תגובה: מערכת חשמל כפולה - מי צריך את זה בכלל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המיתוג , פלוס או מינוס, לא שייך לדיון של המצברים. זכותך למתג את המינוס. למה זה טעות? תפתח שרשור, אולי יהיה למישהו כח להסביר לך.
אני אסתפק באמירה שקשה לי להאמין שכל העולם טמבל ורק אחד מצא פה איזה הברקה ....
לגבי אורך החיים של המצבר צרכנים שלך-
כמה עולה מצבר קטרפיילר 100AH?
אני מציע להתקדם לפתרון שעולה פחות מחצי, ואמור להחזיק יותר זמן, תופס פחות מקום ושוקל שליש.
פעם נוספת, מצבר עופרת עושה את העבודה, רק יש טובים ממנו.
תתמודדו את החלופות המודרניות, תפסיק לספר על תש"ח.
למכירה -
מנואלה משומשת. לא אכזבה לעולם. כל פעם שסובבתי מספיק חזק המנוע הניע. אורך חיים אין סופי (עדיף על סטארטר שמתקלקל כל כמה שנים).
יקירי,
לשאלותיך:
מצבר קטרפילר 100 א"ש עולה כ - 200 ש"ח לשנה. מצבר אופטימה עולה עוד כ - 150 ש"ח לשנה. יחד 350 ש"ח לשנה. יותר זול בסוף לעומת רוב המצברים עם אורך חיים של 24 חודשים באחריות, עם הרבה פחות עבודה והרבה יותר בטחון.
לגבי המיתוג, ורמיזתך לגבי כושרי המנטלי - התנצלות תהיה צעד נבון. גם "והדרת פני זקן" תופס פה והתבטאות מכובדת ומכבדת באופן כללי.
בחיבור מצבר התנעה נוסף, (לא "מצבר צרכנים" - אלא מצבר התנעה עם CCA גבוה במקביל למצבר המקורי) - בידוד אחד הקטבים טוב כמו השני. בגלל מורכבות וצפיפות בתא המנוע אצלי בחרתי בקוטב השלילי, אבל זה ממש לא עקרוני, מבחינה חשמלית נטו. אתה מוזמן להאיר את עיני מדוע זו שגיאה בעיניך, ואל תברח למחוזות האמונה.
מעבר לכך, נמרוד סיכם את זה יפה:
הוספת מצבר ההתנעה אצלי היא בעיקר בגלל אופי הטיולים (בודד ברכב בודד) וגיר אוטומטי. "יתירות" קוראים לזה.
דווקא הפעם היחידה שנאלצתי לאתגר את המערכת הייתה בגלל סטרטר שרק אחרי שקיבל כמה דפיקות הצליח לסובב את המנוע.
ואסיים במשפט שהוא כנראה תמיד נכון:
"אף פעם לא מאוחר להתחיל להיות בנאדם"
PW
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
בוגר ומשכנע.
אני רק שמונה שנים עם מקרר ומקפיא של נשיונל-לונה, אבל עם מצבר אחד.
לא מנתק מקרר בחניון לילה, ומשתמש גם בתאורה חופשי.
אצלי הבירה רק כמעט קפואה, כי בקבוק זכוכית שקופא - מתנפץ.
אז גם אני קצת גבר-גבר?
כמעט גבר גבר ...
אבל חכה .. תן לזה זמן. אולי המצבר שלך עוד ימות.
מי יודע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין פה שרשור אחד שישאר רציני.
תמיד אותו ויכוח....
למה צריך להתעקש על דעה אחת בלבד, או לנסות לכפות אותה על כולם ???
תקבלו את הקדמה, או תשארו עם מה שיש לכם אבל פשוט תפסיקו להתנצח על כל פוסט חדש עם אותן הדעות כל הזמן
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי משולם
אתה אל תרכיב מערכת חשמל שטח אין לי בעיה עם זה ולא צריך נעילות ובכלל הבזול זה הכי הכי
אני ארבע עשר שנה עם מערכת חשמל שטח עם מצבר אחורי פריקה עמוקה ומערכת לניהול מצברים כולל בקר חכם ונשלט ומחייך כל הדרך
כל פעם שאני שולף את הבירה הקפואה כשבחוץ 40 מעלות<iframe class="ginger-extension-definitionpopup" __idm_frm__="1367" style="display: none;"></iframe>
אז מה...בירה קרה כשבחוץ 40 מעלות זה מהות התחביב?
בשביל זה יש לך רכב שטח?
בשביל זה אתה יוצא לטייל?
בשביל מה לך כל הבלאגן??
שמע לי, לך לים קנה לך בירה קפואה במחיר מופקע ותסגור את הפינה בפחות מחמישים שקלים חדשים...
אתה יודע מה...יותר טוב...קנה שישיה בסופר במחיר מבצע, שב בבית במזגן ותשתה בירה קפואה בפחות מעשרה שקלים חדשים...
רק לא לשכוח את החיוך, כן??
טל.
ואם אני לא שותה בירה ?
אז לא מגיע לי מקרר ?
או לפחות מערכת טעינה מצ׳וקללת לסוללות מתפוצצות ?
פתחתי את הדיון בהצגת דעה והזמנתי מי שמעוניין להציג באופן מנומק את דעתו.
חלק מהמשתתפים לא אומרים כלום חוץ מ"ככה זה אצלי אז ככה הכי טוב ומי שחושב אחרת יש לו בעיה".
אני מבקש - תכבדו לפחות את זה שהשקעתי בכתיבת דעה מנומקת, כמו גם עוד כמה משתתפים בודדים בדיון, במאמץ מינימלי להסביר למה כך ולא אחרת. ואני מזכיר - לא עבור קמפר אלא עבור רכב טיולים שמונע רוב שעות היום (כש40 מעלות בחוץ, למשל) ואז הכל מופעל, ונח בלילה.
ככה שמי שיקרא כאן יבין שאין חובה כזו או אחרת ויוכל להזדהות עם נימוקיו של אחד או של השני, ולבחור מה מתאים.
אסף.
חבורת הנאחס אתם..
המצבר צרכנים עופרת התחיל לזייף.
כל היחידה הזו מאנייקים!
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ואם אני לא שותה בירה ?
אז לא מגיע לי מקרר ?
או לפחות מערכת טעינה מצ׳וקללת לסוללות מתפוצצות ?
לא.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חלק מהמשתתפים לא אומרים כלום חוץ מ"ככה זה אצלי אז ככה הכי טוב ומי שחושב אחרת יש לו בעיה".
רוב התגובות כאן הן מהסוג של "ככה זה אצלי וזה נכון/מספיק טוב בשבילי". לא כולם כאן עושים מחקר אקדמי מעמיק, במקרה הזה כולל עבדך הנאמן, וזה נראה לי לגיטימי לגמרי ובדיוק המקום הנכון לשתף בפתרונות שמצאנו לעצמנו, גם אם אין לנו יכולת להגן על הפתרון שלנו כ"פתרון הנכון ביותר" בבית המשפט של ג'יפולוג...
ואם אני זוכר נכון זו גם היתה התשובה שלך כמה וכמה פעמים במקומות אחרים
לגבי המיעוט שטוען בנחרצות שהפתרון שלו הכי טוב, ואולי אפילו מגבה את זה בהסברים משכנעים, שיהיה לו לבריאות ואפילו נחכים קצת על הדרך - זה לא בהכרח שולל פתרונות אחרים גם אם הם "פחות טובים" לפי קריטריון כלשהו.
ורק מזכיר שליד הטובים יותר וטובים פחות, יש גם יישומים מסוכנים, בעיקר בעולם הליתיום, ומהאזהרות האלו לא כדאי להתעלם ...
לגבי הפתרון שאני משתמש - מצבר אחד, פאנלים סולריים לחניון יום ושני בוסטרים להתנעת חירום - הוא לא בהכרח הכי נכון או חסכוני, יש בו אלמנט של סכנה (ליפו), והוא לא בהכרח הכי זול, אבל הוא הוכיח את עצמו לא פעם, הרבה יותר בעזרה לאחרים מאשר לעצמי, כולל ריתוכי שדה והתנעת רכב 24V תקוע..
אגב, השבוע הבוסטר שלי התניע בלי למצמץ ובלי להראות שום סימני עצלות פורד אקונוליין (עאלק..), בעוד הבעלים פוער פה גדול וזוג עיניים משתאות. וזה עם בוסטר אחד מתוך השניים. התנעה כזו כמובן קצת כבדה עליו, הכבלים התחממו יותר מהסוללה עצמה, ולפי המטען זה גזל בערך רבע מהקיבולת השמישה שלו. כבוד.
(ליפו 5000mAh, 4s, 130c מחובר עם צמת תנינים איכותיים תוצרת בית)
לא ביקשתי עבודות מחקר, נדב .... רק מה השיקולים - למה כך ולא אחרת אם אפשר. או שיתוף.בסטאפ שעובד טוב. אבל בטוח שיש כמה תגובות שלא מוסיפות שום דבר לדיון כי הן פוסלות את עצם הדיון.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מבקש - תכבדו לפחות את זה שהשקעתי בכתיבת דעה מנומקת, כמו גם עוד כמה משתתפים בודדים בדיון, במאמץ מינימלי להסביר למה כך ולא אחרת. ואני מזכיר - לא עבור קמפר אלא עבור רכב טיולים שמונע רוב שעות היום (כש40 מעלות בחוץ, למשל) ואז הכל מופעל, ונח בלילה.
ככה שמי שיקרא כאן יבין שאין חובה כזו או אחרת ויוכל להזדהות עם נימוקיו של אחד או של השני, ולבחור מה מתאים.
אסף.
צודק. ננסה לתקן.
אני חושב שהניסיון לתחם את השימוש ל קמפר / רכב טיולים מטעה. אני עם רכב שטח ולא עם קמפר אבל עדין הרכב לעיתים לא מונע רוב שעות היום או בכלל לא, וכמוני יש עוד מספיק שאני מכיר אישית, אז אני קמפר או רכב טיולים? דילמה.
מעבר לכך, אני מטייל גם לבד כך שנושא היתירות חשוב לי ולכן בחרתי בשני מצברים.
ולנושא נוסף,
10 שנים הייתי עם 2 מצברי עופרת רגילים עם מיתוג ידני הכי פשוט בינהם, עובד טוב. (דורון, תוסיף אותי לרשימת הדוגמאות שזה עובד). אבל תדירות החלפת המצברים היא בגדול לא מעבר לשנתיים למצבר הצרכנים שזה דיי הגיוני אם לוקחים בחשבון את מחזורי הפריקה של המצבר, אבל לא סביר ויקר. לכן היה לי ברור שזו נקודה שזקוקה לשיפור ומכיוון שאני לא מבין כלום במצברים ובטעינת מצברים בדקתי את הנושא והתמונה הברורה לחלוטין שעלתה היא מטען dc2dc.
וכמו כתבת אסף, לחבר שני מצברי עופרת שונים ישירות זה להיות חאפר, בדיוק כמו שגם אני הייתי.
ולאחרונה המרתי את המיתוג הידני למטען dc2dc ואת מצבר העופרת ל agm והשלב הבא הוא פנל שיתחבר גם כן למטען.
ואגב עלויות - מטען dc2dc איכותי + 2 מצברי ורטא 80 אש אחד עופרת רגיל ושני agm עולה הרבה פחות משני מצברי אופטימה או מצבר אופטימה + מצבר קטרפילר.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
תדירות החלפת המצברים היא בגדול לא מעבר לשנתיים למצבר הצרכנים שזה דיי הגיוני אם לוקחים בחשבון את מחזורי הפריקה של המצבר, אבל לא סביר ויקר. לכן היה לי ברור שזו נקודה שזקוקה לשיפור ומכיוון שאני לא מבין כלום במצברים ובטעינת מצברים בדקתי את הנושא והתמונה הברורה לחלוטין שעלתה היא מטען dc2dc.
וכמו כתבת אסף, לחבר שני מצברי עופרת שונים ישירות זה להיות חאפר, בדיוק כמו שגם אני הייתי.
ולאחרונה המרתי את המיתוג הידני למטען dc2dc ואת מצבר העופרת ל agm והשלב הבא הוא פנל שיתחבר גם כן למטען.
ואגב עלויות - מטען dc2dc איכותי + 2 מצברי ורטא 80 אש אחד עופרת רגיל ושני agm עולה הרבה פחות משני מצברי אופטימה או מצבר אופטימה + מצבר קטרפילר.
סוף סוף, מצאתי מישהו שהולך לכיון שאני חשבתי ואופן שימוש די דומה.
אשמח לדעת איזה מטען dc-dc בחרת ומה העליות
כרגע אני נעול מטען dc-dc 20a של renogy, רק לא מצאתי עדיין איך להביא אותו לארץ בעלות משלוח נורמלית
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חבורת הנאחס אתם..
המצבר צרכנים עופרת התחיל לזייף.
כל היחידה הזו מאנייקים!
Slowly..
צלם את התאריך שלו אחרת תהיה חשוד לעד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא ביקשתי עבודות מחקר, נדב .... רק מה השיקולים - למה כך ולא אחרת אם אפשר.
השיקולים שלי:
א. מגבלות מקום.
ב. יכולת התנעת חירום הכרחית כי אני מטייל לבד ומצבר עשוי למות גם אם לא מתעללים בו, בדיוק ברגע הלא נכון.. בדוק על אופנוע בלי קיק בלב הסהרה ...
ג. ריתוכי שטח זה בונוס.
הליפו גרות אצלי בדלת הנוסע וזמינות להתנעה בלי לקום מהכסא. את הדור הקודם החלפתי אחרי 5-6 שנים בלי סיבה ממש מוצדקת, סתם שהגיבוי שלי יהיה טרי ...
אני עם מצבר 70 אמפר-שעה כי זה הכי גדול שנכנס.
מכיוון שבוסטר הוא הכרחי לאופי הטיולים שלי, בחרתי להתפשר על אורך חיי המצבר. אין לי מתקונים מיוחדים מעבר לצמה שמאפשרת לי חיבור של הליפו בנוחות מתוך תא הנוסעים. הסוללות, כבלי תנינים (לעזור לחברים) והמטען גרים בנוחות בדלת הנוסע הקדמי. האלטרנטור חזק מספיק לאושש את המצבר מהר יחסית ויש לי התראה קולית על ירידת מתח המצבר, כך שלעיתים נדירות אני מניע לעשר דקות-רבע שעה כדי לפנק את המצבר ...
אני מקווה שהבחירה והשיקולים ברורים עכשיו קצת יותר, ועדיין אני לא טוען שזה הפתרון הכי טוב, אבל זה נכון בשבילי עם פשרה מודעת באגף אורך חיי המצבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
סוף סוף, מצאתי מישהו שהולך לכיון שאני חשבתי ואופן שימוש די דומה.
אשמח לדעת איזה מטען dc-dc בחרת ומה העליות
כרגע אני נעול מטען dc-dc 20a של renogy, רק לא מצאתי עדיין איך להביא אותו לארץ בעלות משלוח נורמלית
#המדען_המטורף
Ctek d250sa
עלה 900 שקל בארהב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ויש לי התראה קולית על ירידת מתח המצבר, כך שלעיתים נדירות אני מניע לעשר דקות-רבע שעה כדי לפנק את המצבר.
פרטים בבקשה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקירי,
לשאלותיך:
מצבר קטרפילר 100 א"ש עולה כ - 200 ש"ח לשנה. מצבר אופטימה עולה עוד כ - 150 ש"ח לשנה. יחד 350 ש"ח לשנה. יותר זול בסוף לעומת רוב המצברים עם אורך חיים של 24 חודשים באחריות, עם הרבה פחות עבודה והרבה יותר בטחון.
לגבי המיתוג, ורמיזתך לגבי כושרי המנטלי - התנצלות תהיה צעד נבון. גם "והדרת פני זקן" תופס פה והתבטאות מכובדת ומכבדת באופן כללי.
בחיבור מצבר התנעה נוסף, (לא "מצבר צרכנים" - אלא מצבר התנעה עם CCA גבוה במקביל למצבר המקורי) - בידוד אחד הקטבים טוב כמו השני. בגלל מורכבות וצפיפות בתא המנוע אצלי בחרתי בקוטב השלילי, אבל זה ממש לא עקרוני, מבחינה חשמלית נטו. אתה מוזמן להאיר את עיני מדוע זו שגיאה בעיניך, ואל תברח למחוזות האמונה.
מעבר לכך, נמרוד סיכם את זה יפה:
הוספת מצבר ההתנעה אצלי היא בעיקר בגלל אופי הטיולים (בודד ברכב בודד) וגיר אוטומטי. "יתירות" קוראים לזה.
דווקא הפעם היחידה שנאלצתי לאתגר את המערכת הייתה בגלל סטרטר שרק אחרי שקיבל כמה דפיקות הצליח לסובב את המנוע.
ואסיים במשפט שהוא כנראה תמיד נכון:
"אף פעם לא מאוחר להתחיל להיות בנאדם"
PW
לא התכוונתי ולא רמזתי שום דבר לגבי הכושר המנטלי שלך.
אם טעיתי, ופגעתי, אני מתנצל ואשמח שתעיר את עיני איפה זה נאמר.
גם לגבי ההערה שלך לגבי "והדרת פני זקן" אני לא בטוח.
לגופו של עניין,
אתה מציע פתרון שעולה 200ש"ח לשנה למצבר צרכנים (אני בכוונה מוציא את המצבר התנעה מהסיפור, זה עולה אותו הדבר בשני הפתרונות, זה סתם מוסיף "רעש" לחישוב).
שלמה קנה ב 250 ש"ח מצבר שהיצרן שלו מצהיר על 10 שנים, גם אם הוא יחזיק רק 5, זה עדיין רק 50ש"ח בשנה, רבע מהפתרון של הקטרפילר.
יש באמזון, מצברי פריקה של 30-35AH (לדעתי לא צריך יותר), בפחות מ 300ש"ח, וגם הם מיועדים להרבה שנים (נניח 5, יוצא 60 ש"ח לשנה)
אני עם ליתיום 38AH, ואני מצפה שזה יחזיק 10 שנים.
אני חוזר לנקודה העיקרית, אני לא מתווכח שמצבר עופרת כמצבר צרכנים עובד, אני רק מציע לכם לשקול פתרונות חדשים יותר (וגם זולים יותר וגם קלים יותר).
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
Ctek d250sa
עלה 900 שקל בארהב
איזה מצבר? מה המתח טעינה שלו?
למה כזה יקר?
מה רע בכזה -
https://www.aliexpress.com/item/3242...5-da58d187d7ec
לצורת הדוגמה בחרתי 13.8V לעופרת.
אני עם כזה ל 12.6V לליתיום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
פרטים בבקשה ?
הגיע עם הצ׳רוקי, לא מצאתי פרטים מזהים ..
יש צילום של זה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה לא מצבר אלא מטען DC2DC, מתח הטעינה שלו משתנה בהתאם לסוג המצבר אותו הוא מטעין, כרגע הוא מטעין AGM ולכן מתח הטעינה הוא 14.7V , שאלו הוא מגיע בצורה הדרגתית כנראה תוכנית טעינה כלשהי.
אני לא מכיר המוצר בקישור ולכן לא יכול לומר מה רע או טוב בו, כהדיוט אני יכול לומר שזה נראה לי כמו רכיב במערכת טעינה.
אני רוצה להאמין שאם היה לי את הידע הטכני הייתי מעדיף לבנות בעצמי מערכת שתיתן את אותה פונקציונאליות כמו המערכת שקניתי