אני לא יודע באיזה רכב אתה נוהג כיום- אך אלה דרישות שיכולות לסדר לך יופי של קורולה, מיצובישי בננה טורבו, גם סקודה אוקטביה נוחה מאוד ולמיטב ידיעתי גם יונדאי קוקומוקו ממנכל בחברת הייטק, אולי אפילו פורסטר ממעצבת שיער בדימוס..... אבל ברצינות- זה לא סט הכללים שאתה מיישם ברכישה של כזה רכב. רכב כזה לא רוכשים על סמך חותמות בספר הטיפולים כי זו לא מיצובארונדאי. את נושא הקילומטראז' הנמוך אני בהחלט כן מבין. כל מי שמחזיק ג'יפ, או רכב שטח אחר, שנוסע בשטח יסביר לך על רגל אחת שקשישה מרמת אביב שמטפלת ברנגלר במוסך מורשה יבואן- מקבלת ככל הנראה טיפול ברמה נמוכה ביחס לרכב של מי שיורד פעם בחודש למדבר. היא מקבלת שמנים מתוצרת הארץ. המכונאי שעובד על הרכב שלה הוא מומחה רציני מאוד לאלפא רומיאו, אבל זה לא בדיוק הופך אותו למה שהיא צריכה. והעלויות גורמות לה לפעמים לומר "אז עזבו את זה"- כי הן לעתים דימיוניות.
קטונתי מלהתייחס כאן בהרחבה לנושא מוסכי היבואן. אני עשיתי פעם אחת טיפול גדול במוסך כזה ויצאתי מאוכזב מרמת הטיפול בבעיות- ובחסר כיס משמעותי. ואני מניח שרבים חולקים את דעתי- אבל חשוב להבין אפרופו בדיחת היונדאי קוקומוקו -מדובר בתרבות של קבוצה שאינה מטפלת במוסכי היבואן, לא לפי הספר ולא בהתאם למה שכתוב בספר חותמות. מי שאכן מחזיק רנגלר מושקע ומתוחזק היטב- לא בהכרח מפלצת שטח- יסביר לך שמוסך ש"מחתים ספר" אינו מה שבהכרח מחפשים ברכב כזה. כל מי שאני מכיר שמחזיק בג'יפ שמטייל מטפל בו בהתאם לכללים הרבה יותר חמורים. היצרן מדבר על החלפת שמן מדי X קילומטרים- כל מי שאני מכיר מחליף בחצי מזה, אך לא במוסך מורשה. היצרן ממליץ על מסנן אוויר ב5000 קילומטר-כל מי שאני מכיר מחליף מדי שני טיולים. היצרן ממליץ על החלפות מצתים, רפידות וכו מה שמחליפים בטיפול לפי מפרט היצרן (שמיועד כמובן לאדם ממוצע, לא בהכרח למי שנוסע בשטח ומכיר את הרכב) -כל מי שאני מכיר חורש את האינטרנט ומבצע החלפות נוספות של בולג'וינטים, גומיות וכיו"ב דברים שמוסך היבואן לא מכיר אך פורומים של חובבים מכירים הרבה יותר טוב. אם היית צריך לרכוש את הג'יפ שלי-מן הסתם היית מתאכזב מהיעדר היסטוריית טיפולים במוסכי היבואן- ומתעלם מן העובדה שבדלת הנוסע יושב ספר הוצאות שמכיל מאות קבלות על כל טיפול זעיר, החלפת שמן מדי 3000 קילומטרים וכיו"ב.