תגובה: טבלת מידות לאחר הגבהה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נשמע שאתם מתעקשים ליישר ענף עקום שאף פעם לא היה במיטבו.
זו גישת דון קישוט, זה מתכון מוצלח לאולקוס, ופחות לרוגע בחיים.
עובדתית, יש מכונים נורמליים, גם בלי מאכרים.
אם הרכב שלך באמת פיקס, אז את הזמן והכסף שאתם מבזבזים על התנפצות במכון חרא, תשקיעו בנסיעה קצת הצידה למכון נורמלי שבודק ולא נטפל.
אפילו דרור ניסה והבין שעדיף ככה.
Slowly..
תן לי שם של מכון נורמלי באזור המרכז/דרום ואני אסע אליו.. עד היום לא נתקלתי והחלפתי כמה מכונים בשנתיים האחרונות, אני די מאמין שזה עניין של מזל על איזה בוחן אתה נופל ואיך עובר עליו היום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אכן כך.
זו היתה המטרה. שלא תטעו.
גם רוב מוחלט של הרנגלרים הגדולים עברו לעגלה. הם כבר לא מטיילים סתם ככה. נוסעים רק לכמריר, ול-669, ו/או לנחל פלד, עדשה, יער אלעד, תל חדיד ועוד כמה אתרי עלייה לרגל למחפשי עבירות אקסטרים. שם הם לבד, נהנים בטירוף ולא מפריעים לאף אחד, לא מסכנים אף אחד. המסלולים מעגליים, כדי לחזור ישר לעגלות ולפולסייזים הגוררים, שגם הם נדרשים למקום בטוח לחנות בו.
נשמע נורא, אבל יכול להיות שיש בזה משהו נכון. אוטו מבנייה עצמית על צמיגי 40-44', מהלכי מתלה של מטר וחצי ובוכנת היגוי הידראולית, אולי כבר לא מתאים, לא יכול וגם לא צריך לנסוע על כביש ציבורי. גם באמריקה כלים ברמה הזו (והרמה בישראל גבוהה. מאוד גבוהה!) כבר נגררים לשטח על עגלה.
- - - Updated - - -
וכשהרכב שלך (המוגבה כחוק) לא מופיע במסמך, והמתקין המורשה היחיד שמאשר לרכב הספציפי הזה נמצא במרחק 50-60 ק"מ ממך? טרטור. הלך יום עבודה. עוד לא נתקלתי בזה (בינתים רק טסט אחד עבר עם אישור הגבהה, לא העירו על הגובה, כן הכשילו על דברים אחרים), אבל מתישהו זה יגיע. אני לא משלה את עצמי.
תן לי להציע לך צורה אחרת להסתכל על זה, אולי יגרום לך קצת יותר אופטימיות (לפחות ל 11 חודש הקרובים) -
מהרגע שסידרת את הרישוי של ההגבהה, יש לך 100% הצלחה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא מחייב - איך שאני קורא אותו.
אבל הי, אם אתה רואה אותו כמחייב - סבבה. רק ציין בבקשה באיזה מכון רישוי אתה בוחן - כדי שנדע להתרחק.
לא הבנתי את התגובה שלך נמרוד.
משבר ציין עובדתית שזו הנחיה מקצועית בערוץ הרישמי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
תן לי להציע לך צורה אחרת להסתכל על זה, אולי יגרום לך קצת יותר אופטימיות (לפחות ל 11 חודש הקרובים) -
מהרגע שסידרת את הרישוי של ההגבהה, יש לך 100% הצלחה .
זה פשוט לא נכון.
לא רק שהאופטימיות קצרת טווח (טסט חצי שנתי)
כי הג'יפ תמיד נכשל בטסט. אם לא על הגבהה, אז על משהו אחר.
תבין, בפעם המיליון ואחד - הכשלה היא ברירת המחדל.
אישור הגבהה אינו פוטר אותך מהכשלה. במקרה הטוב הוא חוסך לך סעיף הכשלה אחד מני רבים. פשוט יכשילו על משהו אחר. העיקר שתיכשל.
אבל מכיוון יותר ויותר כלים מוגבהים ברשיון כחוק ועילת הכשלה מרכזית נשמטה מתחת לרגלי המנוולים במכוני הרישוי, כנראה עלתה שוועתם לאזני הפקידונים במשרד התחבורע ולצורך הזה הומצא מסמך הטררילפלייר - כדי שיוכלו לחזור ולהכשיל גם על הגבהה!
"מכון נורמלי" אתם מחפשים? אין דבר כזה כשאתה נוהג באוטו לא סטנדרטי שמושך עיניים. סופה, היילקס, סיקס, פשוט אין. אתה יכול לנסוע גם 250 ק"מ למכון נידח אי שם על גבול סוריה ואם אין לך קשרים שם, להיכשל כי האף שלך לא מוצא חן בעיני הבוחנים.
"לשמן את הבוחנים" בכסף?.... מה אתה מתפלא, גבע? מה, נולדת אתמול?
האפשרות לשלם משהו לבוחן כדי לקדם את עניינך, היא המוצא שאתה מחפש. נצל את זה.
לא, אני לא בעד שחיתות, אבל הגעתי להכרה שאין מוצא אחר במכוני הרישוי. שחיתות במכוני הרישוי אינה דבר חדש, עצם מהותו וקיומו של מכון רישוי היא לאפשר את השחיתות. ראש ממשלתנו וחבר מרעיו ממפלגת השלטון הרקובה יכולים לבוא וללמוד קצת על שחיתות מכל בוחן רישוי ממוצע. מה אתה רוצה? שלא תהיה שחיתות?.... שיעבדו לפי הספר? כי אז אף ג'יפ לא יעבור לעולם.
שורש הבעיה ברגולציה הפרועה ובעודף החוקים והתקנות שעבור כל אחד מהם ממונהעבד-כי-ימלוך שיאכוף אותו, ומרוב טחנות רוח, גם דון קישוט כבר היה מתבלבל. ככל שיש יותר חוקים, כך יש יותר עבריינים וכדי להימנע מביצוע עבירה אחת, אתה נאלץ לבצע שתיים-שלוש עבירות אחרות. המשמעות של כל זה היא שלכלי רכב סו-קולד "מיוחד" כמו הרכבים שלנו, אין היום שום אפשרות או סיכוי לעבור טסט שלא באמצעות שוחד וכל מי שאומר לך אחרת, גם כאן, פשוט משקר אותך.
בעולם אוטופי, אם היית רוצה לבער את השחיתות ממכוני הרישוי, הדרך היחידה לעשות זאת היתה באמצעות ביטול חובת הטסט לאלתר וסגירת מכוני הרישוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ולצורך הזה הומצא מסמך הטררילפלייר - כדי שיוכלו לחזור ולהכשיל גם על הגבהה!
.
איזה מסמך?
אם אתה מתכוון לטבלה, היא הייתה מההתחלה.
חדשות ממוחזרות.
מסכים לגמרי שרישום ההגבהה הוריד דבר אחד, לדעתי משמעותי מאד, מתהליך הטסט וביקורות בכביש, ולא פתר את שאר הדברים.
השאר היה תמיד, ויהיה לצערנו, אבל הדבר שתכלס הכי בעייתי לסידור היה אם נטפלו לך למתלים.
כי זה לא תפוח הגה לסדר בביקור קצר ולא יקר למוסך.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
תן לי שם של מכון נורמלי באזור המרכז/דרום ואני אסע אליו.. עד היום לא נתקלתי והחלפתי כמה מכונים בשנתיים האחרונות, אני די מאמין שזה עניין של מזל על איזה בוחן אתה נופל ואיך עובר עליו היום
לא יודע אם יעזור לך אבל אני עם היילקס 2003 (לא 97 סרן חי) לא מוגבה עובר כבר שנים בלי בעיות מיוחדות ברעננה.
שנה אחת עשו קצת בעיות לגבי הסגירה השטוחה מאחור אבל לא מעבר לזה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
היילקסים עם סרן חי גבוהים מאוד כבר במקור עם קפיצים שטוחים לגמרי, תמיד "חריגים" בלוק שלהם ותמיד בלבלו לבעליהם ת'מוח. מעבר לעובדה שכל הכלים ה"מיוחדים" שהזכרתי כבר ישנים - וזו עוד סיבה להיטפלות אליהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איזה מסמך?
אם אתה מתכוון לטבלה, היא הייתה מההתחלה.
חדשות ממוחזרות.
מסכים לגמרי שרישום ההגבהה הוריד דבר אחד, לדעתי משמעותי מאד, מתהליך הטסט וביקורות בכביש, ולא פתר את שאר הדברים.
השאר היה תמיד, ויהיה לצערנו, אבל הדבר שתכלס הכי בעייתי לסידור היה אם נטפלו לך למתלים.
כי זה לא תפוח הגה לסדר בביקור קצר ולא יקר למוסך.
Slowly..
כל דבר הוא "בעייתי" לסידור כשדופקים לך ימי עבודה ומחרבים לך את שגרת החיים.
"פתרון" עניין ההגבהה אכן הוריד, לכאורה, נטל רציני מחווית הטסט המפוקפקת, אבל מסתבר שהחלאות ממשיכים להתעקש - אחרת לא היה יוצא המסמך הזה.
ולמען ההגינות - היתרון הגדול באישור הגבהה, לעניות דעתי הלא מקצועית והלא מבינה כלום, הוא לאו דווקא בטסט - אלא במקרה של תאונה חס וחלילה. יהיו כאלה שיישנו טוב יותר בלילה אם הם יודעים שהפינה הזו סגורה, שוב - לכאורה. לא אתפלא אם גם חברות הביטוח מודעות לקיומו של המסמך הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל דבר הוא "בעייתי" לסידור כשדופקים לך ימי עבודה ומחרבים לך את שגרת החיים.
"פתרון" עניין ההגבהה אכן הוריד, לכאורה, נטל רציני מחווית הטסט המפוקפקת, אבל מסתבר שהחלאות ממשיכים להתעקש - אחרת לא היה יוצא המסמך הזה.
ולמען ההגינות - היתרון הגדול באישור הגבהה, לעניות דעתי הלא מקצועית והלא מבינה כלום, הוא לאו דווקא בטסט - אלא במקרה של תאונה חס וחלילה. יהיו כאלה שיישנו טוב יותר בלילה אם הם יודעים שהפינה הזו סגורה, שוב - לכאורה. לא אתפלא אם גם חברות הביטוח מודעות לקיומו של המסמך הזה.
שוב,
המסמך לא חדש.
הוא גם בעייתי בהחלט, אבל הוא לא חדש.
לגבי הביטוח, כבר לפני 18 שנה הכנסתי לביטוח שורה של תוספות ברכב: ערכת קפיצים ובולמים עם דגם ויצרן.
זה הוסיף עוד כמה עשרות שקלים לפרמיה וזה היה גלוי ורשום.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה פשוט לא נכון.
אישור הגבהה אינו פוטר אותך מהכשלה. במקרה הטוב הוא חוסך לך סעיף הכשלה אחד מני רבים. פשוט יכשילו על משהו אחר. העיקר שתיכשל.
אבל מכיוון יותר ויותר כלים מוגבהים ברשיון כחוק ועילת הכשלה מרכזית נשמטה מתחת לרגלי המנוולים במכוני הרישוי, כנראה עלתה שוועתם לאזני הפקידונים במשרד התחבורע ולצורך הזה הומצא מסמך הטררילפלייר - כדי שיוכלו לחזור ולהכשיל גם על הגבהה!
"מכון נורמלי" אתם מחפשים? אין דבר כזה כשאתה נוהג באוטו לא סטנדרטי שמושך עיניים. סופה, היילקס, סיקס, פשוט אין. אתה יכול לנסוע גם 250 ק"מ למכון נידח אי שם על גבול סוריה ואם אין לך קשרים שם, להיכשל כי האף שלך לא מוצא חן בעיני הבוחנים.
לא, אני לא בעד שחיתות, אבל הגעתי להכרה שאין מוצא אחר במכוני הרישוי. שחיתות במכוני הרישוי אינה דבר חדש, עצם מהותו וקיומו של מכון רישוי היא לאפשר את השחיתות. ראש ממשלתנו וחבר מרעיו ממפלגת השלטון הרקובה יכולים לבוא וללמוד קצת על שחיתות מכל בוחן רישוי ממוצע. מה אתה רוצה? שלא תהיה שחיתות?.... שיעבדו לפי הספר? כי אז אף ג'יפ לא יעבור לעולם.
שורש הבעיה ברגולציה הפרועה ובעודף החוקים והתקנות שעבור כל אחד מהם ממונהעבד-כי-ימלוך שיאכוף אותו, ומרוב טחנות רוח, גם דון קישוט כבר היה מתבלבל. ככל שיש יותר חוקים, כך יש יותר עבריינים וכדי להימנע מביצוע עבירה אחת, אתה נאלץ לבצע שתיים-שלוש עבירות אחרות. המשמעות של כל זה היא שלכלי רכב סו-קולד "מיוחד" כמו הרכבים שלנו, אין היום שום אפשרות או סיכוי לעבור טסט שלא באמצעות שוחד וכל מי שאומר לך אחרת, גם כאן, פשוט משקר אותך.
בעולם אוטופי, אם היית רוצה לבער את השחיתות ממכוני הרישוי, הדרך היחידה לעשות זאת היתה באמצעות ביטול חובת הטסט לאלתר וסגירת מכוני הרישוי.
ברור לי שזה המצב, ברור לי שמבחינתם אני נוסע על עוף מוזר. ידוע לי שההיילקס שלי גבוה יותר מאחת עם משולשים וככה זה בא מהחברה. מה שאני אומר שאם לפני העניין של האישורים הייתי עובר בלי בעיות היום עם אישור הגבהה ברישיון יש לי יותר בעיות. עזוב שאני בדיוק לפי המידות שיש במסך המפוקפק הזה, מתסכל המצב שבתור סטודנט אני נלחם בשן ועין כדי להחזיק את התחביב שלי מה שלא היה לפני ולא היה קורה אם לא הייתי צריך לשלם לבוחן עוד כמה מאות כל חצי שנה...
אני לגמרי מסכים איתך שהם ניסו לתקן משהו אחד והפכו משהו אחר למושחט יותר. כל מה שאתה אומר אתה צודק בקטע הזה. פשוט המצב מתסכל אותי מאוד ועוד המון אנשים ופשוט מחפש פתרון אמיתי ולא פתרון דרך הכיס
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה פשוט לא נכון.
ברור לי שזה המצב, ברור לי שמבחינתם אני נוסע על עוף מוזר. ידוע לי שההיילקס שלי גבוה יותר מאחת עם משולשים וככה זה בא מהחברה. מה שאני אומר שאם לפני העניין של האישורים הייתי עובר בלי בעיות היום עם אישור הגבהה ברישיון יש לי יותר בעיות. עזוב שאני בדיוק לפי המידות שיש במסך המפוקפק הזה, מתסכל המצב שבתור סטודנט אני נלחם בשן ועין כדי להחזיק את התחביב שלי מה שלא היה לפני ולא היה קורה אם לא הייתי צריך לשלם לבוחן עוד כמה מאות כל חצי שנה...
אני לגמרי מסכים איתך שהם ניסו לתקן משהו אחד והפכו משהו אחר למושחט יותר. כל מה שאתה אומר אתה צודק בקטע הזה. פשוט המצב מתסכל אותי מאוד ועוד המון אנשים ופשוט מחפש פתרון אמיתי ולא פתרון דרך הכיס
אמנם אני לא נוסע על היילקס או סופה,
אבל מה אתה חושב לעצמך? שאתה תשלם שוחד,
תזין את השיטה והיא תיעלם מעצמה?
מה שאתה צריך לעשות זה להקליט את הבוחן הזה ואת החברים שלו ולשלוח למשטרה.
איזה סיבה יש לו להעביר אותך אם אתה הפרה החולבת שלו?
ואם כבר אתה משחד פקיד ממשלתי, לפחות אל תכתוב על זה בפורום ציבורי.
זאת הדיעה שלי לפחות. כמובן שכל אחד זכאי לדיעה משלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא הבנתי את התגובה שלך נמרוד.
משבר ציין עובדתית שזו הנחיה מקצועית בערוץ הרישמי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אולי אני טועה? לא תהיה הפעם הראשונה.
בועז, עובדתית, יש ערוץ רשמי אחד והוא נגיש לציבור, אני בטוח שאתה מכיר ובקיא בו. תבדוק אתה.
בניגוד לחוק, למיטב הבנתי , יכולה לקבל תוקף אחרי חתימת השר גם אם לא פורסמה.
משבר הוכיח עד כה בקיאות רבה בנהלים , שליטה בחומר ואינטיליגנציה.
ואני נוטה להאמין שאם הוא קיבל הפצה רשמית של המסמך הזה ומתיחס אליו כאל מחיב אז כנראה שגם יתר המכונים קיבלו ומתיחסים אל המסמך ככזה.
האם זה הכיוון אליו התכוונת?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הוראת-נוהל מופצת ע"י ראשי האגפים, לאחר שעברה ועדה מקצועית, במשרדים הממשלתיים ואינה צריכה את אישור השר.
הוראת-נוהל היא פועל יוצא של תקנה, ולכן אינה עוברת 'דרך היסורים' של תקנה דרך ועדת כנסת כלשהי.
הוראות נוהל שמקבלות תוקף, מפורסמות כחוק ברשומות משרד התחבורה וניתן לראות אותן באתר המשרד.
את הוראת הנוהל הזו - למרות שחיפשתי - לא מצאתי. אבל זה קורה - בגלל מיקום לא נכון בחיפוש בדרך כלל.
עזור לנו בבקשה - מה מספר ההוראה?
אסף.
מס' ההוראה היא: H-02-2016, כשב-27.12.2018 היא קבלה את העדכון האחרון שלה עם הטבלאות שמסתובבות ברשת(כולל אישור לרכבים מסוג M1; N1; ו-N2 פתוח עד משקל כולל של 5000 ק"ג).
עדכון 1 להוראת הנוהל הוא מאוקטובר 18 ולא כולל את הטבלה.
עדכון 2 הוא מאפריל 19 ולא כולל את הטבלה.
אם מישהו משתמש בטעות בעדכון שלא פורסם ברשומות כחוק, הוא עלול להכשיל בטסט רכב לפי הוראה שאינה תקפה - וגם אם עשה את זה בתום לב - הוא עדיין עשוי להידרש לתת את הדין מתוך כך שפגע בקניינו או בזכויותיו של בעל הרכב - תוך רשלנות.
לכן חשוב שתהיה סגור על זה שההוראה פורסמה כחוק - אני דואג לך כי אתה נכס חשוב לקהילתנו.
וכיוון שמשרד התחבורה מפרסם את ההוראות לציבור, ועדיין יכול להיות מצב שאני, אישית, לא מצליח למצוא את אותו עדכון - ולכן גם אני מסייג את דברי.
אסף.
על פניו יש פער בין ההוראה המפורסמת לבין מה שמסתובב.
מה תופס?
Slowly..