תגובה: פרוייקט מימון ההמונים של השומר החדש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מצד שני, ליד הישוב שלי קמה חוות בודדים חצי חוקית, בבעלות זוג צעיר.
בלי התמיכה של השומר החדש שבאים בונים , שומרים ומעבים נוכחות בשטח הם לא היו יכולים אפילו לצאת מהחווה להתקלח.
באים כל הזמן מלא חברה צעירים מהשומר החדש עם אש ומוטיבציה. מלח הארץ עם מלא כוונות טובות שמזכירות לי קצת את החלוצים.
אולי בגלל שאני היום יותר מבוגר ושיניתי זווית ראיה אבל נדמה לי שמנצלים את כל הטוב הזה שלהם בצורה צינית.
אולי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בהנחה והתגובה הייתה לתגובה שלי...
אין ספק שיש להם הרבה זכויות, כל מי שהתנדב יודע זאת.
זה גם לא מפתיע, הם עוסקים בייצור הזכויות האלו באופן ממוקד, זה תפקידם. אז יוצא שיש כאלו.
אבל האם זה פרופורציונלי לסכום שמוציאים על זה ? האם ההתקדמות מספיק מהירה? לא חושב.
האם לא היית מייצר יותר שינוי בשטח עם כך וכך מליוני שקלים בשנה ?
האם לא היה אפשר כבר למגן את כל החוות ששמרתי בהם כדי אשכרה לייצר שינויי מורגש, ולא להמשיך לשמור שם כמו חמורים כשאפילו גדר שלמה, מערכת התראה ומצלמות אין שם ?
האם יש תוכנית לנסות לעשות זאת בעתיד ?
האם יש תוכנית להשתמש בכסף כדי לקדם את התהליכים שכבר מחוץ לשטח ובבתי המשפט?
הרי ברור ששם הבעיה הכי גדולה, כי לכל חווה ושטח כזה יש "אויב טבעי" מוכר לכולם, ששלטון החוק לא מצליח לרסן על אף שברור שהוא עובר על החוק.
זה כאילו נוח להם שצריך לשמור בחוות כדי להצדיק את קיומם, אבל אין מספיק פעילות איכותית לפני הגניבה ואין מספיק פעילות איכותית אחריה (זאת שכבר תלויה בבית המשפט).
בועז אני ממש לא חושב שבגלל שמישהו חקלאי מגיעה לו זכות יתר על פני עוסק אחר. חקלאות היא עסק לכל דבר, בראייה קפיטליסטית, ואם ענף חקלאי לא מחזיק את עצמו אז חבל...
לגבי הקביעה הנחרצת שלך שחקלאים יקחו פועלים בשכר במקום מתנדבים- סלח לי, אתה לא בכיוון. אין פועלים! אין תאילנדים, אין עזתים וכמובן שאין ישראלים. ואם כבר יש, אז לרוב זה בגלל שלחקלאי אשר מעסיק פועלים בשכר יש נקודתית פחות עבודה אז הוא יכול להעביר עובדים, לימים ספורים. אף על פי שזה לא מתוכנן ואין לדעת מתי זה יקרה, זה מה שאנחנו עושים בשנתיים האחרונות.
אנחנו אגב, לא פנינו אליהם לעזרה או לסיוע (ולא שבאמת המצב היה קשה), להם יש יכולת לדעת מי צריך עזרה, וזה מבורך לדעתי.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
האם לא היה אפשר כבר למגן את כל החוות ששמרתי בהם כדי אשכרה לייצר שינויי מורגש, ולא להמשיך לשמור שם כמו חמורים כשאפילו גדר שלמה, מערכת התראה ומצלמות אין שם ?
.
יכול להעיד על חוות בקר שבה המצלמות תיעדו בזמן אמת את גניבת הגדר עצמה.
גורמי הביטחון הרשמיים לא היו שם והתמהמהו בסיוע עד שהיה לא רלוונטי.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ההסבר של רכז ההדרכה הוא:
כחלק מההכשרה של מתנדבי שנת שרות או שרות לאומי, הם עוברים הדרכות שונות שמתקצבות כ"זהות יהודית" ע"י המשרד הדתות.
מפה, שכל אחד יבין איך זה זורם לו...
אם הם מצליחים להשיג כסף ממשרד שקרכלשהו בתירוץ של הדרכת שקרכלשהואחר הרי שכל הכבוד להם. ברור שהכסף הזה משמשלעוד פעילויות של הארגון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אם הם מצליחים להשיג כסף ממשרד שקרכלשהו בתירוץ של הדרכת שקרכלשהואחר הרי שכל הכבוד להם. ברור שהכסף הזה משמשלעוד פעילויות של הארגון.
זה לא משהו שאנחנו מאשימים בו את המפלגות הדתיות והישיבות וההתנחלויות שמארגנות כל מיני כספים עם כותרות מפוברקות למען מטרתם?
אהה, לחקלאים זה מותר כי האידיאולוגיה שלהם שווה יותר.
ככה זה כשאתה מאמין שיש לך זכויות יתר בחברה אז למה כשמישהו אחר מתישב על הברז זה נראה לנו לא בסדר?
זה מוקדש לכל חברי שחושבים ששחיתות שלטונית היא נחלתו של ביבי בלבד ושכחו מי המציא את השיטה ועדיין מאמין בה כש... הכסף זורם אליו.
דרך אגב, לגבי החווה שדוברה קודם.
אני מעריך בסבירות גבוהה לאיזו אתם מתכוונים. בכל מקרה החווה הנה על אדמות מדינה, חוקית למהדרין.
נכון שיש איסור על הקמת מבנים למגורים, ואכן אין שם מבנים למגורים ע"פ הגדרת החוק.
הכל חוקי למהדרין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה לא משהו שאנחנו מאשימים בו את המפלגות הדתיות והישיבות וההתנחלויות שמארגנות כל מיני כספים עם כותרות מפוברקות למען מטרתם?
אהה, לחקלאים זה מותר כי האידיאולוגיה שלהם שווה יותר.
ככה זה כשאתה מאמין שיש לך זכויות יתר בחברה אז למה כשמישהו אחר מתישב על הברז זה נראה לנו לא בסדר?
זה מוקדש לכל חברי שחושבים ששחיתות שלטונית היא נחלתו של ביבי בלבד ושכחו מי המציא את השיטה ועדיין מאמין בה כש... הכסף זורם אליו.
ככה זה עובד. לא רק בארץ ואין קשר לחקלאי או לא (את החקלאי לא מעניין מאיפה מגיע הכסף לארגון). עקום? לא יודע. העולם עקום (למעט בעיני אלו שחושבים שהוא שטוח). ביבי? לא תגרור אותי לשם. זה לא מעניין אותי.
אגב. יש לך איזו טרוניה לא מוסברת כלפי "חקלאים שמנים". אולי בקרב החקלאים שאתה מכיר מהאליטה הישנה מהמושבה המפוארת יש כאלה.
רוב החקלאים שאני מכיר עונים להגדרה של שורדים בקושי. וגם למושבניקים שעברו לגדל מחסנים להשכרה ויחידות דיור אין לי טענות. בהרבה מקרים זה אחרי שהמדינה חיסלה להם את משלח היד בעצמה (או ישירות, או בעקיפין ע"י חוסר מענה לבעיות שלהם שמתפקיד המדינה לתת).
לגבי ארגונים שנוטלים תפקידים להם המדינה אמורה לדאוג, לא נראה לי שזה הדיון כאן.
שורדים בקושי אבל עם נכסים במליונים, לא?
עם אפשרויות בניה שאין בשום מגזר דומה בארץ ( שמעניקות הכנסה פסיבית שמנה)...
הם לא תושבי עירות פתוח ששורדים בקושי, בוא לא נתיפיף.
איבדת קנה מידה קצת.
הטיעונים שלך משרתים נהדר את כל מי שצריך להתמודד עם טענות השחיתות הנוכחיות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שורדים בקושי אבל עם נכסים במליונים, לא?
עם אפשרויות בניה שאין בשום מגזר דומה בארץ ( שמעניקות הכנסה פסיבית שמנה)...
הם לא תושבי עירות פתוח ששורדים בקושי, בוא לא נתיפיף.
איבדת קנה מידה קצת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דמגוגיה זולה שלצערי תופסת יותר ויותר במדינה.
אני במקור מאחד מ'המושבים' הנחשבים בארץ, יש לי עדיין הורים ושני אחים שם, שלושת המשקים שלהם לא פעילים כבר, ולא בגלל שלא רוצים, החקלאות כבר פשוט לא כדאית בארץ, ויש מי שדואג לזה כבר הרבה שנים (בנוסף לגורמים אובייקטיבים) בין השאר ע"י ובגלל הדמגוגיה שגם אתה מפיץ.
אין שום 'הכנסה פסיסית' ובולשיט כזה שם, יש נסיונות נואשים להחזיק את הראש איכשהו מעל המים, יש המון פשיטות רגל, אנשים שאיבדו את כל מה שהיה להם, המשק שעבדו עליו עשרות שנים, התאבדויות...
הדמגוגיה הזאת של מושבניקים וקיבוצניקים מליונרים שהפכו את המשק ל'הכנסה פסיבית' כהגדרתך, מבוססת על כמות קטנה מאוד של מושבים וקיבוצים במכרז הארץ בלבד, שבמקרה איפה שהתיישבו להם אבותיהם לפני 70-100 שנה היום נחשב בועת נדל"ן (אז זה היה ביצות או שטח אחר ראוי בקושי להתיישבות).
אז נכון, יש את געש, שפייים ועוד כמה קיבוצים עשירים, על כל אחד מהם יש הרבה עשרות קיבוצים בפריפריה האמיתית שהאדמה שלהם שווה 0 עגול.
הדירה בשיכון רכבת שקיבל עולה בשנות החמישים בדימונה (לא מדבר בכלל על דרום ת"א וכו' ), שווה היום לצערי הרבה יותר מהמשק המפואר לשעבר של אבא שלי שיושב על הגבול, משק שמעשית הרחיב ושמר על גבול ישראל (לא בפרפארזה).
פרוייקט מימון ההמונים של השומר החדש
רוצה להחליף את המשק תמורת דירה בשיכון רכבת בדימונה?
רק תגיד ועשינו עיסקה מיד וכך נוכל לדעת מי ביננו דמגוג.
אני מוכן להיות דמגוג עם משק תמורת דירת שיכון ואתה מוכן להיות סתם דמגוג . כנראה.
בכל מקרה ההצעה רצינית ומידית.
מוכן אפילו לשדרג אותה קצת
אגב, החקלאות בין היתר לא רווחית כי מרבית החקלאים מחפשים עבדים זולים וכבר דורות לא עובדים בעצמם עבודה פיזית
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כמו שאמרתי, אתה כנראה מכיר חקלאים קצת אחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רוצה להחליף את המשק תמורת דירה בשיכון רכבת בדימונה?
רק תגיד ועשינו עיסקה מיד וכך נוכל לדעת מי ביננו דמגוג.
אני מוכן להיות דמגוג עם משק תמורת דירת שיכון ואתה מוכן להיות סתם דמגוג . כנראה.
בכל מקרה ההצעה רצינית ומידית.
מוכן אפילו לשדרג אותה קצת
אגב, החקלאות בין היתר לא רווחית כי מרבית החקלאים מחפשים עבדים זולים וכבר דורות לא עובדים בעצמם עבודה פיזית
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יפה שאתה שואל, עונה במקומי, מסיק מסקנות ואז גם קורא לי דמגוג.
אז ככה:
1. לי אין משק, אני גר בהרחבה של מושב במרכז, מתפרנס יפה מהי-טק, כך שאני לא רוצה להחליף כלום, תודה על ההצעה.
2. אבא שלי כבר ימות במשק שלו, הוא בפנסיה ולמזלו בלי יותר מידי חובות.
3. וכן, הרבה אנשים במושב, חברים של ההורים שלי, כאלו עם קצת פחות מזל או חקלאים פחות מוצלחים, מכרו את המשק, הוסיפו מהחסכונות או בעזרת הילדים וקנו דירות שיכון, בדימונה לא זוכר, אבל בודאות בב"ש, דרום ת"א, קריית יונה ועוד (אלו שאני מכיר אישית) , אז כן לשאלתך, הם החליפו משק בדירת שיכון.
4. בתור 'עבד' לשעבר במשק מגיל 7 עד לגיוס יחד עם האחים שלי ועם הורי, תודה, אבל לא צריך לחפש עבדים נוספים, היו לנו מספיק 'עבדים' מהמשפחה. (ושלא ישמע שאני מתלונן - מאוד אהבתי להיות 'עבד').
פרוייקט מימון ההמונים של השומר החדש
תגיד, על המגרש בהרחבה שילמת מחיר מוזל?
כזה שהוא כמעט מתנה ויש כאלה זכויות רק לבני מושבים?
אתה רוצה לשתף אותנו כמה בתים יכול חקלאי לבנות בנוסף לביתו על נחלה א׳?
אם יש לכם זקנים נוספים במושב שרוצים להחליף בית במושב בדירה תתקשר מייד
עדיף באמת שתסתמו את הפה עם כל הזכויות יתר שיש למושבניקים בכיינים.
אתם רק עושים מעצמכם צחוק עם הטיעונים שלכם.
תכף נגייס גם לכם תרומות....
אופס, מזה בעצם התחיל השרשור [emoji849]
נזכרתי פתאום בהפגנות של החקלאים מהמושבים בעמק בשנות השמונים.
ברגע אחד שמתי לב שכולם הגיעו להפגנה עם מכוניות וטרקטורים חדשים חדשים וצחקתי לעצמי על ההתקרבנות שלהם.
אנשים שרחוקים מלהבין מצוקה אמיתית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כשנגמרים הטיעונים מתחילים לגדף, חבל, בתחומים אחרים אני דווקא מאוד מעריך את מה שאתה כותב.
ואם נחזור לעניין, אני ממש לא בעד השומר החדש, לא אוהב את מה שהם עושים, יותר נכון איך שהם עושים, בין השאר בגלל הטיעונים שאתה העלית.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
מאיפה התחיל השרשור ואיפה הוא עכשיו ועוד מישהו כתב בלי פוליטיקה ואחרי זה דחף אותה עמוק .
מעניין שבארץ כל מי שמצליח בעסקים הוא מושא להערכה חוץ מהחקלאי. אם כבר מוצאים אחד כזה ישר הוא עושק קרקעות שעושה כסף על חשבון המדינה. אני גדלתי במושב חקלאי ונטשתי את החקלאות כי לא ראיתי בה ביטחון כלכלי. רוב בני גילי שנשארו בחקלאות היו חיבים לגדול כדי להישאר רווחיים. כולם משלמים עדיין את ההלוואות שלהם באמצע שנות החמישים שלהם ולא רואים את הסוף. המדינה הפכה את המושבים והקיבוצים לנדל"ן.היום אף אחד לא קונה משק בשביל להיות חקלאי אלא כדי להקים לו אחוזה. ולדעתי המדינה קיבלה החלטה לחסל את החקלאות, זה פשוט קורה לאט. אל תדאג בועז עוד חצי דור לא ישאר פה אף חקלאי. אז אני לא חושב שהחקלאים נקיים מאשמה במצב שלהם אבל הם בטח לא אשמים במצב שנוצר. הם היו מתים לחזור למצב שלפני 30 שנה של משק קטן בלי פועלים, תאילנדים ושאר ירקות.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
אם נחזור לכיוון המקורי של השירשור ,
אני גר במקום שיש בו הרבה גניבות , התפרצויות , גם בשטחים חקלאיים , גם בבתים וגם גניבות של רכבים...
בתחום של ההגנה על החקלאים באיזור , סיורים בשטח , ותפיסה של גנבים עם תוצרת ביד , השומר החדש עושים עבודה טובה מאוד.
מכייון שאין מענה לכמות הגניבות הגדולה , התארגנו גם התושבים לשמור על הבתים ואנחנו עושים סיורים בלילות.
אין מספיק מענה לעניין לא מבחינת החקלאות ולא מבחינת הגניבות והתפרצויות לבתים.
אני מסתכל על השורה התחתונה - הם עושים עבודה טובה.
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
ותפיסה של גנבים עם תוצרת ביד , השומר החדש עושים עבודה טובה מאוד.
אמיר.
השומר החדש תופסים גנבים?
זה חדש.
תחת איזו סמכות?
או שהתכוונת שהם רואים אותם גונבים ובורחים...? אם כן מה אז? איך זה עוזר?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
יש הבדל גדול בין מושבניק בבצרה, שגם אם המשק קרס יש לו ממה לחיות לבין מגדל פלפלים בערבה שאם לא יקטוף היום לא יאכל מחר.
גם אני הרבה יותר מתחבר להתעסקות של השומר בשמירה ולא בעבדות עצמן.
אבל אני כמי שלא הרים את הכפפה וגם לא מתנדב, לא רואה את עצמי כמי שיקבע את גבול העזרה שלהם.
כל עוד בחלק הארי של העובדה שלהם הם עוזרים לחקלאי פריפריה שצריכים עזרה ולא מסדרים מחסני איסכורית בבצרה, אני שמח לתמוך בהם בכמה גרושים.
בועז, אתה לא בן מושב מעמק יזראל במקור?