אני דווקא הייתי מבסוט מאוד ממפות israelhiking בזום 16.
השבוע רכשתי את מפות שביל-נט ולא ממש התחברתי עדיין .
מקווה שאחרי כמה טיולים אתרגל אליה
#המדען_המטורף
Printable View
אני דווקא הייתי מבסוט מאוד ממפות israelhiking בזום 16.
השבוע רכשתי את מפות שביל-נט ולא ממש התחברתי עדיין .
מקווה שאחרי כמה טיולים אתרגל אליה
#המדען_המטורף
מפות הסמ״ש הישנות הציגו מצוין את הטופוגרפיה והתכסית.
עם השנים האיכות ירדה ודברים ממש נעלמו עד כדי תהייה אם אין יד מכוונת.
ומצד שני, גבולות השמורות נהיו נזילים.
ועדיין, אני חושב שהן הטובות באפשרויות כבסיס לתכנון טיול.
אין תחליף לפתיחת גליון שלם על הרצפה ולראות את כל המסלול, מאיפה מתחילים ולאן נוסעים.
אין מסך ברכב או נישא שמסוגל לעשות את זה.
חלק מהאנטי נובע גם מהניכוס של שבילי הטיול המסומנים (המהות של מפות הסמ"ש)
ה'וועדה לסימון שבילים' היא גוף ששייך לחברה להגנת הטבע ויושבים בו עוד נציגי רשויות אחרות כמו רט"ג ונדמה לי שהמשרד להגנת הסביבה.
רט"ג האצילה דה פאקטו באופן לא חוקי (למיטב הבנתי זה לא התברר מעולם בבית משפט) את סמכות סימון השבילים לגוף הקיקיוני המדובר
הם מצידם באמת סבורים שהם מצילים את הסביבה, אבל החליטו גם שהמידע הגיאוגרפי של השבילים המסומנים הוא נכס פרטי שלהם (למרות שרט"ג מתייחסים אליו כאל מידע ששייך להם ובשל כך הוא ציבורי בהגדרה).
לאורך השנים הקפידו בחברה להגנת הטבע והוועדה לסימון שבילים לתבוע את כל מי שהעיז להפיץ מידע של השבילים המסומנים.
למרבית המזל, המנהג המגונה הזה נפסק אך עדיין המידע הגיאוגרפי של השבילים אינו עומד לרשות הציבור כנדרש בחוק חופש המידע.
היבט נוסף הוא שכבר הרבה שנים הם אינם טורחים גם להשקיע בשיפורים כמו מפות 1:25:000 (שמתאימות הרבה יותר לניווט רגלי) המסתמכות על מידע ומיפוי מדוייקים יותר, או למשל מפות דיגיטליות דינאמיות המותאמות לאפליקציות ומערכות ממוחשבות (קנ"מ שמשתנה בהתאם לרמת ההתמקדות יחד עם כיתובים מותאמים) וכו'.
התוצאה היא מפות בעלות גבוהה יחסית שמשום מה רט"ג סבורה שכל ציבור המטיילים חייב לרכוש כי רק שם יש את המידע הרשמי והחוקי שהם מאשרים...
(הסיפור מעט מורכב יותר, אבל נכתב בהפשטה כדי לא להכביר במילים)
אכן, זה עיקרו של הסיפור.
לקחו מידע פרטי , הפכו אותו לבעל מעמד של חוק שעל פיו ישק דבר ומוכרים את המידע לציבור בהרבה מדי כסף ומונעים תחרות הוגנת על התוצר הסופי - הנגשת מפות מדוייקות וזולות.
בצע כסף.
במדינה מתוקנת המידע הזה היה שייך למדינה ומופץ לכל דורש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מסכים איתך לחלוטין,, גם אני קראתי כל מה שהוא כתב ולמרות שאני בונה כל יום מסלולים ב אופרוד = באפליקציה וגם במחשב ותורם לחברים ונהנה לחלוטין מהאפליקציה אופרוד,, ולמרות שאני גימלאי הייטק,, לצערי לא הבנתי את כל התובנות שחברינו תרם ,,, אני עובד על פורמט GPX ו TWL OR KML - משתמש במפות החברה להגנת הטבע = כי בשאר במפות לר רואים את מספרי השבילים הנידרשים עבור קבלת אישור תנועה בשטחי אש או בשמורות טבע,,, ועוד סיבות , מילבד זה אפליקציית אופרוד מאפשרת לי ליראות את שיירות הכלים שנעים אחרי, מיקום רכב המאסף ומי הלך לאיבוד ולחיצה על הרכב שאיבד את השיירה מספקת לי מידע מיהו כדי לתקשר איתן ביעילות
כמשתמש וותיק של אופרוד אני אישית ממש מנווט בקלילות עם מפת הסמ"ש לטיולי הגיפים הארוכים שמשמשים אותי גם לבניית המסלולים לחברים וגם להנות מ2000 המסלולים שתרמתי וניתרמתי על ידי שי לזמי ואחרים ואילו מפת השביל-נט לדעתי הצנועה כמדריך שטח יותר יעילה לי ברכיבות האופניים היותר איטיות בהן הקנה מידה יותר עוזר ,,, ועל רמת התמיכה,, אין מה לדבר אילן וכדן צמד חמד של מפתחים שאוהבים אתגרים ויודעים איך נותנים שירות,, ואת זה אני יודע לאבחן כי הייתי מנהל קבוצת תמיכה בתוכנה במשך למעלה מ10 שנים ,,,, עלו והצליחו ואנחנו איתכם - לאור נבו LEOR NEVO
וואלה ... מה עשיתם כאן מתגובה שולית אחת ?
בה בן אדם , כותב כמה מילים אישיות , שכוללות מה הוא אוהב, מה הוא חושב ומה טוב לו.
הכל הפורום הופך לזירת התגוששות , מסחרית יותר ומסחרית פחות.
כן ... כל המיזמים , האפליקציות והממשקים , יפים , טובים , יעילים ואפילו חלקם חינמיים.
לכל אפליקציה הייחודיות שלה , החן האישי, היכולות היתרות ואפילו חלקן וקטוריות.
כן ... תעשיה ישראלית בתחום התוכנה , ה GIS והמיפוי בכלל היא ללא ספק על המפה.
והכי חשוב , זה אחדות ולא התגוששות על נושא כלכך שולי וחסר ערך.
צאו לטייל , במפגשי הערב שבו על כוס יין טוב ליד מדורה בנופי בראשית (לא החללית)
ושיהיה לכולנו חג חירות שמח.
מקבל את הסיפא של דבריך.
נסה להבין גם שניסוח שנשמע פחות מתנשא (ולעיתים גם חוש הומור וציניות גורמים לניסוח להישמע מתנשא אפילו שכוונת הכותב הייתה שונה לגמרי) משרת את מטרת / כוונת הכותב הרבה יותר טוב.
אישית - התאפקתי לא להעיר ולתקן ולהיכנס לויכוח הזה, למרות שמספר פעמים התחלתי לכתוב תגובה ומחקתי אותה לפני השליחה.
עדכון!
רוצה לציין שבהרבה מקרים באנדרואיד השיטה הזאת לא עובדת. האפליקציה כותבת שלא ניתן לקשר מפה מכרטיס sd (למרות שהמפה שמורה על זכרון הטלפון).
נתקלתי בפתרון במקרה.
מאחר שקישור למפה קיימת לא עבד, העליתי מפת ישראל היקינג לגוגל דרייב (לילה שלם), ובחרתי באופציה של הורדת מפה מקישור+ נתתי לה שם.
לאחר מכן, המפה מופיעה במפות אופליין, עם אפשרות להורדה. חכו, עוד לא נגמר....
כאשר ניסיתי להוריד אותה, קפצה (כמובן) הודעה שהקובץ גדול מדי ואין מקום (למרות שקיימים גיגהבייטים רבים פנוים), אבל כאן, אחרי שלוחצים על הורדה, יש שוב אופציה שנקראת "קשר מפה קיימת". כשלוחצים על זה, נפתחת האופציה לקשר מזכרון המכשיר (אפשרות שקודם לא הצלחתי כי "לא ניתן מכרטיס חיצוני"). מכאן כבר קל להגיע לתיקיה במכשיר בה שמרתי את המפה .
התחברתי לתגובה שלpw
קראתי הכל והלכתי לאיבוד.
הסיבה שקראתי כי אני מחפש פתרון למפה טובה כלומר שכל השבילים מסומנים שיש שמות של הרים ונחלים לאורקס.
אני משתמש באורקס מכיוון שאני זקוק לתוכנה אחת שתתאים לטיסה לגיפים לאופנוע ולהליכה רגלית.באורקס החלפת המפות אינטואיטבית יש לה פיצר של גובה מעל פני השטח שאני זקוק לו גם ניתן להוריד שקף של שמורות וגם הקלות היחסית של בנית מסלול.
הבעיה שאני טס / מטייל עם מפה חצי אילמת .
שורה תחתונה
אני מחפש קובץ להורדה לאורקס עם מפה טופגרפית עדכנית הכוללת סימון שבילים ושמות נחלים.
אתה מדבר על מפה של ישראל?
אם כן - יש מפות של ישראל הייקינג , אפשר למצוא מפות אחרות מבוססות osm.
בעבר רשמתי באחד השרדשרים כאן מספר מקורות מפה לאורוקס שאולי יעזרו לך.
עקרונית, מבלי להיכנס יוצא מדי לנושא של זכויות יוצרים, אתה יכול לייצר לעצמך מפה כמעט מכל אתר מפות (למען אתרים המקודדים / מצפינים את המפות או שלא משתמשים בממשק סטנדרטי) - אפשר לעשות זאת ישירות מתוך אורוקס או בעזרת תוכנה כמו mobac למשל.
נסה לחפש mobac בפורום ותמר חלק מאותם שרשורים. אם לא תמצא, אוסיף כאן קישורים
נשלח מהנייד
ישראל היקינג עובדת מצוין על אורוקס. היום היא כבר מעודכנת ברוב סימוני השבילים.
מי שמוכן לשלם יכול לעבוד עם אופרואוד עם סמש. פחות משוכללת מבחינת נתונים ויכולות, אבל מחפה בענק עם שיתוף מסלולים ונקודות עניין.
מדובר על ישראל.
אני פחות זקוק למסלולים או לנקודות עניין.
אני רוצה לנווט / לבנות מסלול לפי צירים קיימיים או סימון שבילים.
מה שיש לי באורקס זהisrael hiking.
והיא חסרה מאוד מאוד.
כאמור אני לא טכנלוג גדול.
אשמח לקישור למפה להורדה עם סמ"ש ועם שמות לנחלים ולהרים.
היום אני בונה מסלולים על סמך זכרון והכרות ובמקרים קשים מזגזג בין עמוד ענן ( ששלמתי עליו מספר רב של פעמים כדי לעבוד על משהו לא בדיוק עדכני..... )
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
צירים הכוונה שבילים קיימים.
הייתי בטיול בסופש עם עוד חבר הוא נסע עם עמוד ענן ואני עם האורקס ולא היה זהות בנתוני המפות. היו לי שבילים שלא הופיעו אצלו ובעיקר להפך
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
מתי עדכנת בפעם האחרונה את מפת ישראל הייקינג לאורוקס?
סימוני השבילים לא תמצא במפה חינמית שאינה מבוססת OSM כמו ישראל הייקינג מכיון שיש עליהן זכויות יוצרים וצריך לרכוש אותן.
אבל מפות ישראל הייקינג מתעדכנות כל הזמן ואפשר לומר שכמעט כל השבילים המסומנים מופיעים עליה, הרבה פעמים בדיוק גדול יותר מאשר במפות סמ"ש (במיוחד אלו שאינן מעודכנות).
המקום היחידי שיכיל את כל השבילים זה בתצ"א, או יותר נכון לווין. בכל שאר המפות (סמ"ש, שבילנט, IH) תמיד יהיו הבדלים.
באורוקס אתה יכול לשמור אופליין כל מפה אונליין שאתה פותח, פתח תצלום של גוגל ושמור אותו.
גיא
Sent from my SM-N975F using Tapatalk