזה מצבר יש לך (70?) אבל דבר אחד בטוח, במקרה הטוב, אתה מקצר לו את החיים.
אבל מאחר שכבר עברת את הבעיה "הגדולה " של חיבור אביזר למדידת הספקים, למה אתה לא משתמש בו גם בשטח?
תמדוד שימוש אמיתי, ותבין למה אני כל כך בטוח בנזק שאתה גורם למצבר שלך.
בעיקר כי אני לא חרדתי .. ולא בודק כל 5 דקות .. מה מידת הסוכר בדם .. כמה קילו ירדתי וכמה מיקרו אמפרים ירדו מהמצבר .. הוא חדש, באחריות .. ומצידי שימות .. יש אחריות.
לגבי הנעילות .. תכלס, יש פה כמה עשרות דאסטרים עם נעילה אחורית מתקתקת. אחד מהם שבר שתי ציריות .. וכל השאר יוק. יותר מזה, שוחחתי עם מנהל המוצר במפעל שמייצר אותן וממנו שמעתי שיש עוד ציריה אחת שנשברה לפני כמה שנים באבחזיה ( ככה כותבים את זה ? ) ועוד 2 אצלי .. גם אדריאן בדק עם מנהל ייצור במפעל הדאסטרים ברומניה שהיה בשוק מציריה שנשברה .. וברוסיה, אני היחיד שקנה ציריות אחוריות .. השניה שהורכבה כתוב עליה שיוצרה ב 2014 ..
אולי זה באמת הנהג שלקח את האוטו יותר מידי רחוק.
יש כאלו שמשתוללים הרבה יותר ממהוא ששבר. ולא ברור לי שהסיבה היא הנהג / הנעילה / הציריה / העליה / השכנה / ...
בחייאת..
לא להפוך את זה לעוד שרשור דאסטר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בחייאת..
אני כתבתי על המקרר .. שאגב, אם אני מבין נכון, יש לו 3 רמות של הגנה על המצבר ( מבחינת גובה הוולטים ) כרגע מוגדר על הבינוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בחייאת..
נכון. זה דיון על מקרר ברכב *שטח*.
,,[emoji1787][emoji1787][emoji849][emoji849]
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
המסקנה שלי היא שמקרר הוא דבר מסובך שמשעבד אותך להתעסק בו ואני אוהב דברים פשוטים ויש לי מספיק דברים להתעסק בהם...
כמו כל התחביב הזה, בערך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נכון. זה דיון על מקרר ברכב *שטח*.
,,[emoji1787][emoji1787][emoji849][emoji849]
אסף.
אם תצליח להסביר לי את הקשר לתגובה המפורטת על הציריות של הדאסטר, וואלה עוזב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
השרשור הזה, לפחות שליש מהודעות לא קשורות לשום דבר ( החל מפילוסופיה ועד קרחונים בטבע), מה קפצת על ההודעה הזו דווקא? :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
התייחסתי למשהו אחר.
אבל חבל על עוד דיון...
אסף.
גיא,
אתה לא חרדתי (עדיין) כי המקרר לא תקע אותך בלי כושר התנעה. אם אין לך בוסטר ואתה מטייל לבד אז בקייץ בר תשנה תקליט.
אגב, אם צריך לפרשן את אסף הוא לגלג לפי הבנתי על זה שדאסטר אינו רכב שטח אבל נעלם לכם ההומור ברומניה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94