אני טוען שאם המידה שמותקנת ברכב באותו רגע לא רשומה ברישיון אבל כן מעודכנת כמותרת להתקנה באוטודאטא זה שטויות במיץ, ואותו בוחן יכל לבדוק את זה וגם יודע את זה, העובדה שדחף את כל מה שראה רק כדי לחזק את התיק.
Printable View
אני טוען שאם המידה שמותקנת ברכב באותו רגע לא רשומה ברישיון אבל כן מעודכנת כמותרת להתקנה באוטודאטא זה שטויות במיץ, ואותו בוחן יכל לבדוק את זה וגם יודע את זה, העובדה שדחף את כל מה שראה רק כדי לחזק את התיק.
"אדוני השוטר, זה בסדר שאני עם אקדח בלי רשיון, אני עומד בתבחין. הנה, תראה באינטרנט..."
תגידו, באיזו רפובליקת בננות אתם חושבים שאנחנו חיים? איפה הגבול? וו גרירה "תקני" בלי אישורים? הגבהה? אולי רכב בלי טסט אבל "תקין לגמרי, הוא היה עובר, נשבע לך"?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
חוק זה חוק ומידה לא רשומה היא לא חוקית. ומצד שני אפשר להסתפק בקנס.
אבל כל הדיבורים באויר כי לא ראינו את הרשימה המלאה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מה רשום בחוק ומה לא זאת לא הנקודה. ממש לא.
אני מתייחס למהות איך שאני מבין אותה ואני טוען בהתאם ללא התייפייפויות מפליגות...וללא כחל וסרק...ופלפולים למיניהם בשפה סקנדינבית מסויימת...
ומהותית הניידות הללו ברוב רובם של המקרים, כאשר מדובר ברכבי שטח, לא מונעים שום תאונה קטלנית ולא שום דבר שקרוב לזה. מהותית!
מה רשום פה ואיך זה לא תואם שם, לא צריך להסביר ולא מעניין. אנחנו אנשים טכניים ולסוגיה זו אנחנו צריכים להתייחס, ולזו בלבד.
בנוסף אנחנו בעלי רכבי שטח ומה שרלוונטי לדיון כאן זאת האינטרקציה שלנו איתם ולא שום דבר אחר.
ולאחר שמקלפים את כל ההתייפייפויות ואת כל מה שלא רלוונטי, נשארנו רק עם מסקנה אחת:
מבחינתנו ניידות אלו לא מועילות, מיותרות, מזיקות, מתעמרות ואין בפועלן שום דבר ממשי ומהותי.
סתם עוד דרך של הרשעויות למרר לנו את החיים רק על מנת להצדיק את קיומם...והרי זה ידוע שבממסד מי שמתקדם הכי גבוה זה אלה שעושים את הכי הרבה נזק...(אבל זה נכון לכל המשרדים לא רק בתחבורה..).
אני פשוט מתעב אותם ואת קיומם.
טל.
אתה סתם זורק משפטים באוויר שלא קשורים כדי לחזק את הטענה שלך.
מה הקשר לאקדח, או לוו גרירה או נסיעה ללא טסט בכלל?
לא קשור לכאן והדיון הוא לא על זה בכלל.
כמעט לכל רכב יש כמה מידות צמיג שונות שמותרות לשינוי לפי החוק, שינוי הרישום זה עיניין טכני בלבד, יש אנשים שלא מסתדר להם לרוץ ישר לרשום את זה.
מהותי לא מהותי, משנה לא משנה, וכן... ידעתי שמישהו יביא משהו מסקנדינביה.
הבוחן מקבל שכר מאיתנו כדי להוריד כלי רכב עם ליקויים מהכביש. הוא עובד בזה אם נעים לנו ואם לא.
ולכן, תקראו טוב מה כתבתי לפני שמתנפלים, מי שנוסע עם צמיגים לא ברשיון - שיהיה מוכן להורדה מהכביש.
זה לא חוקי ומורידים על זה מהכביש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש גם אנשים שאין להם זמן ללכת למשרד לביטחון פנים, מה ההבדל?
יש חוק במדינה.
ע"פ החוק, מידת הצמיגים שעל הרכב חייבת להיות רשומה ברשיון שלו. לא בפוטנציאל, אלא שחור על גבי ירוק. זה הכל. על אותו משקל, וו הגרירה, הכננת, ההגבהה ולמעשה - כל שינוי אחר שעושים בו.
הסיבה, מן הסתם, אינה רק בירוקרטית. הרישום ברשיון הוא רק אסמכתא לכך שהשינוי נבדק ע"י גורם מקצועי (על זה אולי אפשר להתווכח) שבסמכותו לאשר אותו (על זה אי אפשר).
אנשים שלוקחים את החוק לידיים, ולא משנה אם בחריגות בניה, שינויי מבנה ברכב, הצבת שערים בצירים, וכל ביטוי אחר של דילוג על סמכות הרשויות - הם אחת הרעות החולות המרכזיות במדינה שלנו, וביטוי מובהק לשחיתות שפושה פה. והבעיה הכי קשה? זהו הגורם המרכזי לכך שמחזיקים את כולנו כ"כ קצר. אי אפשר לסמוך עלינו. אז שיהיה בכיף עם ה"שנורקל".
שוב אתה מערבב דברים, שעם חלקם אני דווקא כן מסכים איתך בהחלט!
אז אותו בוחן אמור להיות גורם מקצועי ואמור לדעת אם אותו שינוי מידת צמיג מותר לאותו רכב או לא.
אני לא אומר שמה שנעשה ע"י בעל הרכב הוא נכון לעשות, הוא אסור! והוא היה צריך לרשום כחוק את המידה!
אבל לעשות הורדה במקום לתת ארכה לרישום ולזמן לבדיקה לאחר 24 שעות שאכן נעשה הרישום זה נקרא לעשוק! וב 1000 שח!!
אתה קורא לזה עושק, אני קורא לזה עונש. ביצעת שינוי ברכב? באחריותך לבדוק ולאשר אותו על ידי הגורמים המוסמכים עכשיו. לא "כשיהיה זמן". לא עשית? שא בתוצאות.
למה שהמדינה תתמוך בשיטת מצליח הזו? "אני לא אלך לשנות עד שלא תהיה ברירה"? למה לקחת את הסיכון שהשינוי לא התבצע כנדרש, ויסכן את שאר משתמשי הדרך?
אגב, אתה אומר בעצמך. פגשת בוחן עם הגיון, לא היו עוד תקלות, והוא לא הוריד מהכביש. בלי הטופס הספציפי - כל הדיון הזה תיאןרטי בלבד.