תגובה: ספייסרים - שלוש שאלות למביני עניין...
לקחו כמה אבזרים, הרכיבו על האוטו ופרסמו אותו למטרות יח"צ.
אז יש כתבות. נו שויין. זו בדיוק המטרה - שכתבי הרכב יעשו קאט-פייסט לידיעות והודעות יח"צ על כלים כאלה, ויכתבו "כתבות" משלהם.
ג'ינמי-גאן הוא "דגם אקזוטי" בתחת שלי, וסליחה על הביטוי.
כי גם בעולם הרחב רוב כתבי הרכב, למעט כמה (ויסלחו לי רוב הקולגות היקרים שלי), אינם אנשי שטח - ובליל הנתונים והמספרים שמגיעים מהיח"צ (שבעצמו כנראה אין לו מושג מה זה) רק עושה להם סלט במוח.
כתבו להם שהוא מוגבה 4 אינץ' אז הם עשו את החישוב המהיר והסיקו שמרווח הגחון גדל ב-10 ס"מ. יש בזה משהו אם מודדים מתחת לגשר הגיר או תושבות מוטות הרדיוס.
נכתב שהוא נועל צמיגי 235/75. רחבים ב-40 מ"מ מהמקורי וגדולים בקוטר ב-2 אינץ', אז יש מצב שהם נוגעים במשהו בהפניית הגה מלאה. אז תקעו לו ספייסרים. באותה מידה היה אפשר לצייד אותו בג'נט שונה ובאמת אין לי משוג למה בחרו בספייסר, פתרון שהוא נחות טכנית ואפילו שגוי, מכל בחינה שהיא.
מה עוד יש שם שהופך את הג'ימני גאן ל"אקזוטי"? מדבקות עם כיתובים ביפנית.
האמת? בואו נהיה קצת חיוביים. הג'ימני-גאן נראה בנזונה. אבל זה רק כי כבר במקור ג'ימני זה אוטו מקסים (אחד כזה חונה אצלי כרגע) ובנזונה של ג'יפ ועוד כמה נגיעות לכיוון שטח רק עושות לו טוב.
אבל כל ג'ימני משופר שני שעובר כאן, יותר קרבי ויותר עביר ויותר מפחיד את האבנים והקוצים מה"גאן" הזה, שמוכתר בתואר "אקזוטי".....
מה שיותר מעניין אותי בג'ימני-גאן, זה שגם היצרן חושב שצמיגים יותר גדולים ומתלים מוגבהים ב-4' לא עושים שום דבר רע לאוטו. עובדה, הוא שחרר לשוק דגם רשמי כזה, והשמיים לא נפלו.
האם זה אומר שמנוולי משרד התחבורע היהודי אולי יתייחסו לזה אחרת ויאשרו את זה?.... קדחת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
האם זה אומר שמנוולי משרד התחבורע היהודי אולי יתייחסו לזה אחרת ויאשרו את זה?.... קדחת.
דרור , את ההגדרה " אקזוטי " אני חושב שבעוונותי אני נתתי לו , לא בטוח שהיתה במאמרים. במדיניות המסוי שלנו , הבעיה השניה רק תהיה תקינה/אישור/רישוי. אם הרגיל נע בין 137-145k, תשער כמה היצרן/יבואן ירצה עליו בארץ. להערכתי אין לו שוק שגם אם היצרן ישחרר כמות מסויימת לארץ , לא בטוח שליבואן שווה לשווק אותו מבחינת הערכות אליו. יכול להיות שמעבר מ-195 במקור ל-235 חייב הרחבת סרן/חישוק רחב עם אופסט שלילי/ספייסרים. לדעתי ,אם היבואן בארץ היה חושב שיש לו שוק בארץ והיצרן היה עומד מאחוריו - הוא היה מצליח להשיג לו אישור יבוא. למרות ההבדל בינהם - אם לרוביקון עם ההגבהות והצמיגים השיגו אישור , גם ל- Gan היו משיגים אם היו מספיק רוצים.
ספייסרים - שלוש שאלות למביני עניין...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
- אם לרוביקון עם ההגבהות והצמיגים השיגו אישור , גם ל- Gan היו משיגים אם היו מספיק רוצים.
זה לא ״השיגו אישור״.
זה העבירו תקינה.
בסוף זה שיקול כלכלי נטו.
כי להכניס רכב לארץ זה לא רק תקינה אלא גם להתחייב על מלאי חלקים ללא מעט שנים קדימה, יכולת טיפול ותיקון.
ומול זה האם יימכרו מספיק כדי להצדיק את כל זה שנים קדימה.
זה לא שלא יכולים להביא גימני משופר, או מידות נוספות לצמיגים, או הגבהה מאושרת במקור.
זה ״לא רוצים״ כי לא שווה להם.
בואו נודה, אין כאן שוק לדבר הזה.
קח לדוג׳ סדרה 70 בעולם,
היצרן אומר בצורה רשמית שבלי שוק ממסדי/תעשייתי הוא היה מפסיק מזמן את הייצור כי השוק הפרטי לא רווחי לו.
רוביקון היה דגם תצוגה שקיבל פידבק עצום ועבר לייצור והפך ללהיט מכירות ועדיין כזה.
זו הסיבה היחידה לרכב שחורג מהמיינסטרים השבלוני.
70 שנה לקח להם להוציא דגם משופר אמיתי מהמפעל.
Slowly..
למכשירי תנועה אין כרגע מלאי של ג'ימנים.
הכל נמכר.
רוצים ג'ימני כאן ועכשיו? נסו לשכנע אותם למכור לכם את רכבי התקינה/הדגמה (שזה קצת כמו להתחתן עם זונה).
וזה כי נגמרו להם ההקצאות ל-2019. אם תזמינו עכשיו, תקבלו את האוטו רק עמוק ב-2020 וזו בכלל לא בעיה של מחיר.
המצב אגב, של הקצאות נמוכות וקושי לספק ג'ימנים, דומה בלא מעט שווקים בעולם. שילוב של כושר ייצור מוגבל (?....בכוונה?...:confused:) ועודף ביקוש - או שמדובר כאן בסתם להטוטי שיווק, תחום שאני לא מבין בו כלום. אבל מה שאני כן יודע, זה שאף יבואן בישראל לא שש להתעסק בדגמים מיוחדים/מאובזרים/משופרים במפרט ששונה מהתקינה של הדגמים הסטנדרטיים. משרד התחבורע, שהוא-הוא מקור כל הרוע עלי אדמות, ממרר את החיים גם ליבואני הרכב.
ה"גאן" זה דיגום מקומי של סוזוקי באיטליה. זה כמו איפון וטרופר "מהדורת איסוזו צ'לנג'" למי שזוכר, 2002 זה היה?
לא הייתי בונה תיאוריות על שיקולים הנדסיים.
ספייסר לגלגל זה מוצר פשוט עם יתרונות וחסרונות שזוכה ליותר תשומת לב ממה שמגיע לו באמת.
מוצר הכי פשוט, כן.
ודווקא בגרמניה, ארץ התקנים והמעבדות וה-TUV, הוא חוקי....
אין שום בעיה עם ספיסרים כל עוד שהם איכותיים, שנים נסעתי איתם מעולם לא קרה משהו.
שכרנו מספר פעמים ג'יפים במואב, הכי מדוגמים שיש רוביקונים עם צמיגי 37, גם שם היו ספייסרים ברכבים שמתעללים בהם יום יום 365 ימים בשנה בשטח הכי קשה שיש, אם היו בעיות של בלאי בגלל ספייסרים אז הם לא היו שם.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk