המקום אותו מקום הנסיבות קצת שונות,
אפשר לראות את הציחקוקים וזה שהוא בעצם בא לשבור את הרכב..
Printable View
אחרי הדיון הפסיכולוגי \ סוציולוגי, אני חוזר לנהיגה עצמה ומה אפשר היה לעשות.
לדעתי, כל ההערות של לא ללחוץ על ברקס, שילוב לרוורס, מכת גז וכו', פשוט לא רלוונטיות למקרה הזה.
תנסו להבין כמה זמן עובר מהרגעה שהרכב מרים את האף, נוחת (מסובב) על הגלגלים, מבצע קפיצה קטנה ומתהפך.
ברור שהברקס לא עוזר (שלא לומר מפריע), אבל אני בספק מי מכל היועצים פה, היה מספיק להבין לא לבלום (ועדיין מנוע בטורים גבוהים, מהרגע שמורידים רגל מהגז, כמה זמן לוקח למנוע להרג?), ולשלב לאחור, וכמה זמן לוקח לגיר הזה להשתלב?
בקיצור, לדעתי הוא "הפסיד" ברגע שהאף התרומם, ואני מתעקש על זה, בגלל שיותר מפעם אחת אני רואה שאנשים עוברים מכשולים ע"י תנופה.
אני חושב שזו דוגמה מצויינת לסכנה ולכמות האנרגיה שיש לרכב כזה.
מעבר לנזקים ברכב, מעבר מכשול ע"י תנופה, פשוט מסוכן.
לא לחינם הקיטים לטרנספר מכונים ROCK CRAWLING , Iתפקידם לייצר כוח/מומנט מבוקר ונשלט. מי שמוכן להשקיע בתיבה/סרנים , מקבל את התמורה בשטח. מי שרוצה להסתמך על הספק/מומנט המנוע לתרחישים שהרכב לא בדיוק יועד להם , הוא עם יותר סיכוי להיכנס לתרחיש שבמקרה הטוב תדע איך נכנסת אליו.
"קיצור, לדעתי הוא "הפסיד" ברגע שהאף התרומם, ואני מתעקש על זה, בגלל שיותר מפעם אחת אני רואה שאנשים עוברים מכשולים ע"י תנופה.
אני חושב שזו דוגמה מצויינת לסכנה ולכמות האנרגיה שיש לרכב כזה.
מעבר לנזקים ברכב, מעבר מכשול ע"י תנופה, פשוט מסוכן."
======================================== =======
זה נכון לסלעים ומדרגות, אבל תנסה לעבור חול / דיונה / בוץ בלי תנופה.....
בקיצור, כל מכשול לגופו, כל רכב ע"פ השדרוגים שלו, היכולות שלו ויכולות הנהג.
אגב ביטוח, בהמשך למה ששלמה אמר, כבר ראיתי סרטון שלו עושה בדיוק מה ששלמה (KOOKE) אמר להימנע ממנו. ולא ארחיב.
לא צריך להיות פיזיקאי כדי לדעת שמקדם חיכוך קינטי קטן בהרבה ממקדם חיכוך סטטי.
ברגע שהגלגלים מתחילים להחליק על הסלע צריך להפחית כח ובטח לא לתת מכת גז ולאבד כל שליטה.
בכל עליה רצינית יהיו איבודי אחיזה,
החוכמה היא לתכנן את הקו כך, שכשהם מגיעים הם זורקים אותך לאיפה שאתה רוצה ולא לאיפה שהטבע מחליט.
גם אם זה אומר שלפעמים לוקחים קו יותר קשה, אבל יותר בטוח.
לפני
https://streamable.com/gcsoj
ואחרי ..
קובץ מצורף 126354
לפחות עכשיו יש לו באמת סיבה לחזית זועפת.
במסגרת מסע החימוש לא דאגו לכלוב התהפכות נורמלי??https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cad380fdd5.jpg
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
אלוהים אדירים! כמה קשה יכול להיות להחזיק את הטלפון ישר ויציב??
1. גריל כועס וכנפונים מברזל תמיד משכו אותם יותר מבטיחות
2. ברנגלר יש "כלוב". רק מי שיקלף ממנו את הריפוד/דיפון יגלה שזה בעצם פח מכופף עם תפר לא מולחם אפילו.
בתכל'ס זה עושה את העבודה. נכון שיש נזק גדול, אבל ניתן לתיקון (החלפת דלתות, גג, מסגרת חלון ועוד כמה פחים). לא יודע מה עם הנהג, אבל אם הוא היה חגור, אני מהמר שלא קרה לו כלום.
ראיתי את הסרטון, סתם השתוללות מיותרת, התגלגלות לאחור במהירות אפס מגובה אפס ...
הדבר היחידי שמטריד אותי זה שהמשטרה מפחדת מהיריות במגזר וסרטים כאלה הם אליבי מעולה למשטרה בשביל להתנפל עלינו ולהעלים ביקורת עליהם.
תתכוננו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז לא הבנתי מה קשורה התנפלות המשטרה לסירטון הזה?
שלמה, אתה מיתמם?
אחרי כל תאונה כזו של אחת המפלצות, מיד מתחיל מבצע אכיפה מרוכז על כל מי שהגביה 52 מ"מ במקום 50 ונוסע על צמיג 31.2.
- - - Updated - - -
לא יודע מי נגד מה כאן.
כן יודע שסופה (עם כלוב תע"ר + קשת קדמית) שהתגלגלה איזה 200 מטר במדרון, הרבה סאלטות, הרבה יותר גרוע ממה שרואים כאן וגם שכבה הפוכה כל הלילה, נסעה בבוקר הביתה בכוחות עצמה ותוקנה פיקס. אז אני מאמין שגם הג'יפ הזה יתוקן. או שיהפוך לעוד מפלצת סלעים ייעודית.
לא יודע מה אתה חושב על הרכב, אבל בעיני הוא כבר מפלצת סלעים....
כנראה עוד לא ראית מפלצות סלעים של ממש.
הסצינה פורחת בארץ. כלים מקצועיים בנויים ברמה אמריקאית. מגיעים לשטח על נגררים. הביצועים שלהם שומטי לסתות. באחריות.