צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
למעט wk כל אינדיאני שתגדיל לו צמיגים ל 31-33 ירגיש פחות נוח בכביש במהירות תלת ספרתית, עדיין אין מה להשוות בכלל את ביצועי הרכבים האלה בכביש לעגלות כמו דיסקברי שם עם צמיגים דומים אתה צריך חורים בריצפה כדי לעזור לצתאוצה עם הרגליים
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בוא לא נשכח שבכל דגם שיפרו את קוטר הדיסקים לטובת שיפור בלימה דבר שחייב הגדלת ג׳נטים.
נדמה לי שכב ב WJ יש קושי לשים ג׳אנט 15 בלי ספייסר. בעוד שב ZJ/XJ הוא ג׳אנט אופציונלי במקור.
בדגמים כמו WK זה כבר הופך את העסק להרבה יותר בעיתי עם ג׳אנטים בקוטר הרבה יותר גדול שמאפשרים הרבה פחות מבחר צמיגים והמון פחות גומי.
אלדד-
הדוגמא שנתת היא אחת מתוך הרבה אקסמפלרים בארץ שמשופרים בהגזמה והעיקר בשביל הפוזה בלי שהם מקבלים תוספות הכרחיות בשביל שהאוטו יהיה גם יעיל גם בטוח וגם לא יתפרק. ותאמין לי, בסוף זה מתפרק להם בידים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תגובה: צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
למעט wk כל אינדיאני שתגדיל לו צמיגים ל 31-33 ירגיש פחות נוח בכביש במהירות תלת ספרתית, עדיין אין מה להשוות בכלל את ביצועי הרכבים האלה בכביש לעגלות כמו דיסקברי שם עם צמיגים דומים אתה צריך חורים בריצפה כדי לעזור לצתאוצה עם הרגליים
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
תבדיל בין דיסקו 1 לבין דיסקו 2, בדיסקו 2 האפשרויית שדרוג רבות הרבה יותר מכל הכיוונים.
אם כבר אתם הולכים לכיוון של שיפורים, דיסקו 2 על 32", ועם עוד כל מיני שידרוגים לא ייפול בביצועים מהכלים האלה, בדוק.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אלדד-
הדוגמא שנתת היא אחת מתוך הרבה אקסמפלרים בארץ שמשופרים בהגזמה והעיקר בשביל הפוזה בלי שהם מקבלים תוספות הכרחיות בשביל שהאוטו יהיה גם יעיל גם בטוח וגם לא יתפרק. ותאמין לי, בסוף זה מתפרק להם בידים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
+1
בגלל זה הם עגלות.
צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
נדב, אתה יודע לשים בכנות גם את החסרונות של הדיסקו כפי שעושים כאן עם האנדיאנים או שאתה באמת ובתמים חושב שזה רכב מוצלח ו/או חף מבעיות מהותיות?
תתחיל לדבר לעניין אם אתה רוצה שנקשיב לך ברצינות ולא כמו מעריץ תמים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
I beg to differ
אם: 1. האוטו הוא האמצעי (ופחות המטרה). 2. יש צורך ברכב לשימוש יומיומי מדי פעם - פראדו ישן הוא פתרון מצוין.
(אפילו עדיף הדגם עם המנוע החלש).
במצבו הסטנדרטי הוא יגיע לכל מקום. עם הגבהה חוקית משובחת וצמיגי שטח מלא, בידי הנהג הנכון הוא יגיע רחוק מאד ++++.
והוא יעשה את זה באיכות חיים גבוהה לנהג ולנוסעים. הוא גם יודע לנסוע למכולת ולבנק וגם להכנס לחניון תת קרקעי בצורה סבירה ברמה של (כמעט) פרייבט.
נכון שבתור "המותג שלא מתקלקל" יש כמה דברים לזכור ולדעת. אבל אלה באמת מכוניות כל כך וותיקות ומוכרות שהכל בהן מוכר ופתיר, ברמה גבוהה של אמינות וביצועים. היתרון הגדול של טויוטה (פראדו) בעיני הוא לא "אמינות מופלגת" כי אין דבר כזה, אלא באמת האוטו נותן התראה מספיקה ונכונה ל פ נ י שהמכלול כושל ומשבית תנועה. צריך רק לדעת להקשיב לו.. אם אתה נוקט בגישה נכונה של אחזקה מונעת, זה באמת רכב מוצלח מאד שלא יתקע אותך.
הבעיה החמורה ביותר שהוזכרה כאן (בול ג'וינטים תחתונים) ניתנת לפתרון יסודי ע"י שימוש בחלף מקורי או מחוזק (MOOG) ובדיקות בצורה נכונה במרווחי זמן קבועים. באחזקה עצמית הוא לא יותר יקר מכל אוטו אחר, ברוב משימות האחזקה. אפילו בשימוש בחלפים באיכות גבוהה / מקוריים.
יש כאלה נבלות שחוטות, אבל יש (עדיין) אקזמפלרים שמורים ומטופלים היטב שיתנו עבודה עוד שנים רבות. הייתי מחפש אחד כזה.
מיי שני גרוש
בכבוד
PW
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נדב, אתה יודע לשים בכנות גם את החסרונות של הדיסקו כפי שעושים כאן עם האנדיאנים או שאתה באמת ובתמים חושב שזה רכב מוצלח ו/או חף מבעיות מהותיות?
תתחיל לדבר לעניין אם אתה רוצה שנקשיב לך ברצינות ולא כמו מעריץ תמים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שמעת אותי אומר מוצלח או חף מבעיות? אני האחרון שיכחיש, אין דבר כזה רכב חף מתקלות, אם מצאתם כזה אשמח לדעת.
חסרונות בדיסקו 2?
אני אישית ויתרתי על הכריות(קפיצי אוויר מאחור), לא מתאים לאופי הטיולים שלי, המערכת קיימת ברכב, בחצי שעה עבודה אפשר להחזיר אחורה את הגלגל.
בגל הינע אחורי קיים "קופלונג" בפי האנגלים, מי שמגביה ורוצה לטייל בלי למצוא את עצמו עם גל הינע אחורי על הריצפה שישדרג לצלב בריא, עלות של סביבות 1500 שח.
בגל הינע קידמי קיים קרדן כפול, הבעיה שבהגבהה מעל 2" הוא לא מתאים בזוויות, שידרוג שלו עוד 2500 שח.
ואם כבר הגבהה, אז מיגדלי בולמים וכו', להאריך צנרת בלמים(קיט מוכן מחו"ל משודרג וחזק יותר).
ואם כבר הגבהה אז הנמכת גשר קידמי.
מוטות הגה צריך לשדרג למחוזקים אם מגדילים צמיגים.
ה tc עובד מצויין, אולי יותר מידי טוב, בגלל זה בשימוש תדיר הוא טוחן דיפ', אם כבר טחנת דיפ' תייבא לבד נעילה נישלטת של אשקרופט ופתרת את זה, חזקה פי כמה.
3 האמיגוס שנידלקים לך פתאום, בעזרת סירטון ביוטיוב מלחם וחוט קטן פותר את זה לתמיד.
צמת מזרקים, פעם ב 3-4 שנים תיצטרך החלפה עקב חדירת שמן לקונטקטור ושיבוש הקריאה.
בוקסות מוטות רדיוס, הרכבים זקנים, רכב שמטייל בוקסות מקוריות לא יחזיקו(יש האומרים שגם הייצור של המקוריות היום עבר למזרח), לכן סט של סופר פרו עדיף.
מעבר לזה, התחזוקה הרגילה ושמירה על הקו ישר ולא תחזוקת שבר, להקפיד על חלקים איכותיים כי באנגליה יש המון סוגים ויצרנים מגרוש וחצי ועד מאות שקלים על אותו חלק.
זה בגדול מה שאני זוכר בראש, יש שאלות שאל ואני יענה.
עם כל הכבוד אתה לא משווה תפוחים לתפוחים...
העבירות של האינדיאנים נמצאת בסקאלה אחרת... והכל מגיע באריזה יפה מהדוד סאם.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
עם כל הכבוד אתה לא משווה תפוחים לתפוחים...
העבירות של האינדיאנים נמצאת בסקאלה אחרת... והכל מגיע באריזה יפה מהדוד סאם.
אז תשווה תפוח לתפוח, גראנד עד 2004 סטנדרטי, מול דיסקו 2 סטנדרטי.
עריכה, עכשיו הבנתי למה התכוונת(כורדי מה לעשות...).
סטנדרטי מעניין את הדודה מצפון תל אביב בואכה הרצליה פיתוח.
בוא נדבר על רכבי השטח ולא על השוואות שטותיות.
האינדיאנים חזקים יותר, עבירים יותר, עמידים יותר, מזדקנים טוב יותר, בעלי מגוון חלפים ושיפורים גדול יותר והם עדיין לא מושלמים.
יש לדיסקו כפי שהזכרתי כמה פלוסים לא מבוטלים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני רק אוסיף שלצד היתרונות של האינדיאנים... הם יותר suv/compact suv...קלים זריזים... אבל למסעות/טיולים הדיסקו לטעמי מותאם לכך הרבה יותר מרמת השלדה והמרכב.. נפחי אחסון ויכולת נשיאת משקל. הדיסקו יותר מדיום דיוטי בעוד הצירוקי לייט דיוטי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
בהגדרה, גם על 3.5 ניתן להרכיב לונגארמס..
שנית אחפש תמונות.. לדעתי כן היו לונגארמס.
ומה זה לא נהוג... בגלל שכולם רוצים כמה שיותר גבוה... נכון לא נהוג לשמור על מרכז כובד נמוך, אבל יש שעושים זאת.. גם בארהב. מתקינים קיט לונג ארמס עם קפיצי 3.5 וצמיגים 35/7 על צירוקי.
הרכב חונה כרגע בחניה פה בחוץ, וגם מפורסם למכירה(לטובת אינדאני מגניב עוד יותר בעיני, וXJ הוא כמעט הכי מגניב שיש), ואין לו לונג ארמס:)
אבל בהחלט ניתן לשים LONG ARMS על 4.5 וזה משפר מאוד את איכות הנסיעה
לעניין העבירות- אני מטייל עם XJ ויצא לי לנסוע עם שלל רכבים יחד איתי בטיולים.
XJ ומשפחת האינדיאנים עם שני סרנים חיים הם בעלי עבירות בלתי רגילה... הגבהה+צמיגי 31' ויש לי בטחון מלא לנסוע ברוב המסלולים המאתגרים בארץ בלי לדאוג מקושי עבירות כלשהו
תשים לו 33 ושתי נעילות, והוא עובר כל מסלול בארץ, כולל הכל, כל העדשות, כמרירים, מדרגות בתל חדיד... אני אזהר ואגיד שאפילו מרשים יותר מרנגלר חמוש היטב.
אם כבר הגעתם להשוואות האלו, אז יש גם דיסקו על 33" שעשו את כמריר(לא אנוכי, לא חושב שיש לי מה לחפש שם) וכו' בלי דרמות, חלקם נימצאים אפילו פה בפורום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
הדיסקו ללא ספק מכונה ראויה לחלוטין.
מה לגבי עלויות האחזקה? ואיך הוא מזדקן?
אני יכול להעיד רק על ה 1 וה-2, רובם של הדיסקו 1(עד 98') סובלים מחלודה פה ושם, רכבים שהזניחו אותם יהיו יותר גרועים בעיקר בגג ובריצפה.
ב 1 לעניות דעתי צריך להשקיע יותר אם רוצים להגיע לרמה טובה של רכב, מוטות רדיוס אחוריים, סרן קידמי, כל מיני דברים קטנים שמציקים כמו ידיות לדלתות, קצת פלסטיקה(שלא צריכה להיות בעיה להשיג, אפילו בחו"ל ולא עולה הרבה, מכיר כאלה שהחליפו דשבורד שלם בכזה של דיסקו 2) ועוד, בדיסקו 2 כל זה ועוד כבר שונה לגמרי.
בדיסקו 2 חלודה כבר פחות קריטי, אם יש חלודה היא תהיה באיזור השמשה הקידמית, מה שאומר פירוק-תיקון אצל פחח שמבין.
ריפוד הגג אמור לנשור בשנים האלה בשניהם, הרבה מדווחים על זה(למרות שראיתי גם דיסקו 3 כבר עם אותו סיפור), אצלי עדיין לא נשר....
מעבר לזה כל הדברים הרגילים כמו שרשמתי בתגובה הקודמת.
אני באמת לא מכיר דיסקו אבל הדברים הרגילים זה מנועים מתחממים ומתאבדים?
נזילות מכל מקום?
איכות חומרים גרועה?
אין הרבה דיסקואים שננטשים על ידי בעליהם מיאוש וחוסר כלכליות לתקן אותם?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה באמת לא מכיר דיסקו.
תסתכל כמה דיסקואים משנות התשעים מסתובבים על הכביש (לא בטיולי שטח, על הכביש).
מנועים לא מתחממים אם לא נפרץ להם צינור מים (או בעיה אקוטית דומה אחרת). המנוע מתאבד כשהוא עובד בלי מערכת קירור והסיבה שזה קורה הוא שמד הטמפרטורה לא נותן חיווי אמיתי בזמן, כשמדובר באבדן מים (בדומה להרבה מנועים). ראש המנוע מאלומיניום כמובן.
נזילות מכל מקום- נכון. כאן פגעת. עם זאת,
חוץ מלעצבן את השכנים ואת העין, אין לזה משמעות אמיתית, בוודאי שלא ברכב ישן (הבעיה היתה שזה היה בהם גם כשהם היו חדשים ואז זה באמת יכל להיות בלתי נסלח). ברוב המכלולים המועדים לנזילות (נגיד טרנספר), עד שמגיע מועד ההחלפה, עדיין לא הגעת לחוסר בשמן. (נוזל הגה מוסיפים פעם בכמה חודשים, וזה בדיסקו 2. ב1 פשוט משפצים תיבה). ואגב, יש הרבה כלים שמתוחזקים יפה ואין בהם נזילות. אני מתאר את המצב אצלי, והוא שפשוט אין לי זמן להתעסק בבעיות שלא גורמות נזק.
האמת, שמאז הקניה והיישור קו של הרכב, לא היה לי ולו תיקון אחד שנבעו מ"המחלות" של הרכב. כן, החלפתי דברים שהזדקנו והזדקנו יפה. צינורות גומי למיניהם, תותבי גומי וכו... כמו בכל רכב ישן, ורובם המוחלט, כחלק משגרת טיפולים ותחזוקה מונעת.
(האוטו אצלי משמש גם לשגרה, נסיעה לעבודה בכמעט חצי מהימים).
השם שיצא לרכב הוא משתי סיבות. א'- תקלות שהן לא הגיוניות ברכב חדש (נזילות/חשמל).
ב'- חלקי חילוף לא איכותיים.
היום הן לא קיימות. התקלות נפתרו מזמן, וחלקי החילוף המקוריים נמכרים במחיר שלא מצדיק קניית זבל חלופי.
אם אני מנסה להיות אובייקטיבי ככל הניתן, הרכב אמין לפחות כמו שאר הרכבים בקטגוריה (מתקופתו), ובדרך כלל במחירים זולים מרוב היפנים.
עריכה:
הפלסטיקה ברכב באיכות נמוכה (לדעתי). לי זה לא משנה. אם אני מפרק משהו אני צריך להזהר לא לשבור. המחלות של המנעולים מהדיסקו 1 לא קיימות (לפחות לא אצלי- טפו).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני באמת לא מכיר דיסקו אבל הדברים הרגילים זה מנועים מתחממים ומתאבדים?
נזילות מכל מקום?
איכות חומרים גרועה?
אין הרבה דיסקואים שננטשים על ידי בעליהם מיאוש וחוסר כלכליות לתקן אותם?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, אתה רוצה שאני יתייחס אליך ברצינות...
אתה כנראה חי בדעות הקדומות, כמו שהיה פעם על הטרופרים.
תטפל כמו שצריך בחומרים וחלקים איכותיים והכל טוב, לפחות אצל מי שאני מכיר שמחזיקים לנדרובר(ביניהם גם דיפנדרים) או כל כלי אחר.
וזה כמו שאני יגיד, "אמריקאיות? מחלה! אל תיגע! בעיות חשמל וכו' וכו' ".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
.
כל מה שכתבת יפה וטוב,
לא לכל אחד מתאים רכב שדורש כזו כמות של צומי.
במשך שנים נסענו לטיולים עם חברים בדיפנדר TD300 ודיסקברי לסוגיהם.
למעט פעם אחת, הם חזרו הביתה בכוחות עצמם, אבל זו התעסקות בלתי פוסקת בדברים קטנים שמצטרפים לסה״כ של המון התעסקות.
אתם האנגלופילים אומרים שזה ״דברים קטנים/פתיר אם מחליפים/לא תוקע/אופי של הרכב״.
בתכלס, כשאתה מכור לדבר הזה אתה עיוור..
מהצד, כחבר של בעלי רכבים כאלו, אנחנו (החברים..), רואים ממבט חיצוני כמה התעסקות זו.
ולא לכל אחד זה מתאים.
שאל בועז ובצדק,
יש דיסקו נטושים בארץ, וכמה וכמה חברי אתר דיווחו שראו.
כן,
אני עדיין מטייל עם חברים בעלי דיסקו לשנותיו, לא מעט רגעי אמפתיה זה מייצר.
אני מכניס את האוטו שלי למוסך פעם פעמיים בשנה כתלות בנסועה שלי (לטיפול וטסט).
זאת ההתעסקות שלי איתו (לצערי, כי השאיפה היא לטפל בעצמי.זה חלק מהתחביב, רק שבשנים האחרונות פשוט אין לי זמן).
עכשיו זאת אינפורמציה קשיחה. אי אפשר להתווכח איתה או לייפות את המציאות.
פעם פעמיים בשנה מוסך, ולא בהתקלה, אלא כחלק משגרה, נראה לי סביר לחלוטין לרכב ישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני מכניס את האוטו שלי למוסך פעם פעמיים בשנה כתלות בנסועה שלי (לטיפול וטסט).
זאת ההתעסקות שלי איתו (לצערי, כי השאיפה היא לטפל בעצמי.זה חלק מהתחביב, רק שבשנים האחרונות פשוט אין לי זמן).
עכשיו זאת אינפורמציה קשיחה. אי אפשר להתווכח איתה או לייפות את המציאות.
פעם פעמיים בשנה מוסך, ולא בהתקלה, אלא כחלק משגרה, נראה לי סביר לחלוטין לרכב ישן.
זה כי כמו שכתבת, אתה מקבל נזילות כרוניות, פלסטיקים מתפרקים וגרמלינים קטנים כמשהו שקוף ולא כבעיה.
ואם זה מתאים לך, אז יופי.
דוגמא ממה שכתבת- מילא טפטוף שמן מנוע/גיר, מגעיל, מלכלך אבל ניחא, נחליק (תרתי משמע..), אבל להוביך נוזל הגה כוח כל כמה זמן? זה תקלה. לא ״פיצ׳ר שימון קפיצים״ (ניסוח של בעל רכב כזה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כל מה שכתבת יפה וטוב,
לא לכל אחד מתאים רכב שדורש כזו כמות של צומי.
במשך שנים נסענו לטיולים עם חברים בדיפנדר TD300 ודיסקברי לסוגיהם.
למעט פעם אחת, הם חזרו הביתה בכוחות עצמם, אבל זו התעסקות בלתי פוסקת בדברים קטנים שמצטרפים לסה״כ של המון התעסקות.
אתם האנגלופילים אומרים שזה ״דברים קטנים/פתיר אם מחליפים/לא תוקע/אופי של הרכב״.
בתכלס, כשאתה מכור לדבר הזה אתה עיוור..
מהצד, כחבר של בעלי רכבים כאלו, אנחנו (החברים..), רואים ממבט חיצוני כמה התעסקות זו.
ולא לכל אחד זה מתאים.
שאל בועז ובצדק,
יש דיסקו נטושים בארץ, וכמה וכמה חברי אתר דיווחו שראו.
כן,
אני עדיין מטייל עם חברים בעלי דיסקו לשנותיו, לא מעט רגעי אמפתיה זה מייצר.
ההתעסקות הזו והאחזקה האדוקה (גם אם במוסך) תקפה לכל רכב בשנתונים האלו גם אם הוא הגיע מארץ השמש העולה.