תגובה: לא הצלחתי להבין את כל הרעש התקשורתי
המרגיז בכל הסיפור הזה ששני הצדדים משתמשים בנו ככלי.
כל הסיפורים של טובת הציבור וזכות הציבור לדעת נחמדים עד שאנמר בעצמו מספר שהוא בעד להסתיר. הוא מודה בפה מלא (גם בכתבה) שהוא מעדיף להסתיר מקומות כאלה והלך לתקשורת רק כי הולכים להרוס את שכית החמדה. זאת שהוא מתיחס אליה כפרטית. זה מרתיח.
לדעתי אנשים כאלה הם חלק גדול מהבעיה. אנשים שבמקום לשים דברים על השולחן ולחנך לאהבה ושמירה של הטבע, מתנשאים ומסתירים אותו מ"הבורים". כאלה שסוגרים דרכים במקום לטפל בבעיות האמתיות.
עכשיו, הוא בא לספר לנו, כאילו אנחנו פספסנו את העיקר בכתבה.
הם מפמפמים פרומואים גרנדיוזים, הוא מנפנף ידיים וצועק כמה מלהיב, כמה אני מדהים שאני מגלה את זה. ואז בא לספר לי שפספסתי את ההערה החשובה שלו על ההרס.
לא חביבי. אתה פספסת, אתה הסתרת זמן רב במקום לחשוף.
עכשיו, אנחנו נגשים שלדיון מעמדה של רגע אחרון, של היסטריה על סיפורים מנופחים.
במקום לדון ברצינות על הבעיות האמיתיות שיש שם, על הקושי האמיתי של שמירת הטבע בישראל.
אני בעד הנגשה מפוקחת. של בולענים, של מערות, מעינות, ים המלח, חרמון ועוד.
הצעד הראשון הוא שקיפות ושיתוף הציבור לאורך כל הדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
עין צינור יש גם יש.
אבל הוא כתב שמישהו משקיע חשמל בשביל להזרים מים בנחל (מהמורד אל מעלה הנחל) - נראה לי הנפצה.
יכול להיות שהוא לא בדיוק מדייק בתאורו של מזרקה עירונית במעגל סגור. אבל, כמו שיובב פירט, לא חסרות דוגמאות.
בנחל בצת זורמים מים שנשאבים מתחת לאקוויפר שלו בקידוחי שומרה.
שואבים את המים ומזרימים (לפחות חלק) למעלה לבריכה מקורה מעל קיבוץ אילון. ואז מחזירים חלק למורד הנחל ומעלים בצינור עד לאיזור המעיינות.
הצינור שיורד מאילון לנחל ועולה לאורכו תוך פיזור המים נסלל בשנים האחרונות בהשקעה לא קטנה.
אבסורד? כן.
מדיניות ממשלתית? מתאים.
ברוך הבא.
לא הצלחתי להבין את כל הרעש התקשורתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amotzg
יכול להיות שהוא לא בדיוק מדייק בתאורו של מזרקה עירונית במעגל סגור. אבל, כמו שיובב פירט, לא חסרות דוגמאות.
בנחל בצת זורמים מים שנשאבים מתחת לאקוויפר שלו בקידוחי שומרה.
שואבים את המים ומזרימים (לפחות חלק) למעלה לבריכה מקורה מעל קיבוץ אילון. ואז מחזירים חלק למורד הנחל ומעלים בצינור עד לאיזור המעיינות.
הצינור שיורד מאילון לנחל ועולה לאורכו תוך פיזור המים נסלל בשנים האחרונות בהשקעה לא קטנה.
אבסורד? כן.
מדיניות ממשלתית? מתאים.
ברוך הבא.
חלק מהדברים האלו באים לאזן בעית משק מים בגלל שאיבה לבני אדם בתקופות שהיה כאן מחסור גדול במים, שהנמיכה את המפלס במעיינות, וגרמה לייבוש נחלים.
אני רואה בזה משהו חיובי שהמדינה לוקחת אבל גם משקיעה חזרה כדי לשמר את הסביבה.
זה לא ממש המקרה בתעלה ים המלח, המפעלים לא עושים לנו טובה שמחזירים לים חלק ממה שלקחו.
זה לא משפר את המצב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חלק מהדברים האלו באים לאזן בעית משק מים בגלל שאיבה לבני אדם בתקופות שהיה כאן מחסור גדול במים, שהנמיכה את המפלס במעיינות, וגרמה לייבוש נחלים.
אני רואה בזה משהו חיובי שהמדינה לוקחת אבל גם משקיעה חזרה כדי לשמר את הסביבה.
זה לא ממש המקרה בתעלה ים המלח, המפעלים לא עושים לנו טובה שמחזירים לים חלק ממה שלקחו.
זה לא משפר את המצב.
נכון.
בצת זה אבסורד מסוג אחר שאפשר להכנס אליו בשרשור אחר (גם אני חושב שהמצב עכשיו הוא שיפור).
רציתי רק לענות למיכה שביקש הסבר ודוגמא על נחל אחר.
וגם, דווקא מהחיוב שבזה אפשר להראות שבמקרה הזה הטענה של אנמר נכונה.
זה לא משנה אם הזרמת המים טבעית או לא ואם הסיבה הראשונה למצב היא נזק אנושי.
כיום יש שם ערכי טבע משמעותיים ששווה לדון על השימור שלהם.
שורה תחתונה - יש מקום, שלא משנה מה הסיבה שנוצר - יש בו תופעות טבע ייחודיות. ראויות למחקר וראויות שנהנה מהן... או לפחות ראויות להגנה מפני הרס.
אפשר לטעון שמה שנוצר על ידי אדם, אינו טבעי ולכן מותר לאדם להרוס. אני לא מסכים כי האדם רק עשה את הטריגר, הטבע עושה שם את העבודה ויוצר את תופעות הטבע.
וכן, גם אני הייתי שמח אם ים המלח היה מלא ולא היינו 'נהנים' מהתוצאה של ייבושו.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
זה מעניין. מישהו יודע להצביע על נחל כזה בארץ?
נחל הירקון.
עיין פרויקט "גאולת הירקון" .....
מנחם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
זה מעניין. מישהו יודע להצביע על נחל כזה בארץ?
נחל בוקק לדוגמא ניזון מצינור שמגיע מאזור המלונות ועולה לחלק העליון של הנחל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בינתיים אחרי שכבר היו שם מטיילים היום צה"ל הכריז על האיזור שטח צבאי סגור..