תגובה: מחפש קיט כרסומת CNC לצעדים ראשונים בתחום.
שלום נמרוד,
לשאלותיך :
הצורך המרכזי הוא קודם כל מהירות וגמישות מרעיון לאב-טיפוס.
רק לאחר מכן יש עניין כלכלי נלווה של הורדת עלות החלקים הניסיוניים ואולי אף הסופיים (אם המכונה תוכל לייצרם).
הצד השלישי הוא שימוש במכונה לייצור חלקים לאחזקה שוטפת במפעל שלנו (לדעתי זה מכפיל כוח רציני).
מכיוון שאנחנו סוג של "סטרטאפ", היקף העבודות לא גדול כרגע אבל בתקווה יגדל בעתיד.
בהערכה גסה כרגע כ60-70 אלף שקל בשנה בעיבוד שבבי לאבי טיפוס בלבד.
הכמויות הן כיאה לפיתוח : בודדים מכל חלק.
החומרים -דלרין, אלומיניום, נירוסטה.
משתדלים לייצר חלקים פשוטים ול3 צירים ככל הניתן (אם זה לא יהיה פשוט, זה פשוט לא יעבוד ?!)
לוחות זמנים - מיצרנים הייתי רוצה לקבל חלקים לא מורכבים/תיקונים בפחות מ14 יום (כמעט אף פעם לא קורה).
וזה המרכיב שהכי מאט את הפיתוחים שלנו כעת, כל קפיצה תכנונית היא במרווחים של 14-21 יום.
אני אפעיל את המכונה ורק אותי צריך לשכנע.
בלי קשר לנושא השרשור אבל בהתייחס להודעה האחרונה שלך.
אם אין לכם מדיניות או אידיאולוגיה של ייצור כחול לבן. אני יכול להמליץ מניסיון על מספר יצרנים סינים (אחד בעיקר שאני עובד איתו לעיתים קרובות) שעושים עבודה טובה ומסגרות הזמנים שלהם הן לרוב - הצעת מחיר תוך יום, אספקת חלקים בארץ - שבועיים מהוצאת ההזמנה. לא אגיד שתמיד אבל לרוב ותלוי בהיקף העבודה אלו הזמנים.
לגבי תמחור - עבור חלקים פשוטים יחסית - קרי מכונות 3 צירים, המחירים מעט זולים מבארץ. אבל עבור חלקים מורכבים שדורשים 5 צירים המחירים הם ללא תחרות בהשוואה לכל הצעת מחיר מקומית בהנחה שבכלל מישהו יהיה מוכן לקחת על עצמו את העבודה.
העובדה האחרונה משחררת מאוד מבחינת אילוצי התכנון מאחר ואתה יודע שיש גב ייצורי וולידי לתכנון.
בנוסף, אני לא יודע מה מהות הארגון המדובר (שלך) ומה הוא כולל מבחינת כוח האדם והמשאבים, אבל קח בחשבון שמכונת CNC זה לא מדפסת תלת מימד, זה לא שגר ושכח (שוב בהנחה ובהבנה שזה לא לצרכי תחביב והשתעשעות ביתית) , צריך ציוד היקפי, תחזוקה ומפעיל מיומן שיודע דבר או שניים בעיבוד שבבי ותוכנות CAM. בכל זאת זה תחום עם הרבה ידע בתוכו.
חזרתי להודעה הראשונה שלך, אם המהות זה ללמוד אז אחלה, לגבי שאר השיקולים (מבלי להכיר את הארגון) לא יודע אם יש הצדקה להשקעה כזו.
אם אתם מתעסקים הרבה בתכנון וייצור של חלקים אני מניח שיש לכם איזשהו מתכנן מכאני\ מעצב איתכם, הוא אמור לדעת ולהכיר לעומק את התהליך של שליחת החלק לייצור והשיקולים בתכנון חלק שיהיה בר ביצוע בצורה פשוטה. (אם יש לכם כזה אדם, והוא לא יודע לתת לך מענה הנושאים האלה, ממליץ להחליף את האדם :p)
מתוך סולידריות ותחושת אחוות הנגב המערבי, אם צריך אני אשמח לתת הכוונה וייעוץ בתחום אם צריך מדי פעם. (אני מהנדס מכונות שמתעסק בתכן מכאני בין היתר ופיתוח מוצרים).
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
שלום נמרוד,
לשאלותיך :
הצורך המרכזי הוא קודם כל מהירות וגמישות מרעיון לאב-טיפוס.
רק לאחר מכן יש עניין כלכלי נלווה של הורדת עלות החלקים הניסיוניים ואולי אף הסופיים (אם המכונה תוכל לייצרם).
הצד השלישי הוא שימוש במכונה לייצור חלקים לאחזקה שוטפת במפעל שלנו (לדעתי זה מכפיל כוח רציני).
מכיוון שאנחנו סוג של "סטרטאפ", היקף העבודות לא גדול כרגע אבל בתקווה יגדל בעתיד.
בהערכה גסה כרגע כ60-70 אלף שקל בשנה בעיבוד שבבי לאבי טיפוס בלבד.
הכמויות הן כיאה לפיתוח : בודדים מכל חלק.
החומרים -דלרין, אלומיניום, נירוסטה.
משתדלים לייצר חלקים פשוטים ול3 צירים ככל הניתן (אם זה לא יהיה פשוט, זה פשוט לא יעבוד ?!)
לוחות זמנים - מיצרנים הייתי רוצה לקבל חלקים לא מורכבים/תיקונים בפחות מ14 יום (כמעט אף פעם לא קורה).
וזה המרכיב שהכי מאט את הפיתוחים שלנו כעת, כל קפיצה תכנונית היא במרווחים של 14-21 יום.
אני אפעיל את המכונה ורק אותי צריך לשכנע.
אני יתחיל בשורה התחתונה - לא נשמע לי הגיוני או כלכלי.
עכשיו אני ארחיב... אני מנהל פיתוח בסטרטאפ מכאני ובוא נגיד שהתקציב שלי אינסופי במונחי הפורום הזה. אני חותם על הזמנות עיבוד שבבי והדפסת חלקים - לפיתוח בלבד - בסכום שציינת כל חודש בקלות. יש תהליכי יצור מסוימים שמצאנו לנכון לרכוש ולהכניס אלינו הביתה - אלו מקרים מאד מיוחדים, טכנולוגיות יצור אקזוטיות במושגים של הפורום הזה, שבחרנו להשקיע ולקנות בעצמנו. הסיבות קשורות לפיתוח יכולות מיוחדות, סודות מסחריים, שליטה על תהליכים ובקרת איכות.
לעומת זאת עיבוד שבבי, והדפסת תלת מימד באותה נשימה, הם היום commodity, מוצרי צריכה. יש מפעלים ומכונות כמו זבל. שפע של קבלנים בכל רחבי הארץ, וכמו שציין נעם, במזרח הרחוק. יש קרובים ורחוקים, מהירים ואיטיים, עם התמחויות רבות. חלקם רק CNC, חלקם רק חריטה, חלקם רק פלסטיק וחלקם רק אלומיניום. יש עם מערכת איכות, תקנים והסמכות ויש בלי כלום. יש אתרי אינטרנט שמקבלים קבצי תלת מימד ועושים הכל כמעט בלי מגע יד אדם.
יש לנו ספקים סיניים שמייצרים חלקי נירוסטה תוך שבוע ברמת דיוק טובה מאד (אבל בלי מערכת איכות). כמעט כל מה שפלסטיק מדפיסים - וגם זה אנחנו לא עושים בעצמנו, כי זה לא משתלם (יש לנו מדפסת חוט לא רעה שמדפיסה בעיקר צעצועים לילדים של העובדים). יש לך בארץ ספקים נהדרים שמדפיסים כל דבר תוך יומיים ואני לא מדבר על מדפסות החוט המצ'וקמקות של החובבים אלא חלקי ניילון מחוזק ברמת דיוק גבוהה עמידים UV ומים וראויים לשימוש במוצרים סופיים. אנחנו משתמשים גם בהדפסת נירוסטה וטיטניום, מה שבכלל פותח אפשרויות תכן הזויות.
לקנות מכונות זה נחמד בתיאוריה. לא במציאות. אם כבר אז מדפסת תלת מימד טובה תסגור לך פינה עם כמעט כל מה שקשור לפלסטיק (אם זה עיקר העבודה). נירוסטה אין לך סיכוי לעבד עם ראוטר, ואלומיניום, כאמור, יש שפע של מכונות שמחכות לעבודה בארץ ובחו"ל ואלומיניום זה חמאה בשבילן.
תחשוב על זה גם מכיוון אחר. למה שעובד שלי יבזבז את הזמן על ללמוד להפעיל מכונה, לתכנת CNC, לתחזק וכולי? אם יש לי כוח אדם אני רוצה שיתעסק במוצר של החברה, במה שמיוחד לנו. קוראים לזה מיקוד.
אענה לפי הסדר,
de fox -
אנחנו כבר מייצרים בסין עם יצרן אחד שנותן זמנים דומים למה שציינת, יום-יומיים להצעה, שבוע ייצור ועוד שבוע עד 10 ימים משלוח.
יוצא שזה זמנים של היצרנים המהירים בארץ, עם מחיר זול יותר.
זה כבר שיפור.
החיסרון- תיקונים ? איך ? מידי פעם הם שוכחים איזה חור או הברזה.
נשמח לשמוע על כאלו שיש לך ניסיון טוב איתם.
אני לא חושב שCNC זה שגר ושכח, זה ידרוש לימוד עיוני ומעשי.
אבל הסתובבתי וראיתי כבר כמה כלים שולחניים בעבודה אצל מפתחים, נגרים וסדנאות שיפורים לרכב.
הם השתלטו על זה יחסית יפה, והגיעו לרמה המאפשרת להם לבנות ברמת אב-טיפוס במהירות מאוד גדולה.
אף אחד מהם לא ברמה שאתה חושב שנדרשת מבחינת ידע מקצועי, ועדיין זה עובד להם יפה.
אם לא הייתי רואה את זה עובד בשטח, לא הייתי חושב להכנס לזה.
המתכנן ? אתה מדבר איתו.
למד לתכנן בדיוק כמו שהוא מתכנן ללמוד להתעסק בCNC.
תן לי חומר מקצועי טוב לקרוא ואני ארוץ.
אתה יותר ממוזמן לקפוץ אלינו, לדעתי אנחנו לא מרוחקים יותר מחצי שעה.
שלחתי לך ה"פ.
נמרוד -
מודה לך על התשובה המפורטת.
אבל כפי שכתבת - מיקוד.
שאלה - האם יש לך יצרן טוב שמוכן לקבל קבצים ולהחזיר חלקים אחרי 7-10 ימים ? כדי שלא כל שינוי תושבת מסכן שאני עושה יקח 2-3 שבועות ?
אם אין לך, אז מה אני אמור לעשות אחרי שלקח לי יומיים לתכנן שיפור במכונה, אבל עוד 15 יום לקבל חלק ?
מה עושים ב15 יום האלו ? זה לא ביזבוז זמן ? זמן שאפשר להשקיע בללמוד CNC נגיד ?
אם יש לך יצרן כזה, אשמח לקבל את מספר הטלפון שלו וקדימה אני חוזר לשולחן השירטוטים ומתעסק רק בלשפר את המכונות שלנו ותו לא.
אני מתמקד בחזרה לגמרי. בקטע הזה אתה צודק.
אני לא מבקש משהו מופרך לחלוטין, יש לי 2 יצרנים כאלו בקונבנציונלי, יותר מכך בחיתוך לייזר וכיפוף, ובעוד כמה ענפים אחרים,
אבל בעיבוד שבבי לא הצלחנו להחזיק אחד כזה ש:
1. מסוגל לספק חלקים בזמן סביר, אפילו אם זה מעט חלקים לסטרטאפ קטן.
2. מייצר אותם נכון ומדוייק (במיוחד בדלרין).
3. לא פתאום נמשך לאיזה חוזה/סדרת ייצור גדולה (ואז שלום ולהתראות).
4. לא מתמחר כאילו החלק יוצר מפלטינה.
5. שולח חלקים ולא צריך לאסוף ממנו (2019...)
ואני מבין את היצרנים, מבין שלא שם הכסף שלהם. הכל ברור לי.
לכן אני רוצה לעשות אינטגרציה אחורה ולהתחיל לייצר לבד. במיוחד עכשיו כשהטכנולוגיה הזאת הופכת יותר זמינה ופשוטה לתפעול.
ומעבר לכך (וברוח ג'יפולוג) לא כל השקעה שאני עושה היא בהכרח הדבר הכלכלי ביותר כרגע, אלא השקעה בפיתוח יכולות ואופקים לעתיד.
גם אם נצא רק EVEN ממכונה כזאת, ונלמד עולם ומלואו של עיבוד שבבי (יחד עם נושא האחזקה שדיברתי עליו בתגובה הקודמת) - זה בעיני עסקה מעולה.
סל הכישורים שנצברו באופן הזה, והרצון/יכולת לצלול לתחומים חדשים הם היתרונות הבולטים ביותר שלנו.
בנושא הדפסות :
הדפסת דלרין (או כל פלסטיק אחר עם אפשרות לאישור מזון ותכונות מכניות טובות כשל דלרין) זה משהו שאני אכן צריך לבדוק יותר לעומק.
אנחנו צריכים פני שטח מעולים בחלק גדול מהחלקים כדי שלא יתפס עליהם מזון ועד כה לא ידוע לי על אפשרות להגיע אליהם בלי עיבוד שבבי.
לינק למידע נוסף על הדפסת נירוסטה תמיד יתקבל בברכה.
לא עם קשר ישיר לנושא, אבל גם אני אשמח לשמוע על יצרן CNC שיספק לי חלקים בפחות משבוע, בארץ או בחו"ל. בינתיים מה שאני מכיר זה לפחות שבועיים וחצי.
אני חושב שהתהליך שאתה עובר הוא מאוד מעניין. אתה לומד תהליכי פיתוח הלכה למעשה על בשרך ובדרך הקשה.
הנקודות שאתה מעלה הם נקודות שמעסיקות כל חברת פיתוח וכל תהליך של פיתוח מוצר. הסר דאגך מלבך שאתה לא לבד.
אני ביום יום (היום קצת פחות כי שיניתי מיקוד בעיסוק) נאלץ להתמודד עם לקוחות שמתקשים להבין למה תהליך הפיתוח של המוצר שלהם לוקח זמן ועולה כסף. חלק לא מבוטל זה בדיוק זה. לוקח זמן לתכנן, לוקח יותר זמן לייצר, בוודאות של 100% הדברים לא יעבדו כמו שצריך בפעם הראשונה וסבב של תיקונים או תכנון מחדש יתרחש.
מתכנן טוב ומנוסה (עם דגש על ניסיון - איו מנוס מזה) יודע לתכנן\לחזות בעיות אפשריות בתכן ולצמצם את תקופת הפיתוח מרעיון למשהו עובד.
לרוב, משחק הפיתוח כמו כל דבר בחיים הוא משחק בין זמן לכסף. אם יש לך זמן - תתכנן ביסודיות תחשוב על הכל מראש, תייצר, תרכיב, תתקן עד שתקבל מה שרצית.
אם אין לך זמן, תשקיע בתכנון טוב במקביל של כמה פתרונות אפשריים עם תוכניות גיבוי של מה קורה עם זה לא עובד, איך מראש אני יכול תקן משהו אם ההוא לא יילך, תייצר כמה דברים במקביל תמיד פי 3 בכמות של מה שאתה צריך.
מדפסת תלת ממד איכותית זה אחלה להוכחת היתכנות של חלקים, הם לא צריכים להיות מחומר הגלם של המוצר, רק לבדוק שזה יכול לעבוד ולדייק את התכנון לקראת הוצאה שלו לייצור מסודר בחומר גלם סופי.
בית מלאכה קטן, ברמה של מקדחת עמוד, כלי עבודה, דרמל וכו' זה הכרחי לכל סדנת פיתוח.
זמן עולה כסף, היצרנים שיידעו לתת לך מענה של מהיום למחר או עוד שבוע (ויש כאלה) תמיד יתמחרו את החלקים ביותר ובצדק.
תעבדו עם חברת שליחויות קבועה. שלנו יש דברים דחופים (באמת דחופים) אנחנו גם שולחים מונית.
אני במקומך הייתי יוצר קשר עם סדנה לעיבוד שבבי שראלי לעבוד איתה מבחינת איסוף חלקים ומנסח בחוזה שיתוף פעולה שמדבר על זמני עבודה ותמחור בהתאם.
ספק טוב זה מערכת יחסים טובה, לוקח זמן לבסס אותה אבל ברגע שיש לך ערוץ תקשורת פתוח ושקוף מול יצרן הכל זורם טוב יותר.
כספק תכנון והנדסה חיצוני תמיד ידעתי להצדיק מול הלקוח את העליות הגבוהות של ייצור מיוחד ושילוחים מיוחדים מאחר וזה היה חוסך (המון!) בזמן ובדרך כלל הזמן הוא שיקול משמעותי בהרבה מאשר כסף בתהליכי פיתוח מוצר.
אם אין לך לא זמן ולא כסף....תחשב מסלול מחדש :rolleyes:
ראיתי את ההודעה הפרטית, אם אצליח לפנות לזה זמן אשמח לקפוץ לביקור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא עם קשר ישיר לנושא, אבל גם אני אשמח לשמוע על יצרן CNC שיספק לי חלקים בפחות משבוע, בארץ או בחו"ל. בינתיים מה שאני מכיר זה לפחות שבועיים וחצי.
לך וגם לפותח השרשור אם רלוונטי אני ממליץ על בחור בשם אלכס לוריה בעל הבית ב"א.ס דינמיקה" יושבים בחולון.
אלכס איש מקצוע משכמו ומעלה ואדם נעים וחביב.
יש לו תקופות עמוסות כן, אבל רוב הפעמים בייצור של חלקים פשוטים ובודדים הוא מייצר בתוך שבוע (לפעמים פחות - בשבילי לא מעט מהיום למחר, חשיבות יחסי עבודה אמרנו...).
אם חשוב לך, ממליץ לבקר אותו פנים אל פנים כדי לייצר תחושת הזדהות למטרה על כוס קפה, אחר כך יהיה יותר קל להלחיץ בזמני אספקה (זה נכון עם כל יצרן)
050-3068295 אלכס
תגיד לו שהפנה אותך נעם ותמסור לו דרישת שלום.
אה....הוא לא זול אבל הוא עושה עבודה טובה.
אם מחפשים זול, יש לי הרבה אחרים אבל בזמני האספקה שאתם מכירים. אלכס הוא ה GO TO MAN שלי כשאני צריך איכות כאן ועכשיו.
לגבי סין, יש לי ניסיון טוב עם חברה שנקראת HLH, תחפש ברשת תגיע אליהם.
נעם, תודה על ההמלצות ועל התשובות המפורטות, מזדהה ומסכים עם רוב מה שכתבת.
מחר אני באזור חולון בודק מכונות נוספות, אבדוק עם אלכס אם הוא פנוי לשיחה.
חנן, פחות משבוע? כמו שנועם אמר כנראה רק לאחר מערכת יחסים מכובדת.
למרות שזה תלוי קודם כל בכמות העבודה של אותו יצרן, כבר יצא לי שהתקשרו אלי לבדוק אם יש משהו לייצר, כי המכונות פשוטו כמשמעו - עומדות (תרחיש נדיר, מחכה שהוא יחזור שוב :p )
ולאחר מכן - האם מדובר בחלק פשוט ?
האם חומר הגלם והכלים במלאי ?
חלק מהפעמים הבעיה בתקשורת מול ספק העיבוד השבבי היא שהוא לא מכוון אותך איך לעזור לו לייצר את החלק במסגרת הזמנים הכי קצרה.
מה זאת אומרת ? קח תרחיש שנתקלתי בו :
נגיד תכננתי חלק נירוסטה בעובי של 10 מ"מ, אבל יש כרגע במלאי רק 8 ו 12 מ"מ.
7 מ 10 פעמים זה לא כזה משנה לי, החלק בסדר גם ב8, ולא יקרה כלום אם יתבצע גם ב12, זה כמה שקלים וגרמים לכל כיוון וזה באמת לא מהותי.
אבל אותו יצרן לא יתקשר אליך את הסיטואציה, הוא יחכה לחומר שביקשת, יתמחר לך בהתאם את כל הפחת שלו מהחומר שהוא משתמש בו רק בשבילך וכו...
במקום פשוט להרים טלפון ולשאול האם 8/12 מ"מ גם יעבוד בשבילך.
וברור לי גם שלא כל יצרן יכול לטפל בך ברזולוציות האלו (אני עובד במסגרת חברה של mass production מכיר את התרבות האירגונית והמחשבתית).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
חלק מהפעמים הבעיה בתקשורת מול ספק העיבוד השבבי היא שהוא לא מכוון אותך איך לעזור לו לייצר את החלק במסגרת הזמנים הכי קצרה.
מה זאת אומרת ? קח תרחיש שנתקלתי בו :
נגיד תכננתי חלק נירוסטה בעובי של 10 מ"מ, אבל יש כרגע במלאי רק 8 ו 12 מ"מ.
7 מ 10 פעמים זה לא כזה משנה לי, החלק בסדר גם ב8, ולא יקרה כלום אם יתבצע גם ב12, זה כמה שקלים וגרמים לכל כיוון וזה באמת לא מהותי.
אבל אותו יצרן לא יתקשר אליך את הסיטואציה, הוא יחכה לחומר שביקשת, יתמחר לך בהתאם את כל הפחת שלו מהחומר שהוא משתמש בו רק בשבילך וכו...
במקום פשוט להרים טלפון ולשאול האם 8/12 מ"מ גם יעבוד בשבילך.
וברור לי גם שלא כל יצרן יכול לטפל בך ברזולוציות האלו (אני עובד במסגרת חברה של mass production מכיר את התרבות האירגונית והמחשבתית).
אהבתי את "הוא לא מכוון אותך איך לעזור לו" תכוון אותו אתה מראש - למה שהיצרן יקח חופש מקצועי בפירוש הצרכים שלי? אם זאת הזמנה סטנדרטית אז הוא יכשל בביקורת על תאימות לשרטוטים. תחילה אצל המבקר הפנימי שלו, לאחר מכן ב"ביקורת קבלה במקור" של מבקר החוץ שלי, ואם שני אלה סטיבי וונדר אז בביקורת קבלה במפעל. למה שיעשה דבר כזה לעצמו? הזמנה שכזו צריכה לצאת תחת הנחיות ברורות מהדורש. "הזמנה ללא ביקורת" "מדגים" "לא נדרש תג" בתוספת של מלל מגדיר על מה אתה מוכן לוותר מבחינת טולרנסים, ציפויים, GO /NO GO וכו.
בהצלחה.
אגב מכיוון אחר ובאסכולה הפוכה יש את PROTOLABS ודומיו. שווה בדיקה אם זה יכול לעבוד לכם. אתה מעלה לאתר מודל, האתר עושה אנליזה לחלק, פולט הצעת מחיר במקום, מתריע אם יש פיצ'רים בעייתים. החלק מוכן יום למחרת. הקצ'.... זה בארה"ב וצריך לשלוח את זה. אז שולחים אקספרס וזה מגיע תוך 3-4 ימים. אבל אמריקאים הם לא סינים, גם המשלוח יקר וגם הם מקפידים לכתוב עלות אמיתית של החלק (בשונה מהסינים שהכל מסווגים כמתנות) ואז משלמים מיסים בהתאם.
מאחר והכל אלגוריתם זה לא חף מתקלות (הם לא מצטיינים בהברגות למשל) אבל לזמני התגובה שלהם אין תחרות. שווה ניסיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אהבתי את "הוא לא מכוון אותך איך לעזור לו" תכוון אותו אתה מראש - למה שהיצרן יקח חופש מקצועי בפירוש הצרכים שלי? אם זאת הזמנה סטנדרטית אז הוא יכשל בביקורת על תאימות לשרטוטים. תחילה אצל המבקר הפנימי שלו, לאחר מכן ב"ביקורת קבלה במקור" של מבקר החוץ שלי, ואם שני אלה סטיבי וונדר אז בביקורת קבלה במפעל. למה שיעשה דבר כזה לעצמו? הזמנה שכזו צריכה לצאת תחת הנחיות ברורות מהדורש. "הזמנה ללא ביקורת" "מדגים" "לא נדרש תג" בתוספת של מלל מגדיר על מה אתה מוכן לוותר מבחינת טולרנסים, ציפויים, GO /NO GO וכו.
בעולם התוכן של ייצור דגמים המושג ביקורת אבטחת איכות לא באמת קיים אנחנו לא מדברים על יצרנים שמתחזקים מחלקת QC.
מקובל שתהיה תקשורת ברמה הזו מול היצרן שיכול להתריע לדוגמא שעבור מידה מסוימת בחלק הוא צריך להזמין חומר גלם במיוחד, ואם רוצים מהר הוא יכול להשתמש בחומר זמין שיש לו במידה אחרת.... מקובל מאוד בנישה הזו. או דוגמא אחרת זה, הגדרה של רדיוס פינה שלא תואמת כלי שקיים לו, מקובל וסביר שהיצרן יישאל את המתכנן האם אפשר לשנות רדיוס שיתאים לכלי שיש לו.
ים ונעם, תודה על המידע המועיל.
4 קבצים מצורפים
OPL, הלכת רחוק...
לא אמרתי שהיצרן יבצע את המוצר לפי דעתו.
אלא שאם אין לו אפשרות לבצע כרגע בדיוק כמו שמשורטט, וזה מה שגורם לו לזמן אספקה ארוך, שיתקשר לבדוק איך אפשר למצוא פיתרון.
אי אפשר לכתוב על כל אלמנט בשרטוט 3 אופציות מתקבלות על הדעת, זה עושה סמטוחה מהשרטוט.
נעם נתן דוגמה טובה שגם מתרחשת הרבה - רדיוסים, כל מי שמתכנן יגיד לך שהוא סתם עשה לפעמים רדיוס כזה וכזה, זה לא קריטי לו.
קצת תמונות מעוד בחינה של 2 מכונות, וסיבוב אצל חמדני/קשש לראות מה מחיר הקונבנציונליות שאולי יהפכו לCNC בעתיד.
קובץ מצורף 126572קובץ מצורף 126573קובץ מצורף 126574קובץ מצורף 126575
יש למצוא מכונות סבירות בפייסבוק. לא הייתי נכנס לחמדני, הסיבה בשם. ליאור קשש הרבה יותר טוב ממנו במחירים וביחס. עדיין עדיף לך לקנות ישירות מהבעלים הקודם ולא דרך סוחר, לו ורק כדי שתוכל לבדוק את המכונה בפעולה.
אם אתה רוצה חדש, ומוכן לשים על זה כסף (ויש מצב להמון כסף) אז יש חברה בשם TORMACH שבונות מכונות ממש נחמדות.
https://www.tormach.com/
יש סרטונים של ה1100M בפעולה וזה פשוט, סליחה על הביטוי, אורגזמי. נגיד את זה ככה, אם יהיו לי כמה מאות אלפי דולרים לשרוף אז המכונה הזו ומכונת חיתוך מים שראיתי אצל יוטיובר אחר, פחות או יותר בראש הרשימה.
אני לא חושב שאתה צריך את הגרסה הכי משוכללת, לדעתי, אחרי שתברר מול היצרן כמובן, הגרסה הכי זולה שלהם (סביבות 10K דולר שם) תספיק לך ביותר ותמיד תוכל לשדרג אם תתחיל לבצע בה ייצור המוני או חלקים מורכבים שצריכים יותר מכלי אחד (הכוונה לTOOL CHANGER אוטומטי).
לא יודע לגבי "הלכת רחוק" זאת סיטואציה שאני נתקלתי בה מספר פעמים ב10 השנים שלי כאינטגרטור בפרויקטים. אני לא איש מכאניקה, אני לקוח קצה מבחינת הספק (אביגדור, חנוך לבנון, אופק ועוד). אפשר גם לייצר בבית, לרוב זה אותו משך זמן (3חודשים) ואפשר להגדיר מראש "דגם" וזה גם מוטבע על החלק בטקס מאוד נחמד שכולל פטיש. לא קרה לי שהיה עיקוב בגלל חומר גלם (אבל אתם מדברים פה בשבועות ואני לא מתקרב לזה בכלל) והיצרנים שלנו הם בדרך כלל מאוד גדולים. כן קורה הרבה שיצרן אומר את דעתו והמוצר עולה רווזיה לאחר סדרת ייצור.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לא הייתי נכנס לחמדני, הסיבה בשם.
+1
גדול ! :)
יש עוד משהו שאני חושב שאתה צריך לשקול.
נניח ויש לך מכונה, אתה עדיין רחוק מאוד מלייצר חלקים ברמה של בית עסק לעיבוד שבבי.
מכונה זה הלב אבל זה לא כל הסיפור.
אתה צריך כרסמים שמתחילים ב40-50 דולר בארה"ב לאחד (וזה הרמה הבינונית/זולה). לכל כרסם יש את התפקיד שלו (הורדת חומר מהירה, גימור וכדומה), את החומר שהוא מיועד להסיר וכמובן גודל וצורה(למשל רדיוס כירסום וכדומה). יש גם אביזרים אחרים כמו הורדת שטח וכדומה שאולי תצטרך. לא סיפור זול.
אתה צריך מכשירי מדידה. בהנחה מבוססת, סט קומפלט של כל האביזרי מדידה שתצטרך יעלה לפחות 5000 שח וכנראה יותר. זה לא רק המכשיר, זה גם הקיבוע שלו. אני מדבר על מוצרים איכותיים ולא זבל סיני.
תצטרך בלוק גרניט ברמה גבוהה כדי שיהיה לך משטח ישר למדידות.
תצטרך סט מקודדים לקדיחת חורים (אם אתה לא יודע, מקודד זה מה שמביא את החור למידה הסופית. קודחים עם מקדח את רוב החור אבל את המידה הסופית מסיימים עם מקודד. מכשיר יקר.
תצטרך ללמוד להשחיז את כל הכלים האלה.
תצטרך להחזיק מגוון שמנים לקירור, שימון, קידוח, הברזות וכדומה.
בתכל'ס זה לא מכונה אחת וגמרנו זה לבנות בית מלאכה שלם לעיבוד שבבי.
כל מה שכתבתי זה בהנחה שמדובר על מכונה שתייצר את המוצר הסופי ולא רק בדיקות תכן ודמו שבהם אולי הדיוק והגימור לא משנה כל כך.
אה, הכי חשוב. אתה צריך לדעת לכרסם. להפעיל מכונה. CNC זה נחמד אבל כל מה שזה עושה זה להזיז אוטומטית את הצירים. אתה עדיין צריך לדעת לבצע את כל העבודה "ידנית". זו לפחות דעתי.
אתה צודק והכל ברור ומתוקצב ככה.
תסתכל על זה כתהליך 2-5 שנתי עד להגעה לרמה של שביעות רצון גבוהה ביותר.
אתמול ראיתי אופרציה ביתית כזאת שלמה (כרסומת, מחרטה, 3D) שיוצאים ממנה חלקים באיכות שאני חותם עליה בכיף.
זה קורה בארץ וזה אפשרי.
לכן אשמח אם הדיון יחזור למסלול המכונות, ולא למסלול הכדאיות.
זאת החלטה שהוחלטה כבר בהינתן שיש מכונה בתקציב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
בהצלחה.
אגב מכיוון אחר ובאסכולה הפוכה יש את PROTOLABS ודומיו. שווה בדיקה אם זה יכול לעבוד לכם. אתה מעלה לאתר מודל, האתר עושה אנליזה לחלק, פולט הצעת מחיר במקום, מתריע אם יש פיצ'רים בעייתים. החלק מוכן יום למחרת. הקצ'.... זה בארה"ב וצריך לשלוח את זה. אז שולחים אקספרס וזה מגיע תוך 3-4 ימים. אבל אמריקאים הם לא סינים, גם המשלוח יקר וגם הם מקפידים לכתוב עלות אמיתית של החלק (בשונה מהסינים שהכל מסווגים כמתנות) ואז משלמים מיסים בהתאם.
מאחר והכל אלגוריתם זה לא חף מתקלות (הם לא מצטיינים בהברגות למשל) אבל לזמני התגובה שלהם אין תחרות. שווה ניסיון.
ניסיתי אותם אתמול עם קובץ של רכיב שיצרו לי לא מזמן בארה"ב. שלחו לי הצעת מחיר של פי 3-4 בהתאמה לזמן היצור 1-3 ימים. ציון 10 על המהירות. 0 על המחיר.
זה לא אומר שלא אשתמש בשירות שלהם בהמשך, במיוחד כשמדובר באווירת סטארט-אפ שבו הכול צריך להיות מוכן לאתמול.
כמובן, שוב, תודה על ההמלצה.