תגובה: רכב נשמה או רכב "מיבש כביסה"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
....
דרור,
כשאתה מגיב תגובה בתוך ציטוט אי אפשר לצטט כדי להגיב.
לגבי אישתי,
טעית לגמרי.. היא אוהבת לנהוג ואפילו התבאסה כשלא מצאנו רכב משפחתי ידני.
אבל מה שהיא מגדירה ״להנות מהנהיגה״ זה אחרת לגמרי מהתפיסה שלך, ושל רובנו.
מבחינתה זה האמצעי להגיע למשהו מעניין בדרך או בקצה הנסיעה.
מבין ומסכים במה שאתה מתכוון השוני בין רכב שלך לרכב שלקחת והחזרת, אם כי הנסיבות בכל זאת שונות כשזה לא רכב בט״ש, אבל מיצינו.
אגב,
יצא לי לנהוג בהיילקס בשטח בלי חלון קדמי, היה משעשע.
הזלזול שלכם במייבשי כביסה מקומם. יש אנשים שחושבים שמייבש כביסה זה סתם מכונה שאמורה להעביר בגדים ממצב "רטוב" למצב "יבש" - כמו איזה מכונית, רחמנה ליצלן.
אצלי דווקא המכונת כביסה היא אספנות.
קבלתי אותה אחרי שסבתא שלי נפטרה אי שם בסוף שנות השמונים, והיא עובדת עד עכשיו.
צחוק צחוק. המיבש כביסה שלנו נולד יחד איתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מכיר מישהו שרק להסתכל על מיני-מייטג במצב מקורי, עובד כמו חדש - עושה לו...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
שלמה, ידידי המלומד....
אחרי הרבה שנות לנדרובר, ועם שלושה ילדים יחסית קטנים בבית, או בוא נאמר לא גדולים, עם עבודה אינטנסיבית מאוד שעכשיו ירד הלחץ משמעותית (ועבר ליוזר אחר באתר), אני לא רוצה לשכב מתחת לג'יפ. או לטויוטה או לפיג'ו. פשוט לא רוצה. לא כיף לי.
שוקצפון היה דוגמא. הייתי בו בדיוק פעם אחת בחיי, בחנות יין של חבר. בכל רגע נתון אני חוזר לשתות עם החבר יין ולא שוכב מתחת לג'יפ.
אני מאמין גדול בתפיסה שאומרת שכל אחד יעשה את מה שהוא מתמחה בו. אני לא מכונאי, ולכן 'דברים של מכונאים' לא מדברים אלי.
אני בעולמות השטח מאז 1998, עת הייתי צעיר, יפה, רזה, שרמנטי, רווק, וצנוע. עבור מאז 22 שנים. מה שהתאים לי כשהייתי צעיר, לא מתאים לי היום.
בעבר החזקתי סיטרואן וולקן. אהבתי אותה מאוד. מאוד מאוד. לפני כמה שנים החלטתי לקנות אחת כזו בשביל הכיף. אחרי סיבוב קצר הבנתי שזה לא היא, זה אני. היתה לי פיג'ו 309 מודל 87'. לפני כשנה רכשתי לעצמי פיג'ו 309 מודל 93' בשביל הכיף. אני נהנה ממנה מאוד. לטפל בה? חס ושלום. יש את ישראל ממוסך 'סע קל'.
את האלפא סוד שהזכרת החליפה טויוטה סליקה. רכב שרק מלהסתכל עליו אתה משפריץ. (בדימיון אתה רואה כמובן את גרסת הראלי). בפועל זו היתה טויוטה קרינה קופה, עם גיר ידני. אני יותר נהנה לנהוג ב 309 עם ה 75 כ"ס שהיו לה ב 93' מאשר בסליקה עם 150 כ"ס שהיו לה ב 93'.
אתה פוסל אותי על ח'תכת בצל? העדפות משתנות, טעמים משתנים, השטח עבורי הוא מפלט מכל העולם, שקט מוחלט וחברים טובים. יתרה מכך, בשלוש השנים האחרונות שהיו אינטנסיביות מאוד, מצאתי את עצמי מגיע לסופ"ש בלי אנרגיות לגרור את עצמי לשטח. רק רוצה לשבת בבית בשקט ולראות 'בוב ספוג'.
בין לבין עוברים על אנשים אירועים ותהליכים, שבסופו של דבר מתחדדת ההבנה מה מתאים ומה לא. זה נכון לגבי תחביבים והתעסקויות וזה נכון שבעתיים לגבי איזה אנשים אתה רוצה שיהיו לידך.
וואו... תודה. חידדת לי כמה רגשות .אהבתי
יואב, טוב שבן בן הזכיר וציטט את מה שכתבת - לא עניתי לזה ישירות.
קודם כל ברור לך שלא "פסלתי" אותך הרי כתבתי מכיר ומוקיר - בדגש על המוקיר.
מזדהה מזדהה לחלוטין עם חוסר הרצון לטפל מיכאנית ב"רכבי נשמה" - אני גם כזה וציינתי שבכל רכבי הנשמה שהיו לי לא טיפלתי לבד.
ברור לי שטעמים העדפות ודגשים משתנים עם הזמן - גם אצלי...כך למשל בימים אלו שוקל לחזור להפרדת רשויות - הפרייבטים שעל הכוונת שלי בין היתר "מצטיינים" בתנוחת ישיבה נמוכה עד נמוכה מאד....הגיל והכרס גורמים לי להתחבט ולהתלבט בעניין...
עדיין האופן בו ניסחת את תגובתך שם גרם לי להרים גבה ולכתוב השירשור הזה...
הכל טוב, לא לקחתי את זה אחרת.
במנעד שבין לקנות סיקס ישן ולתחזק אותו לבד לבין לקנות לנדקרוזר סהרה חדש מהסוכנות ולתחזק אותו רק במוסכים מורשים ולהחליף אותו פעם בשנה כי המאפרה התמלאה, כולנו* נמצאים איפשהו על הסקאלה הזו, כל אחד במקום בו הוא מרגיש הכי נוח.
אין כאן ביקורת על אף בחירה, כי בסופו של דבר, כשניפגש בשטח על כוס קפה, מתחת לעץ שיטה, עם עוגיות טריות שפג התוקף שלהן לפני חצי שנה, נמשיך את הויכוח הבלתי נגמר הזה, להנאת כולם**.
* למעט בעלי לנדרובר.
** למעט בעלי לנדרובר שיהיו מוטרדים מהתקלה הנוכחית, ומהתקלה הבאה.
אני הלכתי, אחרי הרבה 'רכבי נשמה' שהאחרונים בהם לא נסעו לשום מקום - על האוטו הכי סתמי שיש. מה יותר 'מייבש כביסה' מהיילקס בצבע לבן? לא חלמתי על היילקס. מי חולם על היילקס? אבל אני נהנה ממנו כל יום מחדש. העיקר הוא שה'מייבש כביסה' הזה לוקח אותנו לטייל כל פעם שמבקשים ממנו. אני מתחזקת אותו לבד באופן חלקי - ולא נהנה מזה... יותר מדי. אני שם גם כדי לחסוך וגם כי ברכב ישן (כן, רכב שטח בן 10 הוא ישן) חייבים להיות עם 'אצבע על הדופק' כדי לשים לב באופן יותר אינטימי מהמכונאי במוסך, למה שמתחיל להשתבש.
גם אני כמו חנן לא מסכים לזה שאפשר לחלק את כלי הרכב שלנו באופן שרירותי. רכב בשביל הנשמה ובשביל התחביב - זה מה שאתה עושה ממנו. בתור חובבי רכב כל אחד ימצא את ההנאה והנשמה ברכב אחר. אחד בג'יפ מזדקן ואחר בלנדקרוזר בנאלי. וזה לא אומר אהבה עיוורת.... גם אם כל שלוש שנים מחליפים (או כל פעם שנגמר הדלק.... שלמה) - אפשר ממש להנות מזה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
...אני מתחזקת אותו לבד...
:confused:
נו... את המתקן איות הסיני אני לא.
אסף.
אסף, רק תיקון קל - אני מחליף רכב רק כשהריח של עץ הריח נגמר....אם הייתי מחליף כשנגמר הדלק קצב התחלופה היה גבוה פי כמה וכמה...