אני בעיקר חושב שאתם מגדילים לעצמכם משמעותית את ההסתברות לאולקוס.
Printable View
אני בעיקר חושב שאתם מגדילים לעצמכם משמעותית את ההסתברות לאולקוס.
ואני חושב ש'חיה ותן לחיות' הוא עיקרון חשוב.... משני הצדדים.
אסף.
זה לא רעש, זה צליל.
ממש מוזר שחובבי מנועי בעירה מכנים צליל של מנוע כרעש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מחזק, עד לא מזמן היה לי רכב ספורטיבי (לא בארץ) עם אגזוז משופר, בהתחלה היה לי לא נעים ורציתי להוריד אחרי כמה זמן זה ממש משכר. כמובן שגם לזה צריך להיות גבול.
בזמנו עם הסיקס התנעת בוקר מוקדמת/לילה היתה מעירה חצי שכונה.
כמו כל דבר צריך פרופורציות ולא לפסול בטח שכולנו באותה סירת מנוע.
Sent from my H3123 using Tapatalk
זה צליל נעים כשהוא במקום הנכון. גם בשבילי.
הדיזל המיושן שלי נחשב רועש לאנשים שאינם חובבי מוטוריקה גם בסלד סרק, בטח כשמאיצים.
אבל אני לא נוסע בכוונה באזור מגורים בסל״ד גבוה בשעות הלילה.
צליל של מפלט פתוח הופך מצליל נעים לרעש כשעושים את זה בכוונה חזק מאד בסביבת מגורים בשעות הלילה.
ופות״ש מיתמם להתעלם ולהסיט את הדיון מאירוע בריונות שהביא לתגובה משטרתית לבין פגיעה בחופש ביטוי וכו׳.
פורסטר דרור[emoji8], תקשיב עורך דין אוכל חרא לידך כל מילה...בול במטרה.
Sent from somewhere....
האירוע בריונות הנ"ל היה בעמק הארזים קרוב מאוד לביתי, אם תסכיל ותעשה סיבוב עם הג'יפ עם ה"צליל" הערב לאוזן שלך כי שלי "מרעיש" שלך זה צליל, תבין ש.... המקום הוא בעצם שום מקום, ביער בנחל לא מיושב, ואין שם בכלל כביש כדי לעשות מירוץ, אז כמו שדרור אמר פה מסרסים גם על "אולי" היו עושים ואולי היו מתחרים, אבל את אלה שבאמת עשו והרגו איפה היו אז...???
את זה קשה לאכוף אבל הכי קל לבוא למפגש של מכוניות עומדות ולהוריד מהכביש על כל מיני צינורות סיליקון אגזוזים ג'נטים ושיפורים למינהם.
Sent from somewhere....
למשה ודרור.
שניכם לדעתי במובנים מסויימים טועים מטעים ומיתממים.
משה : כמי שנולד בי-ם בתחילת שנות ה-60 וכנראה גם אזדכה בה על ציוד , הספקתי לראות ולעשות בה דבר או שניים.
בשנת 85 קניתי אלפא רומיאו ג'וניור 1974GT , הנעה אחורית , 4 מאיידים . זה היה רכב שבפתיחות ( אם ידעת לעבוד ולסנכרן נכון את הגיר של האלפא ) ותאוצות השאיר הרבה רכבים בירושלים מאחור. אני כבר לא מדבר על צליל המנוע/פליטה של אלפא שללא כל תוספים , נשמע כמו קונצרט/סונטה. ביום גשם , ברח' ירמיהו , עשיתי טעות נהיגה/היגוי , האלפא הסתובבה על צירה לא זוכר עם° 180 או 360° , אבל נשארה דבוקה לרצפה. החלטתי למכור אותה עוד לפני שהבלייזר של אהוד ברק כאלוף פיקוד מרכז גמר לי אותה בתאונה כי הבנתי שבמסגרת החוקים והתקנות בארץ אתה לא יכול לממש את יכולות הרכב ועברתי לאלפטות 1600/2000cc , הנעה אחורית וגיר על הסרן האחורי , אחיזת כביש של מסטיק. משה , לא יודע מאיפה אתה בירושלים , בצפון י-ם , בית חנינא/שועפת , BMW ,SEAT ,HONDA עושות פורפרות ודריפטים (את זה אולי רק ה-BMW יכול ? ) ואין פוצה פה ומצפצף.
לא יודע מה חיפשה הקבוצה שהיתה בעמק הארזים , אבל כמי שעובר שם כל יום בדרכו לעבודה ,ליצור שם ריכוז של רכבים משופרים כשבהמשך הדרך ביגאל ידין מתבצעות עבודות חפירה/תשתית זה גובל ומעבר לדעתי בהגדרה : להשתין מהמקפצה , במיוחד אחרי התאונה שהיתה בשכונת גילה.
דבר נוסף שאנשים לא מפנימים הוא הכלל : " דינא דה מלכותא דינא ".הכללים/חוקים/תקנות שקבע המולך ( במקרה שלנו משרד התחבורה/ע ) , הם הדינים וכל עוד לא שונו/הצלחנו לשנות , הם הדינים. הרכבתי פריט מסויים ברכב , רציתי/חשקתי באותו פריט שמיוצר בארה'ב . מחשש שיעצר בפאתי ארץ הקודש , ומשרד א' ידרוש אישור ב+ג , ויתרתי על הרעיון וקניתי את הפריט מיצרן אחר שמיובא באופן סדיר לארץ , לא יודע איך היבואן/משווק קיבל אישורים , אבל גם לא ענין אותי והמחיר , למרות שזה לא היה השיקול , גם יצא יותר זול מהמוצר האמריקאי שרציתי במקור.
דרור : אני מחזיק ממך כאחד שמבין בכלי רכב וגם הספקתי ללמוד ממך דבר או שנים. לא צריך להיות העפרון החד בקלמר כדי להבין שרכב פרטי שהונמך/צמיגים רחבים יותר/חתך נמוך יותר/צ'יפים לניהול מנוע , משנים את יכולותיו/מגבלותיו של הרכב. ברכבי רב הינע , צמיגים גדולים יותר , מערכת מתלים משופרת/שינוי תמסורות הנעה ועוד ( שבחלקן חטאתי גם אני ) משנים גם את יכולותיו/מגבלותיו של הרכב גם בניטרול אפקט ההחצנה אם קיים ( שמתמגנט לעינים מסויימות ). ראינו בסירטונים את הטויוטה/מיציבושי/רנגלר מתמודדים עם חוקי הפיזיקה/כובד/משיכה ( וכנראה לא רק אנו ראינו ) , ראינו ולא הופתענו מהתוצאה.
בין היתר , כל עוד וכנראה תמיד יהיו כאלה , שעם 2 סוגי הרכבים יספקו חומר לתלונות וסירטונים לא פוזיטיבים - ידו של המולך תהיה קשה בין היתר כי הוא רוצה/צריך לכסות לעצמו את ישבנו.
אצלי השקדים במרק לא מסתדרים.
המורטוריום של המוח
אתה מייצג ודובר של אג'נדה וקבוצה שולית ומזערית בחברה ומנסה להשליטה בכתיבתך המסוגננת,
אם כי מבולבלת, על ציבור רחב ובזאת אתה מבטל אמירתם ומשבית את כושר שיפוטם.
סובבת את הדברים כך שיתאימו לאג'נדה הזו שלך ובזאת גם פסלת את שיקול הדעת והשכל הישר של רוב החברים כאן. מילים מילים מילים – עד אירן הגעת, כשהאמת הפשוטה והטריוויאלית מקופלת במונח
שאני טבעתי בדיון זה – הצהרת כוונות.
מה שזועק מהמלל ששפכת היא האמירה שכולנו עיוורים, מתחסדים, מטומטמים, חסרי הבנה,
מול העריץ, הרודן, הרשע, השודד והערל, שמתעתע בנו מסמא את עינינו, ושיושב ומחכך ידיו בהנאה.
אולי שכנעת אחרים שדבריך הם התורה מסיני ושעליהם לשבת בשקט לקרוא, ולהפנים. אותי לא.
מה שאני הבנתי שאתה, כמו ילד קטן שמונעים ממנו צעצוע, משתטח, צורח ובוכה.
לכל דבר-תכלית
האמת שהאיפרזה טורבו של משה לא מענינת אותי כלל.
מה שכן מעניין אותי הוא למה נעשים שינויים או שיפורים ברכבים שנועדו במקור לנסוע במרחב הציבורי.
תן לי סיבה הגיונית אחת מדוע יש צורך להנמיך מרכז כובד, להרכיב צמיגי חתך נמוך, אינטר קולר
גדול יותר, בולמים משופרים, אגזוז פתוח, אההה...כן... וכמעט שכחתי את אותו כנפון אחורי עילי לייצוב
זרימת האויר. (ספויילר?? - שיהיה)
כל בר דעת מבין על מה מדובר כאן. כל אדם שעיניו בראשו יודע שרכבים כאלו נועדו למטרה אחת
בלבד – להביא לידי ביטוי את יכולתה המשופרת של המכונית על הכביש שאני ואתה נוהגים בו.
כולם גם מבינים איזה סוג נהג ינהג בכאלו .
זהו הנהג שיזגזג מנתיב לנתיב, זהו הנהג שיאיץ מהר וגם יבלום בלימות פתע, זהו הנהג שיעקוף אותך מימין עם רעש האגזוז הפתוח שלו ויצפה למבטים מלאי קנאה, זהו הנהג שיוכל לצאת ממצבי חירום מסוכנים אבל יכניס אחרים לתוכם.
שיפור/שינוי רכב כביש שלא נועד לכך ע"י היצרן , היא בפירוש " הצהרת כוונות" וכדאי לגדוע אותה באיבה. כי איזו תכלית אחרת, נעלה יותר, יש לרכב כזה? יש לך תשובה?
.....
בנשימה אחת הכללת גם את הג'יפאים באותה קטגוריה – קטגורית המשפרים.
אני לא עשיתי זאת ויחסתי דבריי רק לרכבי כביש. יודע למה?
מעולם לא ראיתי גיפ מזגזג בנתיבים או נוסע במהירות מטורפת או מאיץ ובולם בפתאומיות, ורחש צמיגי השטח שלו על הכביש אינו בר השוואה לרעש אגזוז פתוח, השוואה שאתה עשית והיא מעידה על חולשת טיעוניך.
תכלית השיפורים בג'יפים היא למטרת עבירות בלבד, ופעילותם, במקומות שלא מסכנים
איש אלא בילתם. והיום למיטב הבנתי יש אישור חוקי ( מהצורר, הערל, המתעלל והשודד)
לשיפורים מסוימים ברכבי שטח כולל הגבהות, כתוצאה מלחץ ציבורי שהופעל על בסיס הטענה לעיל, ושיש בה הגיון רב.
רוצה שיפורים למטרות ספורט? דאג למתחם חוקי סגור ועשה שם ככל העולה ברוחך, עזוב את המרחב הציבורי לנו, כי גם בו, בלי משופרות, אנו סובלים מהרבה אידיוטים שלא ברור איך לא הורדו מהכביש ורישיונם נשלל.
כן.. כולנו עושים לפעמים טעויות בנהיגה, כולנו פושעים, אבל להוסיף חטא על פשע בדמות מכונית
"משופרת" שלא נועדה לכך מלכתחילה? עד כאן!
אז יש שיפורים ויש שיפורים, ותמיד שאל את עצמך מה תכליתם של דברים ואופן השימוש בהם,
ואולי גם תבין שהדוגמאות שנתת על אחזקת אקדח או לימוד אומנויות לחימה הן דוגמאות מטומטמות שהובאו כדי לסמא את עיננו,
ואין בהן ובין מקרה זה וכל מקרה אחר, שום מקום להשוואה.
זוהר בשבילי אחד שקונה אופנוע 1000 סמ"ק זה הצהרת כוונות מה יש לו לחפש בכביש הציבורי עם כלי כזה , אז יודע מה בוא נגביל את מכירת הדו גלגלי ל 250 סמ"ק ונפתור את הבעיה של נס הרים ועוד כביש שקר כלשהו מה אומר?
אהה ולגבי המסלולים החוקיים שיש כאן למה עשו אותם ? כדי שנגיע ו"נתחרע" שם ולא בכביש הציבורי, רק מה לדבריך צריך להגיע עם רכב ש"היצרן" הוציא, וחס וחלילה לא להנמיך או לשים ג'נט גדול כי זה איך קראת לזה..... אהה כן הצהרת כוונות, ואם כבר שמת בולמים חס וחלילה משופרים אז תביא את הרכב על גרר למסלול ,יעני צריך להיות עשיר כדי להשתמש במסלול שהמדינה יצרה כדי להוריד את ההתחרעות מהכביש הציבורי.
ודרך אגב כל ילד ויש לכל ילד סיאט לאון קופרה או איביזה קופרה עם כמעט 300 כ"ס הם לא יכולים לזגזג בין מכוניות ולעבור מסלולים ולהתחרות בכביש הציבורי????
צריך שיהיה אגזוז רועש וג'נט גדול ואז יש הצהרות כוונות דהיינו מניע ואז נזגזג.
תגיד לי חוץ מהתאונה שהיתה ערב ראש השנה בגילה שבא נהרג אדם ואני מקווה שאלה שהרגו אותו יישבו הרבה שנים, ואני לא בעד תחרויות בשום כביש ציבורי, מתי היתה התאונה האחרונה לפני כן במרוצים בכביש ציבורי, ותשתדל בלי לפתוח גוגל...?
כל התאונות ואני לא מתבייש לומר כל התאונות ולא רוב הם של אנשים נורמטבים נהגי משאיות אופנועים/קטנועים, ורכבים מין השורה.
הרי זה ידוע שרוב אלו שמשופרים הם אנשים בוגרים מבינים בעלי משפחות, נכון יש את ילדים ונכון יש את המגזר שהפך ב 10 שנים האחרונות כל חלקה טובה של סצנת השיפורים למשהו עצוב ורע בעיקר המגזר שמאז מהיר ועצבני 1 הם מושפעים ברמה קשה.
יובל הירשפלד, היום כמעט כל רכב שיש על הכביש משאיר עשן לאלפא שהיתה לך, אז בוא נמכור ונעבור לאופניים כי מסוכן, למה מוכרים כאן מזרטי מרצדס AMG ופורשה ועוד כאלו ואחרים, מי שקונה רכב כזה לא מצהיר על כוונות לדעתך???
ולגבי בית חנינה ושועאפת, מתחרעים...??? תאכוף את קוסשלאמאשלהם אבל...לא בגלל שהם משתוללים אז דרור עם הג'יפ המוגבה שלו ישלם את המחיר או אני עם הפורסטר שלי כי אנחנו מצהירים כוונות ואולי גם אנחנו נעשה דריפטים ונעשה "חראקות".
לפני חודש חודשיים היתה כתבה על המגזר הבדואי בדרום ועל כל ההתנהלות שלהם שם שכוללת נסיעה כנגד כיוון התנועה, ירי באוויר תוך כדי נהיגה, פתיחת דלתות יציאה מהסאנרוף תוך כדי נסיעה, דריפטים חארקות ומה לא, למה לא עושים עם זה כלום ותושבים כן מתלוננים, כי יותר קל לבוא לעמק הארזים ושוב לא הייתי שם לא יודע אם הם היו יהודים או ערבים , ולחלק הורדות מהכביש ולספק איזה כותרת שהמשטרה ממגרת תופעה.
חארטה בפיתה , מה מבינים אצלנו יותר טוב משאר מדינות העולם, אמרתי ואני אגיד את זה שוב כשיורד שלג הכי קל למשטרה לסגור כל כביש אפשרי מאשר לעבוד עם מפלסות ולפתוח צירים.
רוצה למגר עד הסוף? אין אופנועים כבדים, אין רכבים עם מנוע גדול מ 1 ליטר ויאללה תפטר חצי מהבוחנים שממילא לא מבינים לא חצי דבר אלא רבע דבר בכלום.
Sent from somewhere....
אתה לא מבין למה צריך לשפר רכב?? תחביב מוטורי קוראים לזה...
אגב, זה חלק מסיבת הקיום של האתר הזה...
לפי דבריך, אני לא מבין מה יש לך לעשות כאן אם כל היום פה רק מבלבלים את המוח על שיפור כזה או אחר. הזוי.
ולגבי הטענה של אלה שרואים רק את הדבשת שלהם, (ג'יפים לא...) הרי שהיא מנותקת מהמציאות נוכח ההתעלקות לרכבי שטח בכבישים ובמכוני הרישוי. פשוט אפס חיבור למציאות.
וחוץ מלכתוב המון מילים, לא הצגת טיעון אחד שאפשר להתייחס אליו ברצינות. חוץ מלהתייפייף ולהראות לכולנו שהנה אתה יודע גם לענות לדרור, לא אמרת כלום.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
יובל הירשפלד,
אכן סיפורי נוסטלגיה נוגעים ללב...
וכמו שרשם לך משה, כל רכב סטנדרטי היום יהיה לא פחות ביצועי מהאלפא שהיתה לך (אגב למה קנית אותה מלכתחילה...אני משער בגלל הנוחות או שיקול של בטיחות...), וניתן לרכוש בכסף רב רכבים חזקים במכפלות כפולות ומכופלות ממנה, אז??
גם כל קיה פיקנטו משעממת נכנסת בהגדרה שלך שלא ניתן למצות את יכולותיה...זאת אומרת במסגרת החוקים והתקנות בארץ אתה לא יכול לממש את יכולות הרכב...החוקים והתקנות למשל לגבי המהירות החוקית ברוב הכבישים היא 90 קמ"ש...ושומו שמיים ניתן להגיע עם הפיקנטו גם ל 140 קמ"ש...
אז מה אומר? אופניים חשמליים?
הזכרת לא פעם את מה שאתה רואה בבית חנינא שועפת, אגב הזכרת רכבים סטנדרטיים, למה זה קשור??
זה רק אמור להוכיח לך שאין קשר בין שיפורי מכוניות כחלק מהתחביב, להתנהגות עבריינית. את זה אפשר לעשות עם רכבים סטנדרטיים לחלוטין (אגב גם אני נתקל בהתנהגויות האלו בכפר קאסם...)
וזה גם אמור להוכיח לכולם את הטענה שלנו שהרשויות אוכפות ומתעמרות רק היכן שהכי קל (ואם זה מביא כותרות בשקל אז בכלל)...אתה בעצמך שואל למה אף אחד לא עושה עם זה כלום...אז תשאל שוב.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
עד לקטע הזה הייתי איתך מילה במילה,.
מתחילת הציטוט והלאה עשית הכללה גסה כמו אותן הכללות שעושים גם לרכבי שטח.
זה לא מענייני ולא מעניינך האם השיפורים והקוסמטיקה של ספויילר ורוד פוקסיה או פילטר אויר פתוח סגול להבות מודבקות על הדופן ואגזוז ניקל וכל הדברים שעושים לו נעים זה קוסמטי בלבד כי ככה הוא רוצה שהרכב ייראה או שיש לזה תכלית מעשית בנסיעה.
כל זה נכון עד לרגע שזה פוגש כל אזרח בצורה שפוגעת באיכות חיים או מסכנת.
לא דברתי על קוסמטיקה, אלא על שינויים מהותיים ברכב. קרא שוב את הרשימה . מצידי, שידביקו מדבקת ענק של פינקי מלי על כל הרכב,
ישימו ניקל על יציאת המפלט מאחור, ואורות לד כחולים בגחון.
ודבר נוסף דורון. את הגיפים לא כללתי בקטגוריה זו. קרא בעיון, יש פירוט והסבר .
"צמיגים בחתך נמוך" היו צריכים להדליק לך נורה אדומה לפני ההקבלה שעשית.
אתה הוא זה העושה הכללות, ונראה לי שלא הבנת את רוח הדברים שכתבתי, כי אתה מנתק מילים, ביטויים, מהקונטקסט הכללי.
מוציא מהקשר- זה הביטוי הנכון.
הפוך, גוטה.. הפוך.
זה החיבור להקשר הנושאי של רכב משופר.
רכב משופר/מדוגם אינו אלא כלי שהמשתמש באופי השימוש מייצר לו את האפקט.
חיובי או שלילי.
וזה לא שונה אם זה שטח או כביש.