זה הסרט הכי מצוטט פה באתר.
ותכלס. אמת נבואית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
לא זה לא בדיוני, זה הקיטוב הצורם שיצרנו במו ידינו בחברה ,ולא רק פה ,זה גלובלי. בני האדם סוגדים באמונה עיוורת לכסף, הרבה יותר מכל אל מחורבן שהם המציאו במהלך ההיסטוריה. ברגע שכסף נהיה כלי שאפשר לרכוש בו חינוך הוא הרגע שאיבדנו את זה. - אני זוכר טוב מאוד את המחנכים שלנו כשהיינו ילדים ,רובם היו ניצולי שואה אומללים ,אנשים קשי יום ,שראו שליחות עילאית בחינוך הילדים, מאיפה שהם באו הם הבינו שזהו הכוח שלנו כחברה, אני זוכר מורים שהיו נשארים אתנו בימי שישי בבית הספר עד לאחר הצהריים, על חשבונם כן? רק בשביל שנוכל לגשת לחמש יחידות בכל המקצועות- איפה אנחנו היום... וזה באמת לא משנה כהוא זה כמה יחידות בגרות עשה האדם ,העניין פה הוא החינוך והערכים שהוא ספג מהעומד מולו.
מה צריך לעשות ? להשתמש במשאב הזה שקוראים לו כסף ופוליטיקה ולשנות ,אבל באמת לשנות סדרי עדיפויות תקציב לאומי,- זה לא פתרון אינסטנט ,זה ייקח כמה דורות , ואת זה עושים בקלפי ,בלי ימין ושמאל טיפשיים ,לבחור את מי שמסוגל לתת לילדים חינוך טוב ללא הבדל דת גזע מין ואזור מגורים.
טל, לי לא היו מורים ניצולי שואה. יותר בכוון של ניצולי הגוש הסובייטי שעלו בשנות השבעים ובעזרתם קיבלתי תעודת בגרות מדוגמת שהעלתה אותי על הנתיב המובטח להצלחה שתומר מדבר עליו בסעיף 4. את הערכים הבאתי מהבית , מההורים, מהסבא והסבתא.
אם כבר מדברים על הצלחה, אז שמוליק מהכיתה שלי ״הילד החריג״ שתוייג כמפגר חסר עתיד והוחזק בכוח בתחום בית הספר עד כתה י׳ ללא שידע קרוא וכתוב - פתח רשת קמעונאית והתעשר עוד לפני שאני סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה.
לא מאדיר את העבר. פילוג וקיטוב היה מאז קין והבל, בטח שמאז תחילת היישוב הציוני, אפילו בשואה בדרך לתאי הגזים, רק שהמחנות היו הפוכים. נראה לי שכבר כתבתי שבזה רק התקדמנו, לא נעשינו גרועים יותר.
רגע, אני רוצה להבין, אתה מעדיף להיות אהבל אבל בעל רשת קמעונאית ,ולהמשיך להוליד ילדים אהבלים שימשיכו את דרכך ? או להיות ניר ?
כתבתי עוד משהו ,אבל נמחק משום מה.
כתבתי על דוגמה הפוכה לילד בעייתי בכיתתי ,שאם אמא של חבר אחר (מחנכת בבית ספר אחר) לא היתה לוקחת אותו בידיים בזמן אל מנהל בית ספרינו ונשבעה לו שהוא תחת חסותה ,הוא היה נפלט ממערכת החינוך ויושב עד היום על הברזלים . כיום הוא בפנסיה ,קצין מוערך, שרק עוזר לילדים שכמותו לעלות על מסלול בריא. אז הוא לא בעל רשתות קמעוניות , תכלס ,מה זו הצלחה ?
הוא לא היה אהבל, ילד מדהים , ענק 1.7 מ׳ בגיל 9, בכתה ד׳ פירק אותי במכות כי הייתי היחיד בכתה שעמד מולו, בכתה ח׳ הכרתי מיהו והערצתי אותו. בסה״כ היה דיסלקט לפני שמישהו ידע מה זה.
הרי אתה אמרת שכסף נהיה המדד לגודל ההצלחה , אז מכאן שלמרות שהמערכת הקיאה אותו הוא היה למוצלח מכולנו.
למרות שזה דיון מאד מעניין ואמיתי .. ולמרות שאני לגמרי מסכים עם מי שכתב את בדיוק מה שאני מרגיש ..
אני חייב לציין שההנהלה מראה איפוק ממש ראוי לציון, זה חריג אפילו לעונת המדוזות.
שאפו !
נראה לי שאם לא נערב את ביבי אז יהיה בסדר.
לא אומר, אבל מעדיף לא לבדוק ... פשוט הצצתי בחשבון הסיגרים והשמפניה של חנן ואני יודע שהוא לא שותה ולא מעשן.
תראה, זה נושא חברתי שיש עליו הסכמה מקצה לקצה ללא הבדל דת , גזע , מגזר ומין, לא כולל ערסים, אז לא מעורר ריבים , רק הצעות שונות לפתרון (או הכחשה).
שירשור מדהים. מבטא הרבה ממה שאני מרגיש בשנה האחרונה פה.
כתבתי פוסט ארוך אבל מחקתי הכל. לא מרגיש שיש טעם להעלות על הכתב בפורום ציבורי את הגועל שאני מרגיש.
הלוואי...סגידה לכסף היא לפחות רציונאלית.
סגידה לכסף גם מניעה, מייצרת, מפתחת ועוד הרבה...
ככה בדיוק אני רואה את הסינים.
הם לא רואים בעיניים......מה שמעניין אותם זה רק התנהלות מסחרית עניינית שתניב כסף שיכלכל את מיליארד שלוש מאות מיליוני הקיבות...וזה נכון. עובדה שזה עובד. הדת מהם והלאה.
אבל לצערי ההיפך הוא הנכון... הלוואי.
טל.
כסף יכול לגשר בין שונאים שסוגרים עסקה ויכולים אפילו ללחוץ יד בסופו של דבר למרות הגועל, גם זוג ואפילו עמים שמאמינים באל ״אחר״ יכולים לסגור פערים ,לשים את האל בצד ולעבוד למען אינטרס משותף שהשורה התחתונה שלו היא כסף.
כך שהכסף חזק מאל.
כסף הוא אליה וקוץ בה- עם האמונה בו אפשר לגשר על פערים דמיוניים תהומיים בין בני האדם, מצד שני הוא גם קונה כבוד מזוייף למי שיש אותו, שבלעדיו לא היתה לאמונה הזו זכות קיום...
לגבי הסינים ... חכה עד שהעשירים יהיו מספיק עשירים והעניים מספיק עניים,ונראה איך אימפריה ״חדשה״ בהיסטוריה האנושית נופלת שוב.
הפטנט להצלחה אמיתית ולא מזוייפת ,הוא מנהיגות שיודעת לתמרן ולחנך את ההמון שלמשל השכלה/מוסר/ מצפון ,מקנים לאדם יותר כבוד מאשר עובי הכיס שלו.
תפרקו תפרקו.
עוד קצת פחות מחודשיים יש בחירות, ושוב תצביעו לפי הדפוסים הישנים של ימין ושמאל, כן/לא ביבי, כן/לא תהליך מדיני, בלהבלהבלה
ורק סדר היום האזרחי יישאר בצד, כמו תמיד.
ואז עוד פעם יהיו יללות ויבבות וקיטורים. למה ככה ולמה ככה, ולמה רודפים אותנו, ולמה לא סופרים אותנו.
הכל בידינו, ואנחנו לא עושים כלום עם זה.
כל אחד לעצמו, בדלת-אמותיו, במרחב הנוחות הפרטי שלו. בולע ושותק או מנסה להסתדר לבד, עסוק בהתחמקויות ובקומבינות, בחיים מתחת לרדאר ובנסיונות להרוויח זמן. עד החשבון הבא, הדו"ח השנתי הבא, עד הטסט הבא, עד הבחירות הבאות... אם עוד לא הפנמתם - מגיע לנו.
דרור, אין שום ימין ושמאל כבר עשרות שנים , התפישות הכלכליות זהות , תשומת הלב לנושאי רווחה וחינוך זהה .
את האג׳נדה שמתפרסמת לפני הבחירות ואת הנאומים - כותבים יחצ״נים על סמך קהל היעד, סקרים ומחקרים שמנסים לנבא מה ימשוך יותר קולות ואחוזי הצבעה.
הבחירות אישיות בתכלס. מי יותר מרשים את ההמונים במראה שלו וברטוריקה שלו.
אבל פוליטיקה ובחירות זה רק פן אחד, אתה מפשט את הבעיה כאילו שהיא תלויה רק בבוחרים ובבחירות. כשיהיה לי קצת זמן יותר מאוחר אנסה לנסח משהו קצת יותר עמוק.
זה נכון.
אבל הציבור המטומטם ממשיך להתקוטט ולשנוא זה את זה על סמך אותן הגדרות של פעם, שמחלקות אותנו למחנות לפי דעותינו בנושא הסכסוך עם השכנים. הפוליטיקאים ממשיכים לפמפם את זה כי זה נוח להם. שיטת הפרד ומשול הידועה והמוכחת. ככל שאנחנו נתקוטט יותר, כך אחיזת החנק שלהם בצוואר שלנו הולכת ומתהדקת.
והכל קשור. כשמביאים אותך למצב שבו כל אחד נלחם את מלחמת ההשרדות היומיומית הפרטית שלו, אז אין יותר ערכים. ואדם לאדם זאב ואפילו דרקון.
הכל קשור.
פילוג מפלגתי היה קיים עוד בגולה, גם בקרב התנועות הציוניות. את כל מה שאתה רואה כאן היה גם שם ... וועד הקהילה ... שום דבר לא השתנה בהרבה.
אנשי העליה השניה שהקימו את ״אחדות העבודה״ ואח״כ את מפא״י , בעלי אג׳נדה סוציאליסטית, הקימו את המוסדות שהיוו את הבסיס לממסד הקיים עד היום, הרבה לפני קום המדינה. הם היו הרוב, הם היו האליטה, הם דחקו והעלימו תנועות מתחרות גם מדפי ההסטוריה שהם כתבו.
סבא שלי עלה לבד עם קבוצת נוער מפולין ב 1933, גם הוא צורף למפלגה וקיבל את הפנקס האדום, היה חלוץ, לחם בהגנה, בחיל הנוטרים, במלחמת העצמאות - אבל לא היה מקורב לצלחת. עבודה בממסד הוא לא קיבל - לשם קיבלו רק מקורבים. לא הספיק שהיית מהמוצא הנכון ומהמפלגה הנכונה .... לך תסביר את זה למזרחיים שהגיעו 20 שנה אחריו ולא הצליחו כמוהו להיכנס לתוך הקליקות האלה. מבחינתם זה היה עניין עדתי ... כל האשכנזים אותו דבר, כי כל הפקידים שהם ראו היו מן הסתם ״אשכנזים״.
המשך יבוא...
כל גוף או זרוע של הממסד שיש לו כוח או שליטה על משאבים, זה משהו שמתחיל בקטן לטובת מטרה הגיונית ודי מהר הופך למפלצת זוללת תקציבים שדואגת להעצים את כוחה ולהגן על עצמה באמצעות רשת של חוקים, נהלים וקשרים, אתה לא יכול להכניס לשם אנשים מחוץ לקליקה שיכתיבו שינוי, שרים ומנכל״ים שעומדים בראש לא מסוגלים להזיז כמעט כלום. כל עוד שלטה אותה אליטה על הכל אז גם לא הייתה סיבה לחשוש שמישהו ירצה לשנות, ״המהפך״הפוליטי ב 1977 אמנם העלה את האופוזיציה לשלטון , אבל בגין לא היה בן גוריון ... הוא היה אידאולוג אמיתי ואדם ישר , הצהיר שלא ינער ויחליף את פקידי הממסד - השאיר אותם במקומם ולא החליפם באנשי שלומו, אפילו את היועמ״ש הוא השאיר במקומו ... זה שהיה אח״כ לנשיא ביהמ״ש העליון והפך את בג״ץ לסמכות העליונה בכל.
הממסד לא חיכה, הוא רישת עצמו בצורה כזאת משך השנים כך שהפוליטיקאים לא יכולים לגעת בו למעשה. כל אחת מזרועות התמנון האלו גיבתה וחיזקה את השניה.
אז אתם באמת מתפלאים שממשלות מתחלפות , הנבחרים משחררים הצהרות ושום דבר לא באמת משתנה ?
ישראל היום מדינה עשירה, אבל חסרים תקציבים להרבה נושאים חיוניים כי הם נשאבים - הן ע״י המנגנון המנופח והן ע״י גורמים פוליטיים אינטרסנטיים שמהווים לשון מאזניים לצורך הקמת ממשלה.
ועוד לא דברתי על קשרי הון-שלטון שזה קצת מטעה ... כי קשר לשלטון זה חשוב אם אתה בעל הון שרוצה לעשות סיבוב על המדינה - מישהו בשלטון צריך להעביר החלטה שמתאימה לאינטרס שלך , אבל בלי שיתוף פעולה של הממסד אף אחד לא מבטיח שדווקא אתה תהנה מזה. אז ככה קורה שהשלטון מעביר החלטה להפריט את ים המלח, הממסד סוגר מחיר (זול) עם איל ההון , הפקיד האחראי (חשכ״ל) מקבל כעבור שלוש שנים משרת חלומות שתסדר 3 דורות של יורשיו ...אצל אותו בעל הון, באותו מפעל לאומי שמכר לו בשם המדינה.
החלפת שלטון, הכי מוצלחת שתהיה, זה רק רובד אחד. כדי להציב אנשים ישרים בראש - צריך דבר ראשון למצוא כמה עשרות כאלה שזה דבר קשה כשלעצמו, הם גם צריכים להיות כאלה שלא צמחו בממסד הקיים (תפקידים ציבוריים/ מערכת הבטחון) , אבל אז הציבור לא מכיר אותם ויתקשה להצביע עבורם.
גם אם נבחרו אנשים כאלה, במקרה או שלא - אנשי תקשורת לשעבר שחשפו שחיתויות ולחמו למען צדק חברתי, יקח להם הרבה זמן להבין מה צריך לעשות ועוד יותר מכך להתחיל להתיר את קורי העכביש שמגינים על הקיים, זה שנים של עבודה ולציבור אין סבלנות לחכות ... יש להם מזל אם הם מסיימים קדנציה אחת וזה לא מספיק, בטח לא אם אתה נלחם לבד.
קחו עוד עניין ״פעוט״ - מי לא זוכר את הרעש שעשה התיקון לחוק העמותות לפני שנתיים? פוליטיקאים מהקואליציה הצליחו בקושי, ברוב של 57 מול 48 להעביר איזה תיקונון, כדי לגרום ל 27 עמותות שחשודות בכך שמי שממן אותן ולמעשה מושך בחוטים שלהן זה מדינות זרות, לפרסם את זה לציבור.
אבל מה קרה בכל אותן פעמים שניסו להרים את המסך מעל העמותות העות׳ומניות ? מישהו בכלל שמע על המושג הזה ?
אז ככה בקטנה - יש בארץ מעל 10,000 אגודות שפועלות עפ״י החוק העותומני מ 1906, הן הוחרגו מחוק העמותות 1980 וממשיכות לפעול עפ״י החוק העתיק. המשמעות היא לא רק שהן לא משלמות מיסים ואגרות, אלא שהן לחלוטין לא שקופות, לא חייבות בשום דיווח ושום דין, אין עליהן שום פיקוח, לא מבקר המדינה ולא כלום. אה כן , חלקן זוכות לתקציבי עתק של עשרות ומאות מליונים בשנה .... גופים קיקיוניים כאלה כגון ״ההסתדרות״ למשל ... , איזה כיף זה שאפשר למנות למשרה בשכר את מי שרוצים, לשלם לו כמה שרוצים , בלי לדפוק חשבון לאיש ? כי בשירות הציבורי זה נהיה קצת קשה עם השנים ... אתה לא יכול למנות קרוב משפחה חסר השכלה למנהל בכיר.... אז תבדקו כמה חברי כנסת הצביעו בעד ויותר מעניין - מי אלו שהצביעו נגד . זה חשוב , בטח למי שחושב שהצבעה לנבחרי ציבור ״חברתיים״ תשנה משהו.
דרור, הרוב רוצים להצביע לפי סדר יום חברתי, אבל כשביטן הגיע מההסתדרות, ועל ניסנקורן אין מה לדבר, אתה מבין שלא משנה למי תצביע אתה תקבל צינור הסתדרותי עמוק יותר בשם ה"חברתיות".